Filmovi od kojih bjezim

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#101 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote: A što ne gledaš filmove? :?

Pa prepostavljam da ćeš se osjećati loše dobar dio filma, ali na kraju ćeš se osjećati dobro.
ne volim..dok ja nadjem koji ce se meni svidjeti, prodje voz :lol:

vjerovat cu ti na rijec i pogledati..ne bude li tako, drz' se :D
ultima_palabra

#102 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:
ultima_palabra wrote: A što ne gledaš filmove? :?

Pa prepostavljam da ćeš se osjećati loše dobar dio filma, ali na kraju ćeš se osjećati dobro.
ne volim..dok ja nadjem koji ce se meni svidjeti, prodje voz :lol:

vjerovat cu ti na rijec i pogledati..ne bude li tako, drz' se :D
Uh... ne gine mi jedan obrazli šamar :mrgreen:
Ridjobrki

#103 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Ridjobrki »

plain vanilla wrote:
Ridjobrki wrote:
plain vanilla wrote: zadnji film koji sam gledala..je nekad davno bio
onaj Slumdog milionaire..uzhas :cry:

:shock: :shock: :shock:

Jedini film kojeg sam u zadnjih deset godina dvaput gledao sa predumišljajem! Meni je to ekstra dobar film.

Benjamin Button mi je bio odron i Lambs for Lions, tu sam dobro nasjeo na foršpane. :lol: :lol: :lol:
Brko, nisam ja rekla da je to losh film, nego da se poslije loshe osjecam
ne znam gledati film s distance, sto je bolji film, sve vise prozivljavam to..

zato volim vedrije filmove
Aha tooo... :-D :-D :-D

I ja rekoh... :D
Simply_Red

#104 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Simply_Red »

Realna lista, toliko dignu hajku oko nekih filmova da ti se zgadi. Ja sam se recimo natjerao da pogledam Harry Pottera sve, i nisam oduševljen a nisam ni razočaran. Međutim Gospodara prstenova sam gledao minimalno po 5 puta sva tri dijela, i opet cu gledati, al to je valjda sto sam otisao u kino naslijepo da pogledam prvi dio, pojma nisam imao sta je to :D
pustopoljina

#105 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by pustopoljina »

plain vanilla wrote:
Ridjobrki wrote:
plain vanilla wrote: zadnji film koji sam gledala..je nekad davno bio

:shock: :shock: :shock:

Jedini film kojeg sam u zadnjih deset godina dvaput gledao sa predumišljajem! Meni je to ekstra dobar film.

Benjamin Button mi je bio odron i Lambs for Lions, tu sam dobro nasjeo na foršpane. :lol: :lol: :lol:
Brko, nisam ja rekla da je to losh film, nego da se poslije loshe osjecam
ne znam gledati film s distance, sto je bolji film, sve vise prozivljavam to..

zato volim vedrije filmove
ista sam. jos ne daj boze u PMSu gledati...kakav weltschmerz...
Jack Be Nimble

#106 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Jack Be Nimble »

ultima_palabra wrote:Code amidže Idriza je više od filma... filozofija, metafizika Bosne i mahale ;-) Mislim da ne postoji više od 500.000 ljudi koji mogu razumjeti taj film.
Mozda grijesim, kada ga dogledam mozda mi se svidi. Trenutno je jedan od onih filmova koje gledam po 15 minuta svakih pet mjeseci.

RocknRolla :shock: - to je najbolji primjer, uzelo me godinu i po da ga dogledam.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#107 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Chmoljo »

plain vanilla wrote:
zadnji film koji sam gledala..je nekad davno bio

volim filmove nakon kojih se osjecam dobro, jel Amidza jedan od tih? :?
onda pogledaj 'Dobri Will Hunting' :mrgreen: jedan od filmova sa najboljim krajem :mrgreen:
Ridjobrki

#108 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Ridjobrki »

Chmoljo wrote:
plain vanilla wrote:
zadnji film koji sam gledala..je nekad davno bio

volim filmove nakon kojih se osjecam dobro, jel Amidza jedan od tih? :?
onda pogledaj 'Dobri Will Hunting' :mrgreen: jedan od filmova sa najboljim krajem :mrgreen:
I početkom i sredinom, dodao bih... :thumbup:
Chmoljo

#109 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Chmoljo »

Ridjobrki wrote:
:mrgreen:

naravno... i Shawshank Redemption :mrgreen: ali taj je film fakat kliše pominjati... :mrgreen: sumnjam da ima neko da ga je pogledo, a da mu se nije svidio :-D
pustopoljina

