Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Vragolan

#101 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by Vragolan »

DinoZe wrote:
Vragolan wrote:za prosjecnog bosanaca i hercegovca vizna liberalizacija ne znaci ama bas nista, prosjecni bosanac i hercegovac jedva skupi para za 5 dana u Gradcu, prosjecni bisanac i hercegovac vozi 20ak godina staro auto koje nema sanse da udje u EU,
ali je zato ukidanje viza ogrman psiholoski momenat, puno znaci kada nisi ogranicen vizom
jer lako se moze desiti da prosjecni bosanac i hercegovac dobije para od familije iz svecke i ode malo do njih

a ja cu samo do Obrezja i prve kafane na kafu i vraitti se i cekati Oktobar, kazu da je oktobar jedan divan mjesec pogotovu u njemackoj tacnije u minkenu
Haha nije lose opet se ceka rodbina iz dijaspore da pougura, hehehe
Moze li iko ista sam-))
Salim se ja malo razumjem ja to, samo ce to napraviti probleme u mnogim porodicama ali to je vec druga prica.
Nego da se osvrem na taj Gradac tu su potpuno u pravu. Vidio sam mnogo ljudi na formu koji kaze jeftinje u spaniji nego u hrvatskoj itd. Moram vam reci da je to apsolutni bullshit.
Za troclnau ili cetveroclnau porodicu je Hrvatska top. Jer tu natoce 100km benzina, ponesu sebi hrane i plate spavanje 10EUR. Za te pare nemogu ni doci do spanije njih troje ili cetvero.

A sto se tice O festa, jeste ludnica hehehe. Ali pocni vec sada pomalo stediti 10 EUR piva, 9.50 pola kokosi, 4 EUR banana prelivena ckoladom. Ali ako je gust nije ni skupo, nije svaki dan bajram-))
ima jedna mudra izreka pruzi se koliki ti je jorgan ;-)
ali vecina neseg naroda ce u kredit pa otici do spanije cisto da bi mogli pricati da su bili u spaniji i pokazivati slike sa barsniog stadiona itd itd itd
i preko cijele godine kukati kako su kreditu (spanija je samo primjer, a ovakvo ponasanje se moze odnositi na sve zivo)
ali kao sto rekoh bitno je da vise nismo zatvoreni u toru, i kako ti rece u jednom od postova narod ce moci otici i licno se uvjeriti u neke stvari
mirnisan

#102 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by mirnisan »

Risto Kuglarić wrote:A šta tebe to snađe u tuđini za 2000 KM ako nije tajna? :shock: :shock: :shock:
nije tajna.muž mi je imao moždani udar.
strašno je to kad ti se desi u tuđini.čovjek je bespomočan.kontaktirala sam naše socijalno da mu pokriju troškove,računam borac je i tako ...ali se prevarih.nisu dozvolili.znam da pokrivaju troškove samo aki si "nečiji",pošto smo mi ničiji morali smo se sami snalaziti.srečom imali smo to osiguranje i ljudi su direktno platili bolnici.svaka im čast. :thumbup:
ultima_palabra

#103 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by ultima_palabra »

Vragolan wrote:ima jedna mudra izreka pruzi se koliki ti je jorgan
ali vecina neseg naroda ce u kredit pa otici do spanije cisto da bi mogli pricati da su bili u spaniji i pokazivati slike sa barsniog stadiona itd itd itd
i preko cijele godine kukati kako su kreditu (spanija je samo primjer, a ovakvo ponasanje se moze odnositi na sve zivo)
ali kao sto rekoh bitno je da vise nismo zatvoreni u toru, i kako ti rece u jednom od postova narod ce moci otici i licno se uvjeriti u neke stvari
Jesi siguran? Kod prosječnog Bosanca putovanja baš i nisu na cijeni... radije će ti taj u kredit zbog nekog bijesnog mobitela ili nečega što može pokazati svima :-D Eh sad jedino da sliku sa stadiona ištampa na majicu pa nosa po gradu ;-)
Vragolan

#104 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by Vragolan »

ultima_palabra wrote:
Vragolan wrote:ima jedna mudra izreka pruzi se koliki ti je jorgan
Jesi siguran? Kod prosječnog Bosanca putovanja baš i nisu na cijeni... radije će ti taj u kredit zbog nekog bijesnog mobitela ili nečega što može pokazati svima :-D Eh sad jedino da sliku sa stadiona ištampa na majicu pa nosa po gradu ;-)
pa dobro ima i toga, pa uzimaju se cak i auta pa se dvije ili tri godine jede argeta, narezak i parizer
ali vise govorim o onim obicnim porodicnim ljudima
Vragolan

