novo auto
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Chemist
#101 Re: novo auto
Za 60000 KM se moze uzeti Citroen C5 sa V6 (oko 250 KS) motorom i exclusive opremom u kojoj ima sve sto treba, pa i vise...Sve do sada sto je spomenuo je bilo sa 4 cilindra. A sestak je sestak, jeste da nije redni ali ne treba sad cjepidlaciti....
- drndalo
#102 Re: novo auto
Dobro dosao u cudesni svjet ciganluka, pardon, privatluka...
Djelimicno ste i vi Volkswagenasi krivi za to, sto ce se truditi da ga prodaju, kad im ljudi sami pare donose...?
Salu na stranu, trzni i Jelica u Hercegovini, jos bolje ako mozes naci nekoga ko ga zna, pa malo ruka-ruku i tako to...
Moja kolegica je Audi Allroad kupila kod Jelica, nakon slicne epizode u ASA PVA... Em' su joj zanosili *uda u krivinama, em ju je izasao 7-8 tisuca manje nego ovdje... Malo li je...
Vidi i sa Brcko-gasom, i ostalim Audi prodavcima, mozda ASAi jeste svejedno ko proda auto, ali dilerima ne bi trebalo biti...
Djelimicno ste i vi Volkswagenasi krivi za to, sto ce se truditi da ga prodaju, kad im ljudi sami pare donose...?
Salu na stranu, trzni i Jelica u Hercegovini, jos bolje ako mozes naci nekoga ko ga zna, pa malo ruka-ruku i tako to...
Moja kolegica je Audi Allroad kupila kod Jelica, nakon slicne epizode u ASA PVA... Em' su joj zanosili *uda u krivinama, em ju je izasao 7-8 tisuca manje nego ovdje... Malo li je...
Vidi i sa Brcko-gasom, i ostalim Audi prodavcima, mozda ASAi jeste svejedno ko proda auto, ali dilerima ne bi trebalo biti...
- shlauf
-
PokerFace
#104 Re: novo auto
Sta te konkretno interesuje druze?Blobi wrote:Majstore, mozes li mi malo prenijeti utiske sa tom Skodom? Ja vozim Passata 2006. godina, pa bih malo da promijenim za novo auto. Ta skoda mi je onako zapala za oko, pravo dobro izgleda. Hvala unaprijedPokerFace wrote:skoda SuperB sa 3.6 motorom i pogonom na sve 4 tocka za 60ak hiljada maraka sa svom mogucom opremom je vise nego dobar izbor za te pare. Ja licno imam takvu skodu i nikada nisam imao ni jedan jedini problem. Auto je vise nego udobno i prostrano, ali ljudi shvatite covjek ne gleda skodu, a vjerujem da ga nekakva kia ili kako se vec zove pogotovo ne interesuje.![]()
emko, halali sto zacatavam, znam da je tvoja tema
Ja kada sam je uzimao sa Elegance paketom opreme bila je nesto vise od 67.000 sa placenim PDV-om, a upravo gledam na skodinoj stranica sada je ista takva nesto manje od 60.000. Ja ne znam da postoji NOVO auto koje za te pare nudi vise od te iste skode. A imas i Ambition paket opreme (opet ti nista vise nije potrebno) koji izadje nesto oko 56.000. Ako hoces takodje mozemo se dogovoriti krajem sedmice, ili pocetkom slijedece da se nadjemo negdje pa da pogledas i provozas
-
emko1234
#105 Re: novo auto
golfista* ne znam odakle si zakljucio iz teksta da je lik obicni prodavac..frajer je direktor il zamjenik direktora prodaje audija..znam ja dobro kakav tretman imaju ljudi al ja ne mogu bit vip kad kupim 4 auta kad ja znam licno ljudi koji kupe cijelu flotu za firmu u asi..poenta je sto se oni odnose prema svima s malom razlikom i sto je napisao lik prije tebe moze im se jer im raja sama dolaze i nude pare..u svakom slucaju s njima opcenito moras bit bezobrazan..ljudi imaju monopol i on zna da ako ja hocu tog audija moram doci njemu..imaju jos jelic,brcko gas i nipex al sve je to isto smece..u par deka al svakako vrijedi pogledat..a prijatelju nemam ja toliko para bas da si uzmem 5-icu..ona krece od nekih 85-90 milja sto je bas puno love..
