Rezervna guma???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Karabaja

#101 Re: Rezervna guma???

Post by Karabaja »

respo wrote:ako mi odgovara onaj u salnu naravno odmah cu ga uzeti ako nemaju na stanju ono sto ja trazim naravno da cu cekati mjesec dva tri a ne da mi neko mjenja nesto u servisu ili gdje vec
oko toga se vrti sva prica
ako hocu nesto naravno da cu doplatiti i cekati da mi ga takvog dovuku iz fabrike gdje ga prave a ne da nadoplacujem zato jer je mujo to ugradio

isto tako nece mi niko moci traziti nadoplatu za ono sto kod drugih dobijem za osnovnu cijenu

evo recimo u zadnje vrijeme i klima je skoro standardna osim kod one najnize klase
itd itd
gledaj respo, ne određujemo ni ti ni ja šta je standardna oprema nego ponuda i potražnja na tržištu. A ti naravno da možeš naručiti iz fabrike da ti se dostavi identičan auto kao onaj što stoji u salonu, samo s većim retrovizorom, ali će taj u salonu vjerovatno imati neku akcijsku cijenu i brži rok isporuke, pa ti sad vidi jel ti se više isplati doplatiti da Mujo zamijeni retrovizor ili ćeš čekati Hansa dok sklopi cijeli auto :D

Niko tebi ne brani da ti za svoje pare tražiš šta god hoćeš, dok god cijena odgovara :)
respo

#102 Re: Rezervna guma???

Post by respo »

slazem se s tobom
ali ti kazem da ce svi otici kod dajem primjer kie koja daje i klimu i simetricne retrovizore sa grijacima
koja daje 6 zracnih i sta ti ja znam nego golog golfa (doduse znajuci mentalitet ljudi ovdje neki bi uzeli dvicu u odnosu na kiu ceed recimo)
al svako normalan bi uzeo kiu sa tom opremom
i ona onda diktira sta ce ponuditi vw reno peugeot ford xy

a u ponudi i potraznji u bih smo malo i mi krivi sami
a ja cu ako mi se ne svidja onaj u salonu cekati onoga od hansa
jer ako sam vec odlucio da mi se ovaj ne svidja spreman sam valjda i platiti tu razliku
Karabaja

#103 Re: Rezervna guma???

Post by Karabaja »

respo wrote:slazem se s tobom
ali ti kazem da ce svi otici kod dajem primjer kie koja daje i klimu i simetricne retrovizore sa grijacima
koja daje 6 zracnih i sta ti ja znam nego golog golfa (doduse znajuci mentalitet ljudi ovdje neki bi uzeli dvicu u odnosu na kiu ceed recimo)

jer ako sam vec odlucio da mi se ovaj ne svidja spreman sam valjda i platiti tu razliku
Sad odosmo na drugu temu. To što ćeš ti radije kupiti ceed-a sa više opreme za manju cijenu, evo da ne ulazimo u raspravu o kvaliteti, obiće ti se od glavu kad ga budeš prodavao. Činjenica je da njemačka auta, a pogotovo VW drže cijenu, i to nije slučaj samo u BiH (kao što neki vole naglasiti), to je tako u većini zapadnoevropskih država. A zašto je to tako? Možda taj VW nije najudobniji i najopremljeniji, ali je lak i povoljan za voziti (čitaj održavati). Pouzdani su, skoro sve kvarove zna iole dobar majstor otkloniti, tržište autodijelova za njega je najraširenije u odnosu na sve ostale brendove.
Hoću reći, platiš u startu pošteno, a onda si bezbrižniji nego sa autom tipa Ceed i sl.

Zamisli ko će sad kupiti KIA-u staru 10 godina koja je prešla 200 000 km? Na tom autu je mora skoro sve mijenjati, a aftermarket dijelova gotovo da nema nikako. Ko je toliko hrabar da je kupi i da onda ide u KIA-ino predstavništvo i da je popravlja?

A sad zamisli situaciju sa 10 godina starim Golfom... Kontaš?
Qler

#104 Re: Rezervna guma???

Post by Qler »

Zato kupis Forda ili Opela :D opet bolje od vauvea :D a sve to pobrojano stoji. Jedino vise gube ne cijeni, ali i jeftiniji su u startu...
Karabaja

#105 Re: Rezervna guma???

