BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ohran

#1001 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ohran »

dr.dangerdoom wrote:
Ohran wrote:
abondanzieri wrote:Muratovic zabio dva gola za Sturm :bih:
Covjek je nevjerovatan. Bori se, uklizava, assistira, zabija...a neka dilejla dodje i komotno kaze da je Stilic koji je juce poceo igrati bolji igrac od Muratovica.
Štilić jeste bolji igrač od Muratovića!
Mlađi 11god. i skuplji za nešto manje od pola miliona 8-) ...i traženiji naravno.
Osim toga ne igraju na istoj poziciji, tako da ih ne možeš baš direktno porediti.
A pusti priču onog kloca da se ne bori, jer ko je god gledao čitavu tekmu Lech-a (a ja jesam skoro sve ovog jesenjog djela), zna o kakvom se igraču radi i gdje se vraća po loptu zato ššššššššššššššššš
Stilic bi mozda pobjedio Muratovica kad bi igrali 1 na 1, mozda bi bio uspjesniji kada bi izvodili slobodne udarca sa 16 - 25 metara, ali za reprezentaciju BiH s'obzirom na druge igrace koje imamo na raspolaganju Muratovic je mnogo korisniji i samim tim bolji medju jedanaest od Stilica. Drago mi je kad vidim da se bilo koji bosanac probija prema vrhu kao sto to cini Stilic u Poljskoj i ocekujem u skorijoj buducnosti da postane jedan od glavnih u reprezentaciji, ali Muratovicu nije konkurencija. Kamo srece da jeste posto je Samir vec u godinama, a kako kazes Stilic mladji cak 11 godina. Prema tome tacna ti je opaska "ne igraju na istoj poziciji, tako da ih ne mozes bas direktno porediti.", medjutim to mene bas i iznervira kad Stilic napravi sjajnu asistenciju ili zavuce golcine a levati pravo ovamo i "zasto igra Muratovic, a ne Stilic".
Pa to je slicno kao da pita zasto igra Spahic ili Rahimica, a mozda neko jos i Hasagica pomene. U tome je bila poenta, mozda sam se pogresno izrazio (kad sad procitam - jesam sigurno).
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1002 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Admir_1984 »

Salke je jednostavno takva ekipa da je vrlo tesko igrati igru na kakvu je hofenhajm navikao. Igraju sa 3 pit bull terijera na sredini (engelar-ernst-jones) i ajd ti tu razvi neku igru. Pogledajte njihove rezultate ove sezone. Sve je to bilo sa malo golova. Misljenja sam da nije bilo onih crvenih kartona da hoff ne bi izvukao ovaj bod.

Sve u svemu super jesen za nashe igrace u bundesligi i bayern nije prvi :-D :D :D
Ohran

#1003 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ohran »

FAP mashina wrote:
Ohran wrote:
Covjek je nevjerovatan. Bori se, uklizava, assistira, zabija...a neka dilejla dodje i komotno kaze da je Stilic koji je juce poceo igrati bolji igrac od Muratovica.
Avdaga opet serkiš 8-)
Da te iskreno pitam, jeli ti mislis da si interesantan, da imasa smisla za humor sa takvim retardiranim nacinom komuniciranja?
nikad_izvini

#1004 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by nikad_izvini »

Da ti ja odgovorim.Jedan smrad nestane, drugi se pojavi.Ista retardirana Munibova priča.Ako nisi Avdo, onda si mu rod.Takvi kao vi se čujete na kilometar ;-)
nikad_izvini

#1005 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by nikad_izvini »

FAP mashina wrote:
Ohran wrote:
Avdaga opet serkiš 8-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Što klona bezveze provocirate.Mogo bi se desit napad klonova :skoljka:
klixober

#1006 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Stilic proglasen za najboljeg stranog igraca u Poljskoj :bih: Svaka cast Stili da je tu nagradu dobio nakon samo pola sezone,te da se za njega vec otima pola Evrope.U Lechu u Poljskoj su toliko poludili za Stilicem da su odmah kupili jos 3 mlada bh igraca-Handzica,Burica i Salcinovica.

