novi Hyundai i30

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
burgundy

#101 Re: novi Hyundai i30

Post by burgundy »

Evo tekst testa i30koje su uradile jedne hrvatske novine.

Na naše je tržište stigao Hyundai i30 druge generacije, što je dobrodošla novost u kompaktnoj klasi. Predstavljen je u ožujku na autosalonu u Ženevi paralelno s tehnološkim blizancem Kia Cee’d. Za slabije upućene, model prve generacije predstavljen je u ožujku 2007., a proizvodi se u češkom gradu Nošovice. Spoj korejske tehnologije i češke proizvodnje pokazao se dobrom kombinacijom, jer je osigurao solidnu kvalitetu te dobra vozna svojstva uz povoljnu cijenu. To je potvrdila dosadašnja naklada modela i30, od 800.000 primjeraka na europskom tržištu.

Zasad se prodaje samo osnovni benzinski model obujma 1396 ccm i snage 100 KS, u dvije opreme. S osnovnom iStart dobiju se četiri zračna jastuka, ABS, ESP, radio-CD-mp3 s četiri zvučnika, ručni klima uređaj, prednja stakla i retrovizori na struju…, dakle sve bitno, po cijeni od 13.300 eura. Testni model, s opremom iLike, za 14.225 eura nudi još daljinsko zaključavanje s alarmom, kožni upravljač i ručicu mjenjača, komande radio uređaja na volanu, ručice u boji vozila, obloge na vratima... Korektno i pošteno, ali da je to prilika zvana čežnja - nije. Za tu se cijenu na tržištu može dosta toga izabrati…

Korejski su dizajneri igrali na provjerenu kartu, jer su bolje profilirali i unaprijedili stil prethodnika. Dimenzije su blago povećane - širina je povećana sa 177,5 na 178 cm, a visina smanjena sa 148 na 147 cm. Hyundai i30 je nešto manje atraktivan od ‘bratskog’ Kia Cee’da, ali izgleda više nego OK. Odmah se uočava blagi porast kvalitete materijala izrade. Vidi se da je to i dalje konfekcijski auto, ali naglašeno kvalitetno napravljen i sve je tip-top.

Visoka tehnološka razina vidi se po mjenjaču sa šest stupnjeva u serijskoj opremi, stražnjem multilink ovjesu i preciznoj izradi svih detalja i sklopova. Skladno je dizajnirana unutrašnjost, a posebno se dopada čista grafika instrumenata, što postaje korejski specijalitet. Sjedala su bolje oblikovana nego kod prethodnika, volan je nešto manji, pa je položaj vozača ugodniji. Mjesta ima dovoljno sprijeda i straga te je komfor negdje u prosjeku klase. Za dovoljno prostora za koljena straga zaslužan je međuosovinski razmak od 265 cm, i dalje među većima u klasi.

Motor je fino izbalansiran i dobro prigušen. Lako ide u visoke okretaje, što pokazuje činjenica da najveću snagu od 100 KS otpušta pri 6300/min. Ipak, nije anemičan na niskim turažama te uz potporu preciznog mjenjača sa šest stupnjeva osigurava sasvim pristojne performanse. Ako se okretaji drže između 3000 i 4000 okretaja, moguće je voziti u solidnom ritmu, uz nisku razinu buke i povoljnu potrošnju. Za to je zaslužno podešavanje faze usisnih ventila (VVT) te motor lijepo povuče od niskih okretaja i spontano reagira na gas.

Uz umjerenu vožnju (dakle ne sporu) prosjek je moguće zadržati na šest litara, a na testu, uz temperamentnu vožnju, trošili smo okruglo sedam. Ako se iz motora želi izvući maksimum, treba šaltati na 6500/min, neposredno prije nego se uključi limitator. Tada se do stotke ubrzava u 13,2 sekunde, a najveća je brzina 182 km/h. Više od toga, objektivno, ne treba. Motor je elastičniji od očekivanja te se u šestom stupnju može voziti brzinom 65 km/h, a nakon dodavanja gasa auto kontinuirano ubrzava.

