Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
madner

#101 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by madner »

Imate studije od pocetka 90 pa na dalje koje dokazuju da to nema gotovo nikakve veze sa obrascima ponasanja. Teza da kada bi djecake i djevocice izbacili na pusto ostrvo i tamo pustili da bez vanjskog uticaja naprave potpuno pravedno drustvo je glupost.

Tako da, bolje vam je praviti pitu. Vise se cijeni od ciscenja pistolja. :D
wewa

#102 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by wewa »

meni je skandinavski obrazac krasan - prosperitetno drustvo koje zagovara jednako ucesce svih, primjera radi u roditeljstvu. a mescini da norveska nije na ostrvu :D
hadzinicasa

#103 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by hadzinicasa »

madner wrote:Imate studije od pocetka 90 pa na dalje koje dokazuju da to nema gotovo nikakve veze sa obrascima ponasanja. Teza da kada bi djecake i djevocice izbacili na pusto ostrvo i tamo pustili da bez vanjskog uticaja naprave potpuno pravedno drustvo je glupost.

and he is back! :D
Mis mekinjas

#104 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by Mis mekinjas »

wewa wrote:meni je skandinavski obrazac krasan - prosperitetno drustvo koje zagovara jednako ucesce svih, primjera radi u roditeljstvu. a mescini da norveska nije na ostrvu :D
to im priznajem, očevi imaju obavzeu da budu kući 6 mjeseci, ali kad djeca krenu u školi, kažu: "Svi možete sve, svi ste sposobni za sve", elem, kad dođu u V OŠ, onda krenu problemi, i onda ih miču iz svega za šta nisu sposobni....
Tako da društvo, sve super, ali rupa više nego kod nas...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#105 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by Velkoski »

Ako treba da biram izmedju zene koja zna da pravi pitu itd. i one koja cisti pistolj onda biram prvu opciju. :mrgreen:
Ghost_Rider_XXX

#106 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by Ghost_Rider_XXX »

Dajte ba nemojte me tjerat da se na Freuda pozivam ispašću gori od madnera, mojne opet iste gluposti u krug.

Ravnopravnost i sve derivacije iste prožvakane sto puta.
Mis mekinjas

#107 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by Mis mekinjas »

madner wrote:Imate studije od pocetka 90 pa na dalje koje dokazuju da to nema gotovo nikakve veze sa obrascima ponasanja. Teza da kada bi djecake i djevocice izbacili na pusto ostrvo i tamo pustili da bez vanjskog uticaja naprave potpuno pravedno drustvo je glupost.

Onda teza: "pravilo ponašanja: boli me k... za pravljnjem pite", isto nema nikakve veze :D
Mis mekinjas

#108 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by Mis mekinjas »

muško prije nego mi priđe mora znati da me boli k..... za feminizmom i pravljenjem pite.... :lol: :lol: :lol:

Elem, asanž je najbolje opisao ovo jednom rečenicom.... :)
wewa

#109 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by wewa »

Ghost_Rider_XXX wrote:Dajte ba nemojte me tjerat da se na Freuda pozivam ispašću gori od madnera, mojne opet iste gluposti u krug.

hajde ti, za promjenu, prestani s generalizacijama i napisi cija te i koja tacno recenica/tvrdnja smeta.
zasto ovo velim: zato sto mi se cini da, u nacelu, imamo slicna razmisljanja, ali je tvoj post s nekakvom pobunom redovno blizu mog. a ne kuzim sta je to u mom pisanju sto bi ti se cinilo apsurdnim...
madner

#110 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by madner »

wewa wrote:meni je skandinavski obrazac krasan - prosperitetno drustvo koje zagovara jednako ucesce svih, primjera radi u roditeljstvu. a mescini da norveska nije na ostrvu :D
Zakondavstvo imamo, samo nam jos fali nafta da to sebi mozemo i priustiti. :D
6.april

#111 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by 6.april »

Direktno pitanje forumašici wewa:
Zar nije podjela posla i to da on odvede djecu, pobrine se za njih dok žena uradi neke poslove po kući?
Da se razumijemo apsolutno sam za podjelu poslova i odgovornosti, ali zamišljam situaciju - dvoje djece od po 2 i 4 god. - koliko posla bi oboje tu moglo uraditi dok djeca trče okolo?
Ghost_Rider_XXX

#112 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

wewa wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:Dajte ba nemojte me tjerat da se na Freuda pozivam ispašću gori od madnera, mojne opet iste gluposti u krug.

hajde ti, za promjenu, prestani s generalizacijama i napisi cija te i koja tacno recenica/tvrdnja smeta.
zasto ovo velim: zato sto mi se cini da, u nacelu, imamo slicna razmisljanja, ali je tvoj post s nekakvom pobunom redovno blizu mog. a ne kuzim sta je to u mom pisanju sto bi ti se cinilo apsurdnim...
Otkud tebi, da ja imam šta protiv tebe?! Ne misliš li da je apsurdno svaku temu pretvoriti u neku šatro borbu za ravnopravnost.
Ako nisi primijetila na svakoj temi koja se otvori imaju dva posta vezana za temu i onda krene red sarme i pite, pa red pljuvanja po muškarcima, pa red sarme i pite, pa samo pite.
wewa

#113 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by wewa »

