odlazak mladih iz BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ady88

#101 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by Ady88 »

saniisani wrote:ZNAO sam da ce se javiti LJUBOMORNE face nakon mog prvog posta....

1. pitao je neko prije sta mi je profesija - magistar Financija i Internacianalnog racunovodstva (ZARADJENA, a ne placena diploma) - u ex-YU prije rata sam bio na 3-oj godini Elektrotehnike. Radim u firmi koje je u SP500, znaci 500 najjacih i najboljih firmi na svijetu. Moja firma je 11-a na listi. Plata: necu reci tacno ali je sestocifrena...

2. 100% istina da ja pricam da cu se vratiti u svoju domovinu, ima 5 godina. Ali ja sam ozenjen, pa ne pitam se samo ja. Ali povratak je neminovan. Stvari sam vec poslao, kupio stan, nasao u BH posao (ako cak ne dodjem dole sa ovom firmom za koju radim)

3. 100% istina sto je neko prije naveo za jedan jebeni posjet hitnoj ne mozes proci ispod $700 (a prosjecna plata u Chicagu je $37.000 godisnje), ja sam za operaciju tumora na mozgu i tretmane poslije operacije platio (pored svog vrlo jakog osiguranja) preko $100.000

4. Vecina raje (80-90%) izlazi napolje subotom sa $20 u dzepu (a pro po, teme na sa-x o tome koliko ko u Bosni trosi na izlaske (gdje su listane cifre (subotom) od km100 pa do km350)

5. Velika vecina raje, rade 100% fizicke poslove

6. od Sept 11, 2001 se u Americi sve vise poostravaju odnosi prema strancima (moja tetka radi kao case-worker za imigrante) , pustaju cak 70% manje ljudi da udju u Ameriku, sve se vise osjeti tenzija (govorim za Chicago) izmedju Amerikanaca i nas doshlji jer jel'te "mi njima krademo radna mjesta" i SVE ce se vise i vise osjetiti ta netrepeljivost.

Amerika je veliku gresku napravila 2000-2004 kada je masovno "izvozila" poslove u zemlje "treceg" svijeta, tako da sada SSS, KV i NKV radnici bukvalno ostaju bez egzistencije. Warren Buffet je lijepo rekao "if US continues to export jobs to the third World countries, in time, US itself will become a third world country"...

Tako se upravo i desava. A vi, bujrum objeruchke u Ameriku, hvatat se metle (ako se i to nadje)

Hvala na paznji!

Koji si ti levat ! :run:
SoulSeeker

#102 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by SoulSeeker »

Ady88 wrote:Koji si ti levat ! :run:
Ma nije... On ti je isti kao i moj brat koji ima baš njegovu spiku.

"Živl`a nam BiH, nema tak`e zemlje ni`đe, svaki dan plačem za komadima svoje duše koji su ostali dole, al` neka mene u USA gdje mi je jako teško..."

:lol:
Gospoda Ministarka

#103 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by Gospoda Ministarka »

SoulSeeker wrote:
Ady88 wrote:Koji si ti levat ! :run:
Ma nije... On ti je isti kao i moj brat koji ima baš njegovu spiku.

"Živl`a nam BiH, nema tak`e zemlje ni`đe, svaki dan plačem za komadima svoje duše koji su ostali dole, al` neka mene u USA gdje mi je jako teško..."

:lol:
:lol: :lol: :lol:
Kako objasniti covjeku da ima u BIH ljudi koji rade za 500 KM ili ti ga 250€ citav jedan mjesec, da ti ljudi bi ako ikako mogu radili isti ili losiji posao negdje vani za barem 10 puta veci iznos. Ali jok... nama je ovdje dobro... imamo svjez zrak, pitku vodu pa cemo od have zivjeti.
SoulSeeker

#104 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by SoulSeeker »

Gospoda Ministarka wrote:Kako objasniti covjeku da ima u BIH ljudi koji rade za 500 KM ili ti ga 250€ citav jedan mjesec, da ti ljudi bi ako ikako mogu radili isti ili losiji posao negdje vani za barem 10 puta veci iznos. Ali jok... nama je ovdje dobro... imamo svjez zrak, pitku vodu pa cemo od have zivjeti.
Znaš šta je žalosno u svemu? Što je takvih od "po 250 evra" iz dana u dan sve više i više. Moj prijatelj radi u nekakvoj prodavaonici svega i svačega 12 sati svaki dan osim nedjelje za 200 evra, mislim da ima i pravo na godišnji odmor u trajanju od sedam dana (nisam siguran, ako je bitno provjerit ću) i evo recimo on je taj kojem bi trebalo pojasniti da je na zapadu dosta teže i da ovdje u BiH funkcioniše sve kako treba. Mislim da se broj ovakvih ljudi u BiH u najmanju ruku kreće oko par hiljada.

