Tornjak

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#101 Re: Tornjak

Post by Admir_1984 »

Image

jel i vaši ovako spavaju, satima :roll:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#102 Re: Tornjak

Post by KatarinaKosaca »

Kakva spava... samo noću , a i to pored vrata i polurežeći... inače hiperaktivno biće koje ne staje , vrati se sa treninga, slomi se.. i onda nastavi skakati po kući.. ma čudo od hiperaktivnosti i kondicije... sunce moje :)
Admir_1984

#103 Re: Tornjak

Post by Admir_1984 »

i messi najviše voli spavati kod ulaznih vrata, pa onda u neka doba dodje kod kreveta i probudi se kad se i mi probudimo, odma stane kod vrata i ajd vani :-D nece nikad da te probudi ako mu se baš ne ide u wc, zna nekad spavati do 10-11. kako vi kad jedete? vrlo teško je messija prevariti, cim malo posudje zalupa eot ti ga i sjedne pored stolice i ceka, onda ebiga bacaš mu malo hljeba i tako ga zabavljaš :D
KatarinaKosaca

#104 Re: Tornjak

Post by KatarinaKosaca »

Admir_1984 wrote:i messi najviše voli spavati kod ulaznih vrata, pa onda u neka doba dodje kod kreveta i probudi se kad se i mi probudimo, odma stane kod vrata i ajd vani :-D nece nikad da te probudi ako mu se baš ne ide u wc, zna nekad spavati do 10-11. kako vi kad jedete? vrlo teško je messija prevariti, cim malo posudje zalupa eot ti ga i sjedne pored stolice i ceka, onda ebiga bacaš mu malo hljeba i tako ga zabavljaš :D
Jesti nemoguće pored nje :D Bali i otima hranu... onda je na balkonu kad jedemo, pa grebe i laje da uđe. Onda nas uredno prenjuši da vidi šta se pojelo, a isto uradi i kad netko dođe kući od nas (jer vani ideš ili da se igraš ili da nešto dobro pojedeš :lol: :lol: :lol: ) Inače, kad je zima, imam apetit, čudo.... danas smo je vagali 53kg, a ženka :D
admir.b

#105 Re: Tornjak

Post by admir.b »

Izvinjavam se na slikama prevelike su pa zbog toga se ne vidi dobro...Inace Vucko je vec 2 godine nisam ga vagao usput da kazem,ali sto kazu kao malo je tele.Ali opet velicinom nije bas toliko ogroman kao sto sam mislio da ce biti.Ali prelijep je,stavicu slike koje ga malo bolje opisuju pa cemo vidjeti kakav je kandidat;)
pemanapemani

#106 Re: Tornjak

Post by pemanapemani »

Javljam se dobrovoljno ako treba udomiti/udvorištiti tornjaka (spol nije bitan). Samo da je mlađi od 6 mjeseci :D .

Da li neko zna gdje mogu pronaći tornjaka po prihvatljivoj cijeni? Papiri nisu važni.
KatarinaKosaca

#107 Re: Tornjak

Post by KatarinaKosaca »

pemanapemani wrote:Javljam se dobrovoljno ako treba udomiti/udvorištiti tornjaka (spol nije bitan). Samo da je mlađi od 6 mjeseci :D .

Da li neko zna gdje mogu pronaći tornjaka po prihvatljivoj cijeni? Papiri nisu važni.
Pala im stranicu gdje su oglasi pa ti ne mogu dati link. Vidi na pik. ba. Ako neće biti na lancu, i ako ti se ne žuri, ja ću imati aBd leglo ove godine... Ljubiteljima životinja i onima za koje znam da će imati sretan život besplatno.
pemanapemani

#108 Re: Tornjak

Post by pemanapemani »

KatarinaKosaca wrote:
pemanapemani wrote:Javljam se dobrovoljno ako treba udomiti/udvorištiti tornjaka (spol nije bitan). Samo da je mlađi od 6 mjeseci :D .

Pala im stranicu gdje su oglasi pa ti ne mogu dati link. Vidi na pik. ba. Ako neće biti na lancu, i ako ti se ne žuri, ja ću imati aBd leglo ove godine... Ljubiteljima životinja i onima za koje znam da će imati sretan život besplatno.
:) To bi bilo super. Ne žuri mi se. Naravno, platiti ću.
Admir_1984

#109 Re: Tornjak

Post by Admir_1984 »

a jest pametno pasce covjece :-D prošli vikend, a ev i ovaj nakon što su ga starci doveli sa vikendice on je jednostavno ljut, samo se izvali i kulira, nema sile da ga možeš oraspoložit. gore mu bude dobro, ima dva druga i cim vamo dodje nerapsoložen. drži ga dva dana i onda postane stari :-D isto kao ja kad sam bio djete :D
Alica