6.april wrote:Direktno pitanje forumašici wewa:
Zar nije podjela posla i to da on odvede djecu, pobrine se za njih dok žena uradi neke poslove po kući?
Da se razumijemo apsolutno sam za podjelu poslova i odgovornosti, ali zamišljam situaciju - dvoje djece od po 2 i 4 god. - koliko posla bi oboje tu moglo uraditi dok djeca trče okolo?
a sta fali da ona izvede djecu dok on usisa? ili da oni djecu odvedu kod nana i deda i za 2 sata urade 3 puta vise nego ona sama u istom tom vremenu? na koncu, ni toj prvoj podjeli nista ne fali dok god nije uvijek tako po defaultu, odnosno dok god se ona ne zali sto je tako, a on ne kuka da zena nema vremena za njega.

da se razumijemo, meni su svi obrasci porodicnog zivota i partnerskog odnosa prihvatljivi dok su prihvatljivi i njihovim akterima. odnosno, zaboli me sta ko radi u svojoj kuci. ono sto ne zelim je: slusati zalopojke o tudjim poremecenim odnosima a da pri tom ovi koji se zale ne cine nista da ih promijene i drugo, biti predmetom kolutanja ocima zato sto zivim drugacije.
Ghost_Rider_XXX wrote:
wewa wrote:

Otkud tebi, da ja imam šta protiv tebe?! Ne misliš li da je apsurdno svaku temu pretvoriti u neku šatro borbu za ravnopravnost.
Ako nisi primijetila na svakoj temi koja se otvori imaju dva posta vezana za temu i onda krene red sarme i pite, pa red pljuvanja po muškarcima, pa red sarme i pite, pa samo pite.
ko pretvara svaku temu u borbu za ravnopravnost? tema se tice braka, a u njemu je najmanje dvoje ucesnika. obzirom na vlastito visegodisnje iskustvo, odlucih napisati svoje misljenje o temi.
da, primijetila sam da je offtopic pravilo a ne izuzetak, i smeta mi to. zato sam se i javila na temu, uostalom. pitu pravim, pravim i sarmu, a o tome pisem na Receptima, a na muskarce ne pljujem, dapace, volim ih, narocito par odabranih :)
jedna tamo

#114 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by jedna tamo »

ma ne treba vala ništa znat, samo se treba odlučit i ući u brak i bolje je što manje znaš, sve se to fino nauči kad te "muka" natjera.....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#115 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by Velkoski »

Wewa, imas li muza ? :mrgreen:
wewa

#116 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by wewa »

leet wrote:Wewa, imas li muza ? :mrgreen:
sto pitas? :)
Ghost_Rider_XXX

#117 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

wewa wrote:ko pretvara svaku temu u borbu za ravnopravnost? tema se tice braka, a u njemu je najmanje dvoje ucesnika. obzirom na vlastito visegodisnje iskustvo, odlucih napisati svoje misljenje o temi.
da, primijetila sam da je offtopic pravilo a ne izuzetak, i smeta mi to. zato sam se i javila na temu, uostalom. pitu pravim, pravim i sarmu, a o tome pisem na Receptima, a na muskarce ne pljujem, dapace, volim ih, narocito par odabranih :)
Ama ženo nije se odnosilo na tebe! I da ne idemo više off nema potrebe.

Drago mi je da mogu pročitat iskustva "iz prve ruke", jer nas manje više sve čeka isto, ako izuzmemo amazonke i provjerene jebače sa foruma. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#118 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by Velkoski »

wewa wrote: sto pitas? :)

Pa ako nemas, onda me i ne cudi zasto nemas :razz:
hadzinicasa

#119 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by hadzinicasa »

Ghost_Rider_XXX wrote:
wewa wrote:

ahahahahhahaahahahahahahhaa umrijeću :lol:
wewa

#120 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by wewa »

Ghost_Rider_XXX wrote:
wewa wrote:ko pretvara svaku temu u borbu za ravnopravnost? tema se tice braka, a u njemu je najmanje dvoje ucesnika. obzirom na vlastito visegodisnje iskustvo, odlucih napisati svoje misljenje o temi.
Ama ženo nije se odnosilo na tebe! I da ne idemo više off nema potrebe.

Drago mi je da mogu pročitat iskustva "iz prve ruke", jer nas manje više sve čeka isto, ako izuzmemo amazonke i provjerene jebače sa foruma. :lol:
ontopic: na frizideru, osim magneta s natpisom: 'obozavatelji frizidera imaju velike gace' :D , imam jos dva: 'brak je kao rad na farmi, svakog jutra moras poceti ispocetka' :-) i 'ljubav pobjedjuje sve, pa i hrkanje'. :D
leet wrote:
wewa wrote: sto pitas? :)

Pa ako nemas, onda me i ne cudi zasto nemas :razz:
stvarnost rusi tvoju logiku :)
oldschool

#121 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by oldschool »

Kuhati, znati šta je predbračni ugovor, manipulirati. :D
Ljuska_u_BaklaFi

#122 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ja vala i cistim i perem i kuham i peglam, i racune placam i odem na posao, odvalim svojih 8 sati, i sve tako u krug. Jaci spol dodje s posla, prifati se daljinskog i samo dobaci da bi mogo kafu ali onako kako ja to napravim, on nikad ne bi znao takvu napravit i ja dobijem krila i odmah uz kafu i rucak bude i tako, sto bi rekli "Lijanovići" (ili ko vec bi), vise puta na dan, lijepa rijec kod mene cuda cini :lol: :lol:
madner

#123 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by madner »

To se trazi :D
jedna tamo

#124 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by jedna tamo »

...al se ne može nać :lol:
oldschool

#125 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)

Post by oldschool »

Sve se preko bare nađe. : Mada će ženski dio populacije ljuskicu smatrati glupom, indoktriniranom Wulficom. :lol:
Post Reply