Ni blizu.O'zone wrote:
Vidi! Mladi musliman na temi
Uopste nisam musliman, vec agnostik, i samo sam za sekularnu modernu drzavu u kojoj svak ima slobodu da vjeruje sta hoce.
Ni blizu.O'zone wrote:
Nisi shvatio poentu. Fula je u koncepciji.michio wrote:A koje su to leptir masne kod nas ciji bi glas trebao vrijediti vise?
Moze biti cvrsta ruka i u demokratiji. Covjek koji ima viziju za drzavu i koga narod slusa To mi nemamo.quasar wrote:Nisi shvatio poentu. Fula je u koncepciji.michio wrote:A koje su to leptir masne kod nas ciji bi glas trebao vrijediti vise?
Moj stav je da je benevolentan diktator ili monarh najbolje rjesenje za zemlje i mentalitete kao sto je BiH, kad vec nismo dovoljno civilizovani (niti cemo ikada biti) da budemo kao Švica.
Mi smo vecinom idolopoklonici, nama uvijek treba neki reper. Mi necemo da preuzimamo odgovornost, mi uvijek mislimo da strano govno manje smrdi, mi nikad ne cijenimo nista sto je nase, ni intelekt, ni talenat, ni uspjeh...
Podvucena crta. BiH moze naprijed samo pod cvrstom rukom.
Sto rece moj jaran Ahmet neposredno pred prve predratne izbore: E moj ..... nije za seljake demokratija.quasar wrote:Nisi shvatio poentu. Fula je u koncepciji.michio wrote:A koje su to leptir masne kod nas ciji bi glas trebao vrijediti vise?
Moj stav je da je benevolentan diktator ili monarh najbolje rjesenje za zemlje i mentalitete kao sto je BiH, kad vec nismo dovoljno civilizovani (niti cemo ikada biti) da budemo kao Švica.
Mi smo vecinom idolopoklonici, nama uvijek treba neki reper. Mi necemo da preuzimamo odgovornost, mi uvijek mislimo da strano govno manje smrdi, mi nikad ne cijenimo nista sto je nase, ni intelekt, ni talenat, ni uspjeh...
Amerika (i Kanada) je puna seljaka. Vise nego BiH.fatamorgana wrote:Sto rece moj jaran Ahmet neposredno pred prve predratne izbore: E moj ..... nije za seljake demokratija.quasar wrote:Nisi shvatio poentu. Fula je u koncepciji.michio wrote:A koje su to leptir masne kod nas ciji bi glas trebao vrijediti vise?
Vjerovatno ih je vise kolicinski nego kod nas, ali oni ne razvalise vlastite zemlje.Amerika (i Kanada) je puna seljaka. Vise nego BiH.
Nisam siguran da li si ovo pokusao da me uvrijedis? Mislim daleko si od mete, definitivno.Gat'Gor wrote: Ti ocigledno imas kompleks neki.....ti si sarajevska elita...sta li....
Tito je bio diktator jer nije dao da se bilo ko izabere sem njegapoznanik wrote:
I slično pitanje za postavljača teme, posebno o Titu i Putinu kao diktatorima
U toj "ogavnoj " drzavi je taj narod prvi put stekao etnicki status. Zasto se prvaci TOG naroda nisu znali izboriti za etnicki naziv umjesto religijskog - to bi trebao rastabiriti sa doticnim prvacima .Gat'Gor wrote: Svaka cast svima koji su razbili to ogavnu drzavu koja nije narodu dala ni pravo na nacionalno ime.
Ne, cobani su zavadili akademike pa su se onda cobani potukli ciji je akademik bolji.michio wrote:A ko je huskao cobane jedne na druge ako ne akademici
Cuj agnostik-a ja mislio ono-brada vjerske brosure itd. Ne bez sve zajebancije-ja sam za stvarnu ulogu cobana u sistemu organizacije drustva-znaci ona najniza ljestvica-proizvodnja hrane(nesto kao kasta),takodje da imaju pravo glasa u okviru svoje kaste.Vuk sit i ovce na broju.Gat'Gor wrote:Ni blizu.O'zone wrote:
Uopste nisam musliman, vec agnostik, i samo sam za sekularnu modernu drzavu u kojoj svak ima slobodu da vjeruje sta hoce.
Ima tu jedna važna sitnica.Tito jeste održavao jugoslaviju na okupu ali je probleme rješavao i tako što je davao ustupke tadašnjim "entitetskim" -republičkim i pokrajinskim liderima.Tako su njegovi entiteti dočekali njegovu smrt sa skoro zaokruženom državnošću, istina bez ministarstava spoljnih poslova i carina ali sa svojim policijama,udbama,narodnim bankama,vrhovnim sudovima,oružanim snagama...Moses lake wrote:i danas vecina Srba i Hrvata ne zeli BIH i to znas?japijem wrote:Moses lake wrote:Ovo je moje misljenje i nikome ne namecem svoj stav,zelim da pricamo o ovome
Ocigledno da BIH kao drzavi treba "bosanska nacija" necemo je dobiti sa demokratijom onom stvorenom posle pada komunizma. Da se ceka da nadodje svijest Srba,Hrvata ali i nekih Bosnjaka o naciji Bosanaca? Nema nista od toga![]()
To znamo svi,jer svaka ideja dobra ili losa se brani silom.
