eifel wrote:Najhrabriji dečak 21. veka: Braneći svoju porodicu ubio 14 američkih specijalaca
Njujork Tajms je objavio članak u kom je za „najhrabrijeg dečaka 21. veka“ proglasio unuka pokojnog predsednika Iraka, Sadama Huseina. Ovo je njegova priča.
Ubio je 14 NATO vojnika, braneći svoj dom. Ovaj dečak po imenu Mustafa Husein iz Iraka je četrnaestogodišnji unuk Sadama Huseina koji je bio i poslelednja osoba s oružjem u rukama tokom invazije SAD-a na Irak.
On se čvrsto odupirao američkim specijalcima prilikom napada na vilu Navafa Šeik Zidan. U trenutku pogibije on je bio jedina živa osoba u kući, a pored njega su ležala beživotna tela oca Kusaia, ujaka Udaja i telohranitelja Abdel-Samla. Prema iskazima američkih vojniika koji su bili uključeni u operaciju, kada su provalili u kuću, mladi Mustafa Husein otvorio je na njih vatru iz mitraljeza, a američka jedinica od oko 400 vojnika koja je učestvovala u opsadi vile od tog trenutka je bila blokirana.
Kada su mu pred očima amerikanci ubili oca i ujaka, dečak je uzvratio i ubio je 14 američkih marinaca.
Borba sa u unukom Sadama Huseina trajala je oko šest sati. Kada su Amerikanci ubili malog Mustafu, nisu mogli poveruju da ih je toliko vremena držao jedan mali dečak.
Na kraju članka o Mustafi Huseinu novinar Njujork Tajmsa Robert Jeisk piše:
„Da smo mi imali nekoga kao što je ovaj dečak, izgradili bismo mu spomenik u svakom gradu. Svuda bi se pričalo o njegovoj hrabrosti, bio bi uzor za mlađe generacija, sada i u budućnosti – za sva vremena!“
Irak
-
Avetinho
#10026 Re: ISIS zauzeo Mosul
Imas li link na ovaj NYT clanak? Ubih se trazeci. Daj priskoci u pomoc.
-
sumirprimus
#10027 Re: ISIS zauzeo Mosul
Joj lafine... 
-
Avetinho
#10028 Re: ISIS zauzeo Mosul
Tako ti to ide. Kad nema pravih vijesti kojim bi to poguralo neku vlastitu jadnu agendu, onda je najbolje izmisljati vijesti. Jos malo, pa ce nova runda o popunjenosti kapaciteta na krimskim plazama.
- AleksoMKD
#10029 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nama tog clanka.Avetinho wrote:Imas li link na ovaj NYT clanak? Ubih se trazeci. Daj priskoci u pomoc.
eifel wrote:Najhrabriji dečak 21. veka: Braneći svoju porodicu ubio 14 američkih specijalaca
Njujork Tajms je objavio članak u kom je za „najhrabrijeg dečaka 21. veka“ proglasio unuka pokojnog predsednika Iraka, Sadama Huseina. Ovo je njegova priča.
Ubio je 14 NATO vojnika, braneći svoj dom. Ovaj dečak po imenu Mustafa Husein iz Iraka je četrnaestogodišnji unuk Sadama Huseina koji je bio i poslelednja osoba s oružjem u rukama tokom invazije SAD-a na Irak.
On se čvrsto odupirao američkim specijalcima prilikom napada na vilu Navafa Šeik Zidan. U trenutku pogibije on je bio jedina živa osoba u kući, a pored njega su ležala beživotna tela oca Kusaia, ujaka Udaja i telohranitelja Abdel-Samla. Prema iskazima američkih vojniika koji su bili uključeni u operaciju, kada su provalili u kuću, mladi Mustafa Husein otvorio je na njih vatru iz mitraljeza, a američka jedinica od oko 400 vojnika koja je učestvovala u opsadi vile od tog trenutka je bila blokirana.
Kada su mu pred očima amerikanci ubili oca i ujaka, dečak je uzvratio i ubio je 14 američkih marinaca.
Borba sa u unukom Sadama Huseina trajala je oko šest sati. Kada su Amerikanci ubili malog Mustafu, nisu mogli poveruju da ih je toliko vremena držao jedan mali dečak.