Post by Karabaja »

Qler wrote:Zato kupis Forda ili Opela :D opet bolje od vauvea :D a sve to pobrojano stoji. Jedino vise gube ne cijeni, ali i jeftiniji su u startu...
evo dragi gledaoci, ovdje imamo tipičan primjer jedne budale :D :D
Qler

#106 Re: Rezervna guma???

Post by Qler »

Karabaja wrote:
Qler wrote:Zato kupis Forda ili Opela :D opet bolje od vauvea :D a sve to pobrojano stoji. Jedino vise gube ne cijeni, ali i jeftiniji su u startu...
evo dragi gledaoci, ovdje imamo tipičan primjer jedne budale :D :D
haj ne kaki nego haj na kafu :) sa kosilicom :D
respo

#107 Re: Rezervna guma???

Post by respo »

Karabaja wrote: Sad odosmo na drugu temu. To što ćeš ti radije kupiti ceed-a sa više opreme za manju cijenu, evo da ne ulazimo u raspravu o kvaliteti, obiće ti se od glavu kad ga budeš prodavao. Činjenica je da njemačka auta, a pogotovo VW drže cijenu, i to nije slučaj samo u BiH (kao što neki vole naglasiti), to je tako u većini zapadnoevropskih država. A zašto je to tako? Možda taj VW nije najudobniji i najopremljeniji, ali je lak i povoljan za voziti (čitaj održavati). Pouzdani su, skoro sve kvarove zna iole dobar majstor otkloniti, tržište autodijelova za njega je najraširenije u odnosu na sve ostale brendove.
Hoću reći, platiš u startu pošteno, a onda si bezbrižniji nego sa autom tipa Ceed i sl.

Zamisli ko će sad kupiti KIA-u staru 10 godina koja je prešla 200 000 km? Na tom autu je mora skoro sve mijenjati, a aftermarket dijelova gotovo da nema nikako. Ko je toliko hrabar da je kupi i da onda ide u KIA-ino predstavništvo i da je popravlja?

slazem se odosmo na drugu temu
uzeo sam ceed kao primjer
al to isto raja razmislja ovdje i u vezi fokusa 307-ice astre megana fiata nekog ili sta ja znam kojeg
stavi umjesto kie bilo koje ovo auto isto ce ti biti
al opet kao sto rekoh opet se ovdje prvo zalete za golfa
ajd nek se zalete zato onda i asa moze raditi ovo sto radi i biti najveci privatni nesto kako se vec reklamiraju zadnjih dana zbog 15 godina postojanja
Karabaja

#108 Re: Rezervna guma???

Post by Karabaja »

respo wrote:
Karabaja wrote: Sad odosmo na drugu temu. To što ćeš ti radije kupiti ceed-a sa više opreme za manju cijenu, evo da ne ulazimo u raspravu o kvaliteti, obiće ti se od glavu kad ga budeš prodavao. Činjenica je da njemačka auta, a pogotovo VW drže cijenu, i to nije slučaj samo u BiH (kao što neki vole naglasiti), to je tako u većini zapadnoevropskih država. A zašto je to tako? Možda taj VW nije najudobniji i najopremljeniji, ali je lak i povoljan za voziti (čitaj održavati). Pouzdani su, skoro sve kvarove zna iole dobar majstor otkloniti, tržište autodijelova za njega je najraširenije u odnosu na sve ostale brendove.

al to isto raja razmislja ovdje i u vezi fokusa 307-ice astre megana fiata nekog ili sta ja znam kojeg
ajd nek se zalete zato onda i asa moze raditi ovo sto radi i biti najveci privatni nesto kako se vec reklamiraju zadnjih dana zbog 15 godina postojanja
joj respo, da se bogdo slažeš sa još nekom stvari. Pa fino sam ti objasnio, ako kupiš nešto što nije Golf, gubiš pare u startu, najkasnije pri preprodaji, a najranije na prvom servisu. Evo primjer, meni na Cliu crkne servo pumpa, kod Bunje je 700 KM, a u Brezi ima onaj Jakara što ih popravlja. Međutim, Jacques je servo pumpu napravio tako da se ona ne može reparirati, tako da sam morao izvaliti lovu. Da sam imao Pola, prošao bih jedno 7 puta jeftinije. Čak i da sam te dijelove tražio po otpadima, lakše bih našao tu servo pumpu.

