jel i vaši ovako spavaju, satima
Moderator: anex

Jesti nemoguće pored njeAdmir_1984 wrote:i messi najviše voli spavati kod ulaznih vrata, pa onda u neka doba dodje kod kreveta i probudi se kad se i mi probudimo, odma stane kod vrata i ajd vaninece nikad da te probudi ako mu se baš ne ide u wc, zna nekad spavati do 10-11. kako vi kad jedete? vrlo teško je messija prevariti, cim malo posudje zalupa eot ti ga i sjedne pored stolice i ceka, onda ebiga bacaš mu malo hljeba i tako ga zabavljaš
Pala im stranicu gdje su oglasi pa ti ne mogu dati link. Vidi na pik. ba. Ako neće biti na lancu, i ako ti se ne žuri, ja ću imati aBd leglo ove godine... Ljubiteljima životinja i onima za koje znam da će imati sretan život besplatno.pemanapemani wrote:Javljam se dobrovoljno ako treba udomiti/udvorištiti tornjaka (spol nije bitan). Samo da je mlađi od 6 mjeseci.
Da li neko zna gdje mogu pronaći tornjaka po prihvatljivoj cijeni? Papiri nisu važni.
KatarinaKosaca wrote:Pala im stranicu gdje su oglasi pa ti ne mogu dati link. Vidi na pik. ba. Ako neće biti na lancu, i ako ti se ne žuri, ja ću imati aBd leglo ove godine... Ljubiteljima životinja i onima za koje znam da će imati sretan život besplatno.pemanapemani wrote:Javljam se dobrovoljno ako treba udomiti/udvorištiti tornjaka (spol nije bitan). Samo da je mlađi od 6 mjeseci.
Da li neko zna gdje mogu pronaći tornjaka po prihvatljivoj cijeni? Papiri nisu važni.

Alica wrote:Dragi clanovi, nadam se da cete mi pomoci da ovu ljepoticu, tornjakusu udomimo i da je ne moram vracati na ulicuJucer u podnevnim satima sam je vidjela kako lezi ispred jedne zgrade, divna umiljata i razigrana prisla .odveli smo je veterinaru, ima oko godinu dana. Sterilisana je danas i evo trazimo joj dom. Molim vas pomozite nam da je udomimo, jer srce mi puca da je vratim na ulicu
((
Ako treba i privremeno da je smjestimo dok ne nadjemo udomitelja...
![]()
Alica wrote:Dragi clanovi, nadam se da cete mi pomoci da ovu ljepoticu, tornjakusu udomimo i da je ne moram vracati na ulicuJucer u podnevnim satima sam je vidjela kako lezi ispred jedne zgrade, divna umiljata i razigrana prisla .odveli smo je veterinaru, ima oko godinu dana. Sterilisana je danas i evo trazimo joj dom. Molim vas pomozite nam da je udomimo, jer srce mi puca da je vratim na ulicu
((
Ako treba i privremeno da je smjestimo dok ne nadjemo udomitelja... Mj kontal je:
[email protected]
HVala
]
Marija Zovko
Htjela bih vase misljenje o drzanju psa na lancu,ako je pas na lancu ne mora znacit da mu je lose,ok ako cijeli zivot nije pusten s lanca to je lose,ali npr. moja mama ima tornjaka koji je na lancu,nocu ga naravno pusta,ali preko dana je zavezan,ima sve sta mu je potrebno pa cak i lanacc od dva metra,to je njezin pas cuvarosim sta ne podnosi da ljudi imaju kape na glavi
pa zar je njemu lose ako je na lancu??
NIje da tebe ne voli, nego čuva kuću. Jaki su čuvari i strašno teritorijalni. Neka ga komšija dovede u tvoju kuću i vidjećeš da je drugačije ponašanje.. Znaju da tuđe ne diraju i da se "pristojno" ponašaju. Ali 20 minuta je dovoljno na jednom mjestu da ga već počnu čuvati.Optimist wrote:Komsija ima tornjaka, oko dvije godine star, mozda malo vise i taj cuko mene nikako ali nikako ne voli. Neki dan mu ja dosao pred kucu a on na lancu, umalo da se otkine koliko je trzao i lajao na mene. Pokusavao sam da ga hranim i da mu se na neki nacin priblizim ali sve dzaba. Hranu uzme, poigramo se i bude ok za taj put. Svaki naredni susret ponovo napada. Znamo se od kad je bio 3-4 mjeseca star. Trebam li napominjati da ga nikad nisam udario ili bilo sta lose uradio...
Imate li neki savjet kako da naredni put postupim prilikom susreta?
Simin Han kod Tuzle,uzgajivac Jahic FikretenergIs wrote:Tornjak je pravi Bosanacako moze preporuka za upucene, koju uzgajivacnicu u BiH odabrati za kupovinu tornjaka? hvalaa
možda onaj šaptac cukama znaAdmir_1984 wrote:ovaj naš neki dan mamu ujeocuko se cešao po nozi, mama ga kao i obicno milkila po glavi i zareža i malo ujede za ruku
zbog cega ga takvi prenosi pucaju, jel to greška u odgoju ili
Sumnjam da je greška u odgoju, ako se prvi put desilo. To je ozbiljna stvar i tome se treba jako ozbiljno pristupiti. Tako stvari se ne smiju ni u šali dešavati.Admir_1984 wrote:ovaj naš neki dan mamu ujeocuko se cešao po nozi, mama ga kao i obicno milkila po glavi i zareža i malo ujede za ruku
zbog cega ga takvi prenosi pucaju, jel to greška u odgoju ili