Možda linijski i jeste bio iz Kazahstanacyprus wrote:još sudija iz KIRGISTANA![]()
Komentatori i SP
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- nellington
#1001 Re: Komentatori i SP
- karanana
#1002 Re: Komentatori i SP
recimo hrt i srb zatamne a ne zatamne zdf. u cemu je razlika?
- quasar
#1003 Re: Komentatori i SP
Mislim da neki kanali uslovljavaju integralan prenos, bez ikakvih intervencija operatera - znaci ako zatamne sliku, gube prava na prenos tog kanala, ili tako nesto. Ovo nisam siguran, ali sam nacuo nesto tako.karanana wrote:recimo hrt i srb zatamne a ne zatamne zdf. u cemu je razlika?
-
ado-šampion
#1004 Re: Komentatori i SP
Ovo je katastrofa, jbt kad su naši susjedi već uveliko bili u ovim "tehnikama" za sinhronizovanje slike i zvuka, kod nas se Baho čudio kako mu govore da je on brži od slike.
To je bilo nekad prije 10 godina i dan-danas, 21. stoljeće, naša režija nije sposobna sinhronizovati sliku i zvuk.
Povrh svega, dali su nam najgoreg komentarora na svijetu, koji je uz to i zna se šta, neću da kažem da ne budem banovan, koji je trebao "letiti" s prenosa istog trenutka kad je udovoljeno "drugoj strani" da Marijan više ne prenosi utakmice, al jok, ovi ga još poslali u Afriku.
I na kraju, ono što najmanje smeta, ali ipak smeta, je jaaako loše poznavanje igrača i fudbala općenito mahom svih komentarora, tako n pr. Šuko (koji je inače najbolji od njih) kaže da je Simone Pepe imao odličnu sezonu u Juventusu, a zapravo je čovjek igrao u Udineseu i pola sezone se borio da uopšte dođe do prvog tima. Englesku poznaju jer imaju prenose, Španiju znaju Spaho i Kristić jer su fanovi Barselone (Spaho španskog fudbala općenito), a Italiju veze nemaju, ja mislim da ne znaju nabrojat prvih 11 u prvih 5 ekipa, ma šta prvih 5, ne znaju u prve tri.
Nego, otkud ljudima ZDF? Pošto je povezano s HRT-om vjerujem preko kablovske ali koje?! Ova Elob nema ZDF uopšte u ponudi, al koga briga dali su nam 60 usranih kanala, na kojim sve što valja redovno zatamne i uzmu 13 kerma u padže. Plus 6 za pretplatu, 20 KM mjesečno da ne mogu svjetsko kako treba gledati, samo kod nas...
To je bilo nekad prije 10 godina i dan-danas, 21. stoljeće, naša režija nije sposobna sinhronizovati sliku i zvuk.
Povrh svega, dali su nam najgoreg komentarora na svijetu, koji je uz to i zna se šta, neću da kažem da ne budem banovan, koji je trebao "letiti" s prenosa istog trenutka kad je udovoljeno "drugoj strani" da Marijan više ne prenosi utakmice, al jok, ovi ga još poslali u Afriku.
I na kraju, ono što najmanje smeta, ali ipak smeta, je jaaako loše poznavanje igrača i fudbala općenito mahom svih komentarora, tako n pr. Šuko (koji je inače najbolji od njih) kaže da je Simone Pepe imao odličnu sezonu u Juventusu, a zapravo je čovjek igrao u Udineseu i pola sezone se borio da uopšte dođe do prvog tima. Englesku poznaju jer imaju prenose, Španiju znaju Spaho i Kristić jer su fanovi Barselone (Spaho španskog fudbala općenito), a Italiju veze nemaju, ja mislim da ne znaju nabrojat prvih 11 u prvih 5 ekipa, ma šta prvih 5, ne znaju u prve tri.
Nego, otkud ljudima ZDF? Pošto je povezano s HRT-om vjerujem preko kablovske ali koje?! Ova Elob nema ZDF uopšte u ponudi, al koga briga dali su nam 60 usranih kanala, na kojim sve što valja redovno zatamne i uzmu 13 kerma u padže. Plus 6 za pretplatu, 20 KM mjesečno da ne mogu svjetsko kako treba gledati, samo kod nas...
-
samo malo
#1005 Re: Komentatori i SP
Ma marketing je kljucna rijec, zbog marketinga se zatamnjuje, to je sustina svega.
