Ja takodje mislim da bi trebalo legalizirati prostituciju i ne praviti se licemjerni kao da ne postoji taj najstariji zanat na svijetu.Mislim da bi to olaksalo zivot i rad djevojkama i zenama koje se tim bave,jer ovako ih ne stiti niko,PapakizSarajeva wrote:Gledajuci ostale teme, a najvise Sex kao osnovno ljudsko pravo i Dopusteno varanje dosao sam do zakljucka da bi trebalo malo naceti i temu legalizacije "najstarijeg" zanata. Vezano za prvu temu, ljudi trebaju imati legalno mjesto da ostvare svoja ljudska prava, a za drugu temu najbolje je da covjek zna gdje da ode kad ga vec zena pusta.
Legalizacijom prostitucije bi znacajno doprinijeli ostvarenju poreskih prihoda drzavi, imali bi zdrave, ljekarski kontrolisane prostitutke, suzili prostor djelovanja trgovaca bijelim robljem, prostitutke bi bile socijalno i zdravstveno osigurane (znatno bi se povecao priliv u penzione fondove, a i ljekari bi imali vise novca pa manje trazili od nas) ... Gledano sve ovo naprijed, mislim da je legalizacija prostitucije jedan pozitivan pomak u jos vecoj demokratizaciji naseg inace demokratskog drustva.
Nekako bih brate izjednacio prostitutke sa profesionalnim sportistima - i jedni i drugi zaradjuju na svom tijelu. Pa sto to da onda jednima bude zakonom uskraceno ?
Obzirom da i prostitutke rade u sluzbi zadovoljenja sirokih narodnih masa, trebale bi se primati u radni odnos preko Agencije za drzavnu sluzbu. A ovo bi bilo i politicki opravdano (mozda bi trebalo i neka stranka ovo ubaci u svoj predizborni program), zamislite situaciju : platis da je*es nekog iz drzavne sluzbe ... Do sada je uvijek bilo : platis da te je*u iz drzavnih sluzbi ...
Ja sam za legalizaciju, al' da vlada kontrolise cijene "usluga" ...
Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
djana h
#101 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
- hadzinicasa
#102 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
ti kad si tu, puna kuća*mima* wrote:Nema.hadzinicasa wrote:kuc-kuc, imal' koga?
- Ridjobrki
#103 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
I ja bi u nekakav biznis da prodam robu, naplatim robu i ostane mi roba...
- hadzinicasa
#104 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
pošto nam je država uređena i sve nam je na mjestu, mislim da je legalizacija prostitucije issue No.1 za riješit'!
- spreca
#106 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
hadzinicasa wrote:pošto nam je država uređena i sve nam je na mjestu, mislim da je legalizacija prostitucije issue No.1 za riješit'!
Nema tsa da se legalizuje jer davno je sve legalizovano ,samo je ostalo da to priznamo
-
hocunecu
#107 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
sad kad je pusenje rjeseno,prostitucija je na redu 
- Ridjobrki
#108 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
Kad malo prokontam ma ne daj Bože da nam zakon to ureduje. Kod nas čim se nešto regulisalo zakonom otišlo je u tri PM.
- Ateista
#109 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
Nisam bas ljubitelj pomenutih usluga, (ne vidim zasto placati za nesto sto mogu dobiti dzaba
) ali sam za da se legalizuje, svako ima pravo da prodaje svoje tijelo ako hoce, iste bi bile zasticene, kao i klijenti, moglo bi suzbiti sirenje spolnoprenosivih bolesti i iskoristavanja, trgovine ljudima i slicno.
- hadzinicasa
#110 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
ti svugdje vidiš rupe... pa i u zakonu...Ridjobrki wrote:Kad malo prokontam ma ne daj Bože da nam zakon to ureduje. Kod nas čim se nešto regulisalo zakonom otišlo je u tri PM.
- PapakizSarajeva
#111 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
Ma mogu sve pripadnice ljepseg spola, ali je pitanje koliko hoce, koliko smiju, koliko zele ... A ovako za svoje pare dobijes sta zelis ... Kad hoces, bez pitanja i problema ... U tome je razlika izmedju "regularnog" i "placenog" sexa ...*mima* wrote:PapakizSarajeva wrote:Ma pisemo o prostituciji kao o pojavi ili "zanimanju", opcenito ... Vidi ovo : boks, K1, Full kontakt ... - zakon dozvoljava da neko nekog udara legalno, za pare ... Sto onda legalno za pare neko ne moze nekog je*ati ?*mima* wrote: ...
Haj dobro.......ali ti si taj koji pise o prostitutkama........mora biti neka caka?
A ti bas navalio da hebes za pare......................Zasto? Mislis da ti samo prostitutke mogu ostvariti sexualne mastarije?
A sto si ti toliko navalila na mene i stalno ponavljas : ti ovo, ti ono, ... Pa ima i drugih koji su se izjasnili pozitivno o legalizaciji ...
LJUDI DRAGI, NISAM KORISNIK OVE VRSTE USLUGA ...
- Ridjobrki
#112 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
Do mene je.hadzinicasa wrote:ti svugdje vidiš rupe... pa i u zakonu...Ridjobrki wrote:Kad malo prokontam ma ne daj Bože da nam zakon to ureduje. Kod nas čim se nešto regulisalo zakonom otišlo je u tri PM.