#110 Re: Tornjak

Post by Alica »

Dragi clanovi, nadam se da cete mi pomoci da ovu ljepoticu, tornjakusu udomimo i da je ne moram vracati na ulicu :( Jucer u podnevnim satima sam je vidjela kako lezi ispred jedne zgrade, divna umiljata i razigrana prisla .odveli smo je veterinaru, ima oko godinu dana. Sterilisana je danas i evo trazimo joj dom. Molim vas pomozite nam da je udomimo, jer srce mi puca da je vratim na ulicu :(((
Ako treba i privremeno da je smjestimo dok ne nadjemo udomitelja...
Image Image Image Image
Alica

#111 TARA - tornjak na udomljavanje-HITNO

Post by Alica »

Dragi clanovi, nadam se da cete mi pomoci da ovu ljepoticu, tornjakusu udomimo i da je ne moram vracati na ulicu :( Jucer u podnevnim satima sam je vidjela kako lezi ispred jedne zgrade, divna umiljata i razigrana prisla .odveli smo je veterinaru, ima oko godinu dana. Sterilisana je danas i evo trazimo joj dom. Molim vas pomozite nam da je udomimo, jer srce mi puca da je vratim na ulicu :(((
Ako treba i privremeno da je smjestimo dok ne nadjemo udomitelja... Mj kontal je:
[email protected]
HVala

Image Image Image Image
Admir_1984

#112 Re: Tornjak

Post by Admir_1984 »

prevarit tornjaka naucna fantastika :-D sinoc ja za racunarom, cuko se igra u sobi i donese mi stari pola cokolade u omotu i ja znam da ako je sad otvorim da mi nema mira i ja ono hladno odložim gore na policu, kontam dok on izadje pa da jedem. on ti je sjeo pored mene i glavu gore prema cokoladi i tako 20min, zna budala sve :D
Alica

#113 Re: Tornjak

Post by Alica »

UDOMLJENA JUCER :)
Alica wrote:Dragi clanovi, nadam se da cete mi pomoci da ovu ljepoticu, tornjakusu udomimo i da je ne moram vracati na ulicu :( Jucer u podnevnim satima sam je vidjela kako lezi ispred jedne zgrade, divna umiljata i razigrana prisla .odveli smo je veterinaru, ima oko godinu dana. Sterilisana je danas i evo trazimo joj dom. Molim vas pomozite nam da je udomimo, jer srce mi puca da je vratim na ulicu :(((
Ako treba i privremeno da je smjestimo dok ne nadjemo udomitelja...
Image
Alica

#114 Re: TARA - tornjak na udomljavanje-HITNO

Post by Alica »

JUCER UDOMLJENA :razz:
Alica wrote:Dragi clanovi, nadam se da cete mi pomoci da ovu ljepoticu, tornjakusu udomimo i da je ne moram vracati na ulicu :( Jucer u podnevnim satima sam je vidjela kako lezi ispred jedne zgrade, divna umiljata i razigrana prisla .odveli smo je veterinaru, ima oko godinu dana. Sterilisana je danas i evo trazimo joj dom. Molim vas pomozite nam da je udomimo, jer srce mi puca da je vratim na ulicu :(((
Ako treba i privremeno da je smjestimo dok ne nadjemo udomitelja... Mj kontal je:
[email protected]
HVala

Image]
sokkia

#115 Re: Tornjak

Post by sokkia »

Tornjak je autohtona pasmina psa ovčara koji se veže za planinu Vlašić, pa ga stoga još nazivaju vlašićki tornjak.
Nažalost zbog nezainteresovanosti i lijenosti naših stručnjaka Hrvatska nam ga je gotovo prisvojila kao svoj brend.
Samo zahvaljujući dr.Alenu Salkiću i još par pojedinaca sad je registrovan kao bosansko-hrvatska pasmina psa ovčara.
Želim samo podsjetiti kako je došlo do toga .
Ovćari sa Vlašića su vodili svoja stada preko zime u niže krajeve kao što su :Vojvodina, Slavonija, Baranja i Istrai istarsko zaleđe a sa njma i svoje vjerne tornjake.
Na taj naćin su neki ostajali slućajno a neki prodavani u tim djelovima i tako se raširili po Hrvatskoj i Srbiji.
Samo je dlaka nedostajala da ga Hrvatska ne registruje kao svju pasminu a u stvari radi se o čistoj krađi. :x
Alica

#116 Re: Tornjak

Post by Alica »

Upit sa FB:
Marija Zovko
Htjela bih vase misljenje o drzanju psa na lancu,ako je pas na lancu ne mora znacit da mu je lose,ok ako cijeli zivot nije pusten s lanca to je lose,ali npr. moja mama ima tornjaka koji je na lancu,nocu ga naravno pusta,ali preko dana je zavezan,ima sve sta mu je potrebno pa cak i lanacc od dva metra,to je njezin pas cuvar :) osim sta ne podnosi da ljudi imaju kape na glavi :( pa zar je njemu lose ako je na lancu??
Opetja033

