Tako da, bolje vam je praviti pitu. Vise se cijeni od ciscenja pistolja.
Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- madner
#101 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Imate studije od pocetka 90 pa na dalje koje dokazuju da to nema gotovo nikakve veze sa obrascima ponasanja. Teza da kada bi djecake i djevocice izbacili na pusto ostrvo i tamo pustili da bez vanjskog uticaja naprave potpuno pravedno drustvo je glupost.
- wewa
#102 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
meni je skandinavski obrazac krasan - prosperitetno drustvo koje zagovara jednako ucesce svih, primjera radi u roditeljstvu. a mescini da norveska nije na ostrvu 
- hadzinicasa
#103 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
and he is back!madner wrote:Imate studije od pocetka 90 pa na dalje koje dokazuju da to nema gotovo nikakve veze sa obrascima ponasanja. Teza da kada bi djecake i djevocice izbacili na pusto ostrvo i tamo pustili da bez vanjskog uticaja naprave potpuno pravedno drustvo je glupost.
- Mis mekinjas
#104 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
to im priznajem, očevi imaju obavzeu da budu kući 6 mjeseci, ali kad djeca krenu u školi, kažu: "Svi možete sve, svi ste sposobni za sve", elem, kad dođu u V OŠ, onda krenu problemi, i onda ih miču iz svega za šta nisu sposobni....wewa wrote:meni je skandinavski obrazac krasan - prosperitetno drustvo koje zagovara jednako ucesce svih, primjera radi u roditeljstvu. a mescini da norveska nije na ostrvu
Tako da društvo, sve super, ali rupa više nego kod nas...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#105 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Ako treba da biram izmedju zene koja zna da pravi pitu itd. i one koja cisti pistolj onda biram prvu opciju. 
- Ghost_Rider_XXX
#106 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Dajte ba nemojte me tjerat da se na Freuda pozivam ispašću gori od madnera, mojne opet iste gluposti u krug.
Ravnopravnost i sve derivacije iste prožvakane sto puta.
- Mis mekinjas
#107 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Onda teza: "pravilo ponašanja: boli me k... za pravljnjem pite", isto nema nikakve vezemadner wrote:Imate studije od pocetka 90 pa na dalje koje dokazuju da to nema gotovo nikakve veze sa obrascima ponasanja. Teza da kada bi djecake i djevocice izbacili na pusto ostrvo i tamo pustili da bez vanjskog uticaja naprave potpuno pravedno drustvo je glupost.
- Mis mekinjas
#108 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
muško prije nego mi priđe mora znati da me boli k..... za feminizmom i pravljenjem pite....
Elem, asanž je najbolje opisao ovo jednom rečenicom....
Elem, asanž je najbolje opisao ovo jednom rečenicom....
- wewa
#109 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
hajde ti, za promjenu, prestani s generalizacijama i napisi cija te i koja tacno recenica/tvrdnja smeta.Ghost_Rider_XXX wrote:Dajte ba nemojte me tjerat da se na Freuda pozivam ispašću gori od madnera, mojne opet iste gluposti u krug.
zasto ovo velim: zato sto mi se cini da, u nacelu, imamo slicna razmisljanja, ali je tvoj post s nekakvom pobunom redovno blizu mog. a ne kuzim sta je to u mom pisanju sto bi ti se cinilo apsurdnim...
- madner
#110 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Zakondavstvo imamo, samo nam jos fali nafta da to sebi mozemo i priustiti.wewa wrote:meni je skandinavski obrazac krasan - prosperitetno drustvo koje zagovara jednako ucesce svih, primjera radi u roditeljstvu. a mescini da norveska nije na ostrvu
- 6.april
#111 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Direktno pitanje forumašici wewa:
Zar nije podjela posla i to da on odvede djecu, pobrine se za njih dok žena uradi neke poslove po kući?
Da se razumijemo apsolutno sam za podjelu poslova i odgovornosti, ali zamišljam situaciju - dvoje djece od po 2 i 4 god. - koliko posla bi oboje tu moglo uraditi dok djeca trče okolo?
Zar nije podjela posla i to da on odvede djecu, pobrine se za njih dok žena uradi neke poslove po kući?
Da se razumijemo apsolutno sam za podjelu poslova i odgovornosti, ali zamišljam situaciju - dvoje djece od po 2 i 4 god. - koliko posla bi oboje tu moglo uraditi dok djeca trče okolo?
- Ghost_Rider_XXX
#112 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Otkud tebi, da ja imam šta protiv tebe?! Ne misliš li da je apsurdno svaku temu pretvoriti u neku šatro borbu za ravnopravnost.wewa wrote:hajde ti, za promjenu, prestani s generalizacijama i napisi cija te i koja tacno recenica/tvrdnja smeta.Ghost_Rider_XXX wrote:Dajte ba nemojte me tjerat da se na Freuda pozivam ispašću gori od madnera, mojne opet iste gluposti u krug.
zasto ovo velim: zato sto mi se cini da, u nacelu, imamo slicna razmisljanja, ali je tvoj post s nekakvom pobunom redovno blizu mog. a ne kuzim sta je to u mom pisanju sto bi ti se cinilo apsurdnim...
Ako nisi primijetila na svakoj temi koja se otvori imaju dva posta vezana za temu i onda krene red sarme i pite, pa red pljuvanja po muškarcima, pa red sarme i pite, pa samo pite.