Svako stiti sebe, sto je razumljivo, ali kad mi vec nameces BHT prenos, bez da mogu gledati drugi, onda ga bar uradi ko covjek, a ne ko zadnji debil. Ali sta mi mozemo ocekivati od stoke koja je protjerala Marjana, i imamo li pravo ista ocekivati s obzirom da je sve to vec zaboravljeno od strane nas, ljubitelja sporta. Pojeo vuk magarca.
Nisu u stanju osigurati obicni tv prenos, plus sto su palancari Corsovic i Prnjatovic otisli u JAR komentarisati utakmicu, i maltretirati sve nas. Corsovic uopste nije sportski komentator, prije rata nekakav novinar, i to u zutilu od As-a, u ratu vedeta paljanske televizije, koji kurac on zna o sportu.
Svako stiti sebe, sto je razumljivo, ali kad mi vec nameces BHT prenos, bez da mogu gledati drugi, onda ga bar uradi ko covjek, a ne ko zadnji debil. Ali sta mi mozemo ocekivati od stoke koja je protjerala Marjana, i imamo li pravo ista ocekivati s obzirom da je sve to vec zaboravljeno od strane nas, ljubitelja sporta. Pojeo vuk magarca.
Nisu u stanju osigurati obicni tv prenos, plus sto su palancari Corsovic i Prnjatovic otisli u JAR komentarisati utakmicu, i maltretirati sve nas. Corsovic uopste nije sportski komentator, prije rata nekakav novinar, i to u zutilu od As-a, u ratu vedeta paljanske televizije, koji kurac on zna o sportu.
- Gde si sad cica maco
#1006 Re: Komentatori i SP
ko li će prenositi finale? možda zajedno prnjatović, ćorsović, muratović i ahmetović?
- zecko_kupuz
#1007 Re: Komentatori i SP
Belmin vam poručuje u da je čuo za vaše komentare i da se ne osvrće na to, te da je sve stvar ličnog ukusa i da su ovi komentatori fakultetski obrazovani.
Zatooo, prvo malci završite fakulteeete i onda se jaaavite.
Zatooo, prvo malci završite fakulteeete i onda se jaaavite.
-
samo_ovaj_put
#1008 Re: Komentatori i SP
ne mogu ni zamisliti koji bi komentar mogao uputiti cosovic u finalu za minut sutnje srebrenici
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#1009 Re: Komentatori i SP
Na Svjetskom prvenstvu će biti minut šutnje za Srebrenicu?samo_ovaj_put wrote:ne mogu ni zamisliti koji bi komentar mogao uputiti cosovic u finalu za minut sutnje srebrenici
- zecko_kupuz
#1010 Re: Komentatori i SP
Well, good morning to you too.Pera Trta wrote: Na Svjetskom prvenstvu će biti minut šutnje za Srebrenicu?
- zecko_kupuz
#1011 Re: Komentatori i SP
Večeras je najjače bilo kad Prnjo spomenu da je Sneijder zabio peti gol, jer mu je protiv Brazila naknadno pripisan jedan. Pola minute poslije, javlja se prikaz "4 goals in 6 matches". Ušuti se čovjek smjesta. 
-
samo_ovaj_put
#1012 Re: Komentatori i SP
na cnn gledam veceras,snajder,6 utakmica,5 golova,4 puta proglasen igracem utakmicezecko_kupuz wrote:Večeras je najjače bilo kad Prnjo spomenu da je Sneijder zabio peti gol, jer mu je protiv Brazila naknadno pripisan jedan. Pola minute poslije, javlja se prikaz "4 goals in 6 matches". Ušuti se čovjek smjesta.
i onda mi haver govori da su mu priznali kao onaj autogol mela
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1013 Re: Komentatori i SP
sve to sto vi kazete u pravu ste.
Za finale se vec sekiram pravo. Ako bude ovo kao sada brzi ton od slike,kada znam da na pocetku akcije nema nista od gola
,to ce biti uzas uzasa. Ja sam uvjeren da smo mi jedina drzavna TV koja nema sinhronizovan ton,pa nisu '60....'70....uzas zivi.
I od svih mogucih kombinacije koje nas mogu zapasti ,posto ce dva reportera biti garant za finale,najmanje zlo bi bila kombinacija Suko-Kristic.
Za finale se vec sekiram pravo. Ako bude ovo kao sada brzi ton od slike,kada znam da na pocetku akcije nema nista od gola
I od svih mogucih kombinacije koje nas mogu zapasti ,posto ce dva reportera biti garant za finale,najmanje zlo bi bila kombinacija Suko-Kristic.