A još jedna stvar, činjenica je da razvojem novih tehnologija VW prednjači nad direktnom konkurencijom, Opelom, Fordom i francuzima. Primjera ima mnogo, al ne da mi se. A ko misli da postoji bolja auto-industrija od njemačke taj je stvarno izgubio vezu s realnošću.
respo

#109 Re: Rezervna guma???

Post by respo »

Karabaja wrote:joj respo, da se bogdo slažeš sa još nekom stvari. Pa fino sam ti objasnio, ako kupiš nešto što nije Golf, gubiš pare u startu, najkasnije pri preprodaji, a najranije na prvom servisu. Evo primjer, meni na Cliu crkne servo pumpa, kod Bunje je 700 KM, a u Brezi ima onaj Jakara što ih popravlja. Međutim, Jacques je servo pumpu napravio tako da se ona ne može reparirati, tako da sam morao izvaliti lovu. Da sam imao Pola, prošao bih jedno 7 puta jeftinije. Čak i da sam te dijelove tražio po otpadima, lakše bih našao tu servo pumpu.

A još jedna stvar, činjenica je da razvojem novih tehnologija VW prednjači nad direktnom konkurencijom, Opelom, Fordom i francuzima. Primjera ima mnogo, al ne da mi se. A ko misli da postoji bolja auto-industrija od njemačke taj je stvarno izgubio vezu s realnošću.
ko kaze da gubis pare u startu?
placa se i osjecaj u golfu i nekom drugom
ne bi mjenjao pezoov ugodjaj za golfov da mi placaju ne znam koliko
evo primjer iz prve ruke
odrzavam pezoa u ovlastenom servisu
znaci sve sve
i kad to uporedim sa firminim golfom koji se odrzava u asi razlika je u korist pezoa
jos jedna stvar
razvoj novih tehnologija ne znaci da vw prednjaci u svemu
u necemu da al u svemu nma sanse
tako da ti to otpada
ako ko misli i vidi da ima bolje autoindustrije ili bar neki dijelovi od njemacke znaci da gleda malo sire a ne samo njemacku autoindustriju
udwarach

#110 Re: Rezervna guma???

Post by udwarach »

Ako dopustite, ja bih malo o rezervnom tocku.

Dakle ja sam jedan od onih naivaca koji su izbacili rezervni tocak i zamjenili ga sprejom sto sam krpa gume.

I kao sto nalaze Marfijev zakon, bas tad mi se desio gimidefekt (a nije prije toga godinama).

Ja spreman, velim hajde da probamo tu novu tehnologiju.

S R A N J E !

Efekat je bio kao da sam nasprico pjenu za prijanje.

Sreca, sve se to desilo blizu grada, nazvao prijatelja i on mi donio tocak.

Od tada u gepeku imam dva rezervna tocka ! :D
sheikh

#111 Re: Rezervna guma???

Post by sheikh »

udwarach wrote:Ako dopustite, ja bih malo o rezervnom tocku.

Dakle ja sam jedan od onih naivaca koji su izbacili rezervni tocak i zamjenili ga sprejom sto sam krpa gume.

I kao sto nalaze Marfijev zakon, bas tad mi se desio gimidefekt (a nije prije toga godinama).

Ja spreman, velim hajde da probamo tu novu tehnologiju.

S R A N J E !

Efekat je bio kao da sam nasprico pjenu za prijanje.

Sreca, sve se to desilo blizu grada, nazvao prijatelja i on mi donio tocak.

Od tada u gepeku imam dva rezervna tocka ! :D

hahahahahah ovaj je dobar :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
johntra

#112 Re: Rezervna guma???

Post by johntra »

ovi što misle da je za iole novijeg VW-a lako naći dio na otpadu i pritome proći jeftinije, grdno se varaju...davno su prošla vremena smrdljivih dvičina i nalaska dijelova po trafikama...tako da bi servo pumpa za Pola bila približne cijene, ako ne i veće u ASA-i, a isto tako bi te oderali na autootpadu...to su više priče za malu djecu, da je VW-a sada povoljno održavati...
@Blobi, mrsko mi te citirati... :D nema više uvoza školjki od strane VW-a i sklapanja u Vogošći...VW Sarajevo sada samo proizvodi neke dijelove, sklapanja auta više nema...i Prevent pravi samo presvlake, a ne kompletna sjedišta...ali, to ipak ne umanjuje činjenicu da je na svijetu svaki četvrti VW, Audi ili Škoda sa kožnim sjedištima iz Preventa.. :thumbup:
mayab

#113 Re: Rezervna guma???

