Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Phosphorus
#1 Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
...
Last edited by Phosphorus on 24/04/2020 11:49, edited 3 times in total.
-
maxell_sarajevo
#2 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Ja bih Octavia-u jer je ipak nova, a i paket opreme je elegance znaci full
Ipak je lijep osjecaj kad prvi skines najlone sa sjedista
Ipak je lijep osjecaj kad prvi skines najlone sa sjedista
-
Drule_sa
#3 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Ja bih ipak Insigniu...
Jedno od najljepsih auta danas.Novo je novo, al stil je ipak stil
Jedno od najljepsih auta danas.Novo je novo, al stil je ipak stil
- johntra
#4 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Moj glas ide za Insigniju...jest da je novo, novo, ali Insignia je stvarno mrak...valjda nije prešla puno kilometara?
-
murafid
#5 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
cuj stil i opel 
-
ananas10
#6 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Ne zna sta vidite u toj insigniji. najobicniji opel
glas za octaviju svakako, daleko veci kvalitet, pouzdanost, drzanje cijene itd
glas za octaviju svakako, daleko veci kvalitet, pouzdanost, drzanje cijene itd
- Gile Šampion
#7 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Pa tu nema dvojbe uopšte...OCTAVIA bez ikakve sumnje
Insignia za par godina će biti najobičnije Opelovo smeće...
Insignia za par godina će biti najobičnije Opelovo smeće...
- drndalo
#8 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Super ste Vidovite Dzemile... Vec sad znate kakav ce biti za 5 godina...?
Kupi sta ti se vise svidja, mada nisam siguran da i ovdje u Opelu ne mozes kupiti novu Insigniju za slicnu lovu ? Mozda s malo manje opreme, ali ako ti je ona opcija, mozes je naci za cca. 36.000 KM sigurno... Malo socijale, malo cjenkanja...
Meni je iznutra Insignija za klasu bolja od Octavije, sto i nije cudno, jer je noviji model...
Kupi sta ti se vise svidja, mada nisam siguran da i ovdje u Opelu ne mozes kupiti novu Insigniju za slicnu lovu ? Mozda s malo manje opreme, ali ako ti je ona opcija, mozes je naci za cca. 36.000 KM sigurno... Malo socijale, malo cjenkanja...
Meni je iznutra Insignija za klasu bolja od Octavije, sto i nije cudno, jer je noviji model...
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#9 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
ni jedno ni drugo
moj izbor je ova Mazda6
ili pak Ford Mondeo
moj izbor je ova Mazda6
- zateznistub
#10 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Uhhhhhhhhh, moze l' ovako:
ja kupim jedno ti drugo pa se mjenjamo s vremena na vrijeme?
ja kupim jedno ti drugo pa se mjenjamo s vremena na vrijeme?
-
SaMaster
#11 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Pustite se suplje,Octavia bolja, drzi cijenu bla bla...
Octavia je obicno smece. Ko ne moze sebi priustiti VW kupi Skodu jer navodno sve je isto. A VW sam po sebi smece, osim sto ga kod nas svako zna popraviti jer su svi navodno majstori.
Insignija, zavisno od opreme, ti je za klasu bolji izbor. Naravno novo je novo, tu nema price. Ali uzmi octaviu polovnu pa uporedi sa polovnom insigniom....Sve ce ti biti jasno...
A kad vec imas "tolike" pare za polovnu Insigniu, onda uzmi BMW 3. Neces sigurno pogrijesiti
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... abNumber=2
Octavia je obicno smece. Ko ne moze sebi priustiti VW kupi Skodu jer navodno sve je isto. A VW sam po sebi smece, osim sto ga kod nas svako zna popraviti jer su svi navodno majstori.
Insignija, zavisno od opreme, ti je za klasu bolji izbor. Naravno novo je novo, tu nema price. Ali uzmi octaviu polovnu pa uporedi sa polovnom insigniom....Sve ce ti biti jasno...
A kad vec imas "tolike" pare za polovnu Insigniu, onda uzmi BMW 3. Neces sigurno pogrijesiti
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... abNumber=2
- Discball
#12 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Za tu cijenu i kod nas kupiš insigniu, dobro pazi nemoj da te zavara škoda, insignia već u startu ima tonu dodatne opreme za koju kod škode sve plaćaš posebno.
Ja sam nedavno gledao serijsku opremu i nisam mogao da vjerujem, mislim da bi doplatio za stvar ili dvije jer je već sve tu što je potrebno i što nije.
S druge strane možda i nisam baš objektivan, ali sam ipak ponosni vlasnik Opel Omege već desetu godinu...

Ja sam nedavno gledao serijsku opremu i nisam mogao da vjerujem, mislim da bi doplatio za stvar ili dvije jer je već sve tu što je potrebno i što nije.
S druge strane možda i nisam baš objektivan, ali sam ipak ponosni vlasnik Opel Omege već desetu godinu...
-
frankwhite
-
vnm
#14 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
najosnovnija insignija sa 1.6 benzin motorom je oko 37.000KM nova.
od ta dva skoda, ali ja da kupujem ne bi ni jedno ni drugo gledao.
od ta dva skoda, ali ja da kupujem ne bi ni jedno ni drugo gledao.
