Kocka kao porok, kocka je bolest
-
PAZI
#101 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
Kocka je Bolest,boleština...strašna,strašna,strašna!Kao i svakabolest ako prijeđe u Hronični stadij konačan ishod za "oboljelog"je fatalan.Ali ima efikasnog lijeka/znam iz vlastitog iskustva/
Ako na ovom forumu ima ko da ima problem sa odvikavanjem/a htjeo bi/od ovog užasa,javite mi se slobodno na pp,sa zadovoljstvom ću prenijeti iskustva/metode,ljude,mjesto,,/koi su meni pomogli
Ako na ovom forumu ima ko da ima problem sa odvikavanjem/a htjeo bi/od ovog užasa,javite mi se slobodno na pp,sa zadovoljstvom ću prenijeti iskustva/metode,ljude,mjesto,,/koi su meni pomogli
-
cretino
#102 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
Naravno da ima lijeka... Sve se može pobijediti, ali treba volje...PAZI wrote:Kocka je Bolest,boleština...strašna,strašna,strašna!Kao i svakabolest ako prijeđe u Hronični stadij konačan ishod za "oboljelog"je fatalan.Ali ima efikasnog lijeka/znam iz vlastitog iskustva/
Također, ako neko želi da mu se pomogne, neka se javi na pp...
Jer, ne želim sebe dizati u visine, ali ovom mom drugu sam ja pronašao način i uputio ga na odredjene osobe koji su mu pomgli... Sada živi normalnim životo i sve mu se nekako počinje slagati u pozitivnom svjetlu...
-
Sarajevski_Marlboro
#103 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 22:29, edited 1 time in total.
-
cretino
#104 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
Sarajevski_Marlboro wrote:Mah...vala džaba mu sve.cretino wrote:Pa upravo to i jeste poenta ove teme...Sarajevski_Marlboro wrote:Moj rodjak radio u Lutriji...po cijele dane gledao kako ljudi za onim automatima gube pare.
I NE ZNAM iz kog razloga budala na tom istom čudu izgubi tek kupljeni stan (trebao se ženit),automobil,+ ostane dužan još 15000,izgubi posao,djevojka dugogodišnja ga ostavi...
Otac se tad razboli i umre bukvalno od jada tog,onda on doživi nervni slom,u bolnici bio 3 mjeseca...
I cijelu porodicu baci bukvalno na koljena...
Inače do tada bilo sve baš divno,krasno.
Izvan svakog razuma.
Nikad razumjeti neću.
Koliko ovakvih, sličnih, lakših, pa i gorih slučajeva ima u našem društvu, a da to ni ne znamo... Tek poneki prijatelji ili uža rodbina...
Taj tvoj rođak je nesvjesno postao ovisnik i bolestan, a to jeste teška bolest, ali se može izliječiti... Treba mnogo volje, strpljenja i truda, ali nije neizlčječiva...
Mnogi će pomisliti da je lako, ali nije kada neko izgubi on što je stekao... Možda će neki reći "da je taj neko sam kriv", ali ako i jeste ne treba nikog gurati dalje u ponor i dići ruke od takvih osoba...
Treba ukazati na sve nedostatke i negativnosti..,.. Ako ima ne može ta osoaba, sam, ako ni porodica ne može uticati na njega, vjerujte mi ima ko može...
Ovaj prijatelj je uspio, a izguvio je mnogo toga i članove porodice i prijetlje i djevojku, ali je 1 sebi priznao da je bolestan, pa onda zatražio pomoć...
Vjerujte, da se može i ja sam spreman svakom ko želi uputiti ga na pravu adresu...
Ali, osim patološkog kockara, tu ključnu učogu može i mora imati porodica, bilo roditelji, bilo supruga... Jer, kad neko potone tako nsiko, treba imati bar moralnu podršku od porodice... Sam ne može. Ponavljam, moralnu, ali ne i materijalnu, osim za liječenje koje može biti učinkovito. Potrebna je samo volja patološkog kockara, mali ali iskreni angažman. Sve ostalo se može postaviti na mjesto...
I znam da nije lako se vratiti u relanost bez kocke, ali prema ovom drugu je bezbrižnije. Nema više napetosti i drugačije valorizacije stvari...