Upravljač je precizan, dovoljno izravan i znatno osjećajniji od prethodnika te je sve je prilagođeno ugodnoj vožnji. Posebno se dopada što je sve kompaktno i dobro utegnuto, bez zazora u podvozju i upravljaču te ikakvih vibracija, što naglašava dojam visoke kvalitete. Osjeća se i čvrstoća strukture karoserije, odnosno sigurnost, koju potvrđuje izvrstan rezultat na Euro-NCAP testu (i30 je, naravno, osvojio pet zvjezdica). Ako se okretaji drže u gornjem području, osnovni i30 ima solidan potencijal za sigurno i brzo peglanje zavoja. A uz brzo šaltanje motor podržava visok ritam i tek iznad 5500/min buka motora počinje glasnije dopirati u unutrašnjost.

Kvaliteta podvozja vidi se i po krugu okretanja od 10,2 metra, što je među najboljim rezultatima u kompaktnoj klasi. To je dobrodošlo za manevriranje u gradskoj vožnji, a temperamentnoj gradskoj vožnji doprinosi i solidan potencijal motora. Hyundai i30 je drugom generacijom postao odrastao kompakt, koji će biti još zanimljiviji kad stigne dizelski model 1.6 CRDi sa 90 i 128 KS (osnovni je prava mjera). Jak je adut i puna 5-godišnja garancija, premda neki prigovaraju na visoku cijenu obveznih servisa (ako se preskoče, gubi garancija). A Hyundai se već odavno dokazao kvalitetom i pouzdanošću. Zbog toga i30 starta s dobrim izgledima za tržišni uspjeh, premda korejski auti više nisu jeftini kao nekad.
Melami

#102 Re: novi Hyundai i30

Post by Melami »

burgundy wrote:Evo tekst testa i30koje su uradile jedne hrvatske novine.

Na naše je tržište stigao Hyundai i30 druge generacije, što je dobrodošla novost u kompaktnoj klasi. Predstavljen je u ožujku na autosalonu u Ženevi paralelno s tehnološkim blizancem Kia Cee’d. Za slabije upućene, model prve generacije predstavljen je u ožujku 2007., a proizvodi se u češkom gradu Nošovice. Spoj korejske tehnologije i češke proizvodnje pokazao se dobrom kombinacijom, jer je osigurao solidnu kvalitetu te dobra vozna svojstva uz povoljnu cijenu. To je potvrdila dosadašnja naklada modela i30, od 800.000 primjeraka na europskom tržištu.

Zasad se prodaje samo osnovni benzinski model obujma 1396 ccm i snage 100 KS, u dvije opreme. S osnovnom iStart dobiju se četiri zračna jastuka, ABS, ESP, radio-CD-mp3 s četiri zvučnika, ručni klima uređaj, prednja stakla i retrovizori na struju…, dakle sve bitno, po cijeni od 13.300 eura. Testni model, s opremom iLike, za 14.225 eura nudi još daljinsko zaključavanje s alarmom, kožni upravljač i ručicu mjenjača, komande radio uređaja na volanu, ručice u boji vozila, obloge na vratima... Korektno i pošteno, ali da je to prilika zvana čežnja - nije. Za tu se cijenu na tržištu može dosta toga izabrati…

Korejski su dizajneri igrali na provjerenu kartu, jer su bolje profilirali i unaprijedili stil prethodnika. Dimenzije su blago povećane - širina je povećana sa 177,5 na 178 cm, a visina smanjena sa 148 na 147 cm. Hyundai i30 je nešto manje atraktivan od ‘bratskog’ Kia Cee’da, ali izgleda više nego OK. Odmah se uočava blagi porast kvalitete materijala izrade. Vidi se da je to i dalje konfekcijski auto, ali naglašeno kvalitetno napravljen i sve je tip-top.

