EURO 2012 - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#101 Re: EURO 2012 - općenito

Post by ultima_palabra »

Na Zonal Marking imate taktičke profile 8 reprezentacija, vjerovatno će ostalih 8 biti dodano danas-sutra.
todd_smith

#102 Re: EURO 2012 - općenito

Post by todd_smith »

Affelay da bude najbolji strijelac 140/1

Vrijedi barem 1KM staviti :mrgreen:
PriNc_ba

#103 Re: EURO 2012 - općenito

Post by PriNc_ba »

todd_smith wrote:Affelay da bude najbolji strijelac 140/1

Vrijedi barem 1KM staviti :mrgreen:
bacit ces markicu :D bolje stavi dvije markice na robbena ili nekog od holandjana iz veznog reda :D isti ti je dobitak haman :P a affelay ce slabo igrati :)
Muhamed Đakmić

#104 Re: EURO 2012 - općenito

Post by Muhamed Đakmić »

Ne treba se s najboljim strijelcem zajebavati, jer su grupe pravo tvrde. Ja očekujem i da bude ispod 75,5 golova koliko je u ponudi. Španci će, imam osjećaj, sve dobiti sa 1-0 i 2-1, Švabe isto tako.
janje_

#105 Re: EURO 2012 - općenito

Post by janje_ »

nego jeste li svi odigrali prognozu na socccerpool?
2407

#106 Re: EURO 2012 - općenito

Post by 2407 »

aveos wrote:
:lol: :lol:

Image

da se vidi :lol:
Image

Da vidimo ko ce sad branit Francuze :oops:
Muhamed Đakmić

#107 Re: EURO 2012 - općenito

Post by Muhamed Đakmić »

Ne bih ulazio u nekakve ocjene ili ne daj Bože rasistički pristup, ali evo današnje situacije. Mlada selekcija Švedske uzela Maltu, strijelci sljedeći: Celik, Ishak, Ajdarević, Ishak. Sve tradicionalna švedska imena i prezimena. Nije problem naturalizacija, ali jebote, do koje granice to ide? Još malo pa će biti iznenađenje kad neki Svensson da za Švedsku gol. Nije vezano za ovu temu, ali nisam znao gdje da napišem, a ovdje smo o Švabama davali komentar.
Point.

#108 Re: EURO 2012 - općenito

Post by Point. »

Volio bih procitati komentare forumasa da recimo, hipoteticki, za BiH igraju dva crnca iz Gambije i Tanzanije, po tri iz Alzira, Jordana, dva brazilca Ninha itd. Da recimo 70% prve postave ne vuce "na bosanski".
PriNc_ba

#109 Re: EURO 2012 - općenito

Post by PriNc_ba »

Sarajevo1946 wrote:Ne bih ulazio u nekakve ocjene ili ne daj Bože rasistički pristup, ali evo današnje situacije. Mlada selekcija Švedske uzela Maltu, strijelci sljedeći: Celik, Ishak, Ajdarević, Ishak. Sve tradicionalna švedska imena i prezimena. Nije problem naturalizacija, ali jebote, do koje granice to ide? Još malo pa će biti iznenađenje kad neki Svensson da za Švedsku gol. Nije vezano za ovu temu, ali nisam znao gdje da napišem, a ovdje smo o Švabama davali komentar.
pa realno ako im je svedska sve dala i obezbjedila im puno ugodniji zivot i njima i njihovoj familiji zasto onda ne bi nesto trazili i za uzvrat ? kao npr da igraju za njihovu reprezentaciju. jest malo glupo sto ce se realno za par godina u par zemalja izgubiti njihov nacionalni identitet (ako se tako mogu izraziti) i nece biti "domaceg" igraca u repkama ali tako je kako je...
burgundy

#110 Re: EURO 2012 - općenito

Post by burgundy »

