Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
izgubljena dusa

#10026 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

muha_sa wrote:
izgubljena dusa wrote:I ja dolazim :thumbup:

A kad budu izbori napominjacu im se familije za puno, puno toga. Voda je samo jedan razlog.

Evo gledam ridjobradog I erdogana u bratskom zagrljaju :shock: Pa kad toliko voli turke I arapske turiste, nek se odvuce kod njih vec jednom I neka nas popusti malo da zivimo kako dolikuje u 21 vijeku na tlu Evrope. Trabunja o EU, a grli okupatora :twisted:
nije u ridjobradom greska vec u nama :-) ode ridjobradi dodje drugi ridjobradi, a ima ih kolko hos :-)

handre nas 20 i kusur godina a mi ko ovce, suti i trpi :-) i opet ce na izborima pobjedit jer njihovi glasaci redovno izlaze i nije im mrsko ko nekima guzicu pomac do glasackog mjesta :-)

al hajd :-) naucio sam se iz karnistera umivat :D
Nemam ni jedan kanister u kuci, ali zato imam pasticnih flasa 2 do 5 litara, i sve se saplicem o njih.
Kad vidim kanister - trenutno mi se povraca

Nazalost, narod je gup do bola, a politicari su sami sebi svrha. Dva apsolutno odvojena svijeta. Jedni se (uzalud) nadaju da ce biti bolje, a drugima je dobro (extra)

Nekad mi bude zao ovog mentalno ogranicenog naroda. Ne vide da nema razlike izmedju cetnika I ovih "svojih".
Do groba ce mi biti zao sto moradoh ostati u vukojebini koja ni vodu ne moze da obezbjedi, a o drugim stvarima ne treba ni pricati.
dragma
Vozim: Pješe

#10027 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dragma »

Kakvi bolan kanisteri, to je davno prevaziđeno, kaca za kupus zakon. :D :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#10028 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

Uuuu teferič ispred Kantona sutra....Dolazim :mrgreen:
hhaarree

#10029 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hhaarree »

Kako je divno probuditi se, baciti pis u wc-u. Pa pritisnem vodokotlic a iz njega tisina. Da zube operem i umijem se a cijevi krkljaju pa se poljevaj iz flase poluotvorenih ociju. Koja smo mi Somalija.

edit: Jedva cekam taj protest, ako fakat bude.
Roccohljup

#10030 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

bitanga_sa_otesa wrote:
salik79 wrote:
MOSALJOZE wrote: Živim na Ilidži,imam vodu 24/7 ponekad obore pritisak,al ovo nema smisla taoci u vlastitom gradu....
:shock:

'dje to na IlidzU ima stalno vode?!
svaki dio koji je snabdjeven iz starog vodovoda stup.
Sad kad procitaju ovi iz ViKa....ima da i vama udare "dnevno preusmjeravanje " :D :D :D :D :D
amar1994

#10031 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Dolazim i ja :thumbup:
dorkcic

#10032 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dorkcic »

Radim u ta doba, ali ću obavezno pauzu iskoristiti da dođem.
muha_sa

#10033 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by muha_sa »

ne idite na protest--rjesen problem :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/priprem ... /171016032
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10034 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Truba »

srpsku bre vodu moramo piti :D
muha_sa

#10035 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by muha_sa »

Black swan wrote:srpsku bre vodu moramo piti :D
sto tece kroz srpske cevi koje prolaze srpskom zemljom
izgubljena dusa

#10036 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

Hahaha...nista oni nisu rjesili. Mogu sipati u djevdjir jos dvije Tilave
Ovo ce imati efekta samo na racun za vodu, jer sad moraju da kupe.

Nesto mi zao hadzikonakovica, omrsice se anamo onom vodom :mrgreen:
shalla

#10037 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by shalla »

Može li mi neko dati tačnu adresu za reklamacije, da prijavim kvar. Naime, sinoć, dakle nedjelja na ponedjeljak, voda NIJE nestajala?!?!?!
Ustao oko 3h da pišam, krenem mahinalno da pustim vodu i kako ruka ide prema kotliću kontam u sebi jašta ćeš međutim prvo sam se iznenadio kad voda krenu a još sam se više iznenadio kad čuh da se kotlić puni. Dakle, želim samo da prijavim kvar, molim da se sve uredno popravi i da vode opet nema od 23h do 6h, kako sam i navikao zadnjih godinu dana...
Tomahawk11
Globalni moderator

