Po meni najbolji fudbaler ikada je:
LIONEL MESSI
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Ko ti je taj?veljaca wrote:100 ljudi 100 cudi .... 100 zena 200 sisa ....![]()
LEONEL MESSI
Lionel .....vicious wrote:Ko ti je taj?veljaca wrote:100 ljudi 100 cudi .... 100 zena 200 sisa ....![]()
LEONEL MESSI
E oko ovoga sam htio razjasniti stvari o Xaviju i osnovnoj razlici njega i Zidana.Dugi nožni nokti wrote:Ali, isto tako je Xavi jači u nekim parametrima (negdje sam naletio na podatak da je u finalu Svjetskog prvenstva pretrčao 15 kilometara). Ne treba zaboraviti ni prosjek tačnih dodavanja, taman kad bi se radilo isključivo o povratnim loptama. Mora se odati počast igraču koji posljednjih nekoliko godina ima 90%+ tačnih dodavanja. To nije lako, vjerujte mi.
Djelimično se slažem, ali mislim da je u Realu situacija bila malo drugačija. Imali su spektar fantastičnih individualaca, tako da se od svakog igrača podjednako očekivalo. Nije bio pritisak uvijek na Zidanu ili na Ronaldu, Figu ili Raulu. Svakako da bi izbalansiranost tima omogučila još bolje partije dotičnom i dotičnim igračima, to se podrazumijeva, ali na Mundijalu 2006 Zidan je pokazao da je odličan lider na terenu, kada je ključni igrač tima.Dugi nožni nokti wrote:Vjerujem da bi Zidane bio bolji da je bio pod Capellovom i Joseovom palicom, ali isto tako mislim da bi Messi u reprezentaciji Argentine bio bolji pod palicom Bielse.
[/quote]Dugi nožni nokti wrote:Recimo da je jedan Platini zabijao više od pola gola po utakmici u Juventusu, izuzmemo li njegovu posljednju sezonu. A broj postignutih golova torinskog kluba se povećao u odnosu na sezone prije Michela. Isto tako, broj postignutih golova Saint Etiennea se smanjio odlaskom jednog od najboljih francuskih igrača svih vremena. To je jedan od boljih primjera kako jedan igrač utiče na klub (odlazak-dolazak). Možda je bolje porediti njega sa Zidaneom (više dodirnih tačaka, počevši od državljanstva, preko pozicije koju igraju, pa do uticaja na klub/reprezentaciju), negoli porediti Xavija i Zidanea.
motachjointa wrote:Del piero i Baggio su bili gospoda u kopackama ovo ostalo su sve izvikani horozi![]()

znaš onu pjesmu na čemu si tiOzil wrote:anketa ti je glupa skroz, cuj nisi stavio CR, koji je sigurno bolji od debelog. I meni je debeli drag, i jos vise mi je drag Zidene (omiljeni igrac) ali realno CR je lvl iznad. Samo jbg i od CR ima jedan bolji a to je Mesi. Cinjenica je da fudbal svake godine napreduje a statistike pokazuju da su ova dva igraca i u ovakvom fudbalu dominantniji od ovih ostalih fudbalera koji su navedeni u anketi. Nostalgija je jebena stvar kad nekim ljudima ne dozvoljava da uzivaju u ovakvom fudbalu kakvog imamo srecu da gledamo ovih godina. bem vam i noslalgiju i pelea i jugoslaviju
Ovo je za Messia naucna fantastika !bosanska senzacija wrote:Moj izbor je definitivno Ronaldo a sa tim se slaže i veliki Zidan( http://www.youtube.com/watch?v=Tea20qaiYl4 )
Da su ga zaobišle silne povrede mislim da se danas uopšte ne bi vodile rasprave oko toga ko je najbolji.
xjeza u ledja wrote:Mario Balotelli.
Nisu ga djaba prozvali Super Mario.
Edinho2011 wrote:Ovo je za Messia naucna fantastika !bosanska senzacija wrote:Moj izbor je definitivno Ronaldo a sa tim se slaže i veliki Zidan( http://www.youtube.com/watch?v=Tea20qaiYl4 )
Da su ga zaobišle silne povrede mislim da se danas uopšte ne bi vodile rasprave oko toga ko je najbolji.
Koji stil covjece
zalizani wrote:xjeza u ledja wrote:Mario Balotelli.
Kakve on golove daje sa bijele tacke...
Zanimljivo da je tada R. Baggio bio najefikasniji izvođač penala u Italiji, ali nije pogodio kad je baš najpotrebnije bilo. Legendaran trenutak.Zmijuga loma wrote:motachjointa wrote:Del piero i Baggio su bili gospoda u kopackama ovo ostalo su sve izvikani horozi![]()
Gigant. Haman sam zaplako kad je promašio penal.
Koliko se sjećam i Barezi je promašio , dobro se sjećam njegovih suza, iako sam navijao za Brazil, bilo mi je žao, mislim da je to bio njegov oproštaj od reprezentacije.ellec wrote:Zanimljivo da je tada R. Baggio bio najefikasniji izvođač penala u Italiji, ali nije pogodio kad je baš najpotrebnije bilo. Legendaran trenutak.Zmijuga loma wrote:motachjointa wrote:Del piero i Baggio su bili gospoda u kopackama ovo ostalo su sve izvikani horozi![]()
Gigant. Haman sam zaplako kad je promašio penal.
oridjidji wrote:zalizani wrote:xjeza u ledja wrote:Mario Balotelli.
Kakve on golove daje sa bijele tacke...![]()
jest ako se pucaju sa 20 metara ...
Mesi treba prvo prestici ovog covjeka pa tek onda pricati je li bolji od Maradone, Pelea.Edinho2011 wrote:Ovo je za Messia naucna fantastika !bosanska senzacija wrote:Moj izbor je definitivno Ronaldo a sa tim se slaže i veliki Zidan( http://www.youtube.com/watch?v=Tea20qaiYl4 )
Koji stil covjece
Upravo tako! Messi nije još ni blizu Ronaldu Brazilcu koji je bio istinski čarobnjak, pravi El fenomeno i koji je kao igrač osvojio sve!Johnny_x wrote:Mesi treba prvo prestici ovog covjeka pa tek onda pricati je li bolji od Maradone, Pelea.Edinho2011 wrote:Ovo je za Messia naucna fantastika !bosanska senzacija wrote:Moj izbor je definitivno Ronaldo a sa tim se slaže i veliki Zidan( http://www.youtube.com/watch?v=Tea20qaiYl4 )
Koji stil covjece
Boga ti kako se zove taj sport u kojem je C. Ronaldo nivo iznad Ronalda?Ozil wrote:anketa ti je glupa skroz, cuj nisi stavio CR, koji je sigurno bolji od debelog. I meni je debeli drag, i jos vise mi je drag Zidene (omiljeni igrac) ali realno CR je lvl iznad. Samo jbg i od CR ima jedan bolji a to je Mesi. Cinjenica je da fudbal svake godine napreduje a statistike pokazuju da su ova dva igraca i u ovakvom fudbalu dominantniji od ovih ostalih fudbalera koji su navedeni u anketi. Nostalgija je jebena stvar kad nekim ljudima ne dozvoljava da uzivaju u ovakvom fudbalu kakvog imamo srecu da gledamo ovih godina. bem vam i noslalgiju i pelea i jugoslaviju