- drndalo
#15 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Opel uvijek ima neke akcije, i uvijek se s njima moze vise pricati o konacnoj cijeni koju bi paltio za nesto, puno vise nego sa Skodom... Zato jer je ASA navikla da se auta sama prodaju, pa im ne treba dodatni stimulans...
U svakom slucaju, neka proba oba auta bar po pola sata voznje, pa nek odabere... Insignija je ozbiljniji auto od Octavia-e...
U svakom slucaju, neka proba oba auta bar po pola sata voznje, pa nek odabere... Insignija je ozbiljniji auto od Octavia-e...
- Qler
#16 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Ja bi Insigniu, hebo skodu, mislim dobra je Octavia, ali nije dobra kao Insignia.
- madner
#17 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Opela naravno 
-
Drule_sa
#18 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
A jbga, nije bas da je talijan, al je preljepa sto jes jes.murafid wrote:cuj stil i opel
-
murafid
#19 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
zanimljivo je da danas kad kazes njemacka auta da ljudi odmah misle na skodu, a da se tek naknadno, nakon napomene sjete da je i opel njemacki
insignia ce za par godina biti out model kao i svaki opelov... dovljno je pogledati proslu astru koja je isto bila aman zaman
sto se tice dizajna i najava i golfa V koji je docekan na noz izuzetno zahtjevne bh. populacije
ko je bio u pravu prije pet godina onaj koji je kupio astru ili golfa ili octaviu a5?
insignia ce za par godina biti out model kao i svaki opelov... dovljno je pogledati proslu astru koja je isto bila aman zaman
- johntra
#20 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
pola likova ovdje nije ušlo u Insigniu, a lupaju gluposti...prvo, pričamo o dvije klase različitih auta, a unutrašnjost Insignije je svjetlosnim godinama ispred Octavie, po svemu...kako po pitanju kvalitete, ergonomije, dok je dizajn unutrašnjosti kod Insignije baš dobro urađen...Octavia naspram nje izgleda kao Yugo... 
čuj Insiginia za nekoliko godina out model...hahahahhaha...šta će onda Octavia biti?
čuj Insiginia za nekoliko godina out model...hahahahhaha...šta će onda Octavia biti?
- Tranquilizer
#21 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
nema sumnje da je Insgnia bolja to niko ne spori, ali hajd ti znaj šta joj je taj prije tebe radio pa je prodaje...a nova Octavija glanc stoji tamo...teška situacija
ja bih ipak uzeo novo auto

- Aurea Mediocritas
#22 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Insignia je moj izbor.
Naravno, podrazumijeva se da je provjeris obzirom da je polovna.
Naravno, podrazumijeva se da je provjeris obzirom da je polovna.
- drndalo
#23 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Da, bas su bili u pravu oni koji su kupili Golf 5... Super su prosli...murafid wrote:ko je bio u pravu prije pet godina onaj koji je kupio astru ili golfa ili octaviu a5?
Octavia je pola broja manja klasa od Insignije... Kraj price... Bolja usporedba bi bila Superb vs. Insignija, mada i tu opet pola broja bjezi Skoda Opelu, barem sto se klase tice...
Sto se Astre tice, ja i dalje tvrdim da je Astra H u odnosu na Golf 5 bila, i jos uvijek je bolja prilika, manje para, a ako nije bolje auto, nije ni malo losije...
VW je (po meni) tek sa Golfom 6 dosao tamo gdje je vec Golf 5 trebao biti. E onda bi ih pomeo sviju u klasi... Ovako 5-ica ostaje kao najkrace proizvodjen Golf u povijesti...
-
Zux
#24 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Za tu lovu ni jedno ni drugo, nego Citroen C5. Za 37500 KM, HDI 140 KS, sa fantasticnom opremom. Ljepsi je od oboje, a s Octaviom se ne bi trebao ni porediti jer je auto iz vise klase, a cijena skoro ista. Auto je stvarno famozno.
A sto se Octavie tice, do prije godinu dana to je auto mozda bilo bestbuy, pouzdana, relativno fino izgleda, ima najveci gepek u klasi ubjedljivo itd. Medjutim, kao sto neko primijeti ubezobrazili su se i misle da se sama prodaje, cijena joj je skoro ista kao prije godinu dana. Dok je recimo ovaj Citroen vise od 10000 jefitniji nego sto je bio. Ne samo Citroen nego su i ostali dramaticno snizili cijene.
A sto se Octavie tice, do prije godinu dana to je auto mozda bilo bestbuy, pouzdana, relativno fino izgleda, ima najveci gepek u klasi ubjedljivo itd. Medjutim, kao sto neko primijeti ubezobrazili su se i misle da se sama prodaje, cijena joj je skoro ista kao prije godinu dana. Dok je recimo ovaj Citroen vise od 10000 jefitniji nego sto je bio. Ne samo Citroen nego su i ostali dramaticno snizili cijene.
- dottore
#25 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
jel ti bas treba DSG??
ELEGANCE
2,0 TDI 103kw/140ks 6G CR DPF 35.848 KM
ovo kupi, garantujem neces se pokajat... na ovom 2.0 TDI su sve sredili, sta fali šaltgetribi, 6 brzina i cepaj
ELEGANCE
2,0 TDI 103kw/140ks 6G CR DPF 35.848 KM
ovo kupi, garantujem neces se pokajat... na ovom 2.0 TDI su sve sredili, sta fali šaltgetribi, 6 brzina i cepaj