Blobi wrote:
Francuze ne razmatram zato jer zelim da vozim samo provjereno. Insignia je barem tebi ljepsa, meni niposto nije, a sigurno nije isti osjecaj u voznji jer Opel nema tehnologiju i finansijsku moc ulaganja kao VW. Pa uporedi samo podvozja Opela i VW-a, a recimo tek ona izduvna grana koja strsi kod Insignije - fuj
Ne znam zašto misliš da Citroen nije provjereno auto. Jedan čovjek kojeg poznajem je nedavno zamjenio proslu generaciju Citroena 5 s kojim je bio prezadovoljan za novu 5. Auto je zvijer i izgledom i mašinom, jer je on uzeo (ne znam tačno koju) sa snažnijim motorom. Ali ako ne želiš Citroena imaš Mazdu i Toyotu koji su sigurno bolji i kvalitetniji od Škode Superb, a i dizajnerski su ljepši. Meni je Superb dizasjnerski nedovršen i nedorečen i malo mi djeluje preglomazan. Vidim da si nepovjerljiv prema Insigniji koja je sigurno napravila veliki korak u odnosu na prethodnika Vectru. Tata moje prijateljice je kupio novu Astru 1,4 benzin i dobio je 17-ke aluminijske felge, gume Bridgestone Turanza 215-ke, klimu, mp4 i još brdo opreme kakve u VW grupaciji ne u osnovnom, već u boljoj verziji moraš posebno doplatiti. Vanjski izgled i izgled unutrašnjosti su predobri i ono što je najvažnije ima odlične vozne karakteristike. Napredovao je Opel u odnosu na nekadašnja svoja vozila i to jako puno i sigurno ne zaostaje za VW u pogledu kvalitete, a imaju i jednu prednost, a to je cijena i bogata oprema koja je već u osnovnim modelima standardna, a ne dodatna.