-
Rookie
#1014 Re: Komentatori i SP
Hajde, ako ti nije problem, daj neki izvor za tu izjavu Prosinečkog, VelideBušman wrote:Prosinecki je to izjavio za Iniestu. Samo mi nije jasno, odakle im da su Iniesta i Xavi igrali u mladom pogonu Barcelone zajedno? Razlika je 5 generacija. Kada je Iniesta ulazio u Barcelonu B, Xavi je vec bio regularni prvotimac. Tako da stvarno ne znam odakle im ovo.Rookie wrote:Šuko parafrazira Guardiolu(ne navodeći izvor) i kaže kako su Xavi i Iniesta vjerovatno nekad u juniorima ili predpionirima zadnji put pogriješili. I kaže Velid: "Da, čini mi se da je to izjavio Prosinečki"
Guardiola je izjavio: "Mislim da Xavi i Iniesta nikad u svojim životima nisu prodali nijednu loptu".
- felipe kajetano
#1015 Re: Komentatori i SP
Suko-Spaho su podnosljivo komentarisali zadnji put, nadam se da ce i finale.Samo da se ne upetljaju ovi sa RTRS-a, ostalo se da podnijeti.-LIBERO- wrote:sve to sto vi kazete u pravu ste.
Za finale se vec sekiram pravo. Ako bude ovo kao sada brzi ton od slike,kada znam da na pocetku akcije nema nista od gola![]()
,to ce biti uzas uzasa. Ja sam uvjeren da smo mi jedina drzavna TV koja nema sinhronizovan ton,pa nisu '60....'70....uzas zivi.
-
samo_ovaj_put
#1016 Re: Komentatori i SP
nesto imam osjecaj da cemo imati kombinovane komentatorefelipe kajetano wrote:Suko-Spaho su podnosljivo komentarisali zadnji put, nadam se da ce i finale.Samo da se ne upetljaju ovi sa RTRS-a, ostalo se da podnijeti.-LIBERO- wrote:sve to sto vi kazete u pravu ste.
Za finale se vec sekiram pravo. Ako bude ovo kao sada brzi ton od slike,kada znam da na pocetku akcije nema nista od gola![]()
jedan "nas" i jedan "njihov"
- felipe kajetano
#1017 Re: Komentatori i SP
Ti "njihovi" su ustvari "moji", nebitno, radi se o zamjerkama cisto profesionalne prirode, ja npr. volim slusati Bozu Suseca sve da ima snimljen foto-session u ustaskoj uniformi.samo_ovaj_put wrote: nesto imam osjecaj da cemo imati kombinovane komentatore
jedan "nas" i jedan "njihov"
Komentatori sa RTRS-a su objektivno najlosiji i iz tih razloga se nadam da nece smarat 2 miliona ljudi u BiH, za mene kombinacija Suko-Spaho u ovom momentu najbolja, Kristic mi je nekako puno spor..da ne kazem "meljav".
- dzenan_tr
#1018 Re: Komentatori i SP
Tamo gdje se prolazi na račun rodbinskih, mitomanskih i političkih veza, tamo gdje se napreduje na osnovu podobnosti, tamo gdje nema odgovornosti za položaj ili posao koji se obavlja, tamo gdje su stručni kriteriji i etička samokritičnost davno zaboravljeno gradivo, tamo..., tamo..., tamo..., tamo je zemlja nepismenih predsjednika, ministara, profesora, doktora, inžinjera, inspektora, direktora, voditelja, spikera, etc., etc., etc.,... tamo je dom najnazadnijeg naroda pod nebeskim svodom, primata koji još uredno plaćaju da gore pobrojani satrapi, umišljeni da to što rade rade najbolje od svih drugih ljudskih jedinki i uživljeni u svojim ulogama, svakodnevno kontaminiraju prostor terorizirajući česticu po česticu života...
-
sumirprimus
#1019 Re: Komentatori i SP
Žalosno,šta drugo kaz`ti...
Ko da sam gledo boćanje a ne polufinale SP-a...
Zabi vanbronkhorst golčinu i po,a onaj jado i goo
Ustvari prvo sam čuo to famozno goo,pa tek onda vidio
Pitanje da li će i večeras na tribinama sjedit andrea merkl..
Napravi tip od utakmice smora i po...
Ko da sam gledo boćanje a ne polufinale SP-a...