#105 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by Vragolan »

bit ce tu svega
ali to je sada vec druga tema a i ova je otisla k vragu kao i mnoge na ovom forumu

znaci kada bi bio u mogucnosti da odmah negdje otputujem to bi bila jedna tura po EU sa autom, naravno kada bi imao para,
mozda skupim kakvih para pa za novu do ljubljane ili beca ne bi dalje, sada kad skontam nema ama bas nista sto bi bas volio otici pogledati, ono volio bi sve pogledati ali nista me specijalno ne privlaci, da jedva cekam ukidanje viza, osim oktoberfesta :D, mozda kakav mocan ZOO,
missko

#106 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by missko »

raja masta o alianz areni i bayernu. Nek nam dinoZe kaze koliko je puta bio na tekmi bayerna i koje su cjene.
ultima_palabra

#107 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by ultima_palabra »

Imam rođaka blizu Munchena, kaže da se za neke lošije utakmice u kupu ili u grupnoj fazi Lige prvaka može ući za desetak ojra :D
Vragolan

#108 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by Vragolan »

DinoZe wrote:
Vragolan wrote:bit ce tu svega
ali to je sada vec druga tema a i ova je otisla k vragu kao i mnoge na ovom forumu

znaci kada bi bio u mogucnosti da odmah negdje otputujem to bi bila jedna tura po EU sa autom, naravno kada bi imao para,
mozda skupim kakvih para pa za novu do ljubljane ili beca ne bi dalje, sada kad skontam nema ama bas nista sto bi bas volio otici pogledati, ono volio bi sve pogledati ali nista me specijalno ne privlaci, da jedva cekam ukidanje viza, osim oktoberfesta :D, mozda kakav mocan ZOO,
jaro tu mozes dvije muhe od jednom ubiti. :-D
Oktobarfest i München Hellabrun jer je to 3 Zoo po velicini u Evropi. A taman je kraj spetembra lijepo vrijeme i za zoo i za ofest :-D
Jedino jos ako si fan Bayerna imas i to, ali to moras malo prije rezervistai, jedno mjesec -dva prije za kartu.
A i kao nebude karata za utakmicu odes im na trening tu su ti svakako blizi :-D
:thumbup: odlicno, tako ce i biti
MC_82

#109 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by MC_82 »

ima li ovih naših holanđana na ovom forumu da me upute šta obavezno obići u amsterdamu i par uputa da mi daju iz prve ruka na šta trebam obratiti pažnju kad sam tamo. amserdam je planiram kao izlet (max 2 dana) tako da samo ono najvažnije. :)
hvala!
za dinoze: da nisi malo pretjerao sa putarinama do minhena? više puta sam vozio tom rutom, nikada nisam toliko platio.
15€ kroz hrvatsku, 10€ vinjeta (10 dana važi) + 10€ tuneli (austrija), kroz sloveniju se može komotno zaobići autoput. suma sumarum 35€ putarine razne. trasa sarajevo - zagreb - maribor - minhen. s tim da se kroz austriju tuneli (ovi što se plaćaju posebno, ima ih 2) mogu zaobići.
Nogatrans

#110 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by Nogatrans »

Sto se tice puta u Minhen znam da odprilike sa autom izade put u jednom pravcu blizu 300Km.I naravno znam koliko odprilke kostaju ulaznice i nece mi biti zao niti jedne marke za to dati jer vec dugo cekam i glavna je prepreka bila viza da bi mogao doci na utakmicu u Minhen. Za vrijemerata sta sam bio u Minhenu neki 7 godina tako da odprilike znam kako to ide, stim sto su sada cijene dosta visocije nego nekad ranije,Gledao sam kao dijete Bayern na Olimpijskom stadionu,al mi je velika zelja da sada gledam Bayern sa ovim velikim zvjezdama. Naravno racunam biti neki 7 dana i mislim da sa 1000Km mogu solidno proci jer imam gdje stanovati i naravno jesti. :mrgreen: Moja odluka je bila da odem gore i pogledam Bayern pa makar ne isao na more jer sam svjestan da ne mogu oboje.