Ljudi su zivjeli dobro u staroj Yugi jer bio Tito i strahovlada,da li je Tito bio dobar? Ne!! ali je balkanske nacije drzao zajedno.
BiH je Yuga u malom,usput je rat u BIH zavrsen bez pobjednika a BIh se ne moze podjeliti....i sta je izlaz?
Zna se da Amerika ali i Rusija nisu voljeli Tita,ali sta je bilo rijesenje?
Moje skromno misljenje BIH nije za demokratiju,a Amerika i EU ako zele da BIH opstane moraju da naprave diktatora koji se provesti njihovu zelju da se BIH ne raspadne.
Ja sam novi na ovom forumu i mozda ste vi i pricali o slicnoj temi ovde,ali da li osjecate da demokratija u BIH nije znala da se snadje?
Ne vidis paralelu?
Postoji nesto sto je neminovno da se odrzi,Yuga je bila potrebna onda u balansu Hladnog rata,BIH se podjeliti ne moze a demokratija posle 1990 i onih izbora i onakvih je donjela sto je donjela.
Ako BIH mora da ostane i opstane onda da se igramo demokratije po meni ne ide.
Tako barem ja mislim
VenomousV wrote:cekaj malo, da razjasnimo, ti tita nazivas diktatorom?
raskoljnikov06 wrote:VenomousV wrote:cekaj malo, da razjasnimo, ti tita nazivas diktatorom?
Za tako dugi vijek njegove diktature krivim nase oceve jer su prodali buducnost svoje djece za sitne pare i sitne interese.
HAVANA wrote:raskoljnikov06 wrote:VenomousV wrote:cekaj malo, da razjasnimo, ti tita nazivas diktatorom?
Za tako dugi vijek njegove diktature krivim nase oceve jer su prodali buducnost svoje djece za sitne pare i sitne interese.
Od mene im hvala za predivno djetinjstvo...i za sve ono sto prozivih,naucih i usvojih u to divno vrijeme...i za sve ono sto imah,ne previse,ne premalo,otprilike isto kao i svi moji prijatelji...hvala im za sve ono sto napravise, al ovi sve sjebase,porusise i prodase...uz veliki trud unistavaju godinama i jos nisu sve potrosili...svojim bolesnim i retardiranim umovima unistili su sve...zao mi ljudi,zao mi djece...bolesno drustvo...meni dobro,znam ja svojoj guzici zaraditi,imam vise nego u to vrijeme...serem se ja u sve sto imam...iako...moram da imam...takvo vrijeme...ako nemas,popusio si ga...hvala im sto su pokusali nesto da naprave...ali ne ide...ne moze pita od govana...
HAVANA wrote:raskoljnikov06 wrote:VenomousV wrote:cekaj malo, da razjasnimo, ti tita nazivas diktatorom?
Od mene im hvala za predivno djetinjstvo...i za sve ono sto prozivih,naucih i usvojih u to divno vrijeme...i za sve ono sto imah,ne previse,ne premalo,otprilike isto kao i svi moji prijatelji...hvala im za sve ono sto napravise, al ovi sve sjebase,porusise i prodase...uz veliki trud unistavaju godinama i jos nisu sve potrosili...svojim bolesnim i retardiranim umovima unistili su sve...zao mi ljudi,zao mi djece...bolesno drustvo...meni dobro,znam ja svojoj guzici zaraditi,imam vise nego u to vrijeme...serem se ja u sve sto imam...iako...moram da imam...takvo vrijeme...ako nemas,popusio si ga...hvala im sto su pokusali nesto da naprave...ali ne ide...ne moze pita od govana...
raskoljnikov06 wrote:
Sto se tice danasnje djece, vidjecemo, ako pozivimo, hoce li nam suditi ili nas hvaliti.
Meni sa 13 odlazak negdje daleko bio ravan izdaji. Danas - jedino rješenje.HAVANA wrote:raskoljnikov06 wrote:
Sto se tice danasnje djece, vidjecemo, ako pozivimo, hoce li nam suditi ili nas hvaliti.
Vidimo vec...tuga ziva...![]()
Mojoj sa 13 godina je vec glavna furka kako ce otici zivjeti negdje...negdje, gdje je bolje...heej,dijete od 13 godina i vec razmislja o tim stvarima...Sta je meni bilo u glavi sa 13 godina