-
Blobi
#106 Re: novo auto
Ma samo Vorsprung Durch Technik, i nema zime. Kakve petice, mercedesi

- johntra
#107 Re: novo auto
Emko, ne gine ti Volvo ili Lexus.. 
-
PokerFace
#108 Re: novo auto
ma mjenjaj za ovu novu daciu. Jer novo je novo i trazi da oni tebi doplate 
- shlauf
#109 Re: novo auto
Ja bih još malo sačekao sa kupnjom auta. Prvo kontaktirao Jelić auto, Interauto i Brčko gas pa tek se onda dao u računicu i opredjelio se za jednu varijantu. Sigurno medju njima ima razlike u cijenama u odnosu na shupke iz ASA-e koji nisu jedini na našem tržištu.
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee
- drndalo
#110 Re: novo auto
Kao sto rekoh, Volvo S80 2.0D, sa 6-brzinskim rucnim mjenjacem je odlican auto, ja ostadoh=PAF kad sam ga probao... A vjerujem da se za ovu lovu koju planiras potrositi moze ugajguliti nesto...johntra wrote:Emko, ne gine ti Volvo ili Lexus..
-
emko1234
#111 Re: novo auto
bila je ta akcija ima i sad za bmw 318d i 118d kod tomica..al to auto ima sve sto ti treba al recimo ima 6 zvucnika..isto ko kia rio..onda meni je trica bez onog displeja za navoigaciju pravo ruzna unutra i djeluje mi gola ko pistolj..i onda recimo sta sam gledo..te sve stvari u dodatnoj opremi vuku jedna drugu..tipa ne mozes uzet navigaciju bez uredjaja za dvd koji ti onda digne jos cijenu za 3 milje maraka..il lupam felge 18-ke mozes uzet samo s m paketom koji je jos 10 milja il ne daj boze x drive ko hoce i eto jos 10 milja..pa steptronic mjenjac koji ja necu..al sve to navuce malo po malo..sve je to varka moj prijatelju da te namame i onda kad krene sabiranje u glavi ti se zavrti..golfista wrote:ma vidi, sve to stoji, a kako kažeš znas da su takvi i tačka, pomiri se sa tim. Dugo se vrtila reklama za novu BMW seriju 3, 320d za 50000 KM na cesti, sa solidnom opremom, a sa tom koju si spomenuo u prethodnom postu, mogla bi se uzeti za nekih 60000 i kusur KM. Meni je lično BMW nekako ispred i audija i merca.
johntra*sumnjam iskreno da ce bit i volvo i lexus..
-
bordo_boy
#112 Re: novo auto

crne ili bijele boje...
ili polovan...

-----------
Novi X1 ide od oko 55 000 KM...

- drndalo
#113 Re: novo auto
Emko, zaboravi navigaciju fabrickog tipa na BMWu... Ovdasnje mape su nikakve, mada im je zapad super... Kosta >3000 EUR kad uzmes komplet paket sa Hard-diskom i stereo-centrom, a ne radi kako treba... Ja bih tu zazmirio, i koristio Tom-tom, ili Garmin, makar i sa sve zicama od upaljaca...
-
emko1234
#114 Re: novo auto
ma iskreno nije samo stvar upotrebljivosti i funkcionalnosti..ima mi stari garmina nego je meni estetski puno ljepsa trica kad ima onaj displej u sredini i tockic kod mjenjaca..to je isto ko kod audija a6..fabricki ti dobijes onaj displej al je manji i nije u boji..mislim vise bi to volio vidjet u seriji nego neke druge stvari..samo kontam jos sad je izasla 5-ica nova..sedmica je tu vec nekih 7-8 mjeseci vjerovatno je i trica i pripremi i sad se ja zavalim uzmem tricu novu i eto u februaru 2011 nove trice..manje sam razmisljao kad sam manje svojih para davao za proslo auto

-
530i
#115 Re: novo auto
Ovi novi X-ovi su kriminalno ružni, i to niko ne može poreći, sad da ne idem u objašnjenje teze da vjerovatno nema nijedan X6 pošteno zarađen u BiH.
Nova petica je odličan auto...ako ti se ne žuri, samo je pitanje cijene kod nas.
