Navijačka scena

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#101 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Obuca9 »

hz__semir wrote:
Arma-Sarma wrote:
hz__semir wrote: Vidiš i ja se istorijom svog kluba također ponosim. Priču o krađi ću uvijek iznijeti, onakvu kakva jeste. Istinita, a neka je tumači kako god ko hoće. Zna se tačno kad je koji igrač prešao. Nije tačno da ih je bilo devetorica, a još manje je tačno da su svi u isto vrijeme prešli.
Pa gdje su završili igrači Slavije i SAŠK-a? Hajde kad barataš brojkama oko Željinih sedam, a ne devet fudbalera onda bi morao znati koliko ih je bilo iz ova dva kluba kod vas.
Znam recimo da je F. Lovrić iz SAŠK-a završio u Slobodi.

Sastav Slavije iz 1941. ne znam, pa ti ne mogu reći. Imam podatke o njihovom sastavu iz 1938. i nijedan od tih igrača niej završio u Torpedu/Sarajevu. Jedino je kapiten Slavije iz 1938. godine, Slavko Zagorac imao veze sa Sarajevom, ali kao trener. Ekipu je preuzeo 1. maja 1947. godine.

Kasnije provjerim za igrače Sarajeva iz tih prvih godina, da li su igrali za SAŠK ili Slaviju, pa ti javim, ako nije frka ;)
Evo Arma, iskopao sam ti za još dvojicu igrača Slavije. Jedan je Ivica Glavočević koji je igrao za Slobodu, pa nakon ujedinjenja za Sarajevo. A drugi je Zdravko Pavlić koji je igrao za Slaviju, pa 1945. za Željezničar.
LSD

#102 Re: Navijačka prepucavanja

Post by LSD »

Jao argumentovane rasprave, isto ko u sudnici :lol: :lol: kad ce te se konacno dogovoriti za organizovanu marisanu, yebo više ove forumske prepirke...jeste li advokati ili strašni huligani navijaci :? ...skontajte nešto, pa se dogovorite.
Pređite sa rijeci na dijela.
ganjeta

#103 Re: Navijačka prepucavanja

Post by ganjeta »

zlo87 wrote:
ganjeta wrote: Najveći uspjesi za vas naši porazi. :thumbup: Dovoljno!
Ma ja, standardno od štrumfeta. Svaki put jedno te isto pričaju. Čuj najveći uspjesi za vas naši porazi :lol: :lol: :lol: :lol:

Code: Select all

Najznacajnija utakmica za sve pitare je Zeljeznicar-Videoton. Benjamin Isovic (TVSA)
Obuca9

#104 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Obuca9 »

Ganjeta druže, pusti tu rečenicu izvučenu iz konteksta, nisi mi odgovorio na pitanje :D
Magarece_godine

#105 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Magarece_godine »

hz__semir wrote:Ganjeta druže, pusti tu rečenicu izvučenu iz konteksta, nisi mi odgovorio na pitanje :D
Ma on ne zna kako mu se danas klub zove, a da ne govorimo o "ćeterespetoj"...
ganjeta

#107 Re: Navijačka prepucavanja

Post by ganjeta »

Evo ti odgovor na pitanja koja si postavljao.Pitao si pod kojim imenom je igrao protiv reprezentacije 38. divizije ?

Slikano je fiksnim :lol:

Image
leo karan

#108 Re: Navijačka prepucavanja

Post by leo karan »

dobre im one pritke za doFacanje lopti, ELAN-ove
Obuca9

#109 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Obuca9 »

ganjeta wrote:Evo ti odgovor na pitanja koja si postavljao.Pitao si pod kojim imenom je igrao protiv reprezentacije 38. divizije ?

Slikano je fiksnim :lol:

Image
Pa to se kaže da je Željezničar igrao, jer je to isti klub. Isto kao što bi rekao Manchester United je odigrao prvu utakmicu tog i tog datuma 1878. godine, a ne bi rekao Newton Heath je odigrao prvu utakmicu. Kao što bi rekao Sarajevo je igralo protiv Veleža, isto kao i da kažeš Torpedo je igrao protiv Veleža 10. novembra 1946.

Zato, haj sad, tu knjigu u ruke, pa se vrati jednu stranicu unazad, pa uslikaj novinski članak, ojbavljen 16. jula 1945., dan nakon Skupštine, pa nam prenese šta od ove dvoje piše u naslovu tog članka:
"Osnovano društvo Vaso Miskin Crni"
ili pak piše
"Osnovano društvo Željezničar"

Ako ti je žao fiksnog, uslikaću ti ja digitalnim, pa postaviti, nije frka ;)
Last edited by Obuca9 on 16/08/2011 17:14, edited 1 time in total.
ganjeta

#110 Re: Navijačka prepucavanja

Post by ganjeta »

Pročitaj fino sve na tanane, pa se uključi.Mojne biti padobranac!
Edin_Sarajevo

#111 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Edin_Sarajevo »

Image

Image
Obuca9

#112 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Obuca9 »

Ganjeta druže, može li još samo da nam postaviš faksimil novinskog članka (ne mora čitav članak, može i samo naslov), pa da se ispišem s ove teme. Dosta od mene, nek se nastavi ono bezvezeno prepucavanje "Čiji je tata jači", mene to plaho ne zanima.
Kaćunak

#113 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Kaćunak »

leo karan wrote:
dobre im one pritke za doFacanje lopti, ELAN-ove
Pa normalno..oni su se moNdernizovali....
ganjeta

#114 Re: Navijačka prepucavanja

Post by ganjeta »

hz__semir wrote:Ganjeta druže, može li još samo da nam postaviš faksimil novinskog članka (ne mora čitav članak, može i samo naslov), pa da se ispišem s ove teme. Dosta od mene, nek se nastavi ono bezvezeno prepucavanje "Čiji je tata jači", mene to plaho ne zanima.
Jesil' tražio pod kojim smo imenom igrali? Jesi.Jesam li ti našao? Jesam.