Visoka tehnološka razina vidi se po mjenjaču sa šest stupnjeva u serijskoj opremi, stražnjem multilink ovjesu i preciznoj izradi svih detalja i sklopova. Skladno je dizajnirana unutrašnjost, a posebno se dopada čista grafika instrumenata, što postaje korejski specijalitet. Sjedala su bolje oblikovana nego kod prethodnika, volan je nešto manji, pa je položaj vozača ugodniji. Mjesta ima dovoljno sprijeda i straga te je komfor negdje u prosjeku klase. Za dovoljno prostora za koljena straga zaslužan je međuosovinski razmak od 265 cm, i dalje među većima u klasi.

Motor je fino izbalansiran i dobro prigušen. Lako ide u visoke okretaje, što pokazuje činjenica da najveću snagu od 100 KS otpušta pri 6300/min. Ipak, nije anemičan na niskim turažama te uz potporu preciznog mjenjača sa šest stupnjeva osigurava sasvim pristojne performanse. Ako se okretaji drže između 3000 i 4000 okretaja, moguće je voziti u solidnom ritmu, uz nisku razinu buke i povoljnu potrošnju. Za to je zaslužno podešavanje faze usisnih ventila (VVT) te motor lijepo povuče od niskih okretaja i spontano reagira na gas.

Uz umjerenu vožnju (dakle ne sporu) prosjek je moguće zadržati na šest litara, a na testu, uz temperamentnu vožnju, trošili smo okruglo sedam. Ako se iz motora želi izvući maksimum, treba šaltati na 6500/min, neposredno prije nego se uključi limitator. Tada se do stotke ubrzava u 13,2 sekunde, a najveća je brzina 182 km/h. Više od toga, objektivno, ne treba. Motor je elastičniji od očekivanja te se u šestom stupnju može voziti brzinom 65 km/h, a nakon dodavanja gasa auto kontinuirano ubrzava.

Upravljač je precizan, dovoljno izravan i znatno osjećajniji od prethodnika te je sve je prilagođeno ugodnoj vožnji. Posebno se dopada što je sve kompaktno i dobro utegnuto, bez zazora u podvozju i upravljaču te ikakvih vibracija, što naglašava dojam visoke kvalitete. Osjeća se i čvrstoća strukture karoserije, odnosno sigurnost, koju potvrđuje izvrstan rezultat na Euro-NCAP testu (i30 je, naravno, osvojio pet zvjezdica). Ako se okretaji drže u gornjem području, osnovni i30 ima solidan potencijal za sigurno i brzo peglanje zavoja. A uz brzo šaltanje motor podržava visok ritam i tek iznad 5500/min buka motora počinje glasnije dopirati u unutrašnjost.

Kvaliteta podvozja vidi se i po krugu okretanja od 10,2 metra, što je među najboljim rezultatima u kompaktnoj klasi. To je dobrodošlo za manevriranje u gradskoj vožnji, a temperamentnoj gradskoj vožnji doprinosi i solidan potencijal motora. Hyundai i30 je drugom generacijom postao odrastao kompakt, koji će biti još zanimljiviji kad stigne dizelski model 1.6 CRDi sa 90 i 128 KS (osnovni je prava mjera). Jak je adut i puna 5-godišnja garancija, premda neki prigovaraju na visoku cijenu obveznih servisa (ako se preskoče, gubi garancija). A Hyundai se već odavno dokazao kvalitetom i pouzdanošću. Zbog toga i30 starta s dobrim izgledima za tržišni uspjeh, premda korejski auti više nisu jeftini kao nekad.
Ko jos ove REKLAME cita?? a jos manje im vjeruje.
burgundy

#103 Re: novi Hyundai i30

Post by burgundy »

Melami wrote: Ko jos ove REKLAME cita?? a jos manje im vjeruje.
Bojim se da te nisam nista pito :lol: Melami stvarno iznenadjujes me.Vidim da su te sva auta osim svaba iznevjerila,posto su oni ipak die beste,ko sto onomad rahmetli Danilo Stojkovic rece, Nemacka medicina je najbolja na svetu :lol: ali hajd malo cu probat da te nasmijem posto se osjeca tvoja frustracija.

