GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
munevera44

#101 Re: GRAS - karte

Post by munevera44 »

Negdje pročitala pitanje pa da ga postavim i ovdje.

Penzioner došao kupiti penzionerski kupon za naredna tri mjeseca. Na šalteru mu traže foto kopiju lične karte i ček od penzije za maj 2010. Pošto je ček za maj penzioner izgubio, žena na šalteru mu jasno i glasno kaže nema šanse da dobije kupon.

Da li je normalno da nekom padne na pamet da od penzionera traži ček od penzije za maj, a kupon kupuje za septembar, oktobar i novembar. :?:
minjonja

#102 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

a jel probao sa zadnjim cekom?
munevera44

#103 Re: GRAS - karte

Post by munevera44 »

minjonja wrote:a jel probao sa zadnjim cekom?

Jaštaje neće da priča samo maj i ništa više
kurty

#104 Re: GRAS - karte

Post by kurty »

Vise mi je logicno da su mu trazili vjencani list, nego cek od majske penzije
munevera44

#105 Re: GRAS - karte

Post by munevera44 »

kurty wrote:Vise mi je logicno da su mu trazili vjencani list, nego cek od majske penzije
Evo para za GRAS kontrolori traže kartu, penzioner mu da mjesečnu sa starim kuponom i mashala evo para od kazni :dance:
kurty

#106 Re: GRAS - karte

Post by kurty »

munevera44 wrote:
kurty wrote:Vise mi je logicno da su mu trazili vjencani list, nego cek od majske penzije
Evo para za GRAS kontrolori traže kartu, penzioner mu da mjesečnu sa starim kuponom i mashala evo para od kazni :dance:
ma ja...ironicno sam napisao..
nellington

#107 Re: GRAS - karte

Post by nellington »

minjonja wrote:
samo_ovaj_put wrote:dokad vazi ova grasova godisnja studentska karta i da li je mogu kupiti samo redovni studenti?
do kraja godine. samo redovni.
Do kraja kalendarske godine? Znači, ako bih uzeo početkom oktobra, vrijedila bi svega tri mjeseca? Nisam upućen, pa provjeravam :)

Ako je tako, tek u januaru idem po svoju kartu, svakako pješačim i ove tri godine, mogu i pola četvrte :D
minjonja

#108 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

receno je do kraja kalendarske. sad hoce li oni to mijenjati ili nece, ne znam.
nellington

#109 Re: GRAS - karte

Post by nellington »

minjonja wrote:receno je do kraja kalendarske. sad hoce li oni to mijenjati ili nece, ne znam.
Mah, čisto sumnjam da će šta mijenjati, u interesu im je ovako :)
minjonja

#110 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

nellington wrote:
minjonja wrote:receno je do kraja kalendarske. sad hoce li oni to mijenjati ili nece, ne znam.
Mah, čisto sumnjam da će šta mijenjati, u interesu im je ovako :)
kruze price da nece biti vise studentskih dzabnih godisnjih jer im se ne isplati. valjda malo studenata uzelo tu godisnju, a i kanton im nije opet platio sto je obecao. bas mi je dobro dosla ova godisnja, osjecam veliko olaksanje po dzepu. meni nije malo godisnje 350 ustediti.
nellington

#111 Re: GRAS - karte

Post by nellington »

Mislim da će sve ovisiti o 3. vlastopadu :)
sheilak

#112 Re: GRAS - karte

Post by sheilak »

munevera44 wrote: Da li je normalno da nekom padne na pamet da od penzionera traži ček od penzije za maj, a kupon kupuje za septembar, oktobar i novembar. :?:
Mozda traze random cek. :D

Sjecam se da su mojoj baki trayili takvu dokumentaciju da je ona pitala da li je ona nesto skrivila i da li im je nesto sumnjivo. :-)

Ali mene zaista pocinje nervirati prisila kupovine karata po cijeni 1,80 KM. Jer su kiosci zatvoreni i jer ih cesto pored stanica ni nema. I ova komercijalna linija/je li to uopste legalno<
roki

