kojetou wrote:Postoji raskol izmedju neobrazovanih Bosnjaka i SDA-ovaca koje su pod vodstvom Cerica, SDA i Islamske zajednice i koji zele da se gradi Bosnjastvo na Islamu (znaci da se ne ide ka narodnom sve Bosnjackom preporodu) ;i postoji dio Bosnjaka koji zele narodni preprod. To znaci preprod nakon kojeg bi se djeci davalo Bosnjacka imena (Tvrtko Kulin, Behlan, Bosnjak, Vrbas itd.) i nakon kojeg bi se snimali filmovi o "svetim kraljevima" i pocelo ujedinjenje Bosnjaka na ancionalnoj a ne na vjerskoj osnovi. Bas kao sto su svoje preporode dozivjeli i Turci i Albaci pod vodstvom mladih Turaka i Mladih Albanaca pa je danas cak i za Turske Islamiste nacija jako bitna i ti ljudi nose Turska a ne arapska= Islamska imena.
Ne postoji nikakav raskol medju Bosnjacima.
Islam je dio naseg identiteta, a arapska imena ne daju jedino Arapi nego skoro svi vecinski muslimanski narodi u svijetu. Pakistanci i Indonezani na primjer...
Kako li jevrejska i grcka imena ne smetaju krscanskim nacijama... imas li objasnjenje za to?
A Tursko carstvo je dio nase historije. Mi ne mozemo da gledamo na Tursko carstvo istim ocima kojim gledaju krscani na Balkanu. Mi smo bili dio tog carstva, ratovali smo za to carstvo.. jer je to u sustini bilo islamsko carstvo.
Zelja takvih kao ti da se odreknemo zadnjih 600 godina je cisti idiotizam i kriza identiteta.
A i ne znam sto se uopste raspravljamo... SVI VI KOJI DOLAZITE IZ BOSNJACKIH PORODICA A STIDITE SE STO STE MUSLIMANI JA VAS MOLIM... EVO MOLIM VAS NEMOJTE SE IZJASNITI BOSNJACIMA SAMO NAS OSTAVITE NA MIRU...
Znaci slobodno se izjasnite Bosancima Vanzemaljcima Srbima... samo nam se skinite vise sa *****