Nešto malo veselije... Prošle godine na ljeto dignem KREDIT da dočekam svog brata Guzu iz USA (tako ga svi zovemo, Guza), jer Guza nem`re jest` grah i ovu običnu domaću bosansku hranu za nas "sirote" pošto mu je predjelo čista janjetina i to bez kostiju, pa ga malo provodam po diskotekama, restoranima, hotelima, izletištima širom BiH jer je Guza klaustrofobičar koji se ne može zadržati samo u Zenici jer mu je "ovdje KOD NAS sve tako malo i minijaturno" :D... i da ne nabrajam... :D ... slijedi scena...

Guza se vraća kući i kaže "jest ovdje kod vas dobro, puni ste para a ne radite ništa", a ja jadan to što sam potrošio moram vraćat punih šes` mjeseci. :lol: :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#105 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by ladyblue18 »

Ama kad cete shvatiti da ne mozete sa dijasporcima. :-)
To je njihova prica uvijek, vecina njih prica tako, lose im, al eto nece se oni vracati...ukratko.
Rijetko ko prizna, dobro mi je, zivim dobro, necu kuci i vozdra.
Imam i ja takvih u familiji daljoj, uvijek ista prica, iz godine u godinu...godine prolaze niko se ne vraca. :zoka:

@SaniiSani - ja sam ti vec jednom fino rekla da ugasis caps lock i povedes racuna o svojoj komunikaciji ovdje.
Treci put ti necu govoriti!

Inace, prijateljica mamina prosle godine sa muzom, preko lutrije otisla u SAD, bas u Chicago. Nasli poslove prije nego sto ce tamo otici, stan sebi nasli, i otisli ljudi da zavrnu rukave.
Najmanje satnice al i to je nesto za pocetak, pa su napredovali za kratko vrijeme, muz zapeo, radi vise i kvalitetnije nego starosjedioci, vec ima i finu satnicu. Naravno navukao na sebe zle jezike i ljubomoru, narocito naseg zivlja, ali sta ces tako je to.
Prije mjesec su dolazili, ostali 20ak dana i vratili se.
Fino im, zive njih dvoje sasvim solidno, svaki vikend ukoliko je moguce odu negdje u turisticki obilazak, kupili dvoje kola, za manje od godinu...
I to sve bez stele ikakve, nikoga nisu imali u Americi da im pomogne, sve sami uspjeli, za manje od godinu.
Sve se moze kad se hoce.
Samo sto nas narod bez obzira bio on ovdje, u Americi ili Tanzaniji misli da se nista ne moze bez stele, i da smo nesposobni kao narod da sa ove dvije ruke sebi kroimo zivot i buducnost.
Moze Bosanac promjenit mjesto zivljenja, al njegovo uzasno razmisljanje i rezonovanje ga prati svuda nazalost.
Da bar sta naucite u tom bijelom svijetu, ali jok.

I da, ovo je samo jedan slucaj uspjesne emigracije u SAD. Ne zelim dalje jer cu i sa ovim jednim bit optuzena da lazem i fantaziram, jer Bosanac ne moze da se sam snadje, nigdje...to je nemoguce. :-)
Najbolje sto moze je da se zadovolji sa onim sto ima tj. nema ovdje, a kad kaze da je za godinu ostvario vise vani nego ovdje za cijeli zivot proglasi ga se neuracunljivim. Kako se samo usudio. :oops:
Ady88

#106 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by Ady88 »

SoulSeeker wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Kako objasniti covjeku da ima u BIH ljudi koji rade za 500 KM ili ti ga 250€ citav jedan mjesec, da ti ljudi bi ako ikako mogu radili isti ili losiji posao negdje vani za barem 10 puta veci iznos. Ali jok... nama je ovdje dobro... imamo svjez zrak, pitku vodu pa cemo od have zivjeti.
Znaš šta je žalosno u svemu? Što je takvih od "po 250 evra" iz dana u dan sve više i više. Moj prijatelj radi u nekakvoj prodavaonici svega i svačega 12 sati svaki dan osim nedjelje za 200 evra, mislim da ima i pravo na godišnji odmor u trajanju od sedam dana (nisam siguran, ako je bitno provjerit ću) i evo recimo on je taj kojem bi trebalo pojasniti da je na zapadu dosta teže i da ovdje u BiH funkcioniše sve kako treba. Mislim da se broj ovakvih ljudi u BiH u najmanju ruku kreće oko par hiljada.