Da napravimo kratki rezime uspjeha bh igraca nakon pola sezone u Evropi:
-Najbolji igrac i najbolji strijelac Bundeslige Bosanac/Hercegovac - Ibisevic
- 4 najbolja asistenta Bundeslige Bosanci/Hercegovci..Prvi Misimovic,drugi Salihovic,na trecem mjestu Dzeko i Ibisevic,dijele sa Schweinstegerom i Ozilom
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... Order=DESC
-Najbolji strani igrac u Poljskoj Bosanac/Hercegovac Stilic,traze ga veliki evropski klubovi
-Pjanic igra za sedmerostrukog uzastopnog francuskog prvaka Lyon
-Husejinovic poceo da igra za Werder
-Spahica traze mnogi evropski klubovi

itd. itd.
Kad bi ovome dodali jos jednog Salihamidzica i Papca,imali bi sjajnu reprezentaciju.
papacja

#1007 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by papacja »

Prema izboru portala Spox.com
U timu jeseni po trojica su igrača Bayerna i Hoffenheima
Ibišević i Miske u timu jeseni BundesligePiše: Predator
Ponedeljak, 15.12.08. 14:29.

Vedad Ibišević (Hoffenheim) i Zvjezdan Misimović (Wolfsburg), dvojica bh. fudbalskih reprezentativaca iz Bundeslige, uvršteni su u najbolji tim jesenjeg dijela sezone, prema izboru njemačkog portala Spox.com.

Ibišević, koji je sa Hoffenheimom osvojio jesenji naslov, najbolje je ocjenjeni igrač Bundeslige, a što je najvažnije prvi je na listi strijelaca njemačke elite. Sa 18 golova u 17 kola, Ibišević je okarakterisan najvećim iznenađenjem jeseni.

Prije početka sezone naš internacionalac nije bio u prvim planovima trenera Ralfa Ragnicka, ali mu se ukazala prilika da zaigra od prvog kola što je naš internacionalac iskoristio na najbolji mogući način, te je svojim nastupima impresionirao Njemačku, ali i ostatak Evrope.

Čak tri ekipe u Bundesligi postigle su manje golove od našeg internacionalca (Energie Cottbus 12, Aminia 15, Karlsruher 15), dok je Borussia Monchengladbach postigli koliko i naš Ibišević – 18.

I Misimović je među 11 odabranih jesenjeg dijela sezone ušao kao najbolji, ali ne strijelac nego asistent Bundeslige. Sa deset preciznih dodavanja nakon kojih je uslijedio pogodak Misimović je iza sebe ostavio Salihovića (drgoplasirani sa osam asistencija), te Ibiševića, Edina Džeku, Mesuta Ozila i Bastiana Schweinsteigera (po sedam asistencija). Uz to postigao je i pet golova, te je u ukopnom zbiru za najboljeg igrača na diobi drugog mjesta na Patrickom Helmesom iz Bayer Leverkusena (po 15 bodova). Prvi je naravno Ibišević sa 25 bodova!

Uz našu dvojicu reprezentativaca najbolji tim jesenjeg dijela Bundeslige sačinjavaju: Rene Adler (Bayer Leverkusen), Heiko Westermann (Schalke 04), Lucio (Bayern Minhen), Marvin Compper (Hoffenheim), Carlos Eduardo (Hoffenheim), Ze Roberto (Bayern Minhen), Franck Ribery (Bayern Minhen), Grafite (Wolfsburg) i Patrick Helmes (Bayer Leverkusen).

http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-10518.htm
lerdi

#1008 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by lerdi »

Ja neznam da li su ovi naši kriminalci ikad i čuli za Adriana Nikcia. Koliko sam mogao skontati momak je rođen u Sarajevu i 89. je godište. Predstavlja možda i najtalentovanijeg mladog igrača u Švici. Imam samo neke površne informacije o njemu i ako neko nešto više zna dobro bi bilo da napiše ovdje.
dr.dangerdoom