Jay Gatsby

#104 Re: novi Hyundai i30

Post by Jay Gatsby »

U Hrvatskoj je, dakle, i30 1.4 iLike u cjenovnom rangu s Meganeom Expression 1.6. Hm...
Melami

#105 Re: novi Hyundai i30

Post by Melami »

burgundy wrote:
Melami wrote: Ko jos ove REKLAME cita?? a jos manje im vjeruje.
Bojim se da te nisam nista pito :lol: Melami stvarno iznenadjujes me.Vidim da su te sva auta osim svaba iznevjerila,posto su oni ipak die beste,ko sto onomad rahmetli Danilo Stojkovic rece, Nemacka medicina je najbolja na svetu :lol: ali hajd malo cu probat da te nasmijem posto se osjeca tvoja frustracija.

Ovi japanci i koreanci moraju biti daleko ispod ostalih, u cjenovnom rangu, al ne, oni su sa cijenama rame uz rame sa amerima i svabama.
Za mene je najbolje auto ono gdje ziviz, ako ziviz u Evropi najbolji je Evropski, Hem postices ekonomiju soje drzave, tj kontinenta, iltiga evropske unije, ako ziviz u USA najbolji je americki. Naravno, i zbog zamjenskih djelova i servisa.
drndalo

#106 Re: novi Hyundai i30

Post by drndalo »

Pa sto onda Audija kupi, umjesto Pontiac-a ?
burgundy

#107 Re: novi Hyundai i30

Post by burgundy »

Imate sto godina govorite gluposti :lol: A sto bi trebali bit daleko ispod svih ostalih.Pogotovo amerikanci,rastrosna,glomazna auta bez nekog pretjeranog kvaliteta.Japanci su ubili amerikance na njihovom tlu.Dali su ono sto amerikanci nisu mogli,ekonomicnost,kvalitetu i pouzdanost.Pocevsi od Toyote,Honde,pa evo na kraju i Hyundaia svi su se proslavili na americkom tlu.Prilagodjavanje i fleksibilnost je kljucna rijec u autoindustriji,a to amerikanci nikad nisu bili.A ta Evropa nam je puno pomogla u PM,da su se oni pitali mi bi do 98 jos ratovali.Iskreno jebe mi se za Evropu,jer sve te pare sto idu Njemcima,Francuzima,Talijanima,Cesima,Rumunima nesto ne vidim da se kroz neke investicije vracaju u BIH tako do podsticanje koje spominjes vrijedi veliko nista.Uvijek cemo za njih biti divlji balkanci,sto na kraju krajeva i jesmo.

Eto toliko necu vise na ove tvoje trolove odgovarat.Samo nemoj vise toliko gluposti pricat,postedi nas bar malo.
Last edited by burgundy on 03/06/2012 22:26, edited 1 time in total.
neki

#108 Re: novi Hyundai i30

Post by neki »

