Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Better Man

#101 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Better Man »

Blobi wrote:
Francuze ne razmatram zato jer zelim da vozim samo provjereno. Insignia je barem tebi ljepsa, meni niposto nije, a sigurno nije isti osjecaj u voznji jer Opel nema tehnologiju i finansijsku moc ulaganja kao VW. Pa uporedi samo podvozja Opela i VW-a, a recimo tek ona izduvna grana koja strsi kod Insignije - fuj :thumbup:

Ne znam zašto misliš da Citroen nije provjereno auto. Jedan čovjek kojeg poznajem je nedavno zamjenio proslu generaciju Citroena 5 s kojim je bio prezadovoljan za novu 5. Auto je zvijer i izgledom i mašinom, jer je on uzeo (ne znam tačno koju) sa snažnijim motorom. Ali ako ne želiš Citroena imaš Mazdu i Toyotu koji su sigurno bolji i kvalitetniji od Škode Superb, a i dizajnerski su ljepši. Meni je Superb dizasjnerski nedovršen i nedorečen i malo mi djeluje preglomazan. Vidim da si nepovjerljiv prema Insigniji koja je sigurno napravila veliki korak u odnosu na prethodnika Vectru. Tata moje prijateljice je kupio novu Astru 1,4 benzin i dobio je 17-ke aluminijske felge, gume Bridgestone Turanza 215-ke, klimu, mp4 i još brdo opreme kakve u VW grupaciji ne u osnovnom, već u boljoj verziji moraš posebno doplatiti. Vanjski izgled i izgled unutrašnjosti su predobri i ono što je najvažnije ima odlične vozne karakteristike. Napredovao je Opel u odnosu na nekadašnja svoja vozila i to jako puno i sigurno ne zaostaje za VW u pogledu kvalitete, a imaju i jednu prednost, a to je cijena i bogata oprema koja je već u osnovnim modelima standardna, a ne dodatna.
maxell_sarajevo

#102 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by maxell_sarajevo »

Ma Opel daje vise opreme samo da bi navukao levate.
Bolje gol k'o pistolj VW nego truhli Opel sa vise opreme :D
madner

#103 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by madner »

Blobi wrote: Francuze ne razmatram zato jer zelim da vozim samo provjereno. Insignia je barem tebi ljepsa, meni niposto nije, a sigurno nije isti osjecaj u voznji jer Opel nema tehnologiju i finansijsku moc ulaganja kao VW. Pa uporedi samo podvozja Opela i VW-a, a recimo tek ona izduvna grana koja strsi kod Insignije - fuj :thumbup:
Opet potpuno pogresno, Opelov centar za razvoj je medju glavnim GM-a, tako da su tehnologija i moc ulaganja tu negdje.

Sta fali podvozju?
Last edited by madner on 24/08/2010 11:19, edited 1 time in total.
Tranquilizer

#104 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Tranquilizer »

Novo je Novo a Polovno je Polovno :D :D :D :D
Gile Šampion

#105 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Gile Šampion »

maxell_sarajevo wrote:Ma Opel daje vise opreme samo da bi navukao levate.

POTPIS ko kuća :) :!:
emko1234

#106 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by emko1234 »

i ja ovo potpisujem 100%..jebo 17-ke kad imas opelovo ecotec govno s 1.4 motorom ispod haube..za koji ce mu klinac turanza kad on i ne moze postic brzinu koja moze te guze isforsirat..a BLOBI* se dotako prave stvari..ovjesa i podvozja..zasto je prosla astra opc imala IDS dugme koje ucvrsne amortizere i volan?da popravi kurac rezultate kakve imaju opelova auta kad je lezanje u pitanju..
madner* pitas sta je s podvozjem? evo ti opelova perjanica do prije 2 godine.. 2.8 v6 biturbo s 280 ks.. koja je kostala dobrih 40 milja eura..pa pogledaj sta je s ovjesom i podvozjem..
http://www.youtube.com/watch?v=M1OBqrfI ... ure=search
emko1234

