Irak

Post Reply
Avetinho

#10026 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

Imas li link na ovaj NYT clanak? Ubih se trazeci. Daj priskoci u pomoc.

eifel wrote:
Najhrabriji dečak 21. veka: Braneći svoju porodicu ubio 14 američkih specijalaca

Njujork Tajms je objavio članak u kom je za „najhrabrijeg dečaka 21. veka“ proglasio unuka pokojnog predsednika Iraka, Sadama Huseina. Ovo je njegova priča.

Ubio je 14 NATO vojnika, braneći svoj dom. Ovaj dečak po imenu Mustafa Husein iz Iraka je četrnaestogodišnji unuk Sadama Huseina koji je bio i poslelednja osoba s oružjem u rukama tokom invazije SAD-a na Irak.

On se čvrsto odupirao američkim specijalcima prilikom napada na vilu Navafa Šeik Zidan. U trenutku pogibije on je bio jedina živa osoba u kući, a pored njega su ležala beživotna tela oca Kusaia, ujaka Udaja i telohranitelja Abdel-Samla. Prema iskazima američkih vojniika koji su bili uključeni u operaciju, kada su provalili u kuću, mladi Mustafa Husein otvorio je na njih vatru iz mitraljeza, a američka jedinica od oko 400 vojnika koja je učestvovala u opsadi vile od tog trenutka je bila blokirana.

Kada su mu pred očima amerikanci ubili oca i ujaka, dečak je uzvratio i ubio je 14 američkih marinaca.

Borba sa u unukom Sadama Huseina trajala je oko šest sati. Kada su Amerikanci ubili malog Mustafu, nisu mogli poveruju da ih je toliko vremena držao jedan mali dečak.

Na kraju članka o Mustafi Huseinu novinar Njujork Tajmsa Robert Jeisk piše:
„Da smo mi imali nekoga kao što je ovaj dečak, izgradili bismo mu spomenik u svakom gradu. Svuda bi se pričalo o njegovoj hrabrosti, bio bi uzor za mlađe generacija, sada i u budućnosti – za sva vremena!“
sumirprimus

#10027 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Joj lafine... :mrgreen:
Avetinho

#10028 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

Tako ti to ide. Kad nema pravih vijesti kojim bi to poguralo neku vlastitu jadnu agendu, onda je najbolje izmisljati vijesti. Jos malo, pa ce nova runda o popunjenosti kapaciteta na krimskim plazama.
AleksoMKD

#10029 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

Avetinho wrote:Imas li link na ovaj NYT clanak? Ubih se trazeci. Daj priskoci u pomoc.

eifel wrote:
Najhrabriji dečak 21. veka: Braneći svoju porodicu ubio 14 američkih specijalaca

Njujork Tajms je objavio članak u kom je za „najhrabrijeg dečaka 21. veka“ proglasio unuka pokojnog predsednika Iraka, Sadama Huseina. Ovo je njegova priča.

Ubio je 14 NATO vojnika, braneći svoj dom. Ovaj dečak po imenu Mustafa Husein iz Iraka je četrnaestogodišnji unuk Sadama Huseina koji je bio i poslelednja osoba s oružjem u rukama tokom invazije SAD-a na Irak.

On se čvrsto odupirao američkim specijalcima prilikom napada na vilu Navafa Šeik Zidan. U trenutku pogibije on je bio jedina živa osoba u kući, a pored njega su ležala beživotna tela oca Kusaia, ujaka Udaja i telohranitelja Abdel-Samla. Prema iskazima američkih vojniika koji su bili uključeni u operaciju, kada su provalili u kuću, mladi Mustafa Husein otvorio je na njih vatru iz mitraljeza, a američka jedinica od oko 400 vojnika koja je učestvovala u opsadi vile od tog trenutka je bila blokirana.

Kada su mu pred očima amerikanci ubili oca i ujaka, dečak je uzvratio i ubio je 14 američkih marinaca.

Borba sa u unukom Sadama Huseina trajala je oko šest sati. Kada su Amerikanci ubili malog Mustafu, nisu mogli poveruju da ih je toliko vremena držao jedan mali dečak.

