To mi lici na samozabludu?LSD wrote:Šta bolan dokaziOptimus Prime wrote:Nauka kao religija,LSD wrote:Ma kakva crna nauka, ona kaska za religijom stoljecima i nikad je nece dostici...može samo s vremena na vrijeme potvrditi ono što je objavljeno u Kur'anu prije skoro 1500 godina i to je sve od nje....nauka želi da bude oficijelna religija svijeta, pa to je presmiješan pokušaj masona, iluminata i ostalih frikova....previše gledaš i pratiš te teorije zavjere., to necu ni da komentarisem.
Naucna cuda u kuranu![]()
Ti naravno mozes vjerovati da je citiranje jedne prastare knjige( nepoznatog autora) bolji nacin za pronalazenje istine, i spoznavanja svijeta od naucnog metoda, samo si u velikoj zabludi.
Dakle ponovo sam protracio vrijeme.
Opet nikakvi dokazi, samo ponavljanje citata nepoznatog autora.nema tu nikakvih dokaza...vjera se vjeruje, a ne dokazuje...zato se i zove vjera ,a ne dokaz.
Eh kad si vec U VJERI, dakle unutar nje...e onda se dokazuješ Gospodaru kroz propisane ibadete (odredbe vjere).
Samo se Bogu možemo dokazivati, a ne ljudima....to su valjda jasne stvari i aksiomi.
Vjera je abstraktan pojam i svodi se samo na wishful thinking. Mogu i ja vjerovati da cu dobiti na lutriji, ali imam malo fajde od te vjere.
Dakle, vjera sama po sebi ne znaci ama bas nista i ne radi se uopste o nacinu pronalazenja istine.
Ali vidim da tebi istina nije bitna. Jednostavno si se odlucio da vjerujes u jednu verziju sasvim nedokazane price.
Gospodar? Ibadeti? Sve samo dio jedne mitologije.