Mozda ce neko misliti ovaj je lud al ja na more ako nista mogu otici na dva dana ljeti i meni dosta. :D :D
suncica24

#111 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by suncica24 »

Do Spanije mozes otici i vratiti se za nekih 100eura, sa Spanair-om. Doduse, iz Beograda ili Dubrovnika (tokom ljeta), ali karta do Beograda, povratna je 30eura, sto ispadne veoma povoljno, samo ako si fleksibilan i ubodes na vrijeme prave datume i karte.
I onda imas hostele za nekih 2O eura po dvokrevetnoj sobi, tako da ni taj Nou Camp nije tako daleko.
Nogatrans

#112 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by Nogatrans »

Da ja sam dolazim, naravno da bi ustedio, al vodim porodicu sa sobom tako da mi je ipak sa autom na kraju usteda.Znam ja da mogu otici na Sabanerstrasse al ipak utakmica je utakmica a i sam ambijent je jedan dozivljaj koji se ne zaboravlja.

:bih: :bih:
alibaba_i_30_godina

#113 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by alibaba_i_30_godina »

Velika je greska, da ne kazem zabluda, sto mnogi ljudi odmah misle da ce ukidanjem viza biti u mogucnosti da napuste nasu zemlju i naci neki dobar posao u drugoj zemlji.

Potpuno je jasno da samo ukidanje viza ima ogromne pozitivne efekte, kako na osjecaj slobode i prihvatljivosti, tako i na biznis u smislu da ce se lakse moci sklapati dogovori i ugovori sa ino partnerima zbog nepostojanja ogranicavajucih faktora za putovanje.

Medjutim, mnogima treba razjasniti da ce i dalje vaziti odredjena pravila i regulacije sto se tice ulaska u druge zemlje, ovdje prije svega mislim na troskove boravka, osiguranja i slicno.

I danas kada su nam potrebne vize ima dosta ljudi koji putuju, kada se vize ukinu taj broj ce se vjerovatno i povecati al' ne u onoj mjeri u kojoj svi mastaju.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#114 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by A1fa »

MC_82 wrote:ima li ovih naših holanđana na ovom forumu da me upute šta obavezno obići u amsterdamu i par uputa da mi daju iz prve ruka na šta trebam obratiti pažnju kad sam tamo. amserdam je planiram kao izlet (max 2 dana) tako da samo ono najvažnije. :)
hvala!
za dinoze: da nisi malo pretjerao sa putarinama do minhena? više puta sam vozio tom rutom, nikada nisam toliko platio.
15€ kroz hrvatsku, 10€ vinjeta (10 dana važi) + 10€ tuneli (austrija), kroz sloveniju se može komotno zaobići autoput. suma sumarum 35€ putarine razne. trasa sarajevo - zagreb - maribor - minhen. s tim da se kroz austriju tuneli (ovi što se plaćaju posebno, ima ih 2) mogu zaobići.
Mene strah samo da naši ove liberalne holandske zakone u vezi la(h)kih droga bukvalno ne shvate, pa ne ponesu stozinu u autobus da uplaste travu :D
Vragolan

#115 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by Vragolan »

suncica24 wrote:
Do Spanije mozes otici i vratiti se za nekih 100eura, sa Spanair-om. Doduse, iz Beograda ili Dubrovnika (tokom ljeta), ali karta do Beograda, povratna je 30eura, sto ispadne veoma povoljno, samo ako si fleksibilan i ubodes na vrijeme prave datume i karte.
I onda imas hostele za nekih 2O eura po dvokrevetnoj sobi, tako da ni taj Nou Camp nije tako daleko.
suncice ne shvati spaniju bukvalno (gledaj na to kao pokondirenost naroda, spaija je samo promjer)

to za karte nesta ne vjerujem, jesi li ti licno probala, tako sam i isao za istanbul karta 100KM ali je zato aerodromska taksa 80 Ojra
ali i ako bi isao u spaniju radije bi sa svojim autom, guzica vidi puta, stani i podji kad hoces i gdje hoces itd itd

meni ni jedna destinacija nije "daleko", hvala Bogu, ali imas ljudi kojima i je i makarska daleko u tom kontekstu je bio moj post (spanija) i komentrarisao sam sta njima znaci vizna liberalizacija
vozač

#116 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by vozač »

DinoZe wrote:
Nogatrans wrote:Da ja sam dolazim, naravno da bi ustedio, al vodim porodicu sa sobom tako da mi je ipak sa autom na kraju usteda.Znam ja da mogu otici na Sabanerstrasse al ipak utakmica je utakmica a i sam ambijent je jedan dozivljaj koji se ne zaboravlja.