Post by mayab »

Kako samo strucno zaserete temu, svaka čast! :D

POGLAVLJE VII. OPREMA VOZILA
^lan 145.
(1) Motorna i priklju~na vozila, osim bicikla s motorom, lahkog
motocikla, lahkog tricikla i ~etverocikla, motocikla, tricikla
i ~etverocikla, traktora, traktorskih prikolica, prikolica s
jednom osovinom, autobusa za gradski saobra}aj i vozila
namijenjenih za komunalne usluge (pranje i ~i{}enje ulica,
odvoz sme}a i fekalija i dr.), moraju imati rezervni to~ak s
pripadaju}om opremom koji se po potrebi mo`e upotrijebiti.
(2) Rezervni to~ak ne moraju imati motorna i priklju~na vozila
ako su gume ili naplatci opremljeni nekim sigurnosnim
sistemom za sigurnu vo`nju s ispuhanom gumom.
(3) Rezervni to~ak ne moraju imati motorna i priklju~na vozila
ukupne mase do 3,5 t ako vozilo posjeduje odgovaraju}e
sredstvo za privremeno osposobljavanje ispuhane gume
(npr. sprej ili pjena u boci pod pritiskom, itd.).

http://bihamk.ba/dokumenti/zakoni/Pravilnik.pdf
citroen

#114 Re: Rezervna guma???

Post by citroen »

Karabaja wrote:

joj respo, da se bogdo slažeš sa još nekom stvari. Pa fino sam ti objasnio, ako kupiš nešto što nije Golf, gubiš pare u startu, najkasnije pri preprodaji, a najranije na prvom servisu. Evo primjer, meni na Cliu crkne servo pumpa, kod Bunje je 700 KM, a u Brezi ima onaj Jakara što ih popravlja. Međutim, Jacques je servo pumpu napravio tako da se ona ne može reparirati, tako da sam morao izvaliti lovu. Da sam imao Pola, prošao bih jedno 7 puta jeftinije. Čak i da sam te dijelove tražio po otpadima, lakše bih našao tu servo pumpu.

A još jedna stvar, činjenica je da razvojem novih tehnologija VW prednjači nad direktnom konkurencijom, Opelom, Fordom i francuzima. Primjera ima mnogo, al ne da mi se. A ko misli da postoji bolja auto-industrija od njemačke taj je stvarno izgubio vezu s realnošću.[/quote]

Samo da te demantujem :mrgreen: stari kod Jakare reparirao servo pumpu na cliu 2000g 1.9DTI prije par mjeseci.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#115 Re: Rezervna guma???

Post by corolla02 »

Qler wrote:To dodje samo uz Mazdu :D ta strelica :D
ne, Corolla je to imala :wink:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#116 Re: Rezervna guma???

Post by corolla02 »

respo wrote:a recimo da ja ne koristim mobitel u voznji
pa opet je isto
ajd provozaj u podne na +40 pa pogledaj razliku izmedju onoga sa upaljenim i ugasenim svjetlima

i nemoj boga ti uzmati primjere kao sto si gore naveo
ako nemas iskustva u tome ne komentarisi
a ovo govorim iz iskustva
znas li ti uopste sta je Day Running Light?
ista je stvar kad neko upali svjetlo popodne, to iz pocetka izgleda kul ali poslje vidis da je besmislica bez koje se moze, jer ne zivimo svi u skandinaviji
Karabaja

#117 Re: Rezervna guma???

Post by Karabaja »

citroen wrote: Samo da te demantujem :mrgreen: stari kod Jakare reparirao servo pumpu na cliu 2000g 1.9DTI prije par mjeseci.

Eh, eto, kod mene je bio 2001. 1.2 RT i nije se mogla popraviti. Možda u dizele ugrađuju VW-ove pumpe :D
Blobi

#118 Re: Rezervna guma???