Nova petica je odličan auto...ako ti se ne žuri, samo je pitanje cijene kod nas.
- shibonja
#116 Re: novo auto
@emko ,evo bas gledam vozila na lageru u Inter auto Tuzla,imas za 66 k ,AUDI Q5 2.0 TDI quattro ,,imaju i neke godisnjake ,evo crveni AUDI A4 2.0 TDI S-line , cjena 54 k i pod garancijom je..nazovi ih ,imaju jos auta na lageru ,ali ne pise cjena 
- shibonja
#117 Re: novo auto
Ev slike 

-
bordo_boy
#118 Re: novo auto
Evo ja ću ti prvi poreći činjenicu da su X-ovi ružni... Ali o ukusima se ne raspravlja...
A poreći ću ti i drugu činjenicu... Sead Gološ, arhitekt BBI centra, Bosmala, hotela Evropa, Sarajevo City Centra, džamije u Zagrebu, itd vozi sivi X6, i odgovorno tvrdim da je pošteno zarađen...
Nova petica počinje od 80 000KM pa naviše...
http://www.tomic.ba/hr_dl/ba_en/newvehi ... tml?test=1
A poreći ću ti i drugu činjenicu... Sead Gološ, arhitekt BBI centra, Bosmala, hotela Evropa, Sarajevo City Centra, džamije u Zagrebu, itd vozi sivi X6, i odgovorno tvrdim da je pošteno zarađen...
Nova petica počinje od 80 000KM pa naviše...
http://www.tomic.ba/hr_dl/ba_en/newvehi ... tml?test=1
-
530i
#119 Re: novo auto
Ima njih 1-2 pošteno zarađenih, na 20 kriminalno zarađenih. A i za X-ove niko ne može reći da su elegantni kao limuzine, mogli bi komotno proći pod SangYong značkom.
-
emko1234
#120 Re: novo auto
530i* jest svaki x kod nas kupljen je u vlasnistvu ljudi od kojih 90% nije kapljice znoja potrosilo da bi kupilo to auto al mene to i ne zanima..sto se tice petice,stvarno je strasna..ljepsa je od stare po meni 10 puta..samo brate i cijena je takva..osnovni dizel je haman 80k a to je 520d sa 177ks..kad bi se ikako mogao protegnut bez prevelikog zavaljnivanja odmah bi je uzeo al to je bas van granice budjeta..
shibonja* evo sad sam je gledao..20 000 presla..ovakvu sam ja u asi gledao samo ima jos vise opreme od ove navigacija+dvd onaj neki ovjes elektiricni s podesavanjem amortizera i ima 170ks,trula visnja je boja i jos nekih zajebancija tipa bose audio i to..novu 84 milje prodaju..i ova je nova sigurno bila jedno 72-73 milje..al polovno je sve vec otpisano..puno je to para za polovno auto..
shibonja* evo sad sam je gledao..20 000 presla..ovakvu sam ja u asi gledao samo ima jos vise opreme od ove navigacija+dvd onaj neki ovjes elektiricni s podesavanjem amortizera i ima 170ks,trula visnja je boja i jos nekih zajebancija tipa bose audio i to..novu 84 milje prodaju..i ova je nova sigurno bila jedno 72-73 milje..al polovno je sve vec otpisano..puno je to para za polovno auto..
- Drvosjeca iz Dejcica
#121 Re: novo auto
Upravo tako, kakve veze ima cijim je kapitalom napravljen? U vremenu globalizacije mogao je i KTK Visoko kupiti dionice Volva te time postati vecinski vlasnik. Znaci Volvo made in Visoko.johntra wrote:kakve veze što je Volvo napravljen kineskim kapitalom? Znaš li ti koliko je Geely jak? Haj, trk na wikipediju...to ti je argument nula bodova, Volvo sada može biti još samo jači i napokon če dobiti pravu šansu, a ne biti prepakovan Mondeo..doduše, ovaj model i jeste napravio Ford pred kraj saradnje, ali je perfektan..i da, bolji je od C klase, Audija četvorke i BMW-a trice...naravno, trenutno...
BMW nije izbacio ništa novo na tom modelu od 2004. godine, osim FL-a, znači da do novog modela ima još vremena...BMW M3, kapa dole...a, Audi i Merc su odavno prevazišli BMW, pogotovo Audi sa zadnjom generacijom...