:bih: :bih:
Tu si u pravu, onda je autom jeftinije sa familijom.
To je isto ono za Spaniju izgleda jeftino kada jedno ide ali cim covjek im porodicu druga je stavr. :-D
samo utakmice gdje god se ukaže prilika, jooooooj jedva čekam, poslije PL BiH sve je spektakl, :thumbup:
ima doduše jedan problem, mislim da će karte biti prilično skupe, al jebaji ga, merak nije skup :run:
Vragolan

#117 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by Vragolan »

Poison Ivy wrote:Kakva Makarska? Znam pojedince kojima su i Barice i Vrelo Bosne daleko. :roll:
upravo to, a nazalost takvih pojedinaca je veeeelika vecina koje boli neka stvar za vize
Risto Kuglarić

#118 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by Risto Kuglarić »

mirnisan wrote:
Risto Kuglarić wrote:A šta tebe to snađe u tuđini za 2000 KM ako nije tajna? :shock: :shock: :shock:
nije tajna.muž mi je imao moždani udar.
strašno je to kad ti se desi u tuđini.čovjek je bespomočan.kontaktirala sam naše socijalno da mu pokriju troškove,računam borac je i tako ...ali se prevarih.nisu dozvolili.znam da pokrivaju troškove samo aki si "nečiji",pošto smo mi ničiji morali smo se sami snalaziti.srečom imali smo to osiguranje i ljudi su direktno platili bolnici.svaka im čast. :thumbup:
ihhh, baš sranje jebote... :cry: ajd dobro je da je sretno završilo.
suncica24

#119 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by suncica24 »

Vragolan wrote:
suncica24 wrote:
suncice ne shvati spaniju bukvalno (gledaj na to kao pokondirenost naroda, spaija je samo promjer)

to za karte nesta ne vjerujem, jesi li ti licno probala, tako sam i isao za istanbul karta 100KM ali je zato aerodromska taksa 80 Ojra
ali i ako bi isao u spaniju radije bi sa svojim autom, guzica vidi puta, stani i podji kad hoces i gdje hoces itd itd

meni ni jedna destinacija nije "daleko", hvala Bogu, ali imas ljudi kojima i je i makarska daleko u tom kontekstu je bio moj post (spanija) i komentrarisao sam sta njima znaci vizna liberalizacija
Probala licno vise puta :)
I da, radi se o kartama u koje su ukljucene takse, prtlajg i ostalo, caka je samo u tome da "potrefis" na vrijeme kartu (nekih mjesec, dva prije).
JThomas

#120 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by JThomas »

Vragolan wrote:
Poison Ivy wrote:Kakva Makarska? Znam pojedince kojima su i Barice i Vrelo Bosne daleko. :roll:
upravo to, a nazalost takvih pojedinaca je veeeelika vecina koje boli neka stvar za vize
što reče jedan moj haver - raju iz tramvaja izbacuju jer nemaju za karte... :D
alica.k

#121 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by alica.k »

DinoZe wrote:Imam jako tacne informacije, jer osiguravam letove ryan aira-))
Ovako sve zavisi od aerodroma sa kojeg polijeces i na koji slijeces:
Uzecemo odrpilike srednji evropski let:
Spanija - Njemacka
Taj let evo aktuelno kosta povratno 180eur po osobi ( 90 EUR ) samo let ut to dolazi : 32,70 EUR porez, 5 EUR online check in, 15 EUR za prtljagu, 5 EUR administracija i 20 EUR specijalni porez za letove: Ovaj zadnji porez je samo za letove iz i za Njemacku, Austriju, Francusku i Englesku.
Morate dobro paziti sa Ryan Air i Easy jet, cijene letova jesu male ali oni uzimaju na glupostima pare, kao npr da ti ispirinta kartu 5 EUR, prtljaga se uvijek placa znaci ne postoji minimalno besplatno i onda milion drugih sitnica na kojem uzimaju pare. Uglvanom to j prevara.
Ja letim 7-8 puta godisnje za Sarajevo i moram reci da je LH najbolja, kod njih se moze naci povratna za 150 EUR, narvano preko 7 dana i mora se biti fleksibilan sto se tice departures. Sada za novu sam rezervisao sebi povratnu za 246EUR, to je zato sto su praznici i jednostavno vec 2 mjesece nema vise mjesta.
Mora se jos razmisliti da se kupi i osiguranje ako se leti sa low cost airlines, jer u slucaju da kase ili otkazu let sto znaju vrlo cesto uraditi ostajete bez para i bez leta. Sto kod redovnih velikih linija nije slucaj.
ljudi koji lete ryanom (a i ostalim lcc) tesko da ce uzimat dodatnu prtljagu i tak (bar ja ne bih to nosila nit placala. za par dana je dosta mali kofercic koji moze u carry on)
Going Out: 10/11/2010 10:25hrs
Barcelona - Düsseldorf (Weeze)
1 x Adult 19.99 EUR
Taxes/Fees 0.00 EUR
1 x Web Check in 5.00 EUR
Coming Back: 15/11/2010 13:25hrs
Düsseldorf (Weeze) - Barcelona
1 x Adult 12.99 EUR
Taxes/Fees 0.00 EUR

