Tko je Isusov Otac?

Rasprave o vjerskim temama.
Bastet

#101 Re: Tko je Isusov Otac?

Post by Bastet »

Bird wrote:Dok se određeni ljudi trude i iznose dokaze o Evanđeljima i žele dokazati kakva su zapravo Evanđelja, mene zanima jedna druga stvar, a nisam siguran da će mi ti isti ljudi moći odgovriti, možda imaju svoj odgovor i rado bih ga volio čuti.

Zna li možda netko odgovor tko je Isusov Otac?

Isus je imao Majku Mariju, ali nije imao Oca ovozemaljskog. Ja imam oca Marka, imao ga Muhamed, imao ga Mojsije, imaju ga muslimani, izraelci, ima ga i vidiovo, ali ga Isus nema.

Jeste li ikada sebi postavili pitanje zašto se Isus rodio na tako tajanstven način, zašto nije imao Oca kao i svi drugi ljudi prije i poslije Njega. Eto samo jedno pitanje i jedna stvar malo za razmatranje i razmišljanje.

Zašto Isus nema ovozemaljskog Oca?
mislim da se ne bi previse svime time trebali muciti jer biblija je samo knjiga mitova...
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Hm, a sav svijet, pogotovo onaj zapadni tvrdi da su Bibliju pisali vrhunski jevrejski knjizevnici i historicari!!! :roll: :shock: :roll:
Bastet

Post by Bastet »

ne kazem da nisu vrhunski knjizevnici i historicari... no procitaj je malo i uporedi s ostalim mitologijama i naci ces slicnosti... iskreno mislim da ne mozemo reci da je Biblija cista istina, a s druge strane reci da su ostali mitovi fantazije... nema smisla...
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Hm, al opet treba uzet u obzir i to da je Biblija pisana kada su ti mitovi bili na cijeni...
rumenko

Post by rumenko »

dada mraz...
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

:? :? :? :? :shock: :shock:

:D :D :D :D :D :-D
r_faruk

Post by r_faruk »

adem ili ti adam kako ho's je kloniran, a isus je tu vjestackom oplodnjom :-?
beharrr

Post by beharrr »

Pitanje:Dali neko zna, koliko je puta u zadnjih 2000 i nesto godina sadrzaj Biblije mijenjan.????
Hvala.!!!!!
rumenko

Post by rumenko »

ja ipak tipujem na deda mraza....
Disco Volante

#110 Re: Tko je Isusov Otac?

Post by Disco Volante »

Bird wrote:Dok se određeni ljudi trude i iznose dokaze o Evanđeljima i žele dokazati kakva su zapravo Evanđelja, mene zanima jedna druga stvar, a nisam siguran da će mi ti isti ljudi moći odgovriti, možda imaju svoj odgovor i rado bih ga volio čuti.

Isus je imao Majku Mariju, ali nije imao Oca ovozemaljskog. Ja imam oca Marka, imao ga Muhamed, imao ga Mojsije, imaju ga muslimani, izraelci, ima ga i vidiovo, ali ga Isus nema.

Jeste li ikada sebi postavili pitanje zašto se Isus rodio na tako tajanstven način, zašto nije imao Oca kao i svi drugi ljudi prije i poslije Njega. Eto samo jedno pitanje i jedna stvar malo za razmatranje i razmišljanje.

mora da nimalo ne volis fudbal.

ako si ikada u svom zivotu gledao iti jednu fudbalsku utakmicu na kojoj igra engleska reprezentacija, mogao si vidjeti transparent na kome pise "john 3:16".

to je odgovor na tvoje pitanje.

isusov otac je sveti duh - bog. to nije nista nejasno, to je poenta krscanstva. penta je da je isus drugaciji od gorenavedenih likova, sto u ostalom stoji u evendjelju.

bog je toliko volio svijet da je dao svog jedinog sina, tako da svi koji vjeruju u njega nikada nece nestati, vec imati vjecan zivot. john 3:16

nikada mi nije bilo jasno zasto neki muskarci ne vole fudbal, ili gledaju ali prosto nemaju interesa da shvate engleske navijace, sto je jos bizarnija pojava?!
brzonogi

Post by brzonogi »

