elem, uskoro mi se zeni burazer, pa mi je dao zaduzenje da nesto skontam u vezi burme i to, nesto inovativno da se izmisli, da to ne bude standardno i klasicno " dobar dan dobar dan, drzi -daj" i kud koji.
zato se obracam ovom pucanstvu
Moderator: anex
Ovo mi se bas svidja, ako se ikad udam, ovako cu i ja.Op3r4t0r wrote:Kad citam ove svadbe sve mi draze i draze sto je nasa svadba bila cista suprotnost, u zadnjih 10 godina sam bio na dosta svadbi, igrom slucaja i po obicaju mog kraja te svadbe su vecinom ogromneee, minimalno 100 gostiju a cesto i preko 300, sto vise to bolje, iz mog kraja vecinom ljudi rade vani i svadbe su uvijek ili skoro uvijek u vrijeme godisnjih odmora i vjerujem da kostaju 20 000 eura i vise jer se na svadbe pozivaju poznati pjevaci tipa enes begovic, nihad alibegovic itd itd, s druge strane takve svadbe imaju na svakom cosku neku tezgu gdje traze pare, na kicenje, na kolac, pa u kovertu pa na ovo pa na ono...
Na neke svadbe sam isao i sa svojom tadasnjom djevojkom, mojom sadasnjom zenom i ona je po pitanju nase svadbe imala samo jednu zelju a to je da nasa svadba bude cista suprotnost jer su joj se gore opisane svadbe gadile...
Tako da je nasa svadba imala nekih 20-25 gostiju, svadba je bila u jednoj prijatnoj atmosferi u jednom jako lijepom restoranu, sve zvanice su zamoljene da dodju bez poklona bilo koje vrste, ukljucujuci i kumove, vjencane prstenove smo kupili sami sebi i sve ostalo, kumovi nisu imali troska ni jednog centa, odnosno niko od zvanica nije imao nikakvog troska, jedini izuzetak je bila moja mama koja je imala veliku zelju da mladi kupi neki nakit i to je i kupila.
Troskovi svadbe ili bolje receno malo duzeg svadbenog rucka su bili oko 2000 maraka
Ne znam da li ce ti moj post koristiti, ali evo da podijelim iskustvo, pa ti odlucielmirčo wrote:konektujem se![]()
elem, uskoro mi se zeni burazer, pa mi je dao zaduzenje da nesto skontam u vezi burme i to, nesto inovativno da se izmisli, da to ne bude standardno i klasicno " dobar dan dobar dan, drzi -daj" i kud koji.
zato se obracam ovom pucanstvujer ste prosli to sve, pa mi mozete pomoci
a koliko kosta samo iznajmljivanje sale u hoteluPeekABoo wrote:Naša svadba je bila u hotelu Europe. Cca 120 gostiju. Meni po osobi je bio 30 KM i piće po utrošku.
Suma sumarum došlo nas sve 11.000 KM (uključena vjenčanica, odjelo, cipele, šminka, frizura, burme).
Što se tiče burmi, topla preporuka za čika Besima na Čaršiji, pored Magaze.
Naše burme su četvrtaste s vana, iznutra oble, cca u svakoj 4 gr., super čvrste i kvalitetne.
Primjer:
http://wedding-band-ring.com/DWBAND-14. ... ND-14C.jpg
bambina78 wrote:Nije tacno%tacno* wrote: Svi bi pravili gala svadbe samo da im finansije omogucavaju.
Ovo je tacno, ali velika svadba nema veze sa kvalitetom zivota%tacno* wrote: Da ne tusim previse, finansijska situacija odredjuje kvalitet zivota.
Smail Aga wrote: Ne bih nikoga prozivao,svako ima pravo na vlastite nazore,meni licno su velike svadbe,dno dna. Zato mi je smijesno,kada neko govori kako jaka svadba odredjuje kvalitet zivota![]()
![]()
I kako dobra materijalna situacija vodi do velike svadbe
![]()
Bas je obrnuto ,velike svadbe su sirotinjsko veselje
![]()
![]()
Potpis na ovoLaCici wrote:Smail Aga wrote: Ne bih nikoga prozivao,svako ima pravo na vlastite nazore,meni licno su velike svadbe,dno dna. Zato mi je smijesno,kada neko govori kako jaka svadba odredjuje kvalitet zivota![]()
![]()
I kako dobra materijalna situacija vodi do velike svadbe
![]()
Bas je obrnuto ,velike svadbe su sirotinjsko veselje
![]()
![]()
Nama nisu naplatili, a koliko znam, jer imam neke poznanike koji rade tamo, sala je uvijek gratis, kao i svadbena torta koju pravi slastičarna hotela Europe, a i gratis je onaj apartman za mladence.Ductus Holedocus wrote:a koliko kosta samo iznajmljivanje sale u hoteluPeekABoo wrote:Naša svadba je bila u hotelu Europe. Cca 120 gostiju. Meni po osobi je bio 30 KM i piće po utrošku.
Suma sumarum došlo nas sve 11.000 KM (uključena vjenčanica, odjelo, cipele, šminka, frizura, burme).
Što se tiče burmi, topla preporuka za čika Besima na Čaršiji, pored Magaze.
Naše burme su četvrtaste s vana, iznutra oble, cca u svakoj 4 gr., super čvrste i kvalitetne.
Primjer:
http://wedding-band-ring.com/DWBAND-14. ... ND-14C.jpg
Nucleux wrote:Fakat mi nisu jasni ljudi koji po katalogu narucuju prstenje. Ko je god kupovao prsten sebi ili drugoj osobi zna koliko je tesko da se potrefi odgovarajuci prsten. Moze on izgledati fantasticno, ali kad ga stavis na ruku vidis da ne odgovara prstima.
To se po meni ni u ludilu ne uzima kataloski, prsten treba probati. Ne znam zasto ljudi bjeze od klasicnih burmi, valjda hoce da imaju unikate
NIJE REKLAMAwestica wrote:A gdje ste organizovali te male svadbe.. od nekih 20-30tak ljudi??? jeste li iznajmili neki restoran ili salu samo za sebe? i da li ste imali muziku i tako to