Nešto malo veselije... Prošle godine na ljeto dignem KREDIT da dočekam svog brata Guzu iz USA (tako ga svi zovemo, Guza), jer Guza nem`re jest` grah i ovu običnu domaću bosansku hranu za nas "sirote" pošto mu je predjelo čista janjetina i to bez kostiju, pa ga malo provodam po diskotekama, restoranima, hotelima, izletištima širom BiH jer je Guza klaustrofobičar koji se ne može zadržati samo u Zenici jer mu je "ovdje KOD NAS sve tako malo i minijaturno" :D... i da ne nabrajam... :D ... slijedi scena...

Guza se vraća kući i kaže "jest ovdje kod vas dobro, puni ste para a ne radite ništa", a ja jadan to što sam potrošio moram vraćat punih šes` mjeseci. :lol: :lol: :lol:
Ma ne brinem ja za tebe, sigurno je Guza ostavio 500eura kad je posao :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
ladyblue18

#107 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by ladyblue18 »

@soulseeker - razumijem da ti je brat, ali ja nikad ne bih digla kredit da cascavam svog brata isl.
On ce doci iz Amerike ili odakle vec i da mu ja tetosim. :lol:
Taj film kod mene niko ne bi gledao. :-)
I vala pravo da ti kazem, da sam ja vani i da dodjem u posjet domovini, stid bi me bilo ocekivati nesto od nekoga znajuci kakva je situacija, a jos manje pricati "jes' vam dobro ocam'" :roll: Nikad necu takve ljude shvatiti.
Alfons Kauders

#108 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by Alfons Kauders »

ladyblue18 wrote:Ama kad cete shvatiti da ne mozete sa dijasporcima. :-)
To je njihova prica uvijek, vecina njih prica tako, lose im, al eto nece se oni vracati...ukratko.
Imam i ja takvih u familiji daljoj, uvijek ista prica, iz godine u godinu...godine prolaze niko se ne vraca. :zoka:
nemoj generalizirati... imam masu prijatelja vani i bas niko od njih ne govori da mu je lose... amerika, britanija, austrija, holandija, njemacka, ceha, irak, afganistan... svima je dobro, vecina se ne namjerava vracati - osim ovih u ratu... :D
Moze Bosanac promjenit mjesto zivljenja, al njegovo uzasno razmisljanje i rezonovanje ga prati svuda nazalost.
Da bar sta naucite u tom bijelom svijetu, ali jok.
s boldiranim se mogu sloziti, s ovim poslije tesko... :D

vidis, ta moja raja je bila uspjesna i ovdje... motivisani i ambiciozni, pa su imali muda i znanja da odu vani i naprave da im bude jos bolje... nekolicina je ovdje imala preko 2k mjesecno, pa su opet otisli kad se pojavila prilika, bez nekog planiranja i razmisljanja...

s druge strane, znam metar ljudi koji 10 godina pricaju kako ce otici vani i kako je ovdje za kurac... nece da uce, nece da rade, jer eto, hoce vani, hoce da rade za bolje pare... posteno, ali onda se treba pokupiti i otici, a ne sjediti po kafama i supljirati kako ce se dici lova negdje vani, nekad... a godine lete... onda na kraju zavrse kod staraca s 30 i kusur i pametuju, a nemaju dana staza i marke u dzepu...

meni je npr. ovdje sasvim ok, radim ko konj, ali zaradim nekoliko prosjecnih plata mjesecno, nista mi ne fali... opet, da mi izleti neka prilika da picim vani, mozda bi se pokupio...
Gospoda Ministarka

#109 Re: odlazak mladih iz BIH

SoulSeeker wrote:

:lol: :lol: :lol: Oplakah Allaha mi.
A za ovog sto pita jel ostavio Guza 500€, moram da kazem da je Guza (svi su oni Guze) dosao sa obrazom, 1kg kocke, 0,5 kg kafe, peskir i vazna iz Buca Potoka :lol: :lol: djeci je naravno po dolasku dao 10$ da zapamti kad je cika Guza dolazio.
SoulSeeker

#110 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by SoulSeeker »

