KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ElRe

#1001 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ElRe »

Vitara je liga Dustera, a malo skuplja. Nema ni pocincanu karoseriju, koliko su stedjeli u proizvodnji.

Bazni Kodiaq

https://www.autoscout24.de/angebote/sko ... ?cldtidx=4

osim celicnih felgi i ne izgleda tako lose
basicm

#1002 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by basicm »

Bez zezancije, meni sportage ovaj dizajnerski unutra zaostao, nagib konzole mi je tesko probavljiv.
sabanss

#1003 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by sabanss »

ElRe wrote:Vitara je liga Dustera, a malo skuplja. Nema ni pocincanu karoseriju, koliko su stedjeli u proizvodnji.

Bazni Kodiaq

https://www.autoscout24.de/angebote/sko ... ?cldtidx=4

osim celicnih felgi i ne izgleda tako lose
Vitara jeste klasa Dustera ali ima garanciju na prohrdjavanje od 12 godina, kako ako nisu pocincavali karoseriju?

Kodiaq meni izgleda odlicno... Inace sve iz VW koncerna od novih auta izgleda dobro - Kodiaq, Ateca, Tiguan, Q5 - puno ljepse nego stara generacija. Mada ruku na srce svi lice jedan na drugog kao jaje jajetu :lol:
Optimist

#1004 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Optimist »

Profil za pisanje wrote:Isjecak iz liste najprodavanijih modela u BiH u prvih 8 mjeseci 2017.:

http://proauto.ba/trziste-novih-automob ... 17-godine/

- Duster 178
- Tucson 155
- Vitara 139
- RAV 4 116
- Tiguan 101
- Sportage 81

Za sportage ovo nije los rezultat sa obzirom na cijenu i imidz brenda. Vitara me je iznenadila.
Vitare je kupovao Mup ZDK kao i Mup KS, tako da su i oni vjerovatno doprinijeli ovome broju...
Nadzornik

#1005 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

ado-šampion wrote:Eki 20 k ko go pistolj, jes ga lola zacijenio, pa pitanje jel ga novog toliko platio. :-) Nov danas s popustom od 4400 izadje ispod 20 k u DE, tacnije ispod 19.

Jaran je nedavno uzeo demo Sportage 1.6 benzin, mislim da nije imao ni 500 km na satu, brdo opreme u odnosu na ovaj (navigacija, touch, senzor mrtvog ugla, prepoznavanje znakova, senzor napustanja trake, neka koza njihova fake, ...), izasao ga je tako oko 20 k, mozda cak i manje.
Pocetna cijena benzinca 1.6 je 19.900 evra a pocetna dizela CRDI 1.7 je 24.500 evra tako da ti je jaran uzeo auto sa punom opremom
1.6 benzinac za normalne pare a ne jeftino jer je novi 1.6 benzinac sa svom opremom osim senzora za mrtvi ugao kojeg ni ja nemam sa svom opremom kosta kao pocetni dizel sa socijalnim paketom.

p.s. ovaj senzor za mrtvi ugao se nalazi samo kod GT Line i kod platinijum nivoa.
Cak ni GT Line nema sto ima platinijum nivo tj. najskuplji model.
Nadzornik

#1006 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

thekupus wrote:Moze li se zakljucati ova tema ikako, postala je mjesto za spamovanje
Sta je Kupuse,jesi li se pokajao sto nisi kupio Sportage... :izet:
ado-šampion

#1007 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

Nisam siguran za cijenu ali iznad 20 k nije sigurno i ima taj senzor 100%. Demo auto s oko 500 k na satu mislim da je imao, ima tome nekoliko mjeseci, tako da se ne sjecam bas najbolje. Uglavnom rece da je ustedio 5-6 k u odnosu na isti takav s nula km.

Dizel je u DE ispod 24 k a sad ima akcija gdje dobijes popust 4400. Mada mislim da ta akcija postoji otkako postoji model.
Nadzornik

#1008 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

basicm wrote:Bez zezancije, meni sportage ovaj dizajnerski unutra zaostao, nagib konzole mi je tesko probavljiv.