Uživaj te uz Videoton.
leo karan

#115 Re: Navijačka prepucavanja

Post by leo karan »

a ne kontam, sta fali i da ste nosili ime Vaso Miskin Crni 2 mjeseca????
jel to neka sramota
pa niste se zvali hajnirh himler jebo ga patak
sinuhe

#116 Re: Navijačka prepucavanja

Post by sinuhe »

Ovo sa poklonjenim kopackama govori dosta o resursima i organizaciji tih k'o fol klubova na ho-ruk u poslijeratnom Sarajevu. Ali mora se prica zasladiti rezimom, udbom i slicnim pikanterijama. :D
The 51st State

#117 Re: Navijačka prepucavanja

Post by The 51st State »

leo karan wrote:a ne kontam, sta fali i da ste nosili ime Vaso Miskin Crni 2 mjeseca????
jel to neka sramota
ne uklapa im se u zeljeznicarsku filozofiju, ono satro protiv sistema oduvijek i te gluposti...
Logovan

#118 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Logovan »

ganjeta wrote:
zlo87 wrote:
ganjeta wrote: Najveći uspjesi za vas naši porazi. :thumbup: Dovoljno!
Ma ja, standardno od štrumfeta. Svaki put jedno te isto pričaju. Čuj najveći uspjesi za vas naši porazi :lol: :lol: :lol: :lol:

Code: Select all

Najznacajnija utakmica za sve pitare je Zeljeznicar-Videoton. Benjamin Isovic (TVSA)
A ti kao znaš da su za mene najveći uspjesi vaši porazi pa mi to postavljaš ili eto Benjamin zna da su navijačima Sarajeva najveći uspjesi vaši porazi :roll: mani se toga drug. Vazda jedno te isto pričate.

Iskreno da ti kažem j.ebe mi se za vaš klub. :wink:
Obuca9

#119 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Obuca9 »

ganjeta wrote:
hz__semir wrote:Ganjeta druže, može li još samo da nam postaviš faksimil novinskog članka (ne mora čitav članak, može i samo naslov), pa da se ispišem s ove teme. Dosta od mene, nek se nastavi ono bezvezeno prepucavanje "Čiji je tata jači", mene to plaho ne zanima.
Jesil' tražio pod kojim smo imenom igrali? Jesi.Jesam li ti našao? Jesam.

Uživaj te uz Videoton.
Ono nije nikakav dokaz da ste igrali pod imenom Željezničar. Ako i jeste, onda nešto nije uredu sa oficijelnom historijom vašeg kluba, jer tamo piše da je tek poslije dva mjeseca promijnjeno ime, a ova utakmica se igrala 20 dana nakon Skupštine.

A evo kad neces ti, ja cu umjesto tebe, taman za ispisa i dosta od mene na ovu temu.
Image

Dakle, ono što si rekao da je LAŽ da ste ikad nosili to ime, očito nije tačno. Pa makar to bilo samo dva dana, dvije hefte ili dva mjeseca.

I ja i dalje ne vidim u čemu je problem što ste nosili taj naziv? To isto kao da ja sad negiram da smo se mi zvali Torpedo ili da smo nastali fuzijom Slobode i Udarnika. Jesmo zvali smo se Torpedo, od 24. oktobra 1946. do 5. oktobra 1947. godine i ja se ponosim time.

P.S.
leškarenje wrote:
Sema,clanak je iz knjige o zelji nesto 1921-1980 cini mi se,slikacu ti ja naslov kad @ganjeta ode na posao :lol: :lol:
Jeste li to braća, svega vam? :lol:

Znam ja odakle je članak i sam posjedujem tu knjigu, eto je gore.
Last edited by Obuca9 on 16/08/2011 17:30, edited 1 time in total.
sinuhe

#120 Re: Navijačka prepucavanja

Post by sinuhe »

The 51st State wrote:
leo karan wrote:a ne kontam, sta fali i da ste nosili ime Vaso Miskin Crni 2 mjeseca????
jel to neka sramota
ne uklapa im se u zeljeznicarsku filozofiju, ono satro protiv sistema oduvijek i te gluposti...
:D Mozda misle da je bio burzuj.
leo karan

#122 Re: Navijačka prepucavanja

Post by leo karan »

The 51st State wrote:
jel to neka sramota
da bas, ono to vrijeme je bilo poznato po citavoj paleti frakcija i drustvenih organizacija koje su zagovarale alternative drustvenog poretka :P

ubit ce vas ta romantika, majke mi :D
The 51st State

#123 Re: Navijačka prepucavanja

Post by The 51st State »

neka ljubitelji travastih aperitiva ubace u jednu od malobrojnih pjesama i strofu "vaso miskin za dva mjeseca" :D .
LSD

#124 Re: Navijačka prepucavanja

Post by LSD »

A jesu se dresdenovci, videotonovci i torpedaši raspisali :? ...najgore je kad navijaci tima ikakve historije pocnu drugima spocitavati
ultrarajvoSA

#125 Re: Navijačka prepucavanja

Post by ultrarajvoSA »

NK Vaso Miskin Crni :D :lol:

ma svi zeljeznicari protiv sistema :shock: :lol:
Post Reply