Ady88 wrote:Ma ne brinem ja za tebe, sigurno je Guza ostavio 500eura kad je posao :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Moram bit iskren, Guza je ipak nešto i platio, turu piva (samo jednu) kad sam ga mahn`o bilijara, i to je sve. :)
ladyblue18 wrote:@soulseeker - razumijem da ti je brat, ali ja nikad ne bih digla kredit da cascavam svog brata isl.
On ce doci iz Amerike ili odakle vec i da mu ja tetosim. :lol:
Taj film kod mene niko ne bi gledao. :-)
I vala pravo da ti kazem, da sam ja vani i da dodjem u posjet domovini, stid bi me bilo ocekivati nesto od nekoga znajuci kakva je situacija, a jos manje pricati "jes' vam dobro ocam'" :roll: Nikad necu takve ljude shvatiti.
Neću ih ni ja nikada shvatiti, ali kod nas u porodici je takav običaj - nemoj jest al` dočekaj gosta. :)

Btw. Ne brini, rekao sam mu da slijedeće godine (odnosno ove) ide sestri jer jadna čitav dan plače za njim koliko joj nedostaje. :)
ladyblue18

#111 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by ladyblue18 »

Alfons Kauders wrote:
nemoj generalizirati... imam masu prijatelja vani i bas niko od njih ne govori da mu je lose... amerika, britanija, austrija, holandija, njemacka, ceha, irak, afganistan... svima je dobro, vecina se ne namjerava vracati - osim ovih u ratu... :D
Nisam ni napisala svi su takvi, vec da dobar njih jeste. :D
Alfons Kauders wrote:
s boldiranim se mogu sloziti, s ovim poslije tesko... :D

vidis, ta moja raja je bila uspjesna i ovdje... motivisani i ambiciozni, pa su imali muda i znanja da odu vani i naprave da im bude jos bolje... nekolicina je ovdje imala preko 2k mjesecno, pa su opet otisli kad se pojavila prilika, bez nekog planiranja i razmisljanja...

s druge strane, znam metar ljudi koji 10 godina pricaju kako ce otici vani i kako je ovdje za kurac... nece da uce, nece da rade, jer eto, hoce vani, hoce da rade za bolje pare... posteno, ali onda se treba pokupiti i otici, a ne sjediti po kafama i supljirati kako ce se dici lova negdje vani, nekad... a godine lete... onda na kraju zavrse kod staraca s 30 i kusur i pametuju, a nemaju dana staza i marke u dzepu...

meni je npr. ovdje sasvim ok, radim ko konj, ali zaradim nekoliko prosjecnih plata mjesecno, nista mi ne fali... opet, da mi izleti neka prilika da picim vani, mozda bi se pokupio...
Ma kad sam napisala nauciti nisam mislila bas nauciti :D Vec ono, da nauce na demokratiju, pravo uvazavanje tudjeg misljenja, prihvatiti drugaciju pricu i tako to, jer redovno na forumu vidim da to ne znaju. :roll:

Sto se tice ove druge kategorije, spomenuh to na pocetku teme. Ali to je vec poznata cinjenica.
Svi bi kukali, a nece niko da digne dupe i nesto uradi, nego ide s kafe na kafu i kuka.
Jarane, ako ti je tesko, ne kukaj po kafama nego zasuci rukave i pokusaj sta uraditi, jer mozes ti otici vani ali ne mozes sjediti vani i kukati i nesto cekati...jer tamo nema toga. Ali hajde ti to objasni nasem narodu. :roll:
ladyblue18

#112 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by ladyblue18 »

SoulSeeker wrote:
Neću ih ni ja nikada shvatiti, ali kod nas u porodici je takav običaj - nemoj jest al` dočekaj gosta. :)

Btw. Ne brini, rekao sam mu da slijedeće godine (odnosno ove) ide sestri jer jadna čitav dan plače za njim koliko joj nedostaje. :)
Ma razumijem ja obicaje, ali meni to izgleda cisto izrabljivanje i bezobrazluk s njegove strane.
Oprostit ces mi, brat ti je, ali vala... :roll:

Inace, ovi moji i kad dodju, dodju praznih ruku kad smo se vec toga dotakli. :D
I samo kukaju :lol:
Valjda kontaju da cemo im traziti sta pa da se unaprijed ograde :-)
HAVANA

#113 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by HAVANA »

:twisted: :skoljka: Nemoj tako,ja pričao loše mi i vratio se...dobro mi je,živim dobro,dužan svim bankama što ih ima :D ,radim ko konj,mislim ko baltazar...kako ona pjesma...svudi sam bia,sve sam vidia i u ovoj ludoj zemlji mi je ipak najbolje. :-D :bih:
solo1

#114 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by solo1 »

Dilema - otici/varatiti se ili ostati.