Point. wrote:Volio bih procitati komentare forumasa da recimo, hipoteticki, za BiH igraju dva crnca iz Gambije i Tanzanije, po tri iz Alzira, Jordana, dva brazilca Ninha itd. Da recimo 70% prve postave ne vuce "na bosanski".
Eh puno tri Alzirca,mogo si jednog Libijca ubacit zarad Gadafija rahmetli.Dzeko bi svakako igro :lol:.Nesumnjivo da bi igrali leprsav i dopadljiv fudbal.
ultima_palabra

#111 Re: EURO 2012 - općenito

Post by ultima_palabra »

Point. wrote:Volio bih procitati komentare forumasa da recimo, hipoteticki, za BiH igraju dva crnca iz Gambije i Tanzanije, po tri iz Alzira, Jordana, dva brazilca Ninha itd. Da recimo 70% prve postave ne vuce "na bosanski".
Mislim da bismo bili sretnija zemlja... ovako još uvijek gledamo ko je Bošnjak, Srbin, Hrvat, a odrastali u istim ulicama :roll:

Naravno, mislim na ljude koji stvarno imaju neku vezu sa Bosnom, da su igrali u nekom našem klubu 5 godina ili da su se doselili kao mladi ili rođeni ovdje... ono kupovanje stranaca kao u košarci mi se gadi :roll:
Morales

#112 Re: EURO 2012 - općenito

Post by Morales »

Bosanski_kralj wrote:
skenderija04 wrote:Novi imidz Sergia Ramosa za EURO 2012

Image
Kad gledam Ramosa ko da gledam tamo nekog čobana sa onih planina Paragvaja ili Perua. Sigurno mu je neko od predaka sa tih prostora, sličnost je nevjerovatna.
Ramos je Rom. ;-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#113 Re: EURO 2012 - općenito

Post by -LIBERO- »

Ne podlijezite propagandi evropske desnice i to one sovinisticke i rasisticke. Stanje u Evropi svakako vise nije kao prije 200 god. a ni kao prije 50. Sasvim je normalno da usljed globalizacije, stvaranja velikih korporacija, otvorenog trzista, protoka informacija i ljudi....doslo i do "mijesanja" stanovnistva. Tendencije ce ici u tom pravcu i dalje. Tako da vec za 30-50 godina mozemo ocekivati da se u pojedinima Evropskim zemljama postotak tradicionalno domicijelog stanovnistva i ovog pridoslog bude tu negdje bara-bara.
Nista tu lose nije, cak sta vise. Sem u glavama sizofrenih sovinista i rasista.

Ti igraci koji se pobrojavaju, sve su to momci koji su u 90% slucajeva rodjeni u tim zemljama pod cijom zastavom igraju, i drzavljani su tih zemalja, prosli su kroz njhovo skolstvo kako ovo opste obrazovno, tako i sportsko i oni su Francuzi, Njemci, Svedi itd.
To sranje koje ovi desni sovinisti plasiraju i preko sporta, samo govori o njihovim limitiranostima, frustracijama i iskrivljenim pogledima na globalizaciju cijeloga svijetskog stanovnistva, koje je jednostavno neminovno.

Nebitno je to, narocito nebitno za nas..hajmo mi o fudbalu :D :dance: :thumbup:
burgundy

#114 Re: EURO 2012 - općenito

Post by burgundy »

ultima_palabra wrote:
Mislim da bismo bili sretnija zemlja... ovako još uvijek gledamo ko je Bošnjak, Srbin, Hrvat, a odrastali u istim ulicama :roll:

Naravno, mislim na ljude koji stvarno imaju neku vezu sa Bosnom, da su igrali u nekom našem klubu 5 godina ili da su se doselili kao mladi ili rođeni ovdje... ono kupovanje stranaca kao u košarci mi se gadi :roll:
Eh ti odma ode na politku,pusti nemoj crnjaka.
ultima_palabra

#115 Re: EURO 2012 - općenito

Post by ultima_palabra »

burgundy wrote:
ultima_palabra wrote:

