Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
plain vanilla wrote:
zadnji film koji sam gledala..je nekad davno bio
onaj Slumdog milionaire..uzhas
Jedini film kojeg sam u zadnjih deset godina dvaput gledao sa predumišljajem! Meni je to ekstra dobar film.
Benjamin Button mi je bio odron i Lambs for Lions, tu sam dobro nasjeo na foršpane.
Brko, nisam ja rekla da je to losh film, nego da se poslije loshe osjecam
ne znam gledati film s distance, sto je bolji film, sve vise prozivljavam to..
Realna lista, toliko dignu hajku oko nekih filmova da ti se zgadi. Ja sam se recimo natjerao da pogledam Harry Pottera sve, i nisam oduševljen a nisam ni razočaran. Međutim Gospodara prstenova sam gledao minimalno po 5 puta sva tri dijela, i opet cu gledati, al to je valjda sto sam otisao u kino naslijepo da pogledam prvi dio, pojma nisam imao sta je to
plain vanilla wrote:
zadnji film koji sam gledala..je nekad davno bio
onaj Slumdog milionaire..uzhas
Jedini film kojeg sam u zadnjih deset godina dvaput gledao sa predumišljajem! Meni je to ekstra dobar film.
Benjamin Button mi je bio odron i Lambs for Lions, tu sam dobro nasjeo na foršpane.
Brko, nisam ja rekla da je to losh film, nego da se poslije loshe osjecam
ne znam gledati film s distance, sto je bolji film, sve vise prozivljavam to..
zato volim vedrije filmove
ista sam. jos ne daj boze u PMSu gledati...kakav weltschmerz...
ultima_palabra wrote:Code amidže Idriza je više od filma... filozofija, metafizika Bosne i mahale Mislim da ne postoji više od 500.000 ljudi koji mogu razumjeti taj film.
Mozda grijesim, kada ga dogledam mozda mi se svidi. Trenutno je jedan od onih filmova koje gledam po 15 minuta svakih pet mjeseci.
RocknRolla - to je najbolji primjer, uzelo me godinu i po da ga dogledam.
ultima_palabra wrote:Code amidže Idriza je više od filma... filozofija, metafizika Bosne i mahale Mislim da ne postoji više od 500.000 ljudi koji mogu razumjeti taj film.
Što će reći osmina populacije u BiH Pa i nismo toliko glupi
Mahala nam je svakodnevnica, još mi i na filmu treba. Ako mi je do metafizike Bosne i Hercegovine, zovem konu na kafu. Švaleranje, fizičko i psihičko zlostavljanje žena u BiH je svakodnevno, te mi ni Otac na službenom putu nije interesantan.
Ako mi je neki detalj iz filma promakao, prosvijetli me.
Što će reći osmina populacije u BiH Pa i nismo toliko glupi
Mahala nam je svakodnevnica, još mi i na filmu treba. Ako mi je do metafizike Bosne i Hercegovine, zovem konu na kafu. Švaleranje, fizičko i psihičko zlostavljanje žena u BiH je svakodnevno, te mi ni Otac na službenom putu nije interesantan.
Ako mi je neki detalj iz filma promakao, prosvijetli me.
Mislim da ljudi griješe kad odbacuju film samo zbog žanra ili tematike... svaki žanr ima svoja remek djela i o svemu se može snimiti dobar film.
Evo pogledaj King's Speech... kralj ima govornu manu. Ja, i? - neko bi rekao Ali ipak, od toga filma režiser napravi pravi mali dijamant. Tako je i sa Amidžom, filmom o ničemu i svačemu
@ karanana
jel to zbog mog zadnjeg posta?
ma, htjela sam neku noc u kino i pogledam koji se filmovi pikazuju kad ono-svi ovi sa liste. bas sam se naljutila.
po meni su ovo djeciji filmovi i nikad ih necu gledat i ima dosta ljudi koji tako misle i zato u kinu uvijek treba bit i malo "ozbiljnijih" filmova.
ultima_palabra wrote:
Mislim da ljudi griješe kad odbacuju film samo zbog žanra ili tematike... svaki žanr ima svoja remek djela i o svemu se može snimiti dobar film.