Neko je sposoban da se ode i da se snadje - neko nije. Neko ne mora ili ne zeli da ide u inostranstvo.
Svako mjesto na zemlji ima svoje vrline i mane a jedna je domovina ma koja je i ma gdje bila.

Ponavljam - iskustva individualna - i nemojte pokusavati da generalizujete stvari jer je nemoguce, niko od nas ne zivi u tudjoj kozi i uzalud su sva ubjedjivanja.

Moj savjet je da svako ko moze da ode ili ko zeli da se vrati je da treba to da uradi, ako ne pokusa nece ni znati - a pricati u prazno sluzeci se tudjim iskustvima jako je ne ozbiljno da ne kazem glupo.

Pozdrav
ladyblue18

#115 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by ladyblue18 »

HAVANA wrote:

:twisted: :skoljka: Nemoj tako,ja pričao loše mi i vratio se...dobro mi je,živim dobro,dužan svim bankama što ih ima :D ,radim ko konj,mislim ko baltazar...kako ona pjesma...svudi sam bia,sve sam vidia i u ovoj ludoj zemlji mi je ipak najbolje. :-D :bih:
Havana :D rekoh, nije generalizacija. :D Gdje cu to, kad mi ti odmah padnes na pamet kad se povede ova prica pa se sjetim da ima bar neko ko se vratio. ;-) :D
Gospoda Ministarka

#116 Re: odlazak mladih iz BIH

ladyblue18 wrote:
SoulSeeker wrote:

Ma razumijem ja obicaje, ali meni to izgleda cisto izrabljivanje i bezobrazluk s njegove strane.
Oprostit ces mi, brat ti je, ali vala... :roll:

Inace, ovi moji i kad dodju, dodju praznih ruku kad smo se vec toga dotakli. :D
I samo kukaju :lol:
Valjda kontaju da cemo im traziti sta pa da se unaprijed ograde :-)
Ajoj tebe Lady, pa koliko sam puta tjerala staru da im kaze da nismo kuci da smo eto bas taj dan otisli "poslom ... :D
Covjece dok im rucak spremis, ode barem 100-150KM a oni dodu s kesicom u rukama i sa pricom da places kako im je tesko... et dode ti da im zapakujes da ponesu i ako zafali da se jave nekako cemo im poslat.
statix

#117 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by statix »

Nemojte se rugati dijasporcima, sutra cete i vi tako... :lol: :D
ladyblue18

#118 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by ladyblue18 »

:lol: :lol: :lol: sad se sjetih.
Prije dvije godine svratila rodica jedna, zivi u Chicagu, kad je pocela da prica gdje oni idu sve na odmore, pa je spomenula Puerto Rico i pitala nas znamo li gdje je to. Ja joj fino pocela pricati, a ona vidje da mi nismo tako glupo pa podje da me ubjedjuje kako sam ja to nesto pobrkala nije to to. :shock: :lol:
A na kraju prije nego ce otici je dodala da ce nam dati broj svoj eto za ne daj Boze da se sta desi ovdje opet, da imamo zlu ne trebalo kome se obratiti. :-) Nije da nam treba njen broj, a nije ni da ga je ona dala, doovljno je sto je rekla. :lol:
Alfons Kauders

#119 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by Alfons Kauders »

HAVANA wrote:

ha jebote, sto nisi uzeo gore kredite po manjim kamatama... :D vec se dosao kod nas zaduzivati... :D
HAVANA

#120 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by HAVANA »

Alfons Kauders wrote:
HAVANA wrote:

ha jebote, sto nisi uzeo gore kredite po manjim kamatama... :D vec se dosao kod nas zaduzivati... :D

:lol: Kad se sjetim ljepote...imao sam gore stambeni na 2.75% :-D a ovde mi svi od 8.60 do 10% :twisted:
Alfons Kauders

#121 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by Alfons Kauders »

HAVANA wrote: :lol: Kad se sjetim ljepote...imao sam gore stambeni na 2.75% :-D a ovde mi svi od 8.60 do 10% :twisted:
mogao si uzeti po 2.75, doci kod nas i orociti na duplo vise... :D
saniisani

#122 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by saniisani »

@ moderatorka... u redu je necu vise.... samo da ti kazem da su ti tvoji prijatelji u Americi izuzetak.. vjeruj mi!!!!