Better Man wrote:
emko1234 wrote:
Better Man wrote:Vidio sam ispred BBi novi I30 i meni odlično izgleda i s vana i unutra, otišli su korak naprijed! Ove godine planiram da mjenjam svog Clia staro za novo i u opciji su dva autombila i to Megane i C4. Koji ću automobil od ta 2 kupit zavisit će od toga ko će mi ponuditi bolje uslove, odnosno ko će mi za manje para dati više. Jednom sam kod Bunje spomenuo da bih uzeo novi C4, da vidiš odmah ih fata panika i pitaju me zar češ nas ostaviti i kažu kad budeš mjenjao dođi dogovorit ćemo se. Tako kad budem to radio cjenkati ću se i sa Bunjom i sa ABC-om, pa ko bude povoljniji tamo uzmem. Meni su oba auta lijepa i dobra. Meganea sam imao priliku da probam i dobar je samo što ja ne bih Generation koji sam i bio probao, već bi sa Dynamic opremom i naravno uzimao bih kad su njihove akcije. Glede Golfa reči ću da je nekad prije 20 i više godina možda bio pojam auta, ali danas evo ovaj aktuelni Golf je meni smješan pored novog C4, Meganea, Alfe Giuliette, Opel Astre, novog Focusa i da ne nabrajam druga auta. Golf se kvalitetom više ne istiće u odnosu na druga auta kako je bilo u prošlosti, jer svi danas rade jednako kvalitetna auta. Boli me briga koliko treba vremena da se promjeni sijalica na novom Meganeu ili C4, jer to je ništa spram udobnosti i ugođaja koji nude.
puca bunji karina hoces li ti svojih 25k km ostavit njemu il neces. frajer na servisu za dan uzme pola te svote.
pa ko da uzimas privredni program u vrijednosti od pola miliona maraka. nemoj bit smijesan.
sto se tice auta, nek si nam reko da ti je golf smijesan. i meni je smijesno kad neko kupi francuza koji za 2 godine izgubi pola cijene. bas se ismijem kad nadjem na piku da neko prodaje mehgana iz 2009 koji je kostao nov 35k km za 14k km.
Golf danas jeste smiješan, jer je preskup za ono što nudi, a kvalitetom ništa ne odskače u odnosu na konkurenciju. Nekad davno Golf je bio pojam auta, ali danas ne, jer ga je konkurencija ne samo stigla, već i prestigla. Samo lud čovjek može reči da mu je Golf 6 ljepši i bolji od C4, koji nudi više prostora, opreme, a i kvalitemom ništa ne zaostaje za Golfom. Ko ima viška para na bacanje nek kupi Golfa. Golf je u startu skuplje auto i logično je da polovan ima veću cjenu od Francuza koji je bio jeftiniji. Kod nas je polovan Golf na cijeni zbog mitova iz rata i što je večina naših ljudi koji su potencijalni kupci polovnog Golfa ne zna koristiti svoj mozak i okrenuti se i pogledati malo i na drugu stranu, a ne gledati samo u jednom pravcu. Ja nikad ne bih dao novce za polovnog Golfa koji se traže i otvoreno bih rekao osobi koja prodaje to auto da ono ne vrijedi te novce. Kad vidim koliko traže za polovnu dvojku, dođe mi da kontaktiram prodavca i da mu kažem da sam zainteresovan za njegovo auto i da maksimalno što može dobiti je do 1000 KM, ako je u dobrom stanju, a ko nije onda i manje i da ta cijena koju je on stavio da mu auto ne vrijedi te novce. Evo ti voziš Audia 4 novog i trehnuo si za isti 100 milja, ali ja ti kažem da si za te novce mogao uzeti veće i bolje auto i da je za mene to uzaludno bacanje novca. Nije sve u KS i da auto mora imati milon KS, kad su nam ceste takve da ne možeš nigdje, pa ni na ovo jada od našeg auto puta voziti brže od 120 KM, a d a se auto normalno ponaša. Kad se vozim hrvatskim autoputem to je nebo i zemlja razlika u odnosu na ovaj naš. Kad vozim prema Zagrebu ili Dalmatinom 150 km, uopće ne osjetim da ide auto toliko, miran kao bubica, za razliku od vožnje po našem. Mislim da 120-14 Km za naše ceste i to isključivo ovo jada od autoputa je sasvim dovoljno. Moje pravo je da se cjenkam i da tražim što povoljnije za sebe, tako će svako normalan raditi.
:-)
tema nije ni megan ni c4 a pogotovo nije tvoja trakavica oko mjenjanja auta..
Skrati pricu ako nemas sta reci o i30 i otvori temu 'bunjo drhtao kad sam mu rekao da cu kupit c4'... :-)
Melami

#109 Re: novi Hyundai i30

Post by Melami »

drndalo wrote:Pa sto onda Audija kupi, umjesto Pontiac-a ?
Nisam imo para za Pontiaca, a htio sam ga. Audi jeftiniji.
Melami