Total
Total Cost 42.98 EUR
znaci nije 180 eura po osobi, vec kad dodas tih jos 30 za prtljagu izadje ti 72.98 EUR za povratnu kartu, a rezervacija je za 10. i 15. 11. da sad rezervises za februar sigurna sam da jeftinije izadje.

kad imas online check in, ne printas kartu. dozvoljeno ti je unijeti jedan manji kofer kao carry on, znaci ne ide na check in i samim tim ne placas. ne siri dezinformacije, pls.
a da je prevara, ajde dobro, svakom njegovo.
iceman ze

#122 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by iceman ze »

Imam zelju otici na skijanje u Austriju, tako da radim na tome oko cijene puta, smjestaja i sl. Mislim da se uz malo ustede i dobre organizacije i ne bi previse potrosilo, uostalom ljudi stede za dobar godisnji. E sad sto su nasi ljudi navikli, samo ljeti odmarati to je druga stvar. Ja licno se vise odmaram zimi, tako da cu sigurno budzetirati svoj zimski odmor. Malo sam se raspitao po ski forumima, i ne zvuci uopste nemoguce. :-)
XL4

#123 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by XL4 »

;-)
Last edited by XL4 on 29/10/2010 09:58, edited 1 time in total.
alibaba_i_30_godina

#124 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by alibaba_i_30_godina »

XL4 wrote:
alica.k wrote:
DinoZe wrote:Imam jako tacne informacije, jer osiguravam letove ryan aira-))
Ovako sve zavisi od aerodroma sa kojeg polijeces i na koji slijeces:
Uzecemo odrpilike srednji evropski let:
Spanija - Njemacka
Taj let evo aktuelno kosta povratno 180eur po osobi ( 90 EUR ) samo let ut to dolazi : 32,70 EUR porez, 5 EUR online check in, 15 EUR za prtljagu, 5 EUR administracija i 20 EUR specijalni porez za letove: Ovaj zadnji porez je samo za letove iz i za Njemacku, Austriju, Francusku i Englesku.
Morate dobro paziti sa Ryan Air i Easy jet, cijene letova jesu male ali oni uzimaju na glupostima pare, kao npr da ti ispirinta kartu 5 EUR, prtljaga se uvijek placa znaci ne postoji minimalno besplatno i onda milion drugih sitnica na kojem uzimaju pare. Uglvanom to j prevara.
Ja letim 7-8 puta godisnje za Sarajevo i moram reci da je LH najbolja, kod njih se moze naci povratna za 150 EUR, narvano preko 7 dana i mora se biti fleksibilan sto se tice departures. Sada za novu sam rezervisao sebi povratnu za 246EUR, to je zato sto su praznici i jednostavno vec 2 mjesece nema vise mjesta.
Mora se jos razmisliti da se kupi i osiguranje ako se leti sa low cost airlines, jer u slucaju da kase ili otkazu let sto znaju vrlo cesto uraditi ostajete bez para i bez leta. Sto kod redovnih velikih linija nije slucaj.
ljudi koji lete ryanom (a i ostalim lcc) tesko da ce uzimat dodatnu prtljagu i tak (bar ja ne bih to nosila nit placala. za par dana je dosta mali kofercic koji moze u carry on)
Going Out: 10/11/2010 10:25hrs
Barcelona - Düsseldorf (Weeze)
1 x Adult 19.99 EUR
Taxes/Fees 0.00 EUR
Coming Back: 15/11/2010 13:25hrs
Düsseldorf (Weeze) - Barcelona
1 x Adult 12.99 EUR
Taxes/Fees 0.00 EUR