Vjerujte, ima pomoći za takve
Imali su,bukvalno,sve.
Savršena porodica,skladna.
Roditelji jedva čekali unučad...
I onda on...
Bilo bi sve ok da on nije gledao kako ljudi mogu izgubiti i dobiti novac tu...
Misli,znao je i za jednu i drugu mogućnost...
Gdje je tu mozak?
Ono,da je bio problematičan tip,da se ranije kockao,pa hajd'...![]()
Ali onako iz vedra neba izgubiti sve u životu,i materijalno,i porodično,eto čak i buduću suprugu.
Danas izgleda kao da ima 60 godina,a ne 38.
Ne mislim da mu iko od šire porodice pomaže...svi šute,i govore..."ma zar je moguće...uh gluho bilo...e svašta..."
Ostaje mu njegovoj mami da se bori s njim...tip je ionako šutljiv,ne vjerujem da bi želio i da priča i s kim o tome...
Prošle su već 3 godine...digao kredit da vraća dugove...
Sreća pa se ipak opet vratio u Lutriju samo na nižu poziciju.
A kajaće se zauvijek.
pff
Eeee,
zaista sva je sreća da su ga uspjeli vratiti u Lutriju tj. da je dobio bilo kakav posao...
Zamisli one kojim se isto ili gore desilo,a nemaju posla... A dugovi stoje.
U svemu tome, tvoj rodjak je imao i sreću, jer ima od čega vračati dugove...
Što se tiče familije, ista stvar je bila sa mojim drugom... samo su rijetki ostali uz njih, a govorili su da ga se odreknu, da ga iozbace iz kuće ma svašta....
To što je šutljiv može biti i normalno nakon svega što je proživio i rasturio porodicu. Bitno je da više ne kocka i da "se oprostio" od te rabote.....
Ja sam ako želi spreman da ga uputim na pravu adresu i ako ima volje, te ako nije potpuno siguran u sebe da mu se pomogne....
Uostalom, želim pomoći svakom ko ima ovaj problem,. Uputio sam druga na tu adresu i on mi je zahvalan do kraja života, jer se izvukao i nije više ovisnik..... Neka se jave oni koji smatraju da ne mogu sami izaći iz pakla ovisnosti o kocki...
- Nekako s proljeća
#105 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
Stara priča o vrapcu u ruci i golubu na grani...puste želje razvale dušu.Ukrotiti ih ,to je borba sa samim sobom...i eto lijeka za ovu bolest.
-
cretino
#106 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
Naravno da si u pravu, medjutim siguran sam da ima ljudi koji su već uveliko ušli u problem ovisnosti, a da toga nisu ni svjesni. Oni su velika opasnost i za sebe i za porodicu...Nekako s proljeća wrote:Stara priča o vrapcu u ruci i golubu na grani...puste želje razvale dušu.Ukrotiti ih ,to je borba sa samim sobom...i eto lijeka za ovu bolest.
Medjutim, šta je sa onima koji su u kocku "daleko" ogrezli. Ono koji sada vrednjuju stvari samo prema kocki i kladionici.. Njima nije lako da sami ukrote tog vrapca... Oni trebaju pomoć, ali tek onda kada sami priznaju da su bolesni, te da im treba pomoći...
Ponavljam, pomoći ima... Nije lako, ali nije ni neostvarivo...
Znam po ovom svom drugu koji je uspio da se izlječi. Uz svoju volju i volju stručnjaka van BiH...
Ponavljam, ako nekom treba pomoć, nek se javi na pp... Rado ću mu dati upute kome da se javi......
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#107 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
dobro je biti ovisnik i kockar
to privlači cure
to privlači cure
- Ajatolah_
#109 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
E ovo je bolest.kmirsad wrote:
- kmirsad
#110 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
I ovisnost...trideset godina ja ovo sklapam...EdoI wrote:E ovo je bolest.kmirsad wrote:
- HAVANA
#111 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
Mogo si kuću napravit. 
- kmirsad
#112 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
Jebeš kuču... da mi je ovo složit'... 
- HAVANA
#113 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
Ja neki dan uzmem maloj na trafici i kontam, o sebi će se zabaviti
Pored svega, nije sa bojama nego sa slikama spidermen...
gore tri puta...