#110 Re: novi Hyundai i30

Post by Melami »

burgundy wrote:Imate sto godina govorite gluposti :lol: A sto bi trebali bit daleko ispod svih ostalih.Pogotovo amerikanci,rastrosna,glomazna auta bez nekog pretjeranog kvaliteta.Japanci su ubili amerikance na njihovom tlu.Dali su ono sto amerikanci nisu mogli,ekonomicnost,kvalitetu i pouzdanost.Pocevsi od Toyote,Honde,pa evo na kraju i Hyundaia svi su se proslavili na americkom tlu.Prilagodjavanje i fleksibilnost je kljucna rijec u autoindustriji,a to amerikanci nikad nisu bili.A ta Evropa nam je puno pomogla u PM,da su se oni pitali mi bi do 98 jos ratovali.Iskreno jebe mi se za Evropu,jer sve te pare sto idu Njemcima,Francuzima,Talijanima,Cesima,Rumunima nesto ne vidim da se kroz neke investicije vracaju u BIH tako do podsticanje koje spominjes vrijedi veliko nista.Uvijek cemo za njih biti divlji balkanci,sto na kraju krajeva i jesmo.

Eto toliko necu vise na ove tvoje trolove odgovarat.Samo nemoj vise toliko gluposti pricat,postedi nas bar malo.
Nije niko kriv tvojim jadnim vlastima koji ne mogu da otvore fabriku automobila vec im je pravljene sjedista za golf vrh.
burgundy

#111 Re: novi Hyundai i30

Post by burgundy »

E to je vec bolje.Ne bi ni tih fabrika bilo da nije bilo spososbnog gospodina koji je sve to ovdje pokrenuo.Nekad smo imali proizvod u vidu TAS-ovih Golfova koji je bio pojam i bio jednake kvalitete kao onaj u Wolfsburgu.Rat,politika su nas unazadili. I onda mozes bit zavidan jednoj Slovackoj koja prije nije bila u autoindustriji a sad proizvodi najvise auta po glavi stanovnika.A to smo komotno mogli bit mi.Mozda se nekad i nesto pokrene ali cemo morat sacekat bolja vremena.
emko1234

#112 Re: novi Hyundai i30

Post by emko1234 »

haj da se vratimo temi, prema onom sto procitah o cijeni i30, on je bogami poskupi.
zna li se od koliko love starta kod nas i jel ova tuga od opreme ista bolja?
kad vidim 2012 u autu kompakte klase koji kosta 26000km da ima 4 zvucnika i 4 airbaga, dodje mi da se upucam. pa jebem mu mater, jel toliko skupo stavit 2 visokotonca naprije i pozadi? pa nek ih naplati jos 200 maraka, al nek ih ponudi.
inace najlosija stavka korejanaca je nacin kako slazu dodatnu opremu. nemaju bas neke vele ponude. ne znam hoce li ovaj model imat kseonon farove u ponudi opste. znam da do ix 55 nijedan hyundai nije mogao doci s ksenonma, bas glupa logika. i kod kie ista stvar. sad gledam na semaforu onu kiu sportage, full oprema, neka jedna imitacija led dioda naprijed i slag na tortu, leca sa h7 sijalicom. stvarno korejanci imaju neku logiku, samo njima jasnu.
Melami

#113 Re: novi Hyundai i30

Post by Melami »

emko1234 wrote:haj da se vratimo temi, prema onom sto procitah o cijeni i30, on je bogami poskupi.
kad vidim 2012 u autu kompakte klase koji kosta 26000km da ima 4 zvucnika i 4 airbaga, dodje mi da se upucam. pa jebem mu mater, jel toliko skupo stavit 2 visokotonca naprije i pozadi? pa nek ih naplati jos 200 maraka, al nek ih ponudi.
inace najlosija stavka korejanaca je nacin kako slazu dodatnu opremu. nemaju bas neke vele ponude. ne znam hoce li ovaj model imat kseonon farove u ponudi opste. znam da do ix 55 nijedan hyundai nije mogao doci s ksenonma, bas glupa logika. i kod kie ista stvar. sad gledam na semaforu onu kiu sportage, full oprema, neka jedna imitacija led dioda naprijed i slag na tortu, leca sa h7 sijalicom. stvarno korejanci imaju neku logiku, samo njima jasnu.
To nisam nikad shvatio, zasto su neka auta tako siromasna u pocetnoj opremi, al to je marketing, kako bi te navukli da kupis opremu koju masno platis. Mislim ono, kakva im je razlika staviti el pod prozora u osnovu na manuelne. zar je to toliki trosak. i stvari slicne tome. Ko ce danas kupiti novo auto od 20k sa rucnim podizacem prozora.
Kao sto rekoh, spremni su danas svi proizvodjaci auta u svijetu na ustedu svake marke tokom proizvodnje.
Melami