#1009 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by dr.dangerdoom »

lerdi wrote:Ja neznam da li su ovi naši kriminalci ikad i čuli za Adriana Nikcia. Koliko sam mogao skontati momak je rođen u Sarajevu i 89. je godište. Predstavlja možda i najtalentovanijeg mladog igrača u Švici. Imam samo neke površne informacije o njemu i ako neko nešto više zna dobro bi bilo da napiše ovdje.
Da, rođen je u Sarajevu, albanskog porijekla, nastupao je već za Švicinu U21 reprezentaciju i važi za talenta, kako kažu švicarskog fudbala.
E sad koliko tu mi imamo šansi, teško je reći. Hrvati su im jedva iščupali Petrića i Rakitića, s obzirom da mi imamo vrlo slab lobi u svijetu fudbala, sumnjam da ćemo ga moći preoteti namazanim Švicarcima!
Evo par linkova:

http://www.fcz.ch/erste/mannschaft/portrait.aspx?id=255
http://en.wikipedia.org/wiki/Adrian_Nikci
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
lerdi

#1010 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by lerdi »

Ma kad bi htjeli možda bi mogli nešto. Pa momak igra za U-21 sa 19 godina i u 4 tekme dao 2 gola. Pa bar vrijedi pokušati ako ništa, ali kad su ovi naši u pitanju ništa me više nećudi. Pored njih bi Pjanić danas igrao za Luksemburg.
klixober

#1011 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Danas skotski "Sun" Stilica naziva bosanskim cudom od djeteta(wonderkid) i navodi da je Stilic izjavio da bi presao u Celtic ukoliko se Celtic i Lech dogovore oko cijene.Za sada se njegova vrijednost krece oko 3 mil. €,ali Lech bi sigurno trazio vise.Spominje se i da je Stilic proglasen za najboljeg stranca u Poljskoj i da ga jos zele kupiti Sampdoria,Everton, West Brom, Blackburn, Hamburg, Hannover...
Pise i da za bilo koji britanski klub pa i Celtic Stilicu treba radna dozvola jer ima samo dva nastupa za reprezentaciju,ali u Celticu ga toliko zele da je cak predsjednik prosle sedmice pregovarao sa vladom da ublaze zakon u ovom slucaju :)
Stilic: Come and get me Bhoys

By ANDY DEVLIN and NEIL O’RIORDAN

Published: Today

BOSNIAN wonderkid Semir Stilic last night issued a come-and-get-me plea to Gordon Strachan.

Hoops boss Strachan has had the 21-year-old midfielder watched twice in recent weeks as he weighs up a £2.5million January bid.

And last night, as Irish kid Niall McGinn had his Hoops medical, Stilic revealed his heart is set on a dream move to Parkhead.

The Lech Poznan star said: “I’ve heard of Celtic’s interest but nobody has made any offers for me yet.

“If something like that were to happen it would be a dream.

“The most important thing for me right now is to give everything for Lech.”

Along with Celts, Everton, West Brom, Blackburn, Hamburg, Hannover and Sampdoria have all had scouts in Poland running the rule over Stilic.

But it’s understood Celtic are in the box seat and Stilic’s comments will only fuel speculation he could soon be on his way to Glasgow. Any British side trying to sign him would face work permit difficulties as the player has played just two games for Bosnia.

However, SunSport revealed last week Hoops chairman Dr John Reid is talking at government level in a bid to relax the laws. Stilic was named Poland’s Player of the Year at a glittering ceremony in Warsaw at the weekend.

Strachan sees him as a long-term replacement for Shunsuke Nakamura.

As McGinn went through medical tests at Glasgow’s Ross Hall Hospital to clinch a deal revealed exclusively in SunSport, Birmingham boss Alex McLeish was also given permission to speak to the player.

McGinn had seemed certain to join the SPL champions after Celtic agreed an initial £200,000 fee with Derry — that’s a fee Brum have matched.

http://www.thescottishsun.co.uk/scotsol ... 041094.ece
klixober

#1012 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Ja i dalje mislim da bi Stilicu najvise odgovarala Bundesliga i po nacinu igre i po tome sto Bosanci/Hercegovci imaju odlicnu reputaciju tamo i sto ima mnogo nasih ljudi,a takodje i zato sto Stilic govori Njemacki(zivio dvije godine tamo).
LSD

