1. Nemam americki pasos.Gojeni H wrote:@Jefferson
Prebacujes ljudima da komentarisu stvari u i o Americi, a logicno pitanje bi bilo - zasto ti komentarises stvari koje se desavaju u Bosni?
Koliko sam shvatio imas americki pasos i s Bosnom imas, osim ovog foruma, vrlo malo ili nista ...
Amerika je relativno dobra zemlja za zivljenje i mnogi zakoni/prava mi se svidjaju.
Spoljnja politika Amerike je druga prica. Amerika je imperija i mijesa se u poslove mnogih zemalja.
Podrzavala je i podrzava neke od najvecih zlocinaca covjecanstva. Svoje blagostanje jednim dijelom temelji i na osnovu pokazivanja i upotrebe stapa. Zna nekada pokazati i mrkvu doduse.
Mnogim Amerikancima je itekako poznato da se niske cijene odredjenih proizvoda baziraju na eksploataciji "anamo nekoga" ali je veliki broj Amera sasvim OK s tim, "da bi se zadrzao americki stil zivota".
Glasovi protivljenja ovakvoj politici postoji, ali novih Amerikanaca s bosanskih prostora rijetko ima medju takvima.
Lakse je komentarisati na klix forumu.
Inace za vrijeme mog boravka u AmeriKi, prvo sto mi je palo u oci je nevjerovatna pretilost ljudi i, za zemlju koja je nekada bila pojam slobodnog novinarstva, strasan komunikacijski mrak. Od 35 kanala, 7X5 kanala prica istu pricu na drugi nacin.
2. Sa bosnom imam puno toga zajednicko, recimo pasos tj. drzavljanstvo i npr. porodicu.
Ovdje se diskutuje i o Rusiji a niko ne zivi tamo stoga....
Pretilost ljudi? Gdje si ti bio? Ja sam zivio tamo gdje su ljud pretili a sad zivim gdje nisu. Kakve to veze ima? To je kao da kazes: ono sto mi je upalo u oci je da u BiH svi puse.
Komunikacijski mrak? Kako vidim znas se koristiti internetom, ima jos izvora informacija osim Klixa.