Gras all about
-
stafi
#1001 Re: Gras all about
pa dobro, moglo bi se proširiti malo na autobusko stajalište, al smetaju one kafane.
-
stafi
#1003 Re: Gras all about
jel ovo još jedan stigao il je to onaj prvi?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1004 Re: Gras all about
aaaa kamiona
svaka cast vozacu 
- charrrmed
#1005 Re: Gras all about
Onaj prvistafi wrote:jel ovo još jedan stigao il je to onaj prvi?

- Edin H.
#1006 Re: Gras all about
Grapkich je toBlack swan wrote:aaaa kamionasvaka cast vozacu
-
dresdener78
#1007 Re: Gras all about
U više planova se računalo sa proširenjem okretaljke na sjevernoj strani, evo crteža:stafi wrote:pa dobro, moglo bi se proširiti malo na autobusko stajalište, al smetaju one kafane.

-
stafi
#1008 Re: Gras all about
mislim da bi ovo, što se tiče prostora, bilo izvodljivo.dresdener78 wrote:U više planova se računalo sa proširenjem okretaljke na sjevernoj stranistafi wrote:pa dobro, moglo bi se proširiti malo na autobusko stajalište, al smetaju one kafane.
-
StupskaBitanga
#1009 Re: Gras all about
Da je malo vizije pa kao SATRIU ovo malo ušminkati tapacirati unutra staviti savvremenija vrata malo ovo nabaciti neki vid dobre fasade i da bude kulturnije od ovakve konzerve
-
dresdener78
#1010 Re: Gras all about
Pa neka "nemodernost" ovih tramvaja je namanji problem. Osim toga ne volim baš one "podguznike" u sarajevskim tramvajima, one tapacirane jastučiće na žutim sjedištima u starim češkim tramvajima koji jesu naknadno ugrađeni. To je veoma nehigijenično jer na laminatu se odmah vidi je li prljav ili ne, na ovom smeđem tapacirunku i da je neko urinirao razlika se ne vidi...StupskaBitanga wrote:Da je malo vizije pa kao SATRIU ovo malo ušminkati tapacirati unutra staviti savvremenija vrata malo ovo nabaciti neki vid dobre fasade i da bude kulturnije od ovakve konzerve
Daleko najveći trenutni problem sarajevskih tramvaja je očajno stanje pruge Ilidža-Marijin Dvor
-
stafi
#1011 Re: Gras all about
a posebno dio stup ilidža. Očekujem nesreće na ovom dijelu.
-
diablo23
#1012 Re: Gras all about
Pozdrav svima,
Samo da pitam, kakva je sad procedura kod ovih "novih" revizora kad te uhvate bez karte, a nemas licnu kod sebe ni para da kupis kartu? Jel' ti kazu da napustis vozilo ili ti ne daju da izadjes iz vozila i smiju li to raditi?
Cuo sam da ti sad ne daju da izadjes iz vozila, nego ti zovu policiju, prije bi uvijek rekli da ili kupis kartu ili da napustis vozilo, pa ne znam smiju li ti zvati policiju i smiju li ikakvu silu pokusati primjeniti? Ako zna neko iz novijeg iskustva?
Samo da pitam, kakva je sad procedura kod ovih "novih" revizora kad te uhvate bez karte, a nemas licnu kod sebe ni para da kupis kartu? Jel' ti kazu da napustis vozilo ili ti ne daju da izadjes iz vozila i smiju li to raditi?
Cuo sam da ti sad ne daju da izadjes iz vozila, nego ti zovu policiju, prije bi uvijek rekli da ili kupis kartu ili da napustis vozilo, pa ne znam smiju li ti zvati policiju i smiju li ikakvu silu pokusati primjeniti? Ako zna neko iz novijeg iskustva?
- man_464
#1013 Re: Gras all about
Satre kad su izlazile nove, bile su ko svemirski brod. Pogotovo SATRA 3. što se tiče tehnike, najmoderniji su od svih verzija ove modernizacija tramvaja. Češki tramvaji su se modernizovali svugdje po ovom koceptu, ali najmoderniju elektroniku i upravljačnicu, te enterijer su dobili u Sarajevu.StupskaBitanga wrote:Da je malo vizije pa kao SATRIU ovo malo ušminkati tapacirati unutra staviti savvremenija vrata malo ovo nabaciti neki vid dobre fasade i da bude kulturnije od ovakve konzerve
Ali skažem se da se moglo još ušminkat, ali realno satre su počele izlaziti na šine u Sarajevu 2004 godine, a tad je to bilo
Zadnji je izašao 2011. godine - g.b. 511
- trambusek88
#1014 Re: Gras all about
Ako računamo prvi prototip 500 on je došao 1998, ali ovi od 2004 su modernije opremljeni.
-
DON_eARL
#1015 Re: Gras all about
Ima li još slika?
Kad se mogu očekivati ovi "novi" tramvaji na šinama?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1017 Re: Gras all about
previše zeleno