Zabi vanbronkhorst golčinu i po,a onaj jado i goo
Ustvari prvo sam čuo to famozno goo,pa tek onda vidio
Pitanje da li će i večeras na tribinama sjedit andrea merkl..
Napravi tip od utakmice smora i po...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1020 Re: Komentatori i SP
svaka castdzenan_tr wrote:Tamo gdje se prolazi na račun rodbinskih, mitomanskih i političkih veza, tamo gdje se napreduje na osnovu podobnosti, tamo gdje nema odgovornosti za položaj ili posao koji se obavlja, tamo gdje su stručni kriteriji i etička samokritičnost davno zaboravljeno gradivo, tamo..., tamo..., tamo..., tamo je zemlja nepismenih predsjednika, ministara, profesora, doktora, inžinjera, inspektora, direktora, voditelja, spikera, etc., etc., etc.,... tamo je dom najnazadnijeg naroda pod nebeskim svodom, primata koji još uredno plaćaju da gore pobrojani satrapi, umišljeni da to što rade rade najbolje od svih drugih ljudskih jedinki i uživljeni u svojim ulogama, svakodnevno kontaminiraju prostor terorizirajući česticu po česticu života...
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1021 Re: Komentatori i SP
felipe kajetano wrote:Ti "njihovi" su ustvari "moji"
-
samo malo
#1022 Re: Komentatori i SP
Ko ima flat internet, moze tekme gledat na netu, ima nekoliko opcija za gledat prenos HTV-a i RTS-a.
- los merengues
- Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići
#1023 Re: Komentatori i SP
imam flat al placam i pretplatu pa sad ti meni reci ko je ovdje lud
ocigledno ja kad pored uredne pretplate ja moram da se zahebavam po kojekakvim shajtovima
opet kazem oni koji nisu vidjeli trk brzo vidjeti na tube-u kako to rade hrt-ovci
pa onda pred sivi dom na proteste
uh kako bi volio da postoji jos inkasator pa da mi zakuca pretplata
jos samo da ukinu corsu pa ode sve u ***

ocigledno ja kad pored uredne pretplate ja moram da se zahebavam po kojekakvim shajtovima
opet kazem oni koji nisu vidjeli trk brzo vidjeti na tube-u kako to rade hrt-ovci
pa onda pred sivi dom na proteste
uh kako bi volio da postoji jos inkasator pa da mi zakuca pretplata
jos samo da ukinu corsu pa ode sve u ***
-
samo malo
#1024 Re: Komentatori i SP
HRT-ova Afrovizija je puna mana, ali i takva je za nas Javni servis svemirski brod.
Ljudi imaju vrhunske priloge o predstojecim i zavrsenim utakmicama, a ne ko ovi nasi cudnovati kljunasi, skinu par informacija sa interneta, izbiflaju ih dok stoje za onim stolom koji je tamo stajao i na proslom EP i na proslom SP, odrecitiraju nagradno pitanje sponzora i onda Mustafa najavi utakmicu nekom svojom idiotskom recenicom ili dosjetkom. Tu negdje zanijeme i gledaju u kameru, dok se Mustafa ili Vidmar ne dosjete da bi mogli pustiti neku pjesmu.
I onda ce reci "mi nemamo para za vise od toga". Nek imate para da posaljete Belmina Direktora, Golcinu Prnjatovica, Igora Danca, Cablemana Suku i Vuka sa Jahorine Corsu u JAR, to je najvaznije. Ipak on i imaju zavrsene fakultete.
Ljudi imaju vrhunske priloge o predstojecim i zavrsenim utakmicama, a ne ko ovi nasi cudnovati kljunasi, skinu par informacija sa interneta, izbiflaju ih dok stoje za onim stolom koji je tamo stajao i na proslom EP i na proslom SP, odrecitiraju nagradno pitanje sponzora i onda Mustafa najavi utakmicu nekom svojom idiotskom recenicom ili dosjetkom. Tu negdje zanijeme i gledaju u kameru, dok se Mustafa ili Vidmar ne dosjete da bi mogli pustiti neku pjesmu.
I onda ce reci "mi nemamo para za vise od toga". Nek imate para da posaljete Belmina Direktora, Golcinu Prnjatovica, Igora Danca, Cablemana Suku i Vuka sa Jahorine Corsu u JAR, to je najvaznije. Ipak on i imaju zavrsene fakultete.
-
samo malo
#1025 Re: Komentatori i SP
"macshaft"
e moj Suko, crni Suko
e moj Suko, crni Suko