Sve pregledno i na dohvat ruke... :thumbup:

Image
Nadzornik

#1009 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

ado-šampion wrote:Nisam siguran za cijenu ali iznad 20 k nije sigurno i ima taj senzor 100%. Demo auto s oko 500 k na satu mislim da je imao, ima tome nekoliko mjeseci, tako da se ne sjecam bas najbolje. Uglavnom rece da je ustedio 5-6 k u odnosu na isti takav s nula km.

Dizel je u DE ispod 24 k a sad ima akcija gdje dobijes popust 4400. Mada mislim da ta akcija postoji otkako postoji model.
Senzor mrtvog ugla 1.6 benzinac nema 100% samo najskuplji modeli to imaju a on ide zajedno u paketu sa automatskim parkiranjem.

Sto se tice akcija to podrazumijeva staro za novo inace akcija nevazi tj. ako kupujes kesom bez zamjene staro za novo,
moras platiti punu cijenu.
E sad kako ces ti prodavca izlevatiti i podici cijenu svom starom autu tj. koliko ces dobiti za njega to je vec druga prica.
Nadzornik

#1010 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Kia Sportage Platinijum 136 kW (185 PS), Autom. 6-Brzina, 4x4

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Profil za pisanje

#1011 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Profil za pisanje »

Nadzornik wrote:
ado-šampion wrote:Nisam siguran za cijenu ali iznad 20 k nije sigurno i ima taj senzor 100%. Demo auto s oko 500 k na satu mislim da je imao, ima tome nekoliko mjeseci, tako da se ne sjecam bas najbolje. Uglavnom rece da je ustedio 5-6 k u odnosu na isti takav s nula km.

Senzor mrtvog ugla 1.6 benzinac nema 100% samo najskuplji modeli to imaju a on ide zajedno u paketu sa automatskim parkiranjem.
Senzori mrtvog ugla u BIH kreću od opreme ex style i nisu vezani za automatsko parkiranje.
Od 8 paketa opreme ex style je 6. paket opreme.
530i

#1012 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by 530i »

Optimist wrote:
Profil za pisanje wrote:Isjecak iz liste najprodavanijih modela u BiH u prvih 8 mjeseci 2017.:

http://proauto.ba/trziste-novih-automob ... 17-godine/

- Duster 178
- Tucson 155
- Vitara 139
- RAV 4 116
- Tiguan 101
- Sportage 81

Za sportage ovo nije los rezultat sa obzirom na cijenu i imidz brenda. Vitara me je iznenadila.
Vitare je kupovao Mup ZDK kao i Mup KS, tako da su i oni vjerovatno doprinijeli ovome broju...
Policijskih vitara sve skupa nije prodato više od 20 komada.
Nadzornik

#1013 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Profil za pisanje wrote: Senzori mrtvog ugla u BIH kreću od opreme ex style i nisu vezani za automatsko parkiranje.
Ovo je tabela za Hrvatsko trziste.

Image

Po ovoj gore tabeli moj Sportage je 1.7 CRDI 2WD EX Limited eko.
Ovdje u Austriji paketi opreme se djele u cetiri kategorije plus GT Line.
Titan,Silba,Gold,Platinium i GT Line.
Naravno kod svakog modela pored standardne opreme mozes dodati jos mnogo stvari uz doplatu naravno.

Ja nemam senzore mrtvog ugla,DAB radio,automacko parkiranje i automatsko zatvaranje i otvaranje gepeka.
To su jedine stvari stvari koje nemam na svom Sportage sve ostalo je tu.
Ekstra sam samo doplatio za kozna sjedista,felne 19,infra crvenu farbu i otvoreni krov.
Od svih mogucih dodataka jedino sam impresioniran sa xenon svjetlima koja su pokretna tj. prilagodjavaju se krivinama... :thumbup:
Ovo ostalo manje vise i neupotrebljavam.
Vjerovatno ima razlike u opremi od trzista do trzista.
Profil za pisanje

#1014 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Nadzornik wrote:
Profil za pisanje wrote: Senzori mrtvog ugla u BIH kreću od opreme ex style i nisu vezani za automatsko parkiranje.
Ovo je tabela za Hrvatsko trziste.