Pita jadno dijete poslije dva sata izbuljenih očiju...kako ću ovu nogu od spidermana staviti tu
i tata uzme da riješi problem...kad sam je fikno nogom poslije pola sata
mrsh u sobu uchit
Pored svega, nije sa bojama nego sa slikama spidermen...
Pita jadno dijete poslije dva sata izbuljenih očiju...kako ću ovu nogu od spidermana staviti tu
mrsh u sobu uchit
- medvjed23
#114 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
komi wrote:dobro je biti ovisnik i kockar
to privlači cure
Hipoteza je empirijski pobijena.
- kmirsad
#115 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
HAVANA wrote:Ja neki dan uzmem maloj na trafici i kontam, o sebi će se zabaviti![]()
![]()
Pored svega, nije sa bojama nego sa slikama spidermen...gore tri puta...
Pita jadno dijete poslije dva sata izbuljenih očiju...kako ću ovu nogu od spidermana staviti tui tata uzme da riješi problem...kad sam je fikno nogom poslije pola sata
mrsh u sobu uchit
Sram te bilo... nisi djetetu složio kocku...
- kmirsad
#116 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
...medvjed23 wrote:komi wrote:dobro je biti ovisnik i kockar
to privlači cure
- Truba
#117 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
pa čitam kockara od dostojevskog
što se rubikove kocke tiče jednom sam se mučio i samo 1 kocku nisam uklopio
što se rubikove kocke tiče jednom sam se mučio i samo 1 kocku nisam uklopio
- karanana
#118 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
padoh na shvabama i englezima. odoh se popravit. ima li prijedloga i sigurica veceras?
- respo
#119 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
ja kocku sastavim za nekih 20-ak minuta doduse nisam ni pokusavao da oborim rekord
najteze mi je zadnju sloziti
ovo ostalo rijesim u 5 minuta
najteze mi je zadnju sloziti
ovo ostalo rijesim u 5 minuta
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#120 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
Jel dosta offtopica? Jeste. 
-
cretino
#121 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
Vidim, vama je do zezanciej, a ja govorim o veoma ozbiljnom problemu...medvjed23 wrote:komi wrote:dobro je biti ovisnik i kockar
to privlači cure
Pričate o 2 ovisnosti i toj kombinacija. Ziasta ne zna se koja je gora. Ma, o ovisnicima se mnogo zna, ali o kockarima patoškim malo..
A u BiH ih ima, a da mnogi toga nisi ni svjesni.....
- kmirsad
#122 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
U BiH je stvarno mnogo kockara... najviše onih koji se kockaju sudbinom i životima Bosanaca...
-
cretino
#123 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
Vidim da ste se opet odmakli od teme....kmirsad wrote:U BiH je stvarno mnogo kockara... najviše onih koji se kockaju sudbinom i životima Bosanaca...
Istina ima i takvih koji se igraju sudbinama i životima Bosanaca, ali ja ovdje govoim o punim kladionicama...
Nedavno, prolazeći pokraje jedne (a teško je izbjeći, jer su na svakom koraku), vidim da su i tamo počeli ubacivati aparate... Št o je jagore, vidio sam i nekoliko momaka koji igraju na njima...
Država, umjesto da suzbija, ona dozvoljava proširivanje igara..
A broj patoloških kockara raste. Uostalom, oni koji ne igraju su svjesniji da postoje ta vrsta kockara, ali niko da pokuša ukazati na to...
Moj drug je uspio izaći iz tog pakla, zahvljujući odlasku u jednu susjednu zemlju, gdje je uz pomoć eksperta, bez ikakve medicinske terapije, samo uz odredjene razgovore uspio postati svoj...
Vjerujem da ih ima i u BiH koji bi rado pristali da idu na ovaj tertman i da dok ne bude kasno izadju iz pakla ovisnosti od kocke....
- Truba
#124 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
ima jedna žena na čvili što se kladi na pse
jarane to je najniži oblik klađenja
- ratata
#125 Re: Kocka kao porok, kocka je bolest
onda mora da nisi cuo za kladionicu cije ime necu spominjati da ne bude reklama, a koja se nalazi kod aerodroma , gdje se moze kladiti na zene koje trce bez grudnjakakomi wrote:ima jedna žena na čvili što se kladi na pse