Na kraju članka o Mustafi Huseinu novinar Njujork Tajmsa Robert Jeisk piše:
„Da smo mi imali nekoga kao što je ovaj dečak, izgradili bismo mu spomenik u svakom gradu. Svuda bi se pričalo o njegovoj hrabrosti, bio bi uzor za mlađe generacija, sada i u budućnosti – za sva vremena!“
Nama tog clanka.

Inace Ameri su imali 10-14 ranjenih ali nisu imali poginulih. Ako me sluzi secanje.
Ispalili su ton-dva TOW raketa i pobili ih.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#10030 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Decerto »

al ovi clanci su mi najjaci,cuj djecak ubio 14 americkih specijalaca.I to ga uvijek postave stranice tipa vijestiummeta itd.Aj goni :D
Avetinho

#10031 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

Pazi Mustafa ide metak.
Challenger__

#10032 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

- pogubljenja radi dezerterstva:
Da'ish militants execute 7 of their own members for desertion after clashes in Ramadi
sarajevoxxxx

#10033 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Novi debakl iračke vojske u Baidžiju koji je ponovo skoro u potpunosti u rukama boraca IS-a i iračkih plemena.
Fantassin

#10034 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:Novi debakl iračke vojske u Baidžiju koji je ponovo skoro u potpunosti u rukama boraca IS-a i iračkih plemena.
Najjaca Su ta iracka plemena. :lol:
Maystor

#10035 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Maystor »

sarajevoxxxx wrote:Novi debakl iračke vojske u Baidžiju koji je ponovo skoro u potpunosti u rukama boraca IS-a i iračkih plemena.
Kad oksigen ovako piše, to u prijevodu znači: ISIS ga je popušio do jaja :thumbup:

Image

Potpuni slom orka u Iraku bi se mogao desiti možda i do kraja godine. Mislim da će završna bitka biti - ona za Mosul.
Kikibombona

#10036 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Maystor wrote:Mislim da će završna bitka biti - ona za Mosul.
Kada izgube Anbar, bice veoma blizu kraja...

Iracka vojska napreduje u okolini Ramadija i Faludze, gotovo su sasvim okruzili ova dva grada...

Za to vrijeme hilafet unistava filmove i muzicke CDeove... :D

Image
Image
SSP

#10037 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by SSP »

Neznam kako mogu u papucama ratovati :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10038 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

ja sve radim u papucama i potkosulji
ne vidim problem
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10039 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arman1 »

Black swan wrote:ja sve radim u papucama i potkosulji
ne vidim problem
Sumnjiv is ti :skoljka:
Truba

#10040 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

zimi u snijegu u papucvama i priglavcima radim :mrgreen:
Maystor

#10041 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Maystor »

Truba

#10042 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

sve više mislim da je ovaj ISIS podvala naivnim usijanim muslimanima koji idu da ginu ne znaju ni oni za šta

tako su lijepo krenuli :D počistili sve manjinske narode protjerali kršćane, pardon za politički korektne forumaše dali im slobodu da biraju ili porez ili idite :D bolje su se odnosili neko krstaši prema arapima nekih 1000 godina ranije :D nebitno :lol:

uglavnom imali su zaokruženi teritorij osvojili mosul ličilo je na nešto ozbiljno
prva teroristička organizacija koja ima pod sobom 10 mil ljudi ako se ne varam i teritorij u 2 države i dosta prijatelja u okolnim zemljama

i odjednom krenuše oni koljački video snimci u UHD kvalitetu s bukvalnim pozivom na bombardiranje samih sebe
sad su im kurdi nadmak rake
nešto mi se osipaju... imaju još snage ali bagdadija nigdje stalno im ginu neki komadanti
odron
indiana_nije_dzons

#10043 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by indiana_nije_dzons »

Kikibombona wrote:
Maystor wrote:Mislim da će završna bitka biti - ona za Mosul.
Kada izgube Anbar, bice veoma blizu kraja...

Iracka vojska napreduje u okolini Ramadija i Faludze, gotovo su sasvim okruzili ova dva grada...