Eh ti odma ode na politku,pusti nemoj crnjaka.
Evo @Libero objasnio :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#116 Re: EURO 2012 - općenito

Post by plain vanilla »

dok naglas pjevaju nasu himnu, sta fali :mrgreen:

niste napravili anketu za prvaka?
Kemal Malovčić

#117 Re: EURO 2012 - općenito

Post by Kemal Malovčić »

DOJČLAND UBER ALES!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#118 Re: EURO 2012 - općenito

Post by Velkoski »

TAKO JE MOKE ! 8-)
It_is_a_Leclerc

#119 Re: EURO 2012 - općenito

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja inače na velikim fudbalskim smotrama isključivo uživam u utakmicama i gotovo redovno ne navijam ni za koga. Ali, vijest da su reprezentativci Njemačke po dolasku u Poljsku prvo izrazili želju da posjete Aushwitz i poklone se žrtvama, definitivno me kupila i nesumnjivo ću navijati za njih. Pored toga, volio bih da Italijani i Holanđani dobace daleko.
janje_

#120 Re: EURO 2012 - općenito

Post by janje_ »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja inače na velikim fudbalskim smotrama isključivo uživam u utakmicama i gotovo redovno ne navijam ni za koga. Ali, vijest da su reprezentativci Njemačke po dolasku u Poljsku prvo izrazili želju da posjete Aushwitz i poklone se žrtvama, definitivno me kupila i nesumnjivo ću navijati za njih. Pored toga, volio bih da Italijani i Holanđani dobace daleko.
za mene talijani igraju definitivno najmučniji fudbal za oči.. volio bi da holanđani poslije 25 godina opet nešto više urade u evropi.. imaju dobru ekipu..

španci su pomalo pročitani, osim toga, napad im je trenutno u nekakvoj krizi.. ko zna..

ako portugal bude igro ko protiv turske, neće proći grupu definitivno.. francuzi su možda onako tajni favorit, koji vreba iz prikrajka.. za engleze uopšte ne znam šta bi reko.. čudni su..
sumirprimus

#121 Re: EURO 2012 - općenito

Post by sumirprimus »

definitivno je jedino sigurno ,da nista nije sigurno... :D
burgundy

#122 Re: EURO 2012 - općenito

Post by burgundy »

Jedva cekam.
debeljko20

#123 Re: EURO 2012 - općenito

Post by debeljko20 »

nešto sam gledao po taktici koju preferiraju reprezentacije i došao do sljedećeg zaključka, neko od ovih igrača bi se trebao nadavati golova, pored imena je kvota u slučaju da bude najbolji strijelac, idemo od najniže ka najvećoj kvoti:

gomez -9.0
rvp- 10.0
benzema- 13.0
ronaldo-15.0
tores-17.0
balotelli- 25.0
ibrakadabra - 30.0
bendtner - 90.0

od mogućih alternativa, igrači iz drugog plana su:

llorente - 17.0
huntelaar - 17.0
levandovski - 20.0
young - 35.0
di natale - 35.0
jelavić - 35.0
cassano- 45.0
ribery- 45.0
di natale - 35.0

ajmo metodom eliminacije da probamo doći do onog koji bi mogao da bude najuspješniji. :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#124 Re: EURO 2012 - općenito

Post by Velkoski »

Gomez i RVP imaju najvece sanse ( mada imaju jebenu grupu :D ) , Ibra u slucaju da Svedska prodje dalje ( tesko ), Levandovski mi je nekako najizgledniji od tih "autsajdera".. Huntelaar ce da bude na klupi ako se ne varam tako da on ni pod razno.. Benzema ima dobre sanse ukoliko Francuzi ne podbace.
todd_smith

#125 Re: EURO 2012 - općenito

Post by todd_smith »

Ja vam kazem Affelay :wink:

Ili moguce da David Silva bude prvo strijelac
Locked