#107 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by emko1234 »

da preskocite test forda i mazde pocnite gledat vidio od 7:20 min
hahahahahaha.."there s only one way to discribe this car..it begins with S and ends with T".. na sta li je mislio opelo-ljubci???? :lol: :lol:
madner

#108 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by madner »

emko1234 wrote:
i ja ovo potpisujem 100%..jebo 17-ke kad imas opelovo ecotec govno s 1.4 motorom ispod haube..za koji ce mu klinac turanza kad on i ne moze postic brzinu koja moze te guze isforsirat..a BLOBI* se dotako prave stvari..ovjesa i podvozja..zasto je prosla astra opc imala IDS dugme koje ucvrsne amortizere i volan?da popravi kurac rezultate kakve imaju opelova auta kad je lezanje u pitanju..
madner* pitas sta je s podvozjem? evo ti opelova perjanica do prije 2 godine.. 2.8 v6 biturbo s 280 ks.. koja je kostala dobrih 40 milja eura..pa pogledaj sta je s ovjesom i podvozjem..
http://www.youtube.com/watch?v=M1OBqrfI ... ure=search
Odlicna logika, zato i BMW M serija ima dugme da popravi kurac rezultate poznatog losog lezanja BMW-a :roll:
Zato Astra OPC ima tako dobra vremena na stazama :roll:

Zato je kriv Saab jer nije uspjeo na vrijeme razviti sistem za pogon 4x4, ali to je sada vec serijska oprema 2.8 vozilice.
Blobi

#109 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Blobi »

Pa kad se vozis iza insignije, ocigledno je strsenje izduvne grane - fuj.
Desert Wind

#110 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Desert Wind »

Blobi wrote:Pa kad se vozis iza insignije, ocigledno je strsenje izduvne grane - fuj.
Vala prelijepo strsi:

Image
Blobi

#112 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Blobi »

Desert Wind wrote:
Blobi wrote:Pa kad se vozis iza insignije, ocigledno je strsenje izduvne grane - fuj.
Vala prelijepo strsi:

Image
Razumijes li ti sta je izduvna grana + da se radi o Insigniji koja je Opel?
Desert Wind

#113 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Desert Wind »

Blobi wrote: Razumijes li ti sta je izduvna grana + da se radi o Insigniji koja je Opel?
Ne, ne razumijem nista - ti si samoproklamovani genije :lol:
Blobi

#114 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Blobi »

Better Man wrote:
Blobi wrote:
Francuze ne razmatram zato jer zelim da vozim samo provjereno. Insignia je barem tebi ljepsa, meni niposto nije, a sigurno nije isti osjecaj u voznji jer Opel nema tehnologiju i finansijsku moc ulaganja kao VW. Pa uporedi samo podvozja Opela i VW-a, a recimo tek ona izduvna grana koja strsi kod Insignije - fuj :thumbup:

Ne znam zašto misliš da Citroen nije provjereno auto. Jedan čovjek kojeg poznajem je nedavno zamjenio proslu generaciju Citroena 5 s kojim je bio prezadovoljan za novu 5. Auto je zvijer i izgledom i mašinom, jer je on uzeo (ne znam tačno koju) sa snažnijim motorom. Ali ako ne želiš Citroena imaš Mazdu i Toyotu koji su sigurno bolji i kvalitetniji od Škode Superb, a i dizajnerski su ljepši. Meni je Superb dizasjnerski nedovršen i nedorečen i malo mi djeluje preglomazan. Vidim da si nepovjerljiv prema Insigniji koja je sigurno napravila veliki korak u odnosu na prethodnika Vectru. Tata moje prijateljice je kupio novu Astru 1,4 benzin i dobio je 17-ke aluminijske felge, gume Bridgestone Turanza 215-ke, klimu, mp4 i još brdo opreme kakve u VW grupaciji ne u osnovnom, već u boljoj verziji moraš posebno doplatiti. Vanjski izgled i izgled unutrašnjosti su predobri i ono što je najvažnije ima odlične vozne karakteristike. Napredovao je Opel u odnosu na nekadašnja svoja vozila i to jako puno i sigurno ne zaostaje za VW u pogledu kvalitete, a imaju i jednu prednost, a to je cijena i bogata oprema koja je već u osnovnim modelima standardna, a ne dodatna.
Citroen je jedini od francuza koji mi se stvarno dopadaju, ali ja sam sklon konzervativnom dizajnu i jednostavnoj unutrasnjosti, a C5 ima malo previse tipki na konzoli za moj ukus. Na kraju krajeva, sve je stvar ukusa, a ova citava polemika ne vodi nigdje, kad malo skontas :). Ali eto, bar je zanimljivo. U svakom slucaju, Opel je mozda napredovao, ali VW-Audi je gigantski koncern sposoban da investira u proizvode - zato i vjerujem da su kvalitetni.
Blobi