#110 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by pustopoljina »

pet maraka na cyprusa :D
Ridjobrki

#111 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Ridjobrki »

Chmoljo wrote:
Ridjobrki wrote:
:mrgreen:

naravno... i Shawshank Redemption :mrgreen: ali taj je film fakat kliše pominjati... :mrgreen: sumnjam da ima neko da ga je pogledo, a da mu se nije svidio :-D
Ma ja, on uvijek meni ide u paketu sa Usual Suspects, Green Mile i još par filmova kad preporučujem no to nije tema i nemoj oftopičit. :D :D :D :D :skoljka:
Chmoljo

#112 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Chmoljo »

:lol:

ma hoću da se preimenuje tema u 'Filmovi od kojih sam bježala' :mrgreen:

'Come to the dark side..." :mrgreen:
Ridjobrki

#113 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Ridjobrki »

Chmoljo wrote::lol:

ma hoću da se preimenuje tema u 'Filmovi od kojih sam bježala' :mrgreen:

'Come to the dark side..." :mrgreen:
Ja san joj tija predložit da skupa odgledamo Kuma al ća se može ka' san bidan stidan... :D :D :D
Chmoljo

#114 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Chmoljo »

:lol:
Ridjobrki

#115 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Ridjobrki »

A i duge su tri ure vrimena, parim da ne bi mogli s miron sidit...

:D :D :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#116 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by plain vanilla »

ja jos onaj film Variola vera nisam cijeli pogledala...uvijek pola pod dekom budem :lol:
Strpljiva

#117 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Strpljiva »

ultima_palabra wrote:Code amidže Idriza je više od filma... filozofija, metafizika Bosne i mahale ;-) Mislim da ne postoji više od 500.000 ljudi koji mogu razumjeti taj film.
Što će reći osmina populacije u BiH :D Pa i nismo toliko glupi :)

Mahala nam je svakodnevnica, još mi i na filmu treba. Ako mi je do metafizike Bosne i Hercegovine, zovem konu na kafu. Švaleranje, fizičko i psihičko zlostavljanje žena u BiH je svakodnevno, te mi ni Otac na službenom putu nije interesantan.

Ako mi je neki detalj iz filma promakao, prosvijetli me.
Not My Idea

#118 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Not My Idea »

Tucker and Dale
Mr. Popper's Penguins
The Smurfs
Rise of the planet of the apes

:roll:
karanana

#119 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by karanana »

mozda bi lakse bilo da se tema nazove filmovi od kojih NE bjezim, mada se i ja slazem sa vecinom.
ultima_palabra

#120 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ultima_palabra »

Strpljiva wrote:
Što će reći osmina populacije u BiH :D Pa i nismo toliko glupi :)

Mahala nam je svakodnevnica, još mi i na filmu treba. Ako mi je do metafizike Bosne i Hercegovine, zovem konu na kafu. Švaleranje, fizičko i psihičko zlostavljanje žena u BiH je svakodnevno, te mi ni Otac na službenom putu nije interesantan.

Ako mi je neki detalj iz filma promakao, prosvijetli me.
Mislim da ljudi griješe kad odbacuju film samo zbog žanra ili tematike... svaki žanr ima svoja remek djela i o svemu se može snimiti dobar film.

Evo pogledaj King's Speech... kralj ima govornu manu. Ja, i? - neko bi rekao :-D Ali ipak, od toga filma režiser napravi pravi mali dijamant. Tako je i sa Amidžom, filmom o ničemu i svačemu ;-)
Not My Idea

#121 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Not My Idea »

@ karanana
jel to zbog mog zadnjeg posta?
ma, htjela sam neku noc u kino i pogledam koji se filmovi pikazuju kad ono-svi ovi sa liste. :| bas sam se naljutila.
po meni su ovo djeciji filmovi i nikad ih necu gledat i ima dosta ljudi koji tako misle i zato u kinu uvijek treba bit i malo "ozbiljnijih" filmova.
Strpljiva

#122 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Strpljiva »

ultima_palabra wrote: Mislim da ljudi griješe kad odbacuju film samo zbog žanra ili tematike... svaki žanr ima svoja remek djela i o svemu se može snimiti dobar film.

