Americka "auta"

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
flaster

#101 Re: Americka "auta"

Post by flaster »

Cafe Camargue wrote:amerikanci prave sirove automobile, zašto? pa može im se
litar benzina im je 0,5 KM

stavi im evropske cijene goriva i vidjećeš šta će onda pravit i kupovat

Gallon supera na Shellu gdje ja sipam je $3.25. Znaci litar je oko 80 centi a to je opet oko 1.20 maraka ugrubo. Eto, nemoj da vrijedjas, nije vise 0,5 km :D :D
hookah

#102 Re: Americka "auta"

Post by hookah »

ja placam evropske cijene goriva, a ipak vozim amerikanca sa četri tisuć i sedam stotina kubičnih centimetara :-D može mi se 8-) a vi ganjajte pola... a i cijelog :D
Scorpions

#103 Re: Americka "auta"

Post by Scorpions »

Kiberluskoni wrote:Da vam dam koji hint: there is no replacement for engine displacement ili horsepower sells cars, torque wins races.
Mislim da je tacnije ovako: “Peak power sells cars. High average power wins races.” 8-)
mišmaš

#104 Re: Americka "auta"

Post by mišmaš »

e upravo tako majstore... isto kao kad prodaju zvučnike, oni kinezi napišu 100 W, a ustvari peak snaga na 1 Hz ili koji kurac, a ustvari je to 5 W... isto i vako ima on 200 HP al da ga iscijediš... dok onaj sa hjudž endžn to imaju u svakom momentu... ja volim evropljana, volio bih ga se riješit i dočepat se kakvog amerikanca oujea nadam se da ću uskoro :dance:
herbert mekfjuger

#105 Re: Americka "auta"

Post by herbert mekfjuger »

mišmaš wrote:e upravo tako majstore... isto kao kad prodaju zvučnike, oni kinezi napišu 100 W, a ustvari peak snaga na 1 Hz ili koji kurac, a ustvari je to 5 W... isto i vako ima on 200 HP al da ga iscijediš... dok onaj sa hjudž endžn to imaju u svakom momentu... ja volim evropljana, volio bih ga se riješit i dočepat se kakvog amerikanca oujea nadam se da ću uskoro :dance:
:thumbup: :thumbup:

to je to :D
Amerikanac s 4.0 motorom piči po autoputu na 1000-1200 obrtaja, znači bez gasa... A zašto? Pa zbog kubikaže velike :D Pa sad vidte šta je krkanluk, a šta nije :D
Last edited by herbert mekfjuger on 22/11/2010 02:11, edited 1 time in total.
vnm

#106 Re: Americka "auta"

Post by vnm »

znaci 100 o/min a ti picis auto putem...e nek sam i to cuo :D
herbert mekfjuger

#107 Re: Americka "auta"

vnm wrote:znaci 100 o/min a ti picis auto putem...e nek sam i to cuo :D
ne 100, nego 1000, editovo sam post. Jesi mislio :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#108 Re: Americka "auta"

Post by corolla02 »

hookah wrote:ja placam evropske cijene goriva, a ipak vozim amerikanca sa četri tisuć i sedam stotina kubičnih centimetara :-D može mi se 8-) a vi ganjajte pola... a i cijelog :D
*bem ti V8 :D ; pa mogo si dva golfa kupiti i po snazi i velicini za jedan Jeep :wink:
hookah

#109 Re: Americka "auta"

Post by hookah »

mogo sam, al pazi nešto vako... koji će mi qrc golf, ono fkt ne kontam to vozilo nikako... treba ih sve sakupit na jedno mjesto i zakopat u kakvu veliku rupu. čuj golf jbt :D

btw taj mlitavi skučeni neudobni ružni golf skuplji 10 puta jebo ga švabo precijenjeni
vnm

#110 Re: Americka "auta"

Post by vnm »

herbert mekfjuger wrote:ne 100, nego 1000, editovo sam post. Jesi mislio :D
ovdje je obicno svako prozivanje i korigovanje zlobno i jedva cekaju da nesto pogrijesis, pa sam pokusao da bude decentno :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#111 Re: Americka "auta"

Post by corolla02 »

hookah wrote:mogo sam, al pazi nešto vako... koji će mi qrc golf, ono fkt ne kontam to vozilo nikako... treba ih sve sakupit na jedno mjesto i zakopat u kakvu veliku rupu. čuj golf jbt :D

btw taj mlitavi skučeni neudobni ružni golf skuplji 10 puta jebo ga švabo precijenjeni
ma tebe treba odmah u Den Haag :oops: :mrgreen:
herbert mekfjuger

#112 Re: Americka "auta"

corolla02 wrote:
hookah wrote:mogo sam, al pazi nešto vako... koji će mi qrc golf, ono fkt ne kontam to vozilo nikako... treba ih sve sakupit na jedno mjesto i zakopat u kakvu veliku rupu. čuj golf jbt :D

ako naiđe blobi najebo si :lol:
corolla02

#113 Re: Americka "auta"

Post by corolla02 »

herbert mekfjuger wrote:
corolla02 wrote:

ako naiđe blobi najebo si :lol:
primary suspect in the genocide :lol:
EsadCo

#114 Re: Americka "auta"

Post by EsadCo »

Pontiac Aztec mrceni :run:

Image
Image
EsadCo

#115 Re: Americka "auta"

Post by EsadCo »

