mislim da se ne bi previse svime time trebali muciti jer biblija je samo knjiga mitova...Bird wrote:Dok se određeni ljudi trude i iznose dokaze o Evanđeljima i žele dokazati kakva su zapravo Evanđelja, mene zanima jedna druga stvar, a nisam siguran da će mi ti isti ljudi moći odgovriti, možda imaju svoj odgovor i rado bih ga volio čuti.
Zna li možda netko odgovor tko je Isusov Otac?
Isus je imao Majku Mariju, ali nije imao Oca ovozemaljskog. Ja imam oca Marka, imao ga Muhamed, imao ga Mojsije, imaju ga muslimani, izraelci, ima ga i vidiovo, ali ga Isus nema.
Jeste li ikada sebi postavili pitanje zašto se Isus rodio na tako tajanstven način, zašto nije imao Oca kao i svi drugi ljudi prije i poslije Njega. Eto samo jedno pitanje i jedna stvar malo za razmatranje i razmišljanje.
Zašto Isus nema ovozemaljskog Oca?
Tko je Isusov Otac?
-
Bastet
#101 Re: Tko je Isusov Otac?
-
Lojo_Hasanovic
Hm, a sav svijet, pogotovo onaj zapadni tvrdi da su Bibliju pisali vrhunski jevrejski knjizevnici i historicari!!!

-
Bastet
ne kazem da nisu vrhunski knjizevnici i historicari... no procitaj je malo i uporedi s ostalim mitologijama i naci ces slicnosti... iskreno mislim da ne mozemo reci da je Biblija cista istina, a s druge strane reci da su ostali mitovi fantazije... nema smisla...
-
Lojo_Hasanovic
Hm, al opet treba uzet u obzir i to da je Biblija pisana kada su ti mitovi bili na cijeni...
-
Disco Volante
#110 Re: Tko je Isusov Otac?
Bird wrote:Dok se određeni ljudi trude i iznose dokaze o Evanđeljima i žele dokazati kakva su zapravo Evanđelja, mene zanima jedna druga stvar, a nisam siguran da će mi ti isti ljudi moći odgovriti, možda imaju svoj odgovor i rado bih ga volio čuti.
Isus je imao Majku Mariju, ali nije imao Oca ovozemaljskog. Ja imam oca Marka, imao ga Muhamed, imao ga Mojsije, imaju ga muslimani, izraelci, ima ga i vidiovo, ali ga Isus nema.
Jeste li ikada sebi postavili pitanje zašto se Isus rodio na tako tajanstven način, zašto nije imao Oca kao i svi drugi ljudi prije i poslije Njega. Eto samo jedno pitanje i jedna stvar malo za razmatranje i razmišljanje.
mora da nimalo ne volis fudbal.
ako si ikada u svom zivotu gledao iti jednu fudbalsku utakmicu na kojoj igra engleska reprezentacija, mogao si vidjeti transparent na kome pise "john 3:16".
to je odgovor na tvoje pitanje.
isusov otac je sveti duh - bog. to nije nista nejasno, to je poenta krscanstva. penta je da je isus drugaciji od gorenavedenih likova, sto u ostalom stoji u evendjelju.
bog je toliko volio svijet da je dao svog jedinog sina, tako da svi koji vjeruju u njega nikada nece nestati, vec imati vjecan zivot. john 3:16
nikada mi nije bilo jasno zasto neki muskarci ne vole fudbal, ili gledaju ali prosto nemaju interesa da shvate engleske navijace, sto je jos bizarnija pojava?!
-
verbal
vidim da vas buni zasto Isus nema oca i da to ne znaju cak ni oni koji bi trebalo da to znaju (incl prepametnog i predobrog nam aburahmana).
meni se cini da sam ja vec jednom o tome ovdje pisao, al evo nije mi tesko jos jednom. Isus nema oca medju ljudima, jer bi se samim tim rodio grijesan, posto su svi ljudi od Adama i Eve pa naovamo grijesni, a njihov grijeh naslijedan. NAcin na koji je Isus zacet zove se "bezgresno zacece", ali mi ateisti to klasifikujemo pod rubriku "Neozbiljno".
meni se cini da sam ja vec jednom o tome ovdje pisao, al evo nije mi tesko jos jednom. Isus nema oca medju ljudima, jer bi se samim tim rodio grijesan, posto su svi ljudi od Adama i Eve pa naovamo grijesni, a njihov grijeh naslijedan. NAcin na koji je Isus zacet zove se "bezgresno zacece", ali mi ateisti to klasifikujemo pod rubriku "Neozbiljno".
- Vodenjak
A epruveta?verbal wrote:vidim da vas buni zasto Isus nema oca i da to ne znaju cak ni oni koji bi trebalo da to znaju (incl prepametnog i predobrog nam aburahmana).
Eeeeee!
Bas si neozbiljan!
-
FortunaBela
#121 Re: Tko je Isusov Otac?
U religiji nema nikakvih naučnih dokaza, sve se zasniva na vjeri čovjeka.Bird wrote:Dok se određeni ljudi trude i iznose dokaze o Evanđeljima i žele dokazati kakva su zapravo Evanđelja, mene zanima jedna druga stvar, a nisam siguran da će mi ti isti ljudi moći odgovriti, možda imaju svoj odgovor i rado bih ga volio čuti.
Čak i da dobiješ naučni odgovor na to pitanje, opet je stvar vjere.
Jednostavno odlučiš da vjeruješ u te dokaze ili ne....
-
verbal
navodno postoje sacuvani komadici drveta kriza na kojem je Isus izdahnuo, na kojima se nalaze ostaci njegove krvi.JBT wrote:U slucaju da me tuze zbog neisplacenje alimentacije, trazit cu da se uradi DNA test.
Tako da ne bi nekom palo na pamet.
Nevin sam.
medjutim, cak i ako je to istina, sumnjam da je vjernicima u interesu da se uradi DNA test.