Ja ne znam sta je tu nejasno!!!!
Isus je stvoren Bozijom voljom!!!!
Kada su ljudi danas u stanju klonirati covjeka, zasto Stvoritelju nije moguce prouzrociti da zena zatrudni bezgrijesno???
tesavvuf

Post by tesavvuf »

Samo cu kratko...Ako slijedis bibliju, postaces musliman. Ako samo tu trunis, a i nisi nesto u tom religijskom fazonu ostaces to sto jesi....nista.
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

:-) :-) :-) :-)
Bastet

Post by Bastet »

tesavvuf wrote:Samo cu kratko...Ako slijedis bibliju, postaces musliman. Ako samo tu trunis, a i nisi nesto u tom religijskom fazonu ostaces to sto jesi....nista.

:?: Image Image
ipe

Post by ipe »

Jimi Hendrix je bio BOG (rock'n'rolla) pa ak je on bio Bog on je
Isusu Kristu otac, ne?
verbal

Post by verbal »

vidim da vas buni zasto Isus nema oca i da to ne znaju cak ni oni koji bi trebalo da to znaju (incl prepametnog i predobrog nam aburahmana).

meni se cini da sam ja vec jednom o tome ovdje pisao, al evo nije mi tesko jos jednom. Isus nema oca medju ljudima, jer bi se samim tim rodio grijesan, posto su svi ljudi od Adama i Eve pa naovamo grijesni, a njihov grijeh naslijedan. NAcin na koji je Isus zacet zove se "bezgresno zacece", ali mi ateisti to klasifikujemo pod rubriku "Neozbiljno".
Vodenjak

Post by Vodenjak »

verbal wrote:vidim da vas buni zasto Isus nema oca i da to ne znaju cak ni oni koji bi trebalo da to znaju (incl prepametnog i predobrog nam aburahmana).

meni se cini da sam ja vec jednom o tome ovdje pisao, al evo nije mi tesko jos jednom. Isus nema oca medju ljudima, jer bi se samim tim rodio grijesan, posto su svi ljudi od Adama i Eve pa naovamo grijesni, a njihov grijeh naslijedan. NAcin na koji je Isus zacet zove se "bezgresno zacece", ali mi ateisti to klasifikujemo pod rubriku "Neozbiljno".
A epruveta?
Eeeeee!
Bas si neozbiljan! :D :D
Toozla

Post by Toozla »

Tko je Isusov Otac?
...to samo Marija zna... :D
JBT

Post by JBT »

U slucaju da me tuze zbog neisplacenje alimentacije, trazit cu da se uradi DNA test.
Tako da ne bi nekom palo na pamet.
Nevin sam.
dreams

Post by dreams »

To je uradila SDA :oops:

Citat iz filma "Cekajuci babu Prenja" :zzzz:
FortunaBela

#121 Re: Tko je Isusov Otac?

Post by FortunaBela »

U religiji nema nikakvih naučnih dokaza, sve se zasniva na vjeri čovjeka.
Čak i da dobiješ naučni odgovor na to pitanje, opet je stvar vjere.
Jednostavno odlučiš da vjeruješ u te dokaze ili ne....
verbal

Post by verbal »

JBT wrote:U slucaju da me tuze zbog neisplacenje alimentacije, trazit cu da se uradi DNA test.
Tako da ne bi nekom palo na pamet.
Nevin sam.
navodno postoje sacuvani komadici drveta kriza na kojem je Isus izdahnuo, na kojima se nalaze ostaci njegove krvi.

medjutim, cak i ako je to istina, sumnjam da je vjernicima u interesu da se uradi DNA test.
digger

Post by digger »

Ko je bio Isusov otac?
Crkva vam je ovo ostavila da se raspravljate do "sudnjeg dana", kako ne bi "skrenuli s puta."
A ako je imo majku, vjerujte mi, morao je da ima i lokalnog oca. Nekako, to ima smisla, zar ne?
perke

Post by perke »

nisam ja ,boga mi
digger

Post by digger »

Toozla wrote:
Tko je Isusov Otac?
...to samo Marija zna... :D
Nisam ni u to siguran. Burna su to bila vremena moj Toozla. :D
Post Reply