Image
Image

Ovo djeluje pristojno mada daleko mu kljucevi od moje kuce :)
Vidim i dalje ugradjuju antenu na izvlacenje :-D
EsadCo

#116 Re: Americka "auta"

Post by EsadCo »

Fiat ih polako dobodi u red

Image
Image
Image
Image

Mada mi se ovaj enterije uopste ne svidja, ponovo je americni dizajniran i ukrasen fus materijalima.
EsadCo

#117 Re: Americka "auta"

Post by EsadCo »

A na onog Chryslera 200 ako stave Lancia logo, slobodno mogu da izbroje prodate komade na prste jedne ruke, a Lanciji da ugase i aparate za disanje :x !
Qler

#118 Re: Americka "auta"

Post by Qler »

Juce sam pricao sa covjekom koji se bavi uvozom auta, i kroz pricu sa njim, oko ovog uvoza, kaze kad pocne zakon, homologacija, sva auta iz USA ce se morati prepraviti prema nasim standradima. Sto znaci, novi farovi sa pozicijama, zadnja maglenka, kilometar sat u km/h a ne u miljama, a ovi iz engleske ce morati mijenjati strane volanima. Kaze ja jednog VW-a iz USA homologacija ce ga doci oko 2000KM i nece se moci registrovati dok se to ne odradi...
Kiberluskoni

#119 Re: Americka "auta"

Post by Kiberluskoni »

Ta priča oko homologacije je prilično površno odrađena. Druga strana same priče je lobi uvoznika koji na sve načine opstruiraju uvoz jeftinih vozila, a u tu svrhu lažu i petljaju.
Recimo kada je emisija gasova u pitanju, američka vozila se unutar Amerike razlikuju. U ovome se najviše ističe Kalifornija koja ima jako stroge propise. Svaki proizvođač je obavezan da proizvodi Kalifornija modele koji moraju zadovoljiti njihove norme. Rezultat je da recimo, Jeep Cherokee za Evropu ima 1 lambda sondu, prije katalizatora, američki 2 (jednu prije a jednu poslije), a kalifornijski 4 sonde. Takođe, državna norma na nivou SAD je dosta detaljnija od evropskih, tako da imaju različite nivoe emisija gasova, zavisno od kilometraže koju je vozilo prešlo, što je opet sasvim logično. Takođe, nema petljanja po auspuhu i akatalizatoru i ako to uradiš, prijeti ti velika kazna. Dizeli u Americi nisu imali prolaz do nedavno, prije svega zbog stroge norme o emisiji koju većina proizvođača nije mogla da zadovolji uz niske troškove (izuzetak su premium modeli).
Sada se nama može desiti da zahvaljujući ovome zakonu možeš uvesti auto sa euro 3 motorom sa izvađenim katalizatorom i 400 000 na satu, a ne možeš auto iz Amerike koje ima bolju emisiju od njega.
Pravi posao bi bilo mjerenje izduva prilikom prve registracije i smjernice koja bi vozila mogla zadovoljiti tu normu, a da sva idu na pregled da to potvrde.
herbert mekfjuger

#120 Re: Americka "auta"

EsadCo wrote:Image
Image

Ovo djeluje pristojno mada daleko mu kljucevi od moje kuce :)
Vidim i dalje ugradjuju antenu na izvlacenje :-D
za mene inače najružniji jeep, pa i najbesmisleniji :S
citroen

#121 Re: Americka "auta"

Post by citroen »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Moji favoriti :sax: :sax: :sax:
herbert mekfjuger

#122 Re: Americka "auta"

^ to je to :D jedino taj Jeep novi mi vizuelno i nije baš nešto... I dodaj tu još Chrysler 300C i Jeep Wrangler i još neke starije modele i to je to :D
Zvek

#123 Re: Americka "auta"

Post by Zvek »

Vidim da na forumu ima strucnjaka za americke i 4x4 automobile, molio bih informaciju kakav je Cherokee 2.5 CRD kao na slici? Automatska, rucna transmisija, ovjes, 4x4 pogon, motor...

Image

Ne planiram kupovinu, ali mi se ovaj model svidja i rado bih ga posjedovao :)
kreso_atac

#124 Re: Americka "auta"

Post by kreso_atac »

U svakom slucaju prednost dajem automatskom mjenjacu u njemu, zbog boljeg i pristupacnijeg iskoristenja resursa motora. CRD motor jako dobar, ima finu zalihu momenta, jer nije auto pretjerano tesko. pogoni su mu dobri, treba ici na quadra opcije. onako sasvim dobra kombinacija ko voli i off road, a i po cesti nije za baciti.
sheikh

#125 Re: Americka "auta"

Post by sheikh »

Dajte ba ljudi :)
Ja najvise volim evropska auta,ali americka auta su veoma dobra :)
Niko od nas ne moze reci da je neko vozilo ruzno ili slicno,jer koliko ja znam niko od nas nije neki modni kriticar ili k***c palac :) Mozda se osobi toj ne svidja,ali da je ruzan,stvar ukusa :)
ML,X5,X6.Touareg itd su dobra vozila,sminkerska :)
Puno ljepsa od npr Hummer 5.7 Hemi :)
Ali hajde otidji sa bmw-om ili meckom u kaljugu na offroad teren i sa amerom nekim pa ces vidjeti sta znaci dzip :)
Nemojte me pogresno razumjeti :)
ML i x-ici su odlicna vozila :)
ali sto se tice opakih terena,ne mogu meda Jeepu ili Toyoti.... :dance: :dance: :dance:
Post Reply