#113 Re: GRAS - karte

Post by roki »

Zašto danas oko 11.00 sati nisu vozili tramvaji i trolejbusi iako je bilo struje.Neki štrajk ili revolt što je Centrotrans obnovio vozne pogone ili nešto treće
smoki_choko

#114 Re: GRAS - karte

Post by smoki_choko »

roki wrote:Zašto danas oko 11.00 sati nisu vozili tramvaji i trolejbusi iako je bilo struje.Neki štrajk ili revolt što je Centrotrans obnovio vozne pogone ili nešto treće
meni reče jaranica da je i ona posla trolejbusom i da je nestalo struje. a kako znas da je bilo struje, jesi provjeravala. ako ima struje na semoforima i po gradu ne znaci da je ima i u zicama iznad trolejbusa. moze biti kvar na napajanju
roki

#115 Re: GRAS - karte

Post by roki »

Struje je bilo.Prošao sam pored trolejbusa koji je očigledno bio "upaljen" a tramvaj koji je stajao pored BBI je spustio onaj hepek na krovu te bio ugašen,al stuje je bilo.Vjerovatno nekakav kvar jer su autobusi uredno vozili
MAN-lion's coach

#116 Re: GRAS - karte

Post by MAN-lion's coach »

...
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:08, edited 1 time in total.
MAN-lion's coach

#117 Re: GRAS - karte

Post by MAN-lion's coach »

....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:07, edited 1 time in total.
Komšinica

#118 Re: GRAS - karte

Post by Komšinica »

Danas u tramvaju, priča mi sestra, stranac stariji čovjek sa ženom i dvoje male djece, uredno kupio karte ali vjerovatno nije znao da se moraju i poništiti iako ih kupiš kod vozača... i uđu naši divni, kulturni, pametni i sveznajući revizori i traže čovjeku kartu. On im uredno dadne karte ali nakon što vide da nisu poništene počne maltretiranje. Sestra se umješa pokušavajući im objasniti kako nisu znali da se trebaju poništiti karte, i pokušava prevesti, međutim gospodin revizor drekne kako njemu ne treba prevodioc, kako on sve razumije... a onda uzme poništenu i neponištenu kartu i ispred nosa maše strancu poništenom kartom i dere se "Ova je ok!" a onda njegovom neponištenom "Ova not ok!" I vrhunac je bio da čovjeku traži pasoš??? Hej pasoš?!? I naravno izveli su ih sve, i vjerovatno se maltretiranje nastavilo...

A već sam prije ovoga čula za slučaj da su grupi stranaca bez karti uredno uzeli pasoše i odveli ih prema policijskoj stanici! :shock: I općenito da se nerijetko dešava da maltretiraju strance.

E sad meni jedna stvar nije jasna. Fino piše da ako nemaš kartu oni imaju pravo da traže da platiš dopunsku kartu, i to je prvo, a ako to ne - onda vjerovatno da uzmu podatke i pišu. Ali jok, ovi odmah izvode iz tramvaja i još pasoše traže, pa oni izgleda kontaju kako imaju veće ovlasti nego policija. I zašto vozač, kad vidi da ljudi nisu odavde, ne objasni da se karta mora poništiti?

Neka mi Bog oprosti ako se ogriješim pa nekoga nepravedno opužim za nešto, ali meni je sve to sumnjivo... imam osjećaj da oni uzmu od njih pare, naročito što ljudi i ne znaju kolike su kazne kod nas i koja je procedura...

Ima li iko da ih prije svega malo upristoji, nek' im odbiju od plate pa lijepo naprave zube, da imaju bar po dva prednja gore i dole, pa na neki kurs lijepog ponašanja, pa malo iščitaju šta smiju a šta ne smiju, kako da se ophode prema ljudima... :x
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#119 Re: GRAS - karte

Post by UltrasNaBaterije »

Jebiga, kad su glupi stranci. To kako na koga nalete, ja sam bio svjedok kad ih je jedan Njemac (onako malo skinhedski obučen :D ) postrojio sve u tramvaju i poslo u pičku materinu, naravno na njemačkom jeziku, jer su mu tražili pasoš. Ista svtar u Beogradu sam se vozio GSPom, kod njih su rezivori puno zajebaniji i agresivniji, tako da nema puno švercanja, ali kad naiđu na strance obavezno ide pegla, izvođenje i slično, a vjeruj da ti je najbolje samo šutit i izaći vani i odšetati sa stanice.