#114 Re: novi Hyundai i30

Post by Melami »

burgundy wrote:E to je vec bolje.Ne bi ni tih fabrika bilo da nije bilo spososbnog gospodina koji je sve to ovdje pokrenuo.Nekad smo imali proizvod u vidu TAS-ovih Golfova koji je bio pojam i bio jednake kvalitete kao onaj u Wolfsburgu.Rat,politika su nas unazadili. I onda mozes bit zavidan jednoj Slovackoj koja prije nije bila u autoindustriji a sad proizvodi najvise auta po glavi stanovnika.A to smo komotno mogli bit mi.Mozda se nekad i nesto pokrene ali cemo morat sacekat bolja vremena.
Drago mi je da se slazemo. Def imamo jeftiniji radnu snagu od EU, veoma smo blizu zapadne evrope(zracnom linijom naravno-trenutno) i izgradnjom autoputeva, ili autoputa, i uz malo politicke volje,mislim da bi rado mnogi proizvodjaci automobila otvorili fabrike kod nas, pa i ovi iz Azije.
sha_ba

#115 Re: novi Hyundai i30

Post by sha_ba »

emko1234 wrote:haj da se vratimo temi, prema onom sto procitah o cijeni i30, on je bogami poskupi.
samo da se slozim sa predhodnim postom... i ne kontam kako se to auto uopste moze porediti sa golfom... mislim pa stavrno... smijesno... pogotovo sto se tice opreme... iz iskustva kazem jer evo vec 10 dana imam golfa 6, golf taem, i samo mogu pouzdano reci da je auto avion sa svom svojom opremom a i motor mu je extra 2.0, 140 KS, dizel... i toplo preporucujem svima koji vole lijepo a i jako auto....
drndalo

#116 Re: novi Hyundai i30

Post by drndalo »

Pa ako je Golf lijep, sta je onda Audi ??? :-)
shalla

#117 Re: novi Hyundai i30

Post by shalla »

Kaže mi jaran da je išao preksinoć na to neko predstavljanje i30 ili šta je već bilo i kaže sjeb'o se kad je čuo koliko košta osnovni model u odnosu na ono što nudi. Naime, u startnom modelu za nekih 22-23 hiljade nema nikakve klime (dakle nema ni ručne klime što još uvijek ne mogu da vjerujem), nema rezervnog točka i ima još treća stavka (čitaj nedostatak) koje se sad ne mogu sjetiti... Katastrofa vala, ako je tako onda je tih 22-23 hiljade prepreskupo...

Za BetterMana, vozio sam se u Megane Berlinia i frapirao se koliko malo prostora ima i naprijed i nazad. Sjeli supruga i ja u taksi i ja sjeo na suvozačevo mjesto i udaraju mi koljena naprijed, kontam zato ona nazad ima garant puno mjesta i kad smo izašli pita ona mene "Bogati jesi li bio puno odmakao sjedište, ja jedva stala nazad (a poprilično je sitna, nekih 165cm i 55kg)", ja kontam zeza me i kad smo skontali da smo se i ja naprijed i ona nazad bili užasno stisli prekrižili smo ga iz opticaja... Pretpostavljam da je to tako možda nauštrb većeg gepeka (to ne znam) ali ja ga fakat nikad ne bih uzeo, ali eto, to je samo moje subjektivno mišljenje...
sha_ba

