nema na cemu,lijepo od tebe sto si se zahvalila.malo je kulturnih danas na forumu,ako prelistas temu gdje se spominje golf V,uvijerit ces se sama iz prve ruke.sha_ba wrote:emko1234 wrote:vozi mi ga stari,ne znam sta bi ti reko..po njemu odlican,malo trosi jer je on covjek u godinama koji nije sklon brzinama,mislim da je presao sad oko 35 000km,ok auto..nije nesto sto bi ja sebi uzeo i nije bestbuy al prema njegovoj prici nema zamjerki..ako te zanima nesto konkretno,pitat cu i ja njega konkretno..sha_ba wrote:posto vidim nije tema samo o vw up! nego i drugim automobilima samo da pitam je li neko ima iskustvo sa golfom 6, team, BMT 2.0 tdi 140 ks
hvala
pozdrav emko
hvala puno na odgovoru, jako ljubazno od tebe... ma ja sam narucila jos u martu, bila je neka super akcija, sa euro bonusom i jos nesto svasta.. vidjela sam ga ali nisam probala jer je akcija kratko trajala.. a vec odavno sam cekala da izleti jer sam bas nesto htjela golfanije neko furanje nego eto svidja mi se... do sada nikad dizela nisam vozila pa mi je to malo nepoznato.. ima neki filter nesto... a lijep je i opcije su mu super tako da mislim da ce bas biti ono sto sam ocekivala... stize sredinom maja.. pa javim
ako mozes tatu pitat eto uglavom oko potrosnje i tog filtera (rekose da se treba cesce izvest na auto put da se propuse???) ako ti ne bude mrsko i naravno ako imas informacije zeljela bih znati jel kod nas u SA radi GPS i koliko bi kostalo zatamnjenje zadnjih stakala... e i ja se sad javih sa milion pitanja
vidjeh iz tvojih postova da se bas razumijes pa eto ako ti gdje bude kad usput
hvala jos jednom, lijep pozdrav
sto se tice auta..novi motor je upitanju koji je tisi i ugodniji tj laksi za vozit od starog 2.0tdi-ja..al losa strana mu je sto je osjetljiv jako na lose gorivo,a kod nas je generalno lose gorivo..ta bluemotion tehnologija ti u principu znaci da auto ima taj filter partikularnih cestica u cilju sto manje emisije stetnih ispusnih gasova,da bi bio eco friendly..
morat ces dobro pazit gdje ga sipas,i opcenito pazit na gorivo i vodit racuna o tome..neces primjetit veliku razliku u voznji u odnosu na benzinca zato sto taj motor snagu razvija linearno a ne eksplozivno ko njegov prethodnik..to ti je opcenito onako..
ne znam koju si opremu uzela,al recimo kod mog starog zadnja stakla su fabricki zatamnjena..to se doplati cini mi se,nesto malo a nije skupo za uradit dodatno..
sto se tice gps-a,gps ces ugradti u firmi koja se zove komel ako te zanima ko zastita.ljudi rade te zastite i alarmne sisteme cobra.to ti isto preporucujem i to i ja i stari imamo na autima u kombinaciji sa zederom.asa ima dogovorenu saradnju s njima i vjerujem da ce ti ih preporucit.a ako te zanima samo navigacija,onda mislim da radi solidno,al nista pretjerano.postoji razlika izmedju gps-a i navigacije.gps ti kaze gdje si,kojom brzinom se krece,pravac,visina i slicne stvari dok te navigacija vodi s mjesta na mjesto.mislim da su mape kod nas jos uvijek toliko jadne da se ne treba zamarat ni pokusavat opste baktat oko toga.sad ne znam sta tebi treba.
da ne bi spamovali dalje temu,javi se preko poruke ako budes imala dodatna pitanja.nikakav problem nije.nek je sa srecom bibi