Image

Po ovoj gore tabeli moj Sportage je 1.7 CRDI 2WD EX Limited eko.
Ovdje u Austriji paketi opreme se djele u cetiri kategorije plus GT Line.
Titan,Silba,Gold,Platinium i GT Line.
Naravno kod svakog modela pored standardne opreme mozes dodati jos mnogo stvari uz doplatu naravno.

Ja nemam senzore mrtvog ugla,DAB radio,automacko parkiranje i automatsko zatvaranje i otvaranje gepeka.
To su jedine stvari stvari koje nemam na svom Sportage sve ostalo je tu.
Ekstra sam samo doplatio za kozna sjedista,felne 19,infra crvenu farbu i otvoreni krov.
Od svih mogucih dodataka jedino sam impresioniran sa xenon svjetlima koja su pokretna tj. prilagodjavaju se krivinama... :thumbup:
Ovo ostalo manje vise i neupotrebljavam.
Vjerovatno ima razlike u opremi od trzista do trzista.
Svijetla su odlicna :thumbup:

Tvoja oprema Gold nije jednaka nasoj ex limited. VIse je ex style uz te neke doplate.
Imas li smart key i paljenje na dugme, hladnjenje sjedista i automatsko kocenje?
Nadzornik

#1015 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Profil za pisanje wrote: Svijetla su odlicna :thumbup:

Tvoja oprema Gold nije jednaka nasoj ex limited. VIse je ex style uz te neke doplate.
Imas li smart key i paljenje na dugme, hladnjenje sjedista i automatsko kocenje?
Nemam smart key i hladjenje sjedista ali imam automatsko kocenje.
Profil za pisanje

#1016 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Nadzornik wrote:
Profil za pisanje wrote: Svijetla su odlicna :thumbup:

Nemam smart key i hladjenje sjedista ali imam automatsko kocenje.
E jesu te opreme razbacali. Kod mene smart key i senzori za mrtvi ugao ali nema automatsko kocenje i hlađenje sjedišta. Takođe nema grijanje volana.
Nadzornik

#1017 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Profil za pisanje wrote: E jesu te opreme razbacali. Kod mene smart key i senzori za mrtvi ugao ali nema automatsko kocenje i hlađenje sjedišta. Takođe nema grijanje volana.
Interesantno zaista,ja imam i grijanje volana mada mislim da je to suvisno.Nikad ga ne koristim,
isto tako ne koristim start stop sistem i kad god sijedam u auto ja ga iskljucim.
Recimo u Italiji imaju zadnju kameru za parkiranje a nemaju zadnje senzore za parkiranje.... :-)
Za mrtvi ugao ne znam sta bih rekao,koliko vidim to je mali svjetlosni signal na retrovizoru i nevidim neku veliku prednost tog dodatka.

Imas li ti DAB radio,ovdje to imaju samo GT Line i platinium modeli opreme...???

Ja nisam ni znao za to dok nisam dotjerao auto kuci i malo se informisao na netu... :shock:

Ja imam takodje rezervnu gumu u paketu a vidim da mnogi modeli imaju onaj mali kompresor sa pjenom za kratkotrajnu upoterebu...???
Da li je kod tebe rezervna guma u paketu i DAB radio...???
sabanss

#1018 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by sabanss »

530i wrote:
Policijskih vitara sve skupa nije prodato više od 20 komada.
Kupila ih je i americka ambasada koliko znam.
Profil za pisanje

#1020 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Nadzornik wrote:
Profil za pisanje wrote: E jesu te opreme razbacali. Kod mene smart key i senzori za mrtvi ugao ali nema automatsko kocenje i hlađenje sjedišta. Takođe nema grijanje volana.
Interesantno zaista,ja imam i grijanje volana mada mislim da je to suvisno.Nikad ga ne koristim,
isto tako ne koristim start stop sistem i kad god sijedam u auto ja ga iskljucim.
Recimo u Italiji imaju zadnju kameru za parkiranje a nemaju zadnje senzore za parkiranje.... :-)
Za mrtvi ugao ne znam sta bih rekao,koliko vidim to je mali svjetlosni signal na retrovizoru i nevidim neku veliku prednost tog dodatka.