Za to vrijeme hilafet unistava filmove i muzicke CDeove... :D

Image
Image
Cuuuj? Bas oko Faludze napreduju? Koliko vec dugo ? :lol:
Inace iracka vojska napreduje uvijek oko svih gradova koje ID zauzme.
Kikibombona

#10044 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

indiana_nije_dzons wrote: Cuuuj? Bas oko Faludze napreduju? Koliko vec dugo ? :lol:
Ako se dobro sjecam, mudzahidi islamskog hilafeta, borci halife muslimana, su porucili da ce uskoro zauzeti Bagdad i Kerbelu, te da Nadzef i Basra nisu daleko... Vijesti umeta su pisale da borci islamskog hilafeta napadaju Bagdad iz koliko ono pravaca... sedam?

Sta je bilo od svega?

Daj nam neke svjeze informacije....

PS

Jesi prisego halifi muslimana?
Gdje nam je halifa, jel ziv?
indiana_nije_dzons

#10045 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by indiana_nije_dzons »

Kikibombona wrote:
indiana_nije_dzons wrote: Cuuuj? Bas oko Faludze napreduju? Koliko vec dugo ? :lol:
Ako se dobro sjecam, mudzahidi islamskog hilafeta, borci halife muslimana, su porucili da ce uskoro zauzeti Bagdad i Kerbelu, te da Nadzef i Basra nisu daleko... Vijesti umeta su pisale da borci islamskog hilafeta napadaju Bagdad iz koliko ono pravaca... sedam?

Sta je bilo od svega?

Daj nam neke svjeze informacije....

PS

Jesi prisego halifi muslimana?
Gdje nam je halifa, jel ziv?
Ma pusti Vijestiummeta, znamo da nisu pouzdani, ali cijeli svijet zna da se za informacije glede Iraka moze oslonut na iracke i iranske medije.
Kikibombona

#10046 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

indiana_nije_dzons wrote: Ma pusti Vijestiummeta, znamo da nisu pouzdani, ali cijeli svijet zna da se za informacije glede Iraka moze oslonut na iracke i iranske medije.
Pa evo, ja se oslanjam na Al Laziru, koja prenosi kako iracke snage i Hashd sija milicije napreduju u okolini Ramadija i Faludze. Prije 2-3 dana je Al Dzazira objavila da su iracke snage zauzele Univerzitet koji se nalazi nadomak samog grada Ramadi. Ako ne vjerujes, pronaci cu video, vec sam ih odgledao nekoliko... :D

Umjesto da se hilafet siri prema nevjernickim uporistima, oni brane ovaj jad od sunitskih gradova koje kontrolisu. Kurdkinje ih karaju, zene, hejjj? Pa gdje je Alahova pomoc hrabrim mudzahidima? Tikrit su popusili a Alah ni da trepne. :lol:
Truba

#10047 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

napreduju i jedni i drugi sve dok neko ne pruzi kakav-takav otpor
Kikibombona

#10048 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Mogu se zaliti Nailovoj materi... :D

Arab officials blast Barzani's comments on Shingal

http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=149552
Akibh

#10049 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Akibh »

Kikibombona wrote:
Umjesto da se hilafet siri prema nevjernickim uporistima, oni brane ovaj jad od sunitskih gradova koje kontrolisu. Kurdkinje ih karaju, zene, hejjj? Pa gdje je Alahova pomoc hrabrim mudzahidima? Tikrit su popusili a Alah ni da trepne. :lol:
Malo je rec da si glup.
Nemas nikakve potrebe ubacivat Boga u svoje debilne analize, ti koji se busas svojim ateizmom.
Zasto bi Bog pomogao ovim genocidnim mamlazima?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10050 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

Akibh wrote:
Kikibombona wrote:
Malo je rec da si glup.
Nemas nikakve potrebe ubacivat Boga u svoje debilne analize, ti koji se busas svojim ateizmom.
Zasto bi Bog pomogao ovim genocidnim mamlazima?
:thumbup:

kiki pretjeruješ
Post Reply