-
StupskaBitanga
#1018 Re: Gras all about
kao oni bečki muzejski eksponati
- Thorgerson
#1019 Re: Gras all about
Poklonu se ne gleda u oci, ali ljudi 21 vijek! Mi smece dovlacimo.
Ne znam. Da nema para u to necu da vjerujem. Para je bilo i ima, samo su otisle umjesto u nove tramvaje, u dzepove.
20 godina od rata, da smo svake godine uzimali po nov tramvaj, sad bi imali flotu barem 20 kako treba tramvaja.
Sramota.
Ne znam. Da nema para u to necu da vjerujem. Para je bilo i ima, samo su otisle umjesto u nove tramvaje, u dzepove.
20 godina od rata, da smo svake godine uzimali po nov tramvaj, sad bi imali flotu barem 20 kako treba tramvaja.
Sramota.
-
dresdener78
#1020 Re: Gras all about
Nažalost, tih para stvarno nema jer javni budžeti su totalno prazni. Ti budžeti jesu prazni jer ekonomija i industrija ne rade, nema prihoda od poreza i država funkcioniše samo na osnovi trajnog i golemog zaduživanja kod zapadnih lešinara tipa Međunarodni monetarni fond itd.Thorgerson wrote:Poklonu se ne gleda u oci, ali ljudi 21 vijek! Mi smece dovlacimo.
Sramota.
Za temeljitu obnovu sarajevskog javnog prevoza bi trebalo da se uloži nekoliko stotina miliona KM. Jer kao što sam već više puta ranije spomenuo, Vlast mora odabrati hoće li grad pretvoriti u jedan ogroman parking prenatrpan automobilima ili će podržavati grad sa zelenilom, sa normalnom atmosferom, za stanovnike - dakle razvijati javni prevoz.
Iskreno i pesimistično mislim da će u toku jedne ili dvije godine javni prevoz jednostavno da nestane, jer neće biti niti šina, niti vozila, niti ičega. Ako se nešto temeljito i radikalno ne promijeni.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1021 Re: Gras all about
pa nisu samo tramvaji problem, komplet šine se trebaju mjenjati iz temelja
- Thorgerson
#1022 Re: Gras all about
Vlast koju vodi bivsi kosarkas, svjetska neznalica i samo-prozvani menadzer nece nista rijesiti. Ja sam u to 100% siguran. I navuce jos vecih problema.dresdener78 wrote:Nažalost, tih para stvarno nema jer javni budžeti su totalno prazni. Ti budžeti jesu prazni jer ekonomija i industrija ne rade, nema prihoda od poreza i država funkcioniše samo na osnovi trajnog i golemog zaduživanja kod zapadnih lešinara tipa Međunarodni monetarni fond itd.Thorgerson wrote:Poklonu se ne gleda u oci, ali ljudi 21 vijek! Mi smece dovlacimo.
Sramota.
Za temeljitu obnovu sarajevskog javnog prevoza bi trebalo da se uloži nekoliko stotina miliona KM. Jer kao što sam već više puta ranije spomenuo, Vlast mora odabrati hoće li grad pretvoriti u jedan ogroman parking prenatrpan automobilima ili će podržavati grad sa zelenilom, sa normalnom atmosferom, za stanovnike - dakle razvijati javni prevoz.
Iskreno i pesimistično mislim da će u toku jedne ili dvije godine javni prevoz jednostavno da nestane, jer neće biti niti šina, niti vozila, niti ičega. Ako se nešto temeljito i radikalno ne promijeni.
I nije problem sto nece nista rijesiti, ja znam da mi nemamo stotine miliona. Nego je problem sto ovi likovi nemaju ni vizija gdje treba da idemo. Pa da se pukne neki cilj, pa cemo ga dostici nekad. Oni to nemaju.
Naftni lobiji, gradjevinski itd su prejaki i javni saobracaj s njima nema sanse. Dovoljan pokazatelj za to je ulazak Centrotransa u sistem javnog prijevoza. Kako? Zasto? Niko ne zna odgovor. Eto, imaju autobuse.
Centrotrans kupuje autobuse za gradski saobracaj, drze ih spremnim. Zasto? Pa zato sto im je neko obecao upad. A zna se i ko.
Jos ce se malo voditi haranga protiv Gras-a, vlada ce ih pustiti da se sami uruse i to je to. Profitabilne linije ce podijeliti privatnici.
A prugu zabetonirat i otvorit jos 4 trake za automobile. I eto. Bas gledam maloprije na Marijin dvoru prosiruju iskljucnu lijevu traku. Autmobila je previse. I djaba sve saobracajnice, grad se siri, koliko trpas puteva toliko ti se ljudi doseljava.
-
diablo23
#1023 Re: Gras all about
Zna li iko ista o ovome, koja je sad zakonom predvidjena procedura?diablo23 wrote:Pozdrav svima,
- Adriatic
#1024 Re: Gras all about
Procedura je da kupiš kartu.diablo23 wrote:Zna li iko ista o ovome, koja je sad zakonom predvidjena procedura?diablo23 wrote:Pozdrav svima,
- hodža
#1025 Re: Gras all about
ti bi crveno a da SDA sredi donaciju ???Black swan wrote:previše zeleno![]()
![]()
![]()
ne može to