ima jedna mudra izreka pruzi se koliki ti je jorganDinoZe wrote:Haha nije lose opet se ceka rodbina iz dijaspore da pougura, heheheVragolan wrote:za prosjecnog bosanaca i hercegovca vizna liberalizacija ne znaci ama bas nista, prosjecni bosanac i hercegovac jedva skupi para za 5 dana u Gradcu, prosjecni bisanac i hercegovac vozi 20ak godina staro auto koje nema sanse da udje u EU,
ali je zato ukidanje viza ogrman psiholoski momenat, puno znaci kada nisi ogranicen vizom
jer lako se moze desiti da prosjecni bosanac i hercegovac dobije para od familije iz svecke i ode malo do njih
a ja cu samo do Obrezja i prve kafane na kafu i vraitti se i cekati Oktobar, kazu da je oktobar jedan divan mjesec pogotovu u njemackoj tacnije u minkenu
Moze li iko ista sam-))
Salim se ja malo razumjem ja to, samo ce to napraviti probleme u mnogim porodicama ali to je vec druga prica.
Nego da se osvrem na taj Gradac tu su potpuno u pravu. Vidio sam mnogo ljudi na formu koji kaze jeftinje u spaniji nego u hrvatskoj itd. Moram vam reci da je to apsolutni bullshit.
Za troclnau ili cetveroclnau porodicu je Hrvatska top. Jer tu natoce 100km benzina, ponesu sebi hrane i plate spavanje 10EUR. Za te pare nemogu ni doci do spanije njih troje ili cetvero.
A sto se tice O festa, jeste ludnica hehehe. Ali pocni vec sada pomalo stediti 10 EUR piva, 9.50 pola kokosi, 4 EUR banana prelivena ckoladom. Ali ako je gust nije ni skupo, nije svaki dan bajram-))
ali vecina neseg naroda ce u kredit pa otici do spanije cisto da bi mogli pricati da su bili u spaniji i pokazivati slike sa barsniog stadiona itd itd itd
i preko cijele godine kukati kako su kreditu (spanija je samo primjer, a ovakvo ponasanje se moze odnositi na sve zivo)
ali kao sto rekoh bitno je da vise nismo zatvoreni u toru, i kako ti rece u jednom od postova narod ce moci otici i licno se uvjeriti u neke stvari