Total
Total Cost 42.98 EUR
znaci nije 180 eura po osobi, vec kad dodas tih jos 30 za prtljagu izadje ti 72.98 EUR za povratnu kartu, a rezervacija je za 10. i 15. 11. da sad rezervises za februar sigurna sam da jeftinije izadje.

kad imas online check in, ne printas kartu. dozvoljeno ti je unijeti jedan manji kofer kao carry on, znaci ne ide na check in i samim tim ne placas. ne siri dezinformacije, pls.
a da je prevara, ajde dobro, svakom njegovo.
Opet ti ;-) RA i ostale LBAL kompanije sa kojima sam letio nikada u svoju cijenu nisu uracunavali aerodromske taxe, koje dodju kao iznenadjenje ako letis prvi put sa nekog od tih aerodroma, a iste su prije 10-ak godina dok sam jos uvijek putovao Evropom bile i po 40 EUR, primjer RA let za Barcelonu iz Sarloa.
Nemoj se uvrijediti, ali imam osjecaj da si ti jedan veliki virtualni putnik kojem stvarna putna relacija Vogosca - Nisici prema sjeveru i Vogosca - Sarajevo - Makarska prema jugu. Ali to me se ne tice, stvar je da dezinformises ljude na forumu sa svojim izlistavanjima online pretraga.
Bolje bi ti bilo da si se posluzila modelom koji sam iznio u svom prvom postu na ovoj temi i san pretvorila u javu, umjesto sto si me svojom balkanstinom izazvala da isti obrisem.

P.S. I ovj cu izbrisati cim ga ti procitas :D
Kakvo je to brisanje postova?! :roll: :-)

Evo moj neces moci ti izbrisati, jedino ako to uradi neko od moderatora.

Rekao si da si putovao prije 10-ak godina, sto odmah ne mora znaciti da je ista situacija kao i prije sto je bila. Iskreno, nemam bas puno iskustva sa ovim low budget letovima jer ili sam putovao privantim automobilom (cesci slucaj) ili normalnom avionskom linijom gdje se plati puna cijena karte.
alica.k

#125 Re: Kuda ce te prvo ici ako nam ukinu vize ?

Post by alica.k »

XL4 wrote:Opet ti ;-) RA i ostale LBAL kompanije sa kojima sam letio nikada u svoju cijenu nisu uracunavali aerodromske taxe, koje dodju kao iznenadjenje ako letis prvi put sa nekog od tih aerodroma, a iste su prije 10-ak godina dok sam jos uvijek putovao Evropom bile i po 40 EUR, primjer RA let za Barcelonu iz Sarloa.
Nemoj se uvrijediti, ali imam osjecaj da si ti jedan veliki virtualni putnik kojem stvarna putna relacija Vogosca - Nisici prema sjeveru i Vogosca - Sarajevo - Makarska prema jugu. Ali to me se ne tice, stvar je da dezinformises ljude na forumu sa svojim izlistavanjima online pretraga.
Bolje bi ti bilo da si se posluzila modelom koji sam iznio u svom prvom postu na ovoj temi i san pretvorila u javu, umjesto sto si me svojom balkanstinom izazvala da isti obrisem.

P.S. I ovj cu izbrisati cim ga ti procitas :D
pa ovo je sad vec vrijedjanje na licnoj osnovi. al nema veze hajd. jel ti dugo trebalo da pretrazis sve postove i nadjes da zivim u vogosci?

ajde, dokazi da sam nesto netacno iznijela u svom postu. informacije su sa ryanair stranice, dala sam i datume, i cijene koje meni izbaci. ljudi fino napisali da se ne placa taksa. ponovo ti kazem, nadji na forumu negdje ima post o tome (koji nisam ja pisala!) gdje covjek fino objasnjava politiku ryana i zasto mogu ponuditi te cijene koje nude.

mislim ono...bosnjo ko bosnjo. mora biti ubleha. i ovdje se ja prestajem raspravljati s tobom o icemu. ne znam pricati s prepotentnim ljudima.
Post Reply