Na kraju članka o Mustafi Huseinu novinar Njujork Tajmsa Robert Jeisk piše:
„Da smo mi imali nekoga kao što je ovaj dečak, izgradili bismo mu spomenik u svakom gradu. Svuda bi se pričalo o njegovoj hrabrosti, bio bi uzor za mlađe generacija, sada i u budućnosti – za sva vremena!“
Inace Ameri su imali 10-14 ranjenih ali nisu imali poginulih. Ako me sluzi secanje.
Ispalili su ton-dva TOW raketa i pobili ih.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#10030 Re: ISIS zauzeo Mosul
al ovi clanci su mi najjaci,cuj djecak ubio 14 americkih specijalaca.I to ga uvijek postave stranice tipa vijestiummeta itd.Aj goni 
-
Avetinho
#10031 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pazi Mustafa ide metak.
- Challenger__
#10032 Re: ISIS zauzeo Mosul
- pogubljenja radi dezerterstva:
Da'ish militants execute 7 of their own members for desertion after clashes in Ramadi
-
sarajevoxxxx
#10033 Re: ISIS zauzeo Mosul
Novi debakl iračke vojske u Baidžiju koji je ponovo skoro u potpunosti u rukama boraca IS-a i iračkih plemena.
- Fantassin
#10034 Re: ISIS zauzeo Mosul
Najjaca Su ta iracka plemena.sarajevoxxxx wrote:Novi debakl iračke vojske u Baidžiju koji je ponovo skoro u potpunosti u rukama boraca IS-a i iračkih plemena.
- Maystor
#10035 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kad oksigen ovako piše, to u prijevodu znači: ISIS ga je popušio do jajasarajevoxxxx wrote:Novi debakl iračke vojske u Baidžiju koji je ponovo skoro u potpunosti u rukama boraca IS-a i iračkih plemena.

Potpuni slom orka u Iraku bi se mogao desiti možda i do kraja godine. Mislim da će završna bitka biti - ona za Mosul.
- Kikibombona
#10036 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kada izgube Anbar, bice veoma blizu kraja...Maystor wrote:Mislim da će završna bitka biti - ona za Mosul.
Iracka vojska napreduje u okolini Ramadija i Faludze, gotovo su sasvim okruzili ova dva grada...
Za to vrijeme hilafet unistava filmove i muzicke CDeove...

-
SSP
#10037 Re: ISIS zauzeo Mosul
Neznam kako mogu u papucama ratovati 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10038 Re: ISIS zauzeo Mosul
ja sve radim u papucama i potkosulji
ne vidim problem
ne vidim problem
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#10039 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sumnjiv is tiBlack swan wrote:ja sve radim u papucama i potkosulji
ne vidim problem
- Truba
#10040 Re: ISIS zauzeo Mosul
zimi u snijegu u papucvama i priglavcima radim 
- Maystor
- Truba
#10042 Re: ISIS zauzeo Mosul
sve više mislim da je ovaj ISIS podvala naivnim usijanim muslimanima koji idu da ginu ne znaju ni oni za šta
tako su lijepo krenuli
počistili sve manjinske narode protjerali kršćane, pardon za politički korektne forumaše dali im slobodu da biraju ili porez ili idite
bolje su se odnosili neko krstaši prema arapima nekih 1000 godina ranije
nebitno
uglavnom imali su zaokruženi teritorij osvojili mosul ličilo je na nešto ozbiljno
prva teroristička organizacija koja ima pod sobom 10 mil ljudi ako se ne varam i teritorij u 2 države i dosta prijatelja u okolnim zemljama
i odjednom krenuše oni koljački video snimci u UHD kvalitetu s bukvalnim pozivom na bombardiranje samih sebe
sad su im kurdi nadmak rake
nešto mi se osipaju... imaju još snage ali bagdadija nigdje stalno im ginu neki komadanti
odron
tako su lijepo krenuli
uglavnom imali su zaokruženi teritorij osvojili mosul ličilo je na nešto ozbiljno
prva teroristička organizacija koja ima pod sobom 10 mil ljudi ako se ne varam i teritorij u 2 države i dosta prijatelja u okolnim zemljama
i odjednom krenuše oni koljački video snimci u UHD kvalitetu s bukvalnim pozivom na bombardiranje samih sebe
sad su im kurdi nadmak rake
nešto mi se osipaju... imaju još snage ali bagdadija nigdje stalno im ginu neki komadanti
odron
-
indiana_nije_dzons
#10043 Re: ISIS zauzeo Mosul
Cuuuj? Bas oko Faludze napreduju? Koliko vec dugo ?Kikibombona wrote:Kada izgube Anbar, bice veoma blizu kraja...Maystor wrote:Mislim da će završna bitka biti - ona za Mosul.