- spreca
#113 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
Ateista wrote:Nisam bas ljubitelj pomenutih usluga, (ne vidim zasto placati za nesto sto mogu dobiti dzaba![]()
) ali sam za da se legalizuje, svako ima pravo da prodaje svoje tijelo ako hoce, iste bi bile zasticene, kao i klijenti, moglo bi suzbiti sirenje spolnoprenosivih bolesti i iskoristavanja, trgovine ljudima i slicno.
uh i ateiste Cicije
- hadzinicasa
#114 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
pa što odma' ne kažeš da bi samo ti da uživaš i da si spreman to da platiš?PapakizSarajeva wrote: Ma mogu sve pripadnice ljepseg spola, ali je pitanje koliko hoce, koliko smiju, koliko zele ... A ovako za svoje pare dobijes sta zelis ... Kad hoces, bez pitanja i problema ... U tome je razlika izmedju "regularnog" i "placenog" sexa ...
pošteno
- Ridjobrki
#115 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
Ja ne velim da bih ikad platio za seks ali se ne slažem sa onima koji kažu da ga se može dobit' džaba. Meni je taj džabni vazda bio najskuplji ko da je za franak vezan majkumu... 
-
*mima*
#116 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
PapakizSarajeva wrote:
Ma mogu sve pripadnice ljepseg spola, ali je pitanje koliko hoce, koliko smiju, koliko zele ... A ovako za svoje pare dobijes sta zelis ... Kad hoces, bez pitanja i problema ... U tome je razlika izmedju "regularnog" i "placenog" sexa ...
A sto si ti toliko navalila na mene i stalno ponavljas : ti ovo, ti ono, ... Pa ima i drugih koji su se izjasnili pozitivno o legalizaciji ...
Ma dobro.....sta se ljutis......eto nisi.......Ali kako onda znas sta dobijes za svoje pare?
-
(ne)forumas
#117 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... %20183.pdf
5149 ZANIMANJA LIČNIH USLUGA DRUGDJE NERAZVRSTANA
5149.01 Hostesa
5149.02 Domaćin kluba
5149.03 Plesni partner
5149.04 Prodavačica ljubavi
5149.01 Hostesa
5149.02 Domaćin kluba
5149.03 Plesni partner
- Ateista
#118 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
spreca wrote:Ateista wrote:Nisam bas ljubitelj pomenutih usluga, (ne vidim zasto placati za nesto sto mogu dobiti dzaba![]()
uh i ateiste Cicije![]()
![]()
a ja mislio samo oni drugi
Da jednim odgovorom obuhvatim oba posta.Ridjobrki wrote:Ja ne velim da bih ikad platio za seks ali se ne slažem sa onima koji kažu da ga se može dobit' džaba. Meni je taj džabni vazda bio najskuplji ko da je za franak vezan majkumu...
Moze se to nazvati isplativija investicija, samo treba pametno investirati i vrati ti se puno vise, ali ko lose investira ispadne skuplje...
- spreca
#119 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
Ridjobrki wrote:Ja ne velim da bih ikad platio za seks ali se ne slažem sa onima koji kažu da ga se može dobit' džaba. Meni je taj džabni vazda bio najskuplji ko da je za franak vezan majkumu...
Kriza ,kriza ....alaj volim kad godina izda tri put vise pojevtini pi... sto je ustvari i istina,jer naj vise je prostitucije tamo gdje je slaba ekonomija.
- PapakizSarajeva
#120 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
Izbacila si onaj zadnji dio oko koristenja usluga - nije fer ... A i mimino pitanje ...hadzinicasa wrote:pa što odma' ne kažeš da bi samo ti da uživaš i da si spreman to da platiš?PapakizSarajeva wrote: Ma mogu sve pripadnice ljepseg spola, ali je pitanje koliko hoce, koliko smiju, koliko zele ... A ovako za svoje pare dobijes sta zelis ... Kad hoces, bez pitanja i problema ... U tome je razlika izmedju "regularnog" i "placenog" sexa ...
pošteno
A zar nije regularno placati za SVOJ uzitak ? Nesto kontam, da uplatim avansno pa nek' neko drugi uziva ...
- PapakizSarajeva
#121 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
Vise bi odgovaralo :(ne)forumas wrote:http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... %20183.pdf
5149.01 Hostesa
5149.02 Domaćin kluba
5149.03 Plesni partner
5149.04 Prodavačica tjelesnih uzitaka
Nekako mi ne ide da se prodaje LJUBAV ...
-
(ne)forumas
#122 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
ljubav su svakako izmislila raja da lakse dodju do (ludolfovog broja)cke
sad to su nijanse hocemo li to zvati pravim imenom ili cemo fino zamotati u celofan i reci da je to prodavanje ljubavi
sad to su nijanse hocemo li to zvati pravim imenom ili cemo fino zamotati u celofan i reci da je to prodavanje ljubavi
- munevera44
#123 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
jutarnji wrote:Sta je ovo, nece niko da pita????karanana wrote:imatest01 wrote:
dali vec ima prostitucije u SA, preko oglasa u privatnim stanovima i sl.?
Gdje se mogu pogledati oglasi?
Ihi al se pravite naivni, a šta je objekat "Drina" bio oduvijek
- piupiu
#124 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
Ehhh, gotovo ti je sad, sad ce citava mahala brujati!PapakizSarajeva wrote:
- EdoFmjam
#125 Re: Sta mislite o legalizaciji prostitucije u BiH ?
legalizacija prostitucije ?
HELL YEA
HELL YEA