#10038 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

shalla wrote:Može li mi neko dati tačnu adresu za reklamacije, da prijavim kvar. Naime, sinoć, dakle nedjelja na ponedjeljak, voda NIJE nestajala?!?!?!
Ustao oko 3h da pišam, krenem mahinalno da pustim vodu i kako ruka ide prema kotliću kontam u sebi jašta ćeš međutim prvo sam se iznenadio kad voda krenu a još sam se više iznenadio kad čuh da se kotlić puni. Dakle, želim samo da prijavim kvar, molim da se sve uredno popravi i da vode opet nema od 23h do 6h, kako sam i navikao zadnjih godinu dana...
To ti je do vodokotlića, kupi novi.
amar1994

#10039 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Black swan wrote:srpsku bre vodu moramo piti :D
neka , nek to bude balijska sramota :D
shalla

#10040 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by shalla »

Tomahawk11 wrote:
shalla wrote:Može li mi neko dati tačnu adresu za reklamacije, da prijavim kvar. Naime, sinoć, dakle nedjelja na ponedjeljak, voda NIJE nestajala?!?!?!
To ti je do vodokotlića, kupi novi.
Samo se ti zajebaji, to što je mene moglo srce spucati nakon zvuka vode u 3h to ništa jelde? Zna li neko imam li osnova da pišem reklamaciju, nemojte mi ko Tomo davati neke bezze komentare :mrgreen: :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10041 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Ja se izvinjajem, halali :D
hhaarree

#10042 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hhaarree »

:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#10043 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Romeo 80 »

I ja dolazim na proteste sigurno! Treba animirati sto vise raje :evil: I oni sto obicno se ismijavaju raji koja protestvuje se mogu namamiti besplatnim nargilama!
Last edited by Romeo 80 on 16/10/2017 12:19, edited 1 time in total.
eeeeeee

#10044 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by eeeeeee »

muha_sa wrote:ne idite na protest--rjesen problem :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/priprem ... /171016032

1. Ček zar stručnjaci ne govore da imamo vode bar 2x više nego što nam treba od kud sada potreba za kupovinom vode?
2. ako cijevi nevaljaju i imamo gubitke 70% kako "straučnjaci" govore, ova kupovina neće riješiti problem jer voda će se kao i da ovih 2x upumpavaju u sistem i dalje gubiti

Očigledno je jedno nikakave alarmantne gubitke vodovod nema ovo je ljudi samo godinama prosipanje šuplje da se dobije kredit ebrd-a i da se vik povali.

više ponavljana laž s vremenom postane istina, vik ima dovoljno vode i mreža ne gubi 70% vode, ovo je pritisak i na javnost/narod da kaže diži kredite i povaljuj vik.

Logično
Last edited by eeeeeee on 16/10/2017 12:20, edited 3 times in total.
Dozer

#10045 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Da li je ovo za proteste objavljeno jos negdje osim ovdje? Da li su neki mediji to objavili?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#10046 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Romeo 80 »

Dozer wrote:Da li je ovo za proteste objavljeno jos negdje osim ovdje? Da li su neki mediji to objavili?
Ne znam za medije, ali vidim oblijepljene plakate na Ciglanama i Kosevskom Brdu gdje zivim!
amar1994

#10047 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

:thumbup: :thumbup:

kakvi mediji , ta govna su vec odavno prodana :run:
Dozer

#10048 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Slazem se ja za medije, nego samo pitam da li je slucajno to negdje objavljeno, cisto radi omasovljavanja protesta. Eto i mene, logicno.

Ali, bojim se da ce i ovo biti kao i sve ranije... DOci ce nas 150-200, ako i toliko, i to je to... Ostalima je dobro...

Jbt, slusam jucer nekakve zene na ulici kako komentarisu da je super sto ima vode bar i po smanjenom pritisku... Jebo to sto se ne moze upaliti ni masina za ves, sudje, bojler...nista.... One su prezadovoljne sto vode ima na cesmi, pa kako god...
I ovako razmislja vecina ovog grada... Valjda kontaju da je bolje to, nego bunari i nosanje... :roll:

Davno sam ja rekao - nema u ovom gradu vise gradjana, nego samo "gradjana", tj. onih koji kontaju da su gradjani samo zato jer zive u gradu...
amar1994

#10049 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Ma uhljebljeno bolane :D

Ovde kod mene je puno naselje SDA papaka i taj nijedn nece zucnut ni protiv cega , cast izuzecima :D
muha_sa

#10050 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by muha_sa »

Image
Post Reply