Kupio sam Fiat Stilo...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Rza

#101 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Rza »

OK, hvala za info, ovi kraj tunela Kosevo su mi blizu, ali do sada nisam isao jer sam cuo da su "nako", ali mogu otici pitati pa vidjeti sta ce mi reci. :-)
shlauf

#102 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by shlauf »

Pored tunela ti Ivica radi a poslijepodne kući privatluk. Meni niko za električni servo nije mogao da pomogne u Sarajevu i okolo. Na kraju odvezao se u Šabac i zamjenio. Crk'o odavde vozeći a u povratku pjevajući. Em lakše voziti a prošao dobro sa cijenom i dobio garanciju od 1 godine (da frajer svoju servisnu knjižicu) i može se naručiti bilo kakav dio a oni te onda pozovu i kažu u koji dan da dođeš i da ti to ugrade ili ponesi sa sobom pa ovamo ugrađuj. Dijelovi mehanike, limarije, plastike ... sveeeeeegaaaa.
Rza

#103 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Rza »

Eh..., i meni se čini, koliko sam do sada ganjao, da se ovi naši majstori ne bave s ovakvom vrstom el- serva. Eventualno izmjena motorića i to je to. Šabac znam samo iz pjesme...
shlauf

#104 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by shlauf »

Probaj prvo da nazoveš Zoku pa vidi sa njim a ako nema ništa od njega onda Škicu u Konjic (nije daleko). Ni meni Šabac nije bio daleko kad sam vidio kolika je razlika u cijeni (ostalo mi cca 1900,oo KM u džepu).

Alee aleeeeeeee :dance:
shlauf

#105 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by shlauf »

Image
Image

Fiat Stilo 2.4 GT m.g.
2446 ccm, 125 kW / 170 KM

Šta reći, zmijugaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!

Ale aleeeeeeeee :dance:
adisk

#106 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

Locker wrote:I sta na kraju bi sa Adisk-ovim Stilom? Nekad davno procitah samo prvu stranu...

:)
sta ja znam , nemam nikakvih problema.

Mnogi nisu bili nista bolje upuceni od mene, a dizali su prasinu.
Nikakve turbine nisu otisle, bijeli dim je na minusima samo, nekih 10tak minuta. Airbag konektor naspricao wd40 ispod sjedista, ne javlja se vise. Ulje senzor, nakon promjene filtera i ulja uopste ne javlja greske nikakve, nego precizno mjeri i stanje se podudara sa sipkom. Novi semering je zaustavio kapanja ulja. Apsolutno nikakvih dimova nema, nikakvih!

Novih gresaka nema, i zadovoljan sam, potrosnja je do 7.5 po gradu, board je tacan, provjerio sam.
Sve u svemu dizajnom, enterijerom, pregradnom i kokpit tablom, motorom, reagovanjem na -20, odlicnim ASR-om, jos boljim city-em, prezadovoljan. Auto za uzivanje. I ne lupka nista u njemu, da.

kontam se ne javljat ovim nedokazanim znalcima, ali brate auto je mrak.
dadoka84

#107 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by dadoka84 »

Sa fiatom uvijek dobijes vise auta za iste pare. Konkurencija nije ni blizu kad je taj segment u pitanju. Barem sam ja isao tako kad sam Bravo kupovao. Kod njega nerviraju sitnice, npr los konektor na zadnjim stop lampama, ili plasticni nosac u kopci zadnjeg sjedista koji se istrosi pa imas osjecaj da amortizer lupa ;DD
Prvi kvar je popravljen za 20 minuta, malo sredjen konektor i ocisceni kontakti, a drugi za 5 min, ubacen samo komadic gume u nosac. Ali kad je u pitanju voznja ;D Veoma lagan i zabavan za voziti, bilo da je u pitanju grad, otvorena cesta ili autoput.
adisk

#108 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

dadoka84 wrote:Sa fiatom uvijek dobijes vise auta za iste pare. Konkurencija nije ni blizu kad je taj segment u pitanju. Barem sam ja isao tako kad sam Bravo kupovao. Kod njega nerviraju sitnice, npr los konektor na zadnjim stop lampama, ili plasticni nosac u kopci zadnjeg sjedista koji se istrosi pa imas osjecaj da amortizer lupa ;DD
Prvi kvar je popravljen za 20 minuta, malo sredjen konektor i ocisceni kontakti, a drugi za 5 min, ubacen samo komadic gume u nosac. Ali kad je u pitanju voznja ;D Veoma lagan i zabavan za voziti, bilo da je u pitanju grad, otvorena cesta ili autoput.
Ma odlican. Ne moze tehnicki biti rigidan ko VW.
Mene je iznenadio kako dobro apsorbuje udarce i na saltanjima se ne klati karoserija naprijed-nazad, nego ima neko drzanje bez jakih njihanja.
Potrosnja, mizerija. Mostar-Sa za debljinu kazaljke samo. Jak moment, nisko vec grabi, ne krklja, nekih pametnih user digi-sitnica, pretinaca, rupica, svjetala, automatike i sistema oko brave i svjetala, frizider, asr ludnica po snijegu, u mokrim krivinama, uz odobasinu bez frke, radio ko muzicki stub opcija ima, digi klima, pa vent ne bijesni dok se ne ugrije motor, grijaci ekspresno djeluju po ogledalima...stimanje sjedista u lumbalnom dijelu, fantazija maglenke x4. Mala ogledala, ali nema mrtvog ugla... :) mis'm..
Motor prede