#115 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Blobi »

Desert Wind wrote:
Blobi wrote: Razumijes li ti sta je izduvna grana + da se radi o Insigniji koja je Opel?
Hajd blago tebi :)...
Desert Wind

#116 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Desert Wind »

Blobi wrote:
Desert Wind wrote:
Hajd blago tebi :)...
Najjaci su mi takvi kao ti koji misle da su potegli Onog gore za muda pa sve zivo znaju i u sve se razumiju bez apsolutno ikakvog pardona za druge - ja i samo ja i samo meni i samo meni.
Blago tebi jarane... :|
Desert Wind

#117 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Desert Wind »

maxell_sarajevo wrote:
:lol: :lol: :lol: :bih:
Prebacena je slika jer je zasticena ocito mislio sam na ovu:

Image

Image

Vidio sam neki dan jedan primjerak - prelijepo dizajniran auto...
Better Man

#118 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Better Man »

Blobi wrote:
Better Man wrote:
Blobi wrote:

Citroen je jedini od francuza koji mi se stvarno dopadaju, ali ja sam sklon konzervativnom dizajnu i jednostavnoj unutrasnjosti, a C5 ima malo previse tipki na konzoli za moj ukus. Na kraju krajeva, sve je stvar ukusa, a ova citava polemika ne vodi nigdje, kad malo skontas :). Ali eto, bar je zanimljivo. U svakom slucaju, Opel je mozda napredovao, ali VW-Audi je gigantski koncern sposoban da investira u proizvode - zato i vjerujem da su kvalitetni.

A ne kažeš nšta za Japance, Mazdu i Toyotu. Šta misliš o njima?
emko1234

#119 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by emko1234 »

joj madneru tebi logike poredit m5 i govno od astre..poredis auto od 500 konja sa zadnji pogonom s nekim hothatchom koji ima 240 ps..stvarno su lud u najmanju ruku..pa bolan auto od 500 konja tesko 2 tone mora imat brdo elektonike da bi prosjecan vozac mogao da ga vozi..i dugme se zove m i regulise milion stvari a ne samo ovjes..saab nije stigo da razvije 4x4 i to sad treba da bude neko opravdanje zato sto je vectra opc-e karina od 40 milja?daj uozbilji se..ako vec hvalis astru moraz znat da je megan rs novi davno posro..
uostalom lik je sve reko na testu..nikad goru sasiju i vece sranje nije vozio..dosta o vectri i previse..a nije ni astra nista bolja..
Blobi

#120 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Blobi »

Desert Wind wrote:Najjaci su mi takvi kao ti koji misle da su potegli Onog gore za muda pa sve zivo znaju i u sve se razumiju bez apsolutno ikakvog pardona za druge - ja i samo ja i samo meni i samo meni.
Blago tebi jarane... :|
Izvini ako sam te necim uvrijedio, ali jedno je gledat fotosopirane slike nekih ekskluzivnih varijanti kojih se proizvede 50, a drugo je voziti se iza jedne standardne Insignije. Ja ti opet kazem, strsi izduvna grana i jako ruzno izgleda. Ona gore verzija OPC ima malo dublju karambolku pa se mozda zbog toga i ne vidi, ali u standardnoj i nije tako lijepo upakovana.

