Alfa Kentaur wrote:cyprus wrote:Alfa Kentaur wrote:Ti tebi slicni bi bili presretni kada se Srbija ne bi nikako spominjala i kada bi se rat u BiH zvanicno nazvao -gradjanskim!
Ogromna vam je zelja da operete fasisticku Srbiju i na taj nacin nagradite fasiste, a borce armije BiH i odbranu sto vise daomalovazite!
Tamo gdje su bili muslimani su nebosnjaci zivjeli normalno, nisu im crkve rusene. A tamo gdje je bio HVO i VRS-a, sve je sprzeno!
Jest, eto to mi je jedina preokupacija i sreća u životu...
A za ovo ostalo vala nemam namjeru da te ubjeđujem u suprotno. Samo to da su nebošnjaci živjeli normalno u većinski muslimanskim područjima u ratu, ne stoji u potpunosti....
Ako mislis drugacije, onda mi reci zasto jos nije pronadjena ni jedna hrvatska ili srpska masovna grobnica, objasni mi zasto su nebosnjaci u Tuzli, Sarajevu, Zenici, Gorazdu..., ostali netaknuti, objasni mi zasto u ovim gradovima crkve nisu porusene, ....objasni mi!!!!!?????
Sta bi danas bilo
od Bosne da nije bilo armije BiH??
Jedno je Republika Bosna, a drugo je Republika BiH ili kako ja običavam kazati, behacija.
Evo malo historije za jugo-kom-ravnopravnost!
U NOB-i 1941-45, koja je bila organizovana i neprekidno pod rukovdstvom KPJ, nije bio uvjet biti član partije, da bi bio "partizan" i da bi se borio za oslobođenje jugoslovenske države! To što je poslije rata pravo na vlast uzurpirala samo jedna partija, KPJ, je drugi dio priče.
U ratu za Bosnu 1992-95, nije postojala nikakva državna vojska/armija, po najmanje je to bila Bosanska vojska. I nikakva probosanska Partija nije organizovala bosanski narod. Armija BiH je u početku bila TO (?!), dakle neka paravojska koja je branila neku bezimenu teritoriju, negdje, u nečije ime, a onda pod KOS-om i "Patriotskom Ligom" (patrioti bezimene zemlje i naroda kojeg više nije bilo ni na papiru) neki vanbosanski seferi organizuju u dosluhu sa SDA-vrhom, armiju koja je zbog svjetske javnosti bila deklarisana kao "pokret bosanskog otpora agresorima". Međutim, kada je "generalštab" te behacijske vojske, mjestimično krenuo u stvarno oslobađanja državnih prostora s onu stranu crte koja je dogovorena davno ranije, generali bivaju smjenjeni pismenim dekretom "vrhovnog komandanta", a armija postepeno muslimanizirana. Zašto?
Pa kako bi "naš muslimanski predsjednik" mogao pregovarati sa predsjednicima susjednih, agresorskih, ćafirskih država na razgraničavanju behacije po principu: Muslimani vamo, Ćafiri tamo i tačka!
A Bosanci, bosanski patrioti i ostali "nevjernici" u bijeli svijet!
"Alfa Kentaur", jedno je biti vjernik, a drugo je biti patriota, a tek treće i nešto posebno, vrhunsko opredjeljenje je, stati u prvi red odbrane, braniti i odbraniti svim sredstvima državu kao osnovu postojanja jednog, u ovom slućaju bosanskog naroda, bez obzira kako ko i u šta neko u tom narodu vjeruje ili ne vjeruje!
Da je tito bio imalo demokrata, danas se mi nebi i dalje krvili oko "demokratije"!
Da je alija bio imalo Bosanac, danas bi Bosanci imali svoju državu!
Zašto su Bosanci poslednji na Zemlji, kada "bogovi" pravdu dijele!
Jel zato što ne vjeruju u pravog boga?
Il ne vjeruju u svoje postojanje!
Ima li nas danas ikakvih?!
Nas, Bosanaca!