Imas li ti DAB radio,ovdje to imaju samo GT Line i platinium modeli opreme...???

Ja nisam ni znao za to dok nisam dotjerao auto kuci i malo se informisao na netu... :shock:

Ja imam takodje rezervnu gumu u paketu a vidim da mnogi modeli imaju onaj mali kompresor sa pjenom za kratkotrajnu upoterebu...???
Da li je kod tebe rezervna guma u paketu i DAB radio...???
Rezervnu gumu imam ali je ona manjih dimenzija. Kao za motor i nemam DAB. Kod mene je navigacija 7" mada nude isti ovaj model i sa 8" ekranom i JBL ozvučenjem. To mi nije logično.
ado-šampion

#1021 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

Ovaj slucaj koji ja navodim je auto kupljeno u DE i opet ponavljam 100% ima senzor mrtvog ugla, jedino da ja umisljam i vidim nesto sto ne postoji. Koji paket i to ne mogu reci, ali je 1.6 benzin, manuelni mjenjac, neka koza unutra (skaj pretpostavljam), ima navigaciju i touch, ima prepoznavanje znakova, ima xenone, nema panorama krov, eto...
Nadzornik

#1022 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Profil za pisanje wrote:
Rezervnu gumu imam ali je ona manjih dimenzija. Kao za motor i nemam DAB. Kod mene je navigacija 7" mada nude isti ovaj model i sa 8" ekranom i JBL ozvučenjem. To mi nije logično.
Ja imam navigaciju 8" i JBL ozvucenje,7 zvucnika.
Zatamnjena su mi zadnja stakla i zadnja sajba a rucke na vratima hromirane,LED dnevna svjetla,alarm.
Parking senzori naprijed i nazad i zadnja kamera itd...

DA li si ti nesto ekstra narucio ili samo ono sto dolazi u paketu...???

Kakvi su ti sicevi,stof,pola stof pola koza ili puna koza...???
Nadzornik

#1023 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

ado-šampion wrote:Ovaj slucaj koji ja navodim je auto kupljeno u DE i opet ponavljam 100% ima senzor mrtvog ugla, jedino da ja umisljam i vidim nesto sto ne postoji. Koji paket i to ne mogu reci, ali je 1.6 benzin, manuelni mjenjac, neka koza unutra (skaj pretpostavljam), ima navigaciju i touch, ima prepoznavanje znakova, ima xenone, nema panorama krov, eto...
Sve je moguce samo kod najjeftinijeg i najslabijeg modela to je sve beskorisno.
Kod benzinca 1.6 je maksimalni okretni momenat 161 (NM),cak i benzinac 1.6 T-GDI od 177 KS ima 265 (NM) u usporedbi sa 1.7 CRDI 116 KS Dizel koji ima 280 (NM) on je trom i treba mu vjecnost da povuce... :-)

A kad smo kod unutrasnjosti ili bolje receno siceva postoje samo tri modela:"stof,pola stof pola koza i puna koza"...skaj ne postoji... :-)
Bullet Tooth Tony

#1024 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Bullet Tooth Tony »

Koliko rekoste da ispadne ova KIA nova u Austriji ? sa ovom ne baznom opremom ...

jel ovoliko (37470 €) :

http://www.occasiounsmaart.lu/vente-veh ... -245cv-7pl
amar1994

#1025 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Eno ih opet :run:
Post Reply