I nema potrebe da se natezem s tobom, ipak sam ja promijenio 10-ak auta u zivotu :). Svi koji se imalo razumiju znaju da je od Opela jos samo korozija brza :).
Gost1515

#121 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Gost1515 »

Better Man wrote: Ne znam zašto misliš da Citroen nije provjereno auto. Jedan čovjek kojeg poznajem je nedavno zamjenio proslu generaciju Citroena 5 s kojim je bio prezadovoljan za novu 5. Auto je zvijer i izgledom i mašinom, jer je on uzeo (ne znam tačno koju) sa snažnijim motorom. Ali ako ne želiš Citroena imaš Mazdu i Toyotu koji su sigurno bolji i kvalitetniji od Škode Superb, a i dizajnerski su ljepši. Meni je Superb dizasjnerski nedovršen i nedorečen i malo mi djeluje preglomazan. Vidim da si nepovjerljiv prema Insigniji koja je sigurno napravila veliki korak u odnosu na prethodnika Vectru. Tata moje prijateljice je kupio novu Astru 1,4 benzin i dobio je 17-ke aluminijske felge, gume Bridgestone Turanza 215-ke, klimu, mp4 i još brdo opreme kakve u VW grupaciji ne u osnovnom, već u boljoj verziji moraš posebno doplatiti. Vanjski izgled i izgled unutrašnjosti su predobri i ono što je najvažnije ima odlične vozne karakteristike. Napredovao je Opel u odnosu na nekadašnja svoja vozila i to jako puno i sigurno ne zaostaje za VW u pogledu kvalitete, a imaju i jednu prednost, a to je cijena i bogata oprema koja je već u osnovnim modelima standardna, a ne dodatna.
Auto iste klaseiz Vw grupacije, serijska oprema, osnovni paket Reference:

Serijska oprema Reference PJC+8WD+6XD+4K3+1G6+8K1
• ABS + TCS • Električni podizači prednjih prozora • Indikator za preporučeni stepen prenosa (samo motori EU5)
• 4 x zračni jastuk (2 naprijed, 2 boč za glavu) • Električno podesivi i grijani vanjski retrovizori • Putni računar
• 2 x bočne zavjese • Prikaz vanjske temperature • Prednja svjetla za maglu sa funkcijom
• Zvučno upozorenje za sigurnosni pojas • Električno podesiva prednja svjetla zakretanja
• Zatezač sigurnosnih pojaseva • Osvjetljenje prtljažnika • Podešavanje sjedišta vozača po visini
• Isključenje zračnog jastuka suvozača • Osvjetljenje pretinca naprijed • Pretinac u naslonu prednjih sjedišta
• Aktivni nasloni za glavu naprijed • Centralno daljinsko zaključavanje sa AutoLock sistemom • Utičnica 12V i držač za čašu 2+1
• Kočnice Disk-Disk (naprijed i nazad) • Alu Felge ELIO 16", Gume 205 55 R16 • Ručica mjenjača presvučena kožom (DSG)
• Blokada motora sa rotirajućim kodom protiv otuđenja • Rezervni točak sa ograničenjem brzine • Djeljiva i preklopiva stražnja sjedišta
• Vijci na točkovima sa zaštitom od krađe • Prednji i zadnji branik, retrovizori i ručke vrata u boji karoserije • Mreža za pričvršćenje prtljaga
• Klima uređaj CLIMATIC • Color termoizolaciona stakla • ISOFIX u stražnjim sjedištima
Radio CD-MP3 sa 6 zvučnika • Servo upravljač podesiv po visini i dubini • Pretinac u središnjoj konzoli nazad
• AUX-in audio ulaz za audio sistem • Dnevno svjetlo sa zvučnim upozorenjem pri isključenju motora
Last edited by Gost1515 on 24/08/2010 15:19, edited 1 time in total.
Better Man

#122 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Better Man »