Post by Blobi »

johntra wrote:ovi što misle da je za iole novijeg VW-a lako naći dio na otpadu i pritome proći jeftinije, grdno se varaju...davno su prošla vremena smrdljivih dvičina i nalaska dijelova po trafikama...tako da bi servo pumpa za Pola bila približne cijene, ako ne i veće u ASA-i, a isto tako bi te oderali na autootpadu...to su više priče za malu djecu, da je VW-a sada povoljno održavati...
@Blobi, mrsko mi te citirati... :D nema više uvoza školjki od strane VW-a i sklapanja u Vogošći...VW Sarajevo sada samo proizvodi neke dijelove, sklapanja auta više nema...i Prevent pravi samo presvlake, a ne kompletna sjedišta...ali, to ipak ne umanjuje činjenicu da je na svijetu svaki četvrti VW, Audi ili Škoda sa kožnim sjedištima iz Preventa.. :thumbup:
Ja sam kupio dva bi-xenon fara za Passata za 120KM na auto otpadu u Kiseljaku :). Haman pa novi, a dzabe :D (kupio ih ako mi ne daj boze zatrebaju nekad, jer je to bila super ponuda)... A to za kozna sjedista, mislio sam da komplet sjedista i jos neke dijelove interijera pravi Prevent... :)
Better Man

#119 Re: Rezervna guma???

Post by Better Man »

respo wrote:
Karabaja wrote:joj respo, da se bogdo slažeš sa još nekom stvari. Pa fino sam ti objasnio, ako kupiš nešto što nije Golf, gubiš pare u startu, najkasnije pri preprodaji, a najranije na prvom servisu. Evo primjer, meni na Cliu crkne servo pumpa, kod Bunje je 700 KM, a u Brezi ima onaj Jakara što ih popravlja. Međutim, Jacques je servo pumpu napravio tako da se ona ne može reparirati, tako da sam morao izvaliti lovu. Da sam imao Pola, prošao bih jedno 7 puta jeftinije. Čak i da sam te dijelove tražio po otpadima, lakše bih našao tu servo pumpu.

evo primjer iz prve ruke
znaci sve sve
i kad to uporedim sa firminim golfom koji se odrzava u asi razlika je u korist pezoa
jos jedna stvar
tako da ti to otpada
ako ko misli i vidi da ima bolje autoindustrije ili bar neki dijelovi od njemacke znaci da gleda malo sire a ne samo njemacku autoindustriju

Imaju Japanci i njihova auto industrija.
Blobi

#120 Re: Rezervna guma???

Post by Blobi »

Better Man wrote:
respo wrote:

evo primjer iz prve ruke
znaci sve sve
jos jedna stvar
tako da ti to otpada

Imaju Japanci i njihova auto industrija.
Jesu li to oni kod kojih ne rade kocnice, servo, i koji sami ubrzavaju? :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#121 Re: Rezervna guma???

Post by Bobi »

mayab wrote:Kako samo strucno zaserete temu, svaka čast! :D

POGLAVLJE VII. OPREMA VOZILA
^lan 145.
(1) Motorna i priklju~na vozila, osim bicikla s motorom, lahkog
motocikla, lahkog tricikla i ~etverocikla, motocikla, tricikla
i ~etverocikla, traktora, traktorskih prikolica, prikolica s
jednom osovinom, autobusa za gradski saobra}aj i vozila
namijenjenih za komunalne usluge (pranje i ~i{}enje ulica,
odvoz sme}a i fekalija i dr.), moraju imati rezervni to~ak s
pripadaju}om opremom koji se po potrebi mo`e upotrijebiti.
(2) Rezervni to~ak ne moraju imati motorna i priklju~na vozila
ako su gume ili naplatci opremljeni nekim sigurnosnim
sistemom za sigurnu vo`nju s ispuhanom gumom.
(3) Rezervni to~ak ne moraju imati motorna i priklju~na vozila
ukupne mase do 3,5 t ako vozilo posjeduje odgovaraju}e
sredstvo za privremeno osposobljavanje ispuhane gume
(npr. sprej ili pjena u boci pod pritiskom, itd.).

http://bihamk.ba/dokumenti/zakoni/Pravilnik.pdf
Yes vala :lol: . a glede gume, ja pored rezervne imam i dvije :D pumpe, kad god mi treba ona izduvana :mrgreen: :skoljka: :mrgreen: .
Better Man

#122 Re: Rezervna guma???

Post by Better Man »

Karabaja wrote:
respo wrote:slazem se s tobom

Sad odosmo na drugu temu. To što ćeš ti radije kupiti ceed-a sa više opreme za manju cijenu, evo da ne ulazimo u raspravu o kvaliteti, obiće ti se od glavu kad ga budeš prodavao. Činjenica je da njemačka auta, a pogotovo VW drže cijenu, i to nije slučaj samo u BiH (kao što neki vole naglasiti), to je tako u većini zapadnoevropskih država. A zašto je to tako? Možda taj VW nije najudobniji i najopremljeniji, ali je lak i povoljan za voziti (čitaj održavati). Pouzdani su, skoro sve kvarove zna iole dobar majstor otkloniti, tržište autodijelova za njega je najraširenije u odnosu na sve ostale brendove.