Evo pogledaj King's Speech... kralj ima govornu manu. Ja, i? - neko bi rekao :-D Ali ipak, od toga filma režiser napravi pravi mali dijamant. Tako je i sa Amidžom, filmom o ničemu i svačemu ;-)
Slažem se ja da svaka tematika ima mjesto u kinematografiji, ali nije svima zanimljivo. Moj omiljeni žanr je drama, ali film KAI je spor za moj ukus. Nisam osporila kvalitet filma, tematika našeg podneblja mi nije interesantna. Ima sjajnih domaćih filmova koje volim, ali ovo nije jedan od tih.

King's speech se temelji na problematici koja nije zanemarljiva. Sjajan film sa sjajnim glumcem u glavnoj ulozi. Kada je u pitanju ovaj film, pristrasna sam.

Ne postoji film za koji mogu reći da ne valja. Ne postoji film kojeg ne mogu gledati. Ali postoje oni koje ne gledam dva puta.
General_Jackson

#123 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by General_Jackson »

Not My Idea wrote:Tema su filmovi koje izbjegavamo bez nekog konkretnog razloga. U mom slucaju tu je mnogo "kultnih". Jednostavno, I can't bring myself to watch them. Ne znam ima li vas jos ovakvih :D
Sinoc sam prvi put gledala Kuma (nastranu to sto nisam odusevljena)-ne znam kako i sto do sada nisam imala volje ali uvijek sam imala neku odbojnost.
Evo neki od filmova koje nisam gledala i ne znam sta me moze natjerat da ih gledam, (iako bih neke i voljela :roll: )

Kum II i III
Gospodar prstenova
The pianist
Harry Poter
Requiem for a Dream
Reservoir Dogs
The Social Network
Pirates of the Caribbean
V for Vendetta

Ima ih jos, ovo je samo sto mi sad pada na pamet...

Dodatak temi su filmovi od kojih sam bjezala i onda se odusevila :-D

Scarface
Pulp fiction
The Matrix
Potpisujem tvoju listu skupa sa dodatkom 8-) s tim da bih izbacio Pijanista, mislim da je vrhunski film koji trebaš pogledati ako imaš dobre živce (jer film je brutalno realan i tragičan). Što se Kuma tiče priznajem da je remek djelo i sam film i gluma, ali jednostavno ne podnosim filmove koji veličaju kult kriminalca, bez obzira što neki misle da to nije slučaj.
Ja inače bježim od akcionih filmova i retardiranih komedija i ne razumijem pomamu za ovim super-herojima u posljednje vrijeme, shvatam kada se na to lože djeca, ali kada stari konji preko 30 zabale kada vide najavu za te filmove, to jednostavno ne razumijem.
Chmoljo

#124 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Chmoljo »

General_Jackson wrote:
Potpisujem tvoju listu skupa sa dodatkom 8-) s tim da bih izbacio Pijanista, mislim da je vrhunski film koji trebaš pogledati ako imaš dobre živce (jer film je brutalno realan i tragičan). Što se Kuma tiče priznajem da je remek djelo i sam film i gluma, ali jednostavno ne podnosim filmove koji veličaju kult kriminalca, bez obzira što neki misle da to nije slučaj.
Ja inače bježim od akcionih filmova i retardiranih komedija i ne razumijem pomamu za ovim super-herojima u posljednje vrijeme, shvatam kada se na to lože djeca, ali kada stari konji preko 30 zabale kada vide najavu za te filmove, to jednostavno ne razumijem.
znaš šta, ima ona jedna izreka: kad sunce grije u cvijet, on samo ljepše miriše. kada grije u g***o ono samo više smrdi :mrgreen: tako i Kum. ko gotivi taj način života, Kum će mu biti opravdanje i ložiona. ko nije baš u tom filmu, može sagledati interesantan obrazac ponašanja, i da stvari nigdje, pa ni tu, nisu crno-bijele. :)

ovi se prvi nikad neće sjetiti posljednje scene iz filma, trećeg po redu. :wink:
ultima_palabra

#125 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
General_Jackson wrote:
znaš šta, ima ona jedna izreka: kad sunce grije u cvijet, on samo ljepše miriše. kada grije u g***o ono samo više smrdi :mrgreen: tako i Kum. ko gotivi taj način života, Kum će mu biti opravdanje i ložiona. ko nije baš u tom filmu, može sagledati interesantan obrazac ponašanja, i da stvari nigdje, pa ni tu, nisu crno-bijele. :)

ovi se prvi nikad neće sjetiti posljednje scene iz filma, trećeg po redu. :wink:
Veliki filmovi imaju više slojeva :)
Post Reply