Gost1515 wrote:
Better Man wrote: Ne znam zašto misliš da Citroen nije provjereno auto. Jedan čovjek kojeg poznajem je nedavno zamjenio proslu generaciju Citroena 5 s kojim je bio prezadovoljan za novu 5. Auto je zvijer i izgledom i mašinom, jer je on uzeo (ne znam tačno koju) sa snažnijim motorom. Ali ako ne želiš Citroena imaš Mazdu i Toyotu koji su sigurno bolji i kvalitetniji od Škode Superb, a i dizajnerski su ljepši. Meni je Superb dizasjnerski nedovršen i nedorečen i malo mi djeluje preglomazan. Vidim da si nepovjerljiv prema Insigniji koja je sigurno napravila veliki korak u odnosu na prethodnika Vectru. Tata moje prijateljice je kupio novu Astru 1,4 benzin i dobio je 17-ke aluminijske felge, gume Bridgestone Turanza 215-ke, klimu, mp4 i još brdo opreme kakve u VW grupaciji ne u osnovnom, već u boljoj verziji moraš posebno doplatiti. Vanjski izgled i izgled unutrašnjosti su predobri i ono što je najvažnije ima odlične vozne karakteristike. Napredovao je Opel u odnosu na nekadašnja svoja vozila i to jako puno i sigurno ne zaostaje za VW u pogledu kvalitete, a imaju i jednu prednost, a to je cijena i bogata oprema koja je već u osnovnim modelima standardna, a ne dodatna.
Lažeš, auto iste klaseiz Vw grupacije, serijska oprema, osnovni paket Reference:

Serijska oprema Reference PJC+8WD+6XD+4K3+1G6+8K1
• ABS + TCS • Električni podizači prednjih prozora • Indikator za preporučeni stepen prenosa (samo motori EU5)
• 4 x zračni jastuk (2 naprijed, 2 boč za glavu) • Električno podesivi i grijani vanjski retrovizori • Putni računar
• 2 x bočne zavjese • Prikaz vanjske temperature • Prednja svjetla za maglu sa funkcijom
• Zvučno upozorenje za sigurnosni pojas • Električno podesiva prednja svjetla zakretanja
• Zatezač sigurnosnih pojaseva • Osvjetljenje prtljažnika • Podešavanje sjedišta vozača po visini
• Isključenje zračnog jastuka suvozača • Osvjetljenje pretinca naprijed • Pretinac u naslonu prednjih sjedišta
• Aktivni nasloni za glavu naprijed • Centralno daljinsko zaključavanje sa AutoLock sistemom • Utičnica 12V i držač za čašu 2+1
• Kočnice Disk-Disk (naprijed i nazad) • Alu Felge ELIO 16", Gume 205 55 R16 • Ručica mjenjača presvučena kožom (DSG)
• Blokada motora sa rotirajućim kodom protiv otuđenja • Rezervni točak sa ograničenjem brzine • Djeljiva i preklopiva stražnja sjedišta
• Vijci na točkovima sa zaštitom od krađe • Prednji i zadnji branik, retrovizori i ručke vrata u boji karoserije • Mreža za pričvršćenje prtljaga
• Klima uređaj CLIMATIC • Color termoizolaciona stakla • ISOFIX u stražnjim sjedištima
Radio CD-MP3 sa 6 zvučnika • Servo upravljač podesiv po visini i dubini • Pretinac u središnjoj konzoli nazad
• AUX-in audio ulaz za audio sistem • Dnevno svjetlo sa zvučnim upozorenjem pri isključenju motora
Ali sigurno 5 do 10 milja skuplje!
Blobi

#123 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Blobi »

Better Man wrote:A ne kažeš nšta za Japance, Mazdu i Toyotu. Šta misliš o njima?
Za japanske autice sve najbolje, Toyota i Nissan narocito. Za Lexus :thumbup: :thumbup:, ali #1 su njemci Audi i BMW :mrgreen:
johntra

#124 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by johntra »

a šta ovdje štrči?? ovo nije nikakva ćunirana verzija... :D

Image
Gost1515

#125 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?

Post by Gost1515 »

Better Man wrote: Ali sigurno 5 do 10 milja skuplje!
U pitanju je Seat Leon, bila je akcija za 1.6 motor 24.900 čini mi se ... koliko je Astra bila?
Post Reply