#117 Re: TARA - tornjak na udomljavanje-HITNO

Post by Opetja033 »

Prelijepa! Mislio sam je barem privremeno udomiti ali hvala Bogu nasla je stalni dom. :thumbup:
Alica

#118 Re: TARA - tornjak na udomljavanje-HITNO

Post by Alica »

HVala ti na zelji :)
Admir_1984

#119 Re: Tornjak

Post by Admir_1984 »

Messi nam je postao neartikulisano agresivan, iz cista mira nekad reži i laje na ljude koje je i ranije vidjao. Kada je neko od nas tu, a on bude pušten obicno nije imao obicaj da reži i laje na druge ljude koji su sa nama, a u zadnje vrijeme haman bi i skakao po njima sa režanjem i lajanjem. Imal kakav nacin da ga se dovede u red ili ga je neki pubertet uhvatio :roll:
Optimist

#120 Re: Tornjak

Post by Optimist »

Komsija ima tornjaka, oko dvije godine star, mozda malo vise i taj cuko mene nikako ali nikako ne voli. Neki dan mu ja dosao pred kucu a on na lancu, umalo da se otkine koliko je trzao i lajao na mene. Pokusavao sam da ga hranim i da mu se na neki nacin priblizim ali sve dzaba. Hranu uzme, poigramo se i bude ok za taj put. Svaki naredni susret ponovo napada. Znamo se od kad je bio 3-4 mjeseca star. Trebam li napominjati da ga nikad nisam udario ili bilo sta lose uradio...

Imate li neki savjet kako da naredni put postupim prilikom susreta?
KatarinaKosaca

#121 Re: Tornjak

Post by KatarinaKosaca »

Optimist wrote:Komsija ima tornjaka, oko dvije godine star, mozda malo vise i taj cuko mene nikako ali nikako ne voli. Neki dan mu ja dosao pred kucu a on na lancu, umalo da se otkine koliko je trzao i lajao na mene. Pokusavao sam da ga hranim i da mu se na neki nacin priblizim ali sve dzaba. Hranu uzme, poigramo se i bude ok za taj put. Svaki naredni susret ponovo napada. Znamo se od kad je bio 3-4 mjeseca star. Trebam li napominjati da ga nikad nisam udario ili bilo sta lose uradio...

Imate li neki savjet kako da naredni put postupim prilikom susreta?
NIje da tebe ne voli, nego čuva kuću. Jaki su čuvari i strašno teritorijalni. Neka ga komšija dovede u tvoju kuću i vidjećeš da je drugačije ponašanje.. Znaju da tuđe ne diraju i da se "pristojno" ponašaju. Ali 20 minuta je dovoljno na jednom mjestu da ga već počnu čuvati.
bh.tornjak

#122 Re: Tornjak

Post by bh.tornjak »

energIs wrote:Tornjak je pravi Bosanac :-D ako moze preporuka za upucene, koju uzgajivacnicu u BiH odabrati za kupovinu tornjaka? hvalaa :)
Simin Han kod Tuzle,uzgajivac Jahic Fikret
I moj je od njega.....;)
Admir_1984

#123 Re: Tornjak

Post by Admir_1984 »

ovaj naš neki dan mamu ujeo :roll: cuko se cešao po nozi, mama ga kao i obicno milkila po glavi i zareža i malo ujede za ruku :evil: zbog cega ga takvi prenosi pucaju, jel to greška u odgoju ili :roll:
sokkia

#124 Re: Tornjak

Post by sokkia »

Admir_1984 wrote:ovaj naš neki dan mamu ujeo :roll: cuko se cešao po nozi, mama ga kao i obicno milkila po glavi i zareža i malo ujede za ruku :evil: zbog cega ga takvi prenosi pucaju, jel to greška u odgoju ili :roll:
možda onaj šaptac cukama zna :D
dešava se, mene je doberman ( u ratu) koji je bio kao vlastiti moj ujeo par puta , onako iz cista mira.
a onda je poceo ujedati sve redom :-D
febo_acm

#125 Re: Tornjak

Post by febo_acm »

Admir_1984 wrote:ovaj naš neki dan mamu ujeo :roll: cuko se cešao po nozi, mama ga kao i obicno milkila po glavi i zareža i malo ujede za ruku :evil: zbog cega ga takvi prenosi pucaju, jel to greška u odgoju ili :roll:
Sumnjam da je greška u odgoju, ako se prvi put desilo. To je ozbiljna stvar i tome se treba jako ozbiljno pristupiti. Tako stvari se ne smiju ni u šali dešavati.
Post Reply