Ovim našim neću ni da izađem, šutiš i praviš se lud. :)
nogomet online

#120 Re: GRAS - karte

Post by nogomet online »

Još ne mogu shvatiti da pojedinci kupe karte. Mislim, ono... U posljednje vrijeme je baš puno revizora, ali iskuliraš ih jednom, dvaput, triput... jednostavno, kad-tad odustanu i skontaju da si "težak". Jučer sam par puta naletio na situaciju da djevojka ili njih dvije (što je učestalije) bivaju okupirane pred tramvajskom od njih pet-šest...
nera18

#121 Re: GRAS - karte

Post by nera18 »

nogomet online wrote:Još ne mogu shvatiti da pojedinci kupe karte. Mislim, ono... U posljednje vrijeme je baš puno revizora, ali iskuliraš ih jednom, dvaput, triput... jednostavno, kad-tad odustanu i skontaju da si "težak". Jučer sam par puta naletio na situaciju da djevojka ili njih dvije (što je učestalije) bivaju okupirane pred tramvajskom od njih pet-šest...
vidjas okupirane djevojke koje maltretiraju do iznemoglosti i cudi te sto pojedinci kupuju kartu...
pa trebam pustit da me seljacina maltretira :?
nogomet online

#122 Re: GRAS - karte

Post by nogomet online »

nera18 wrote:
nogomet online wrote:Još ne mogu shvatiti da pojedinci kupe karte. Mislim, ono... U posljednje vrijeme je baš puno revizora, ali iskuliraš ih jednom, dvaput, triput... jednostavno, kad-tad odustanu i skontaju da si "težak". Jučer sam par puta naletio na situaciju da djevojka ili njih dvije (što je učestalije) bivaju okupirane pred tramvajskom od njih pet-šest...
vidjas okupirane djevojke koje maltretiraju do iznemoglosti i cudi te sto pojedinci kupuju kartu...
Ne znam, glupo je davati lovu na karte (osim godišnjih za studente). Što se maltertiranja tiče, treba imati svoj stav i iskulirati ih kad god uđu u tramvaj u kojem se nalaziš. Bar meni to djeluje, iako nisam neka gromada. :D
Qler

#123 Re: GRAS - karte

Post by Qler »

Ne znam da li je od mene, ali meni je logicno da platim kartu. Ipak koristim njihove usluge. Mogu onda isto tako i u taxi uci i reci necu da platim. Jos mi je smijesnije kada se zale kakvi su nam tramvaji, a svi se vozaju, i ne placaju karte. Ako ti se ne svidja, nemoj se vozati. Jednostavno.
nera18

#124 Re: GRAS - karte

Post by nera18 »

nogomet online wrote:
nera18 wrote:
Ne znam, glupo je davati lovu na karte (osim godišnjih za studente). Što se maltertiranja tiče, treba imati svoj stav i iskulirati ih kad god uđu u tramvaj u kojem se nalaziš. Bar meni to djeluje, iako nisam neka gromada. :D
pa eto, ti ako nigdje ne zuris,
imas vremena s njima se naduravati 4 puta dnevno i slusati ponizavanja istih...
samo izvoli :)
za 1,6 necu da dopustim majmunu da me maltretira
munevera44

#125 Re: GRAS - karte

Post by munevera44 »

nogomet online wrote:
nera18 wrote:
Vozila gradskog prijevoza su takvi kakvi jesu. Svi mi imamo izbor gradski prijevoz, taksi, bicikl ili pješice.

Glupo je ući u tramvaj i voziti se bez karte :dance:
Post Reply