Danas u tramvaju, priča mi sestra, stranac stariji čovjek sa ženom i dvoje male djece, uredno kupio karte ali vjerovatno nije znao da se moraju i poništiti iako ih kupiš kod vozača... i uđu naši divni, kulturni, pametni i sveznajući revizori i traže čovjeku kartu. On im uredno dadne karte ali nakon što vide da nisu poništene počne maltretiranje. Sestra se umješa pokušavajući im objasniti kako nisu znali da se trebaju poništiti karte, i pokušava prevesti, međutim gospodin revizor drekne kako njemu ne treba prevodioc, kako on sve razumije... a onda uzme poništenu i neponištenu kartu i ispred nosa maše strancu poništenom kartom i dere se "Ova je ok!" a onda njegovom neponištenom
"Ova not ok!" I vrhunac je bio da čovjeku traži pasoš??? Hej pasoš?!? I naravno izveli su ih sve, i vjerovatno se maltretiranje nastavilo...
A već sam prije ovoga čula za slučaj da su grupi stranaca bez karti uredno uzeli pasoše i odveli ih prema policijskoj stanici!

I općenito da se nerijetko dešava da maltretiraju strance.
E sad meni jedna stvar nije jasna. Fino piše da ako nemaš kartu oni imaju pravo da traže da platiš dopunsku kartu, i to je prvo, a ako to ne - onda vjerovatno da uzmu podatke i pišu. Ali jok, ovi odmah izvode iz tramvaja i još pasoše traže, pa oni izgleda kontaju kako imaju veće ovlasti nego policija. I zašto vozač, kad vidi da ljudi nisu odavde, ne objasni da se karta mora poništiti?
Neka mi Bog oprosti ako se ogriješim pa nekoga nepravedno opužim za nešto, ali meni je sve to sumnjivo... imam osjećaj da oni uzmu od njih pare, naročito što ljudi i ne znaju kolike su kazne kod nas i koja je procedura...
Ima li iko da ih prije svega malo upristoji, nek' im odbiju od plate pa lijepo naprave zube, da imaju bar po dva prednja gore i dole, pa na neki kurs lijepog ponašanja, pa malo iščitaju šta smiju a šta ne smiju, kako da se ophode prema ljudima...