-----------------
@Gospodja Ministarka,
@Ady

Serendate i jedno i drugo... KO BA moze cistiti cestu u inostranstvu za 10 puta vecu cifru od 500KM...

Pa dobro jeste li vi normalni ljudi ili ste..sta ste..?

Moja prva plata je bila $9 na sat = $1440 mjesecno - porez - zdrastveno - penziono - medicare = $500 svake dvije sedmice (a renta mi je bila $550)

De ba ne kenjajte sa tim "yo' levata" "oca'm kad mi dijasporci pocnu pricat' "... Levati ste vi i ljenchuge jedne. Samo znate kukat' i ispijat' kafe. Uhvatite se lopate pa ce te imati za sta u dzepu da se uhvatite i jos ce te i bolje spavati...!!!!

Dolazim u SA svake godine, sa koferom poklona za rodjake i prijatelje i jos kad krenem i ono sa sebe poskidam - svi me zovu da idemo na kafu, a kafu za ovih 14 godina mi je platio samo jednom jedan rodjak.

Ja mislim da NAJVECI problem Bosne nije ni policija, ni sudstvo, ni penzije ni socijalni slucajevi nego LIJENOST!!!!

Ja Levat...hehehe... moja djeco, velikog broja cipela. E kako bi vas jedan Njemac ili Amerikanac ushtrojio...

HAHAHAH cuj ja levat... Odo' ja do banke sa ovim svojim levatstvom da polozim mjesecni cek od $15.000

CAO!!!! :run: :run: :run: :run: :run: :thumbup: :bih: :sax: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
SoulSeeker

#123 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by SoulSeeker »

ladyblue18 wrote:Ma razumijem ja obicaje, ali meni to izgleda cisto izrabljivanje i bezobrazluk s njegove strane. Oprostit ces mi, brat ti je, ali vala... :roll:
Ne ljutim se, sve oke. U pravu si. :) Ima svakako i onih koji pomažu porodici, daju im lovu za kuće ili uređenje stana, ali takvih je svakako malo, možda i premalo.
ladyblue18 wrote:Inace, ovi moji i kad dodju, dodju praznih ruku kad smo se vec toga dotakli. :D
I samo kukaju :lol: Valjda kontaju da cemo im traziti sta pa da se unaprijed ograde :-)
Pa to po meni baš i jeste cilj, a vjerovala mi ili ne, nikada ni od koga nisam tražio ni markicu, čak ni onu za pismo. :)

Guza teško živi, toliko teško da mu (otplaćenu) kuću na dva sprata sa bazenom čuvaju ČETIRI rotvajlera, a samo jedan od njih pojede otprilike onoliko koliko ja za tri mjeseca. :)

Al` dobar je Guza što jest jest... Gigant od čovjeka... Da ga vidiš samo kada je platio ovu jednu turu piva kad` sam ga mahn`o na bilijaru... Digao je veliki crni debeli novčanik do vrha pun zelenim novčanicama visoko u zrak, a onda titovski naglašenim glasom tako glasno rekao "e ovu ću turu ja platiti" da je svojim dubokim prodornim glasom uspio probuditi i konobara koji je bio oko 15-ak metara od nas. Baš nešto mislim koliko bi mu glas bio jak i prodoran kada bih mu rekao "Guzo, ovo mjesto mi je baš cool, daj mi ga kupi". :)
ladyblue18

#124 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by ladyblue18 »

saniisani wrote:@ moderatorka... u redu je necu vise.... samo da ti kazem da su ti tvoji prijatelji u Americi izuzetak.. vjeruj mi!!!!
Izuzetak, pa nek su i jedini, ali pobijaju tvoju tezu da se ne moze ni metla u ruke dobiti da cistis, danas kada dodjes u Ameriku. :-) Sve se moze kad se hoce, samo sto dosta naroda ceka cudo da padne s neba.
I hajd sad ti fino idi polozi taj cek, da manje vrijedjas ovda. :wink:

@soul-trebao si se ti sam ponuditi da mu kupis, kada se on vec nije sjetio. :P :D
SoulSeeker

#125 Re: odlazak mladih iz BIH

Post by SoulSeeker »

Gospoda Ministarka wrote:Covjece dok im rucak spremis, ode barem 100-150KM a
Čuj 150 KM??? Pa toliko Guza potroši na čips. :lol: :lol: :lol:
Locked