#1013 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by LSD »

komeba wrote:Ja i dalje mislim da bi Stilicu najvise odgovarala Bundesliga i po nacinu igre i po tome sto Bosanci/Hercegovci imaju odlicnu reputaciju tamo i sto ima mnogo nasih ljudi,a takodje i zato sto Stilic govori Njemacki(zivio dvije godine tamo).
Me nek ide u Englesku,tamo bi se najbolje snašao...Everton,Aston Villa,Fulham ili Blackburn to su klubovi za njega...gledao sam one klipove na Youtube,poljaci ga natjerali da trci,nema ko kod nas igre u 10 kvatratnih metara.
rado_vidjen

#1014 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by rado_vidjen »

celtic je odlican izbor. medju tamnosnjim sirovinama, igraca njegove tehnike docekali bi kao dar sa neba. mada vazda postoj mogucnost da ga neki krkan obogalji, ali jbg . celtic bi bio odlicna uvertira za premiership, mada ako se dokaze u celticu tesko bi ga pustili, lova im nije potrebna.

da sam ja semir stilic, ja bi se zahvalio na slijedecem pozivu u rep. i rek'o da sigurno ima boljih igraca u nasem premiershipu, pa neka tamo probaju.
LSD

#1015 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by LSD »

rado_vidjen wrote:celtic je odlican izbor. medju tamnosnjim sirovinama, igraca njegove tehnike docekali bi kao dar sa neba. mada vazda postoj mogucnost da ga neki krkan obogalji, ali jbg . celtic bi bio odlicna uvertira za premiership, mada ako se dokaze u celticu tesko bi ga pustili, lova im nije potrebna.

da sam ja semir stilic, ja bi se zahvalio na slijedecem pozivu u rep. i rek'o da sigurno ima boljih igraca u nasem premiershipu, pa neka tamo probaju.
Ne brini,nece Štilica niko zvati u reprezentaciju dok je Ćiro nacionale selektor,on ga je i nogirao uostalom,ne pruživši mu nikakvu šansu da se nametne i dokaže...momak najbolji strani igrac poljske lige (i to postao za pola sezone) a nema ga ni medju 20 u reprezentaciji...ali mi nebi bili bosanci kad bi kod nas išlo sve normalno i kako treba.
U suštini,za Štilica je to i bolje...lik se posvetio klupskom fudbalu,ne opterecuje se reprezentacijom,igra svoju igri a svakim danom mu cijena raste.
bijelo_dugme

#1016 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

Glasajte za Ibisevica na http://www.fifa.com/

Which of the following players has been the biggest revelation this season?
Na prvoj stranici
KPNCTNJAH

#1017 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by KPNCTNJAH »

Hoce biti na TV-u veceras Milan-Wolfsburg? Ne radi mi teletext na DSF-u :-?
abondanzieri

#1018 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by abondanzieri »

KPNCTNJAH wrote:Hoce biti na TV-u veceras Milan-Wolfsburg? Ne radi mi teletext na DSF-u :-?
Nece,prenose neki hokej
and

#1019 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

prenosi li ko na satelitu wolfsburg ili lech?
Edin H.

#1020 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Edin H. »

bijelo_dugme wrote:Glasajte za Ibisevica na http://www.fifa.com/

Which of the following players has been the biggest revelation this season?
Na prvoj stranici
Pa je li iko od Bosanaca glasa

Ibisevic treci :shock:

Koja prevara covjece :D
Zwanziger

#1021 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Zwanziger »

-----------------------------------------

greska :D
slavemaster

#1022 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by slavemaster »

dzeko?? mislim da nije.....

al ev fale ga na ovoj GOLTV ovi komentatori...po njima je igrac utakmice....:D :bih:

a za stilica .... ne bi mi ni malo zao bilo da ode u celtic....stavise bilo bi mi drago....jaka liga, muska....ojaco bi...a ak ne onda bi ga prosljedili u njemacku i opet dobar....sve u svemu lijepo mu se pise...
Last edited by slavemaster on 17/12/2008 22:48, edited 1 time in total.
slavemaster

#1023 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by slavemaster »

Zwanziger wrote:-----------------------------------------

greska :D

:D
Ohran

#1024 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ohran »

Milan - Wolfsburg 2:2. Dzeko fantastican iako nije bio strijelac, minut prije kraja sam pred Didom, odlicno reagovao na ubacenu loptu sa desne strane a ona mumija na golu Milana instiktivno izbi loptu :x
klixober

#1025 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Stilic je asistirao za pobjedonosni gol Lecha.
Locked