Samo naivne budale mogu da za polovno VW vozilo daju više para nego što to vozilo vrijedi. O smiješnim i neutemeljenim primjerima skupoće održavanja francuskih vozila u odnosu na VW da ne govorim, jer sam se lično uvjerio za ove 3 godine i par mjeseci održavajući svoj Clio kod Bunje. Do sad sam na četiri redovna servisa i zamjenu jednog potrošnog dijela potrošio oko 750 KM. I sad nek mi neko kaže da bi za VW dao manje para na održavanje. Lako i povoljno je održavati VW, ali buvljim djelovima, tj. dijelovima koji nisu orginalni već su pravljeni po Kini i Turskoj i kod nakih balavih avlijanera koji misle da znaju poravljati vozilo. Održavajte svoje VW vozilo orginalnim djelovima, pa da vidimo što je lako i jeftino. Danas malo ko kupuje nov automobil da ga vozi 10 godina, već se uglavnom voze nekih 5 godina i mjenjaju staro za novo. Sad da ja kupim VW vozilo, jer ću ga moći skuplje jednog dana prodati, a da pritom iskrcam više para nego što vrijedi to vozilo i da svaku sitnicu moram posebno doplatiti i da imam u suštini kruto i neudobno auto koje je na meti lopova i u koje moraš ugraditi posebno određenu zaštitu ako ne želiš da ti ga ukradu, jer VW svojim kupcima ne daje mogučnost elektronske blokade motora, ustvari možeš imati, ali moraš dodatno platiti, a francuzi u najslabijim modelima nudi kao osnovnu opremu elektronsku blokadu motora. Mene prvernstveno interesuje kod kupovine novog vozila kvalitet, pouzdanost, udobnost, dizajn, dobra cijena i dosta opreme, ( danas francuzi to nude i ne samo oni, već i Japanci koji su po meni daleko ispred njemaca, a pogotovo precijenjenog i bezličnog VW-a.), jer ne kupujem nov automobil da bi ga kasnije mogao što bolje prodati, već ga kupujem i tražim da mi ponudi udobnost, pouzdanost, kvalitet. Kad su najveće gužve i kad idete svakih par minuta po metar i kad su vam noge non stop na kvačilu, kočnici i gasu tu dolazi jedna divna osobina francuza, a to su mekane i lagane komande, gdje vi uopće ne osjetite nikakav teret, umor i bol u nogama i kad nakon dužeg putovanja izađete iz automobila kao da niste uopće vozili, već ste bili svo vrijeme zavaljeni u neku udobnu fotelju.
Qler

#123 Re: Rezervna guma???

Post by Qler »

Sto se tice tih papucica, mekoce, moram priznati da je Golf V tu odlican. Kocnice su nevjerovatne, bukvalno, a gas i kvacilo mekani skroz. Ali da je tvrdo auto, jeste :D
Jimmy_The_Saint

#124 Re: Rezervna guma???

Post by Jimmy_The_Saint »

Dobro stručna lica, jel' se to na Golfu starom 10 godina sa 200.000 na satu ne treba sve mijenjati? Samo pitam. :evil:
Blobi

#125 Re: Rezervna guma???

Post by Blobi »

Better Man wrote:<crapcontent></crapcontent>
Vidi nesto, kazes potrosio si 750 KM na "potrosni dio", za 3 godine :). Koliko ti je presao Clio, i koliko prelazis godisnje? Evo da ti kazem nesto, ja dnevno znam sa svojim autom preci po 700-800km, a nekad i vise. Ne bi uopste tih "potrosnih" dijelova. Samo servisi po preporukama uputa iz servisne. A evo iz prve ruke, o mekoci komandi/papucica u famozno udobnim Renolima - sjedni u Golfa V, VI/Passata 6, pa ces vidjeti sta su mekane papucice. Ja se Laguni slomim u gradu jer je kvacilo tvrdo.

A o samoubrzavajucim japancima koji ne mogu zakocit ne zelim polemisat :D.
Post Reply