Evo pogledaj King's Speech... kralj ima govornu manu. Ja, i? - neko bi rekao Ali ipak, od toga filma režiser napravi pravi mali dijamant. Tako je i sa Amidžom, filmom o ničemu i svačemu
Slažem se ja da svaka tematika ima mjesto u kinematografiji, ali nije svima zanimljivo. Moj omiljeni žanr je drama, ali film KAI je spor za moj ukus. Nisam osporila kvalitet filma, tematika našeg podneblja mi nije interesantna. Ima sjajnih domaćih filmova koje volim, ali ovo nije jedan od tih.
King's speech se temelji na problematici koja nije zanemarljiva. Sjajan film sa sjajnim glumcem u glavnoj ulozi. Kada je u pitanju ovaj film, pristrasna sam.
Ne postoji film za koji mogu reći da ne valja. Ne postoji film kojeg ne mogu gledati. Ali postoje oni koje ne gledam dva puta.
Not My Idea wrote:Tema su filmovi koje izbjegavamo bez nekog konkretnog razloga. U mom slucaju tu je mnogo "kultnih". Jednostavno, I can't bring myself to watch them. Ne znam ima li vas jos ovakvih
Sinoc sam prvi put gledala Kuma (nastranu to sto nisam odusevljena)-ne znam kako i sto do sada nisam imala volje ali uvijek sam imala neku odbojnost.
Evo neki od filmova koje nisam gledala i ne znam sta me moze natjerat da ih gledam, (iako bih neke i voljela )
Kum II i III
Gospodar prstenova
The pianist
Harry Poter
Requiem for a Dream
Reservoir Dogs
The Social Network
Pirates of the Caribbean
V for Vendetta
Ima ih jos, ovo je samo sto mi sad pada na pamet...
Dodatak temi su filmovi od kojih sam bjezala i onda se odusevila
Scarface
Pulp fiction
The Matrix
Potpisujem tvoju listu skupa sa dodatkom s tim da bih izbacio Pijanista, mislim da je vrhunski film koji trebaš pogledati ako imaš dobre živce (jer film je brutalno realan i tragičan). Što se Kuma tiče priznajem da je remek djelo i sam film i gluma, ali jednostavno ne podnosim filmove koji veličaju kult kriminalca, bez obzira što neki misle da to nije slučaj.
Ja inače bježim od akcionih filmova i retardiranih komedija i ne razumijem pomamu za ovim super-herojima u posljednje vrijeme, shvatam kada se na to lože djeca, ali kada stari konji preko 30 zabale kada vide najavu za te filmove, to jednostavno ne razumijem.
General_Jackson wrote:
Potpisujem tvoju listu skupa sa dodatkom s tim da bih izbacio Pijanista, mislim da je vrhunski film koji trebaš pogledati ako imaš dobre živce (jer film je brutalno realan i tragičan). Što se Kuma tiče priznajem da je remek djelo i sam film i gluma, ali jednostavno ne podnosim filmove koji veličaju kult kriminalca, bez obzira što neki misle da to nije slučaj.
Ja inače bježim od akcionih filmova i retardiranih komedija i ne razumijem pomamu za ovim super-herojima u posljednje vrijeme, shvatam kada se na to lože djeca, ali kada stari konji preko 30 zabale kada vide najavu za te filmove, to jednostavno ne razumijem.
znaš šta, ima ona jedna izreka: kad sunce grije u cvijet, on samo ljepše miriše. kada grije u g***o ono samo više smrdi tako i Kum. ko gotivi taj način života, Kum će mu biti opravdanje i ložiona. ko nije baš u tom filmu, može sagledati interesantan obrazac ponašanja, i da stvari nigdje, pa ni tu, nisu crno-bijele.
ovi se prvi nikad neće sjetiti posljednje scene iz filma, trećeg po redu.
General_Jackson wrote:
znaš šta, ima ona jedna izreka: kad sunce grije u cvijet, on samo ljepše miriše. kada grije u g***o ono samo više smrdi tako i Kum. ko gotivi taj način života, Kum će mu biti opravdanje i ložiona. ko nije baš u tom filmu, može sagledati interesantan obrazac ponašanja, i da stvari nigdje, pa ni tu, nisu crno-bijele.
ovi se prvi nikad neće sjetiti posljednje scene iz filma, trećeg po redu.