- wewa
#113 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
a sta fali da ona izvede djecu dok on usisa? ili da oni djecu odvedu kod nana i deda i za 2 sata urade 3 puta vise nego ona sama u istom tom vremenu? na koncu, ni toj prvoj podjeli nista ne fali dok god nije uvijek tako po defaultu, odnosno dok god se ona ne zali sto je tako, a on ne kuka da zena nema vremena za njega.6.april wrote:Direktno pitanje forumašici wewa:
da se razumijemo, meni su svi obrasci porodicnog zivota i partnerskog odnosa prihvatljivi dok su prihvatljivi i njihovim akterima. odnosno, zaboli me sta ko radi u svojoj kuci. ono sto ne zelim je: slusati zalopojke o tudjim poremecenim odnosima a da pri tom ovi koji se zale ne cine nista da ih promijene i drugo, biti predmetom kolutanja ocima zato sto zivim drugacije.
ko pretvara svaku temu u borbu za ravnopravnost? tema se tice braka, a u njemu je najmanje dvoje ucesnika. obzirom na vlastito visegodisnje iskustvo, odlucih napisati svoje misljenje o temi.Ghost_Rider_XXX wrote:Otkud tebi, da ja imam šta protiv tebe?! Ne misliš li da je apsurdno svaku temu pretvoriti u neku šatro borbu za ravnopravnost.wewa wrote:hajde ti, za promjenu, prestani s generalizacijama i napisi cija te i koja tacno recenica/tvrdnja smeta.Ghost_Rider_XXX wrote:Dajte ba nemojte me tjerat da se na Freuda pozivam ispašću gori od madnera, mojne opet iste gluposti u krug.
Ako nisi primijetila na svakoj temi koja se otvori imaju dva posta vezana za temu i onda krene red sarme i pite, pa red pljuvanja po muškarcima, pa red sarme i pite, pa samo pite.
da, primijetila sam da je offtopic pravilo a ne izuzetak, i smeta mi to. zato sam se i javila na temu, uostalom. pitu pravim, pravim i sarmu, a o tome pisem na Receptima, a na muskarce ne pljujem, dapace, volim ih, narocito par odabranih
- jedna tamo
#114 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
ma ne treba vala ništa znat, samo se treba odlučit i ući u brak i bolje je što manje znaš, sve se to fino nauči kad te "muka" natjera.....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#115 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Wewa, imas li muza ? 
- wewa
#116 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
sto pitas?leet wrote:Wewa, imas li muza ?
- Ghost_Rider_XXX
#117 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Ama ženo nije se odnosilo na tebe! I da ne idemo više off nema potrebe.wewa wrote:ko pretvara svaku temu u borbu za ravnopravnost? tema se tice braka, a u njemu je najmanje dvoje ucesnika. obzirom na vlastito visegodisnje iskustvo, odlucih napisati svoje misljenje o temi.
da, primijetila sam da je offtopic pravilo a ne izuzetak, i smeta mi to. zato sam se i javila na temu, uostalom. pitu pravim, pravim i sarmu, a o tome pisem na Receptima, a na muskarce ne pljujem, dapace, volim ih, narocito par odabranih
Drago mi je da mogu pročitat iskustva "iz prve ruke", jer nas manje više sve čeka isto, ako izuzmemo amazonke i provjerene jebače sa foruma.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#118 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
wewa wrote: sto pitas?
Pa ako nemas, onda me i ne cudi zasto nemas
- hadzinicasa
#119 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
ahahahahhahaahahahahahahhaa umrijećuGhost_Rider_XXX wrote:Otkud tebi, da ja imam šta protiv tebe?! Ne misliš li da je apsurdno svaku temu pretvoriti u neku šatro borbu za ravnopravnost.wewa wrote:hajde ti, za promjenu, prestani s generalizacijama i napisi cija te i koja tacno recenica/tvrdnja smeta.Ghost_Rider_XXX wrote:Dajte ba nemojte me tjerat da se na Freuda pozivam ispašću gori od madnera, mojne opet iste gluposti u krug.
- wewa
#120 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
ontopic: na frizideru, osim magneta s natpisom: 'obozavatelji frizidera imaju velike gace'Ghost_Rider_XXX wrote:Ama ženo nije se odnosilo na tebe! I da ne idemo više off nema potrebe.wewa wrote:ko pretvara svaku temu u borbu za ravnopravnost? tema se tice braka, a u njemu je najmanje dvoje ucesnika. obzirom na vlastito visegodisnje iskustvo, odlucih napisati svoje misljenje o temi.
Drago mi je da mogu pročitat iskustva "iz prve ruke", jer nas manje više sve čeka isto, ako izuzmemo amazonke i provjerene jebače sa foruma.
stvarnost rusi tvoju logikuleet wrote:wewa wrote: sto pitas?
Pa ako nemas, onda me i ne cudi zasto nemas
- oldschool
#121 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Kuhati, znati šta je predbračni ugovor, manipulirati. 
- Ljuska_u_BaklaFi
#122 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Ja vala i cistim i perem i kuham i peglam, i racune placam i odem na posao, odvalim svojih 8 sati, i sve tako u krug. Jaci spol dodje s posla, prifati se daljinskog i samo dobaci da bi mogo kafu ali onako kako ja to napravim, on nikad ne bi znao takvu napravit i ja dobijem krila i odmah uz kafu i rucak bude i tako, sto bi rekli "Lijanovići" (ili ko vec bi), vise puta na dan, lijepa rijec kod mene cuda cini

- madner
#123 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
To se trazi 
- jedna tamo
#124 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
...al se ne može nać 
- oldschool
#125 Re: Sto treba znati prije ulaska u brak ;)
Sve se preko bare nađe. : Mada će ženski dio populacije ljuskicu smatrati glupom, indoktriniranom Wulficom.