što se tiče prodaje, mislio sam da nije vakat zbog ukidanja viza i te famozne homologacije, koja će značajno spustiti cijenu auta kod nas, pa čak i modela premiuma...zato, ako mu se ne žuri, mnogo bolja opcija je staro za novo, naravno, da budeš pažljiv i da gledaš da te autokuće ne zeznu previše....ako ti se ne žuri, pik i oglasi i prodaji ga koliko želiš...
Usput, S60 je razvijen 99% pod okriljem Forda u cijem je vecinskom vlasnistvu bio prije kupovine od strane Geely-a.
Izvinjavam se za off topic.
- Haris.ba
#122 Re: novo auto
Ma gotovo je, Emko hoće auto i gotovo. Naćeš auto, ne sekiraj se imaš pare. Iskopati će se nešta. Ali nećeš da daš pare za ono što hoćeš. Tu je mali problem.
Nego bolje ti je kad već skupi za 3 godine 25 milja, vozikati tog audija slijedećih 5 godina. To auto će to bez problema izdržati. Imati ćeš "malo" veće troškove održavanja, ali ništa mnogo naspram doplate za novo auto. Moći ćeš ga onda prodati za oko 12000 milja. Taman ćeš protekom vremena još više ga zavoliti, i na kraju balade imati pare za ekstra auto bez dizanja kredita. Tako ćeš i dočekati prirodnu smjenu generacije tehnologije, možda i uvođenje neke nove tehnologije. Možda i hibride.
-
whow
#123 Re: novo auto
@ Emko ,
Kada kupujes vozilo u auto salonu trebas biti svjestan da je u cijenu uracunat i taj objekat od nekoliko milona i sav namjestaj i inventar pa onda licenca koju treba odrzavati i majstore koje treba trenirati po Njemackoj i Austiji pa onda nekog debelog shefa , njegovu sekretaricu . Shefovo Boss odjelo i Armani kravatu jer to je lice kompanije . Dodaj poreze drzavi , sva osiguranja kojih ima mali milion pa sve od cipela do odjela tog polupismenog lupeza koji te pokusava napraviti budalom. Dakle to su pravila igre. U auto salonu rijetko mozes "pregovoarati " jer ma kako da si ti ishlifovan ti ljudi idu do granice profita koja raste sa cijenom auta. Dakle ta njihova marza se nekad moze umanjiti ali u biti akcija nikada ne ide dalje od nekog zacrtanog profita posebno u BiH gdje se posluje sa nekim malim inventarom automobila . Uglavnom ako radis staro za novu + doplatu sa Audijem racunaj da ce trgovac da te uzme odprilike 8-10 hiljada na svakoj strani . Dakle vrijednost tvoga vozila se umanjuje za ovu sumu a vrijednost vozila kojega kupujes se uvecava za istu ili vecu. Svi trgovci ce ti otvoreno reci da tvoje vozilo odkupljuju po trenutnoj retail ( vleprodajnoj) vrjednosti dok to auto koje kupujes prodaju kao maloprodaju . Razlika u cijeni izmedu ove dvije kategorije je znacajna. Tvoja opcija je da prodas svoje auto privatno sto i nije neki problem i onda probas da pregovars sa te osnove. Naravno najbolja opcije je ukoliko kupujes gotovinom , u tom slucaju odes u Nejmacku jer tamo se vec uveliko prodaju 2011 vozila dok su 2010 na snizenju ukoliko su zaostala . Sljedeca opcija je neki lease povratnik sa malom kilometrazom . Moj prijatelj je , doduse , 2008 kupio onog BMW -a 3 ,kabrioleta sa tvrdim krovom , navigacijama i svim glupostima za 49 000 EU sa 17 000 km od covjeka koji je inzenjer u BMW . To vozilo smo zajedno gledali u salonu za 69 000 EUr prije poreza . Dakle 20 000 Eur ustede a vozilo je bilo bez ijedne parnice sve novo . On je garazu oblozio stiroporom da slucajno ne bih vratima udario u zid , nikad nije vozio po kisi a kamoli po snjegu , mislim frajer je totalni fanatik. Inace tip zivi u Sinheim-u ( go 1899 Hoffenhaim) tako da je tako sta lakse odraditi nego iz Sarajeva . Uglavnom takva je priroda posla . BMW , Audi , i Mercedes su auta prestiza i to se placa . Svabo kada ude u BMW salon zna da tu nema puno pregovora , njima je vazno da je iskustvo u salonu bilo pozitivno da je tretman bio dobar a za cijenu se zna kakva ce biti. Ljudi iz regiona BMW- ove uglavnom kupuju polovne
.