#118 Re: novi Hyundai i30

Post by sha_ba »

drndalo wrote:Pa ako je Golf lijep, sta je onda Audi ??? :-)
Audi je drugi par cipela... tema je Golf :) i lijep je... al bas lijep <3
burgundy

#119 Re: novi Hyundai i30

Post by burgundy »

sha_ba wrote:
drndalo wrote:Pa ako je Golf lijep, sta je onda Audi ??? :-)
Audi je drugi par cipela... tema je Golf :) i lijep je... al bas lijep <3
Tema nije Golf.I svaki cigo svog konja hvali.Ja kad vidim one Touregove stope sto su ugurali u sesticu :-) Golf nikda nije bio lijep auto,ali ni ruzan.Nek ti je sretan i da te dugo sluzi.
emko1234

#120 Re: novi Hyundai i30

Post by emko1234 »

zavisi kako na kojem i od opreme. malo bolji paketi imaju diode pozadi. sestica od mog starog ima diode.
sha_ba

#121 Re: novi Hyundai i30

Post by sha_ba »

burgundy
hvala ti puno... :) niej da nije tema Golf... uporedjivan je sa Hyundai i30 :) i jest mozda da svaki cigo..... samo rekoh iz iskutva .... o ukusima ne treba raspravljati a da je lijep lijep je :) meni najljepsi :D
emko1234 ima diode ;)
burgundy

#122 Re: novi Hyundai i30

Post by burgundy »

Nije stvar u diodama meni su Golfove stopke prevelike,ako su htjeli uocljivost postic sa onolikim stopkama onda su uspjeli.Dok je prednji dio lijep.Auto koje nebudi nikakve emocije.Solidan,kvalitetan,izgradjen imidz ali i dalje je to konfekcija,kao i ovaj Hyundai gdje pricamo.
emko1234

#123 Re: novi Hyundai i30

Post by emko1234 »

burgundy wrote:Nije stvar u diodama meni su Golfove stopke prevelike,ako su htjeli uocljivost postic sa onolikim stopkama onda su uspjeli.Dok je prednji dio lijep.Auto koje nebudi nikakve emocije.Solidan,kvalitetan,izgradjen imidz ali i dalje je to konfekcija,kao i ovaj Hyundai gdje pricamo.
koje auto danas nije konfekcija? bilo bi lose da nema nista vise dobro u tom autu osim sto je konfekcija.
ne znam, mogu shvatit da ima ljudi koji ga mrze i ne vole. al osporavanje ne shvatam. osim sto predstavlja firmu koja u vremenu krize posluje uveliko u plusu, golf je sam predvodnik klase kojoj pripada. i kad cujes da se neka klasa zove golf klasa, a ne megan- i3o-c4-astra-focus, valjda to nesto samo po sebi govori.
Melami

#124 Re: novi Hyundai i30

Post by Melami »

Drago mi e sto ima vis eovih sto su skontali kakvo je smece ovaj i30 al eto sta dobijete od opreme, klimu koja ljeti grije a zimi hladi, hahahahahhahah Naravno da nema gol ni audi niti bilo koji svabo konkurencije, ovi nadjidjaju auto i onda hoce ruku pod ruku sa svabama kad je u pitanju cijena.
Golf naravno da budi emocije.
Last edited by Melami on 04/06/2012 01:03, edited 1 time in total.
preludezalude

#125 Re: novi Hyundai i30

Post by preludezalude »

Melami wrote:OVO samo izgleda lijepo. Kad ga zalijepi jedan a6 na semaforu od zada nece mu ostati ni jedan dio u haubi na mjestu. Kupite svabu i neka vasa rodbina ne brine hocete li doci sa posla citavi. Francuz, nula bodova, japanac nula bodova, koreanac -1 bod.
Znas ono kako se kaze: Oprosti mu Boze, nezna sta radi (u tvom slucaju: sta prica).

Stvarno lupetas gluposti.
Post Reply