Iracka vojska napreduje u okolini Ramadija i Faludze, gotovo su sasvim okruzili ova dva grada...
Za to vrijeme hilafet unistava filmove i muzicke CDeove...![]()
Inace iracka vojska napreduje uvijek oko svih gradova koje ID zauzme.
- Kikibombona
#10044 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ako se dobro sjecam, mudzahidi islamskog hilafeta, borci halife muslimana, su porucili da ce uskoro zauzeti Bagdad i Kerbelu, te da Nadzef i Basra nisu daleko... Vijesti umeta su pisale da borci islamskog hilafeta napadaju Bagdad iz koliko ono pravaca... sedam?indiana_nije_dzons wrote: Cuuuj? Bas oko Faludze napreduju? Koliko vec dugo ?![]()
Sta je bilo od svega?
Daj nam neke svjeze informacije....
PS
Jesi prisego halifi muslimana?
Gdje nam je halifa, jel ziv?
-
indiana_nije_dzons
#10045 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ma pusti Vijestiummeta, znamo da nisu pouzdani, ali cijeli svijet zna da se za informacije glede Iraka moze oslonut na iracke i iranske medije.Kikibombona wrote:Ako se dobro sjecam, mudzahidi islamskog hilafeta, borci halife muslimana, su porucili da ce uskoro zauzeti Bagdad i Kerbelu, te da Nadzef i Basra nisu daleko... Vijesti umeta su pisale da borci islamskog hilafeta napadaju Bagdad iz koliko ono pravaca... sedam?indiana_nije_dzons wrote: Cuuuj? Bas oko Faludze napreduju? Koliko vec dugo ?![]()
Sta je bilo od svega?
Daj nam neke svjeze informacije....
PS
Jesi prisego halifi muslimana?
Gdje nam je halifa, jel ziv?
- Kikibombona
#10046 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa evo, ja se oslanjam na Al Laziru, koja prenosi kako iracke snage i Hashd sija milicije napreduju u okolini Ramadija i Faludze. Prije 2-3 dana je Al Dzazira objavila da su iracke snage zauzele Univerzitet koji se nalazi nadomak samog grada Ramadi. Ako ne vjerujes, pronaci cu video, vec sam ih odgledao nekoliko...indiana_nije_dzons wrote: Ma pusti Vijestiummeta, znamo da nisu pouzdani, ali cijeli svijet zna da se za informacije glede Iraka moze oslonut na iracke i iranske medije.
Umjesto da se hilafet siri prema nevjernickim uporistima, oni brane ovaj jad od sunitskih gradova koje kontrolisu. Kurdkinje ih karaju, zene, hejjj? Pa gdje je Alahova pomoc hrabrim mudzahidima? Tikrit su popusili a Alah ni da trepne.
- Truba
#10047 Re: ISIS zauzeo Mosul
napreduju i jedni i drugi sve dok neko ne pruzi kakav-takav otpor
- Kikibombona
#10048 Re: ISIS zauzeo Mosul
Mogu se zaliti Nailovoj materi...
Arab officials blast Barzani's comments on Shingal
http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=149552
Arab officials blast Barzani's comments on Shingal
http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=149552
-
Akibh
#10049 Re: ISIS zauzeo Mosul
Malo je rec da si glup.Kikibombona wrote:
Umjesto da se hilafet siri prema nevjernickim uporistima, oni brane ovaj jad od sunitskih gradova koje kontrolisu. Kurdkinje ih karaju, zene, hejjj? Pa gdje je Alahova pomoc hrabrim mudzahidima? Tikrit su popusili a Alah ni da trepne.
Nemas nikakve potrebe ubacivat Boga u svoje debilne analize, ti koji se busas svojim ateizmom.
Zasto bi Bog pomogao ovim genocidnim mamlazima?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10050 Re: ISIS zauzeo Mosul
Akibh wrote:Malo je rec da si glup.Kikibombona wrote:
Nemas nikakve potrebe ubacivat Boga u svoje debilne analize, ti koji se busas svojim ateizmom.
Zasto bi Bog pomogao ovim genocidnim mamlazima?
kiki pretjeruješ