Kada kupujes vozilo u auto salonu trebas biti svjestan da je u cijenu uracunat i taj objekat od nekoliko milona i sav namjestaj i inventar pa onda licenca koju treba odrzavati i majstore koje treba trenirati po Njemackoj i Austiji pa onda nekog debelog shefa , njegovu sekretaricu . Shefovo Boss odjelo i Armani kravatu jer to je lice kompanije . Dodaj poreze drzavi , sva osiguranja kojih ima mali milion pa sve od cipela do odjela tog polupismenog lupeza koji te pokusava napraviti budalom. Dakle to su pravila igre. U auto salonu rijetko mozes "pregovoarati " jer ma kako da si ti ishlifovan ti ljudi idu do granice profita koja raste sa cijenom auta. Dakle ta njihova marza se nekad moze umanjiti ali u biti akcija nikada ne ide dalje od nekog zacrtanog profita posebno u BiH gdje se posluje sa nekim malim inventarom automobila . Uglavnom ako radis staro za novu + doplatu sa Audijem racunaj da ce trgovac da te uzme odprilike 8-10 hiljada na svakoj strani . Dakle vrijednost tvoga vozila se umanjuje za ovu sumu a vrijednost vozila kojega kupujes se uvecava za istu ili vecu. Svi trgovci ce ti otvoreno reci da tvoje vozilo odkupljuju po trenutnoj retail ( vleprodajnoj) vrjednosti dok to auto koje kupujes prodaju kao maloprodaju . Razlika u cijeni izmedu ove dvije kategorije je znacajna. Tvoja opcija je da prodas svoje auto privatno sto i nije neki problem i onda probas da pregovars sa te osnove. Naravno najbolja opcije je ukoliko kupujes gotovinom , u tom slucaju odes u Nejmacku jer tamo se vec uveliko prodaju 2011 vozila dok su 2010 na snizenju ukoliko su zaostala . Sljedeca opcija je neki lease povratnik sa malom kilometrazom . Moj prijatelj je , doduse , 2008 kupio onog BMW -a 3 ,kabrioleta sa tvrdim krovom , navigacijama i svim glupostima za 49 000 EU sa 17 000 km od covjeka koji je inzenjer u BMW . To vozilo smo zajedno gledali u salonu za 69 000 EUr prije poreza . Dakle 20 000 Eur ustede a vozilo je bilo bez ijedne parnice sve novo . On je garazu oblozio stiroporom da slucajno ne bih vratima udario u zid , nikad nije vozio po kisi a kamoli po snjegu , mislim frajer je totalni fanatik. Inace tip zivi u Sinheim-u ( go 1899 Hoffenhaim) tako da je tako sta lakse odraditi nego iz Sarajeva . Uglavnom takva je priroda posla . BMW , Audi , i Mercedes su auta prestiza i to se placa . Svabo kada ude u BMW salon zna da tu nema puno pregovora , njima je vazno da je iskustvo u salonu bilo pozitivno da je tretman bio dobar a za cijenu se zna kakva ce biti. Ljudi iz regiona BMW- ove uglavnom kupuju polovne
- johntra
- olensoner
#125 Re: novo auto
Danas sam gledao Insigniu. Ono je auto pravo, vjeruj mi ne bi se pokajao ni sekunde... 2.0Turbo 220cv, 20'' felge, koza, 4x4 pogon, bijeli, ''profilisana'' sjedista i jos hejbet opreme... Cijena 30,800Eura(prezzo di listino, odnosno kod nas do registracije cijena), a sa obicnim alu. felgama 18 i bez koze je oko 2000Eura jeftiniji. Toliko ces dati za Mercedesa ili BMW sa osnovnom opremom, a Insignia je sama od sebe lijepa, a tek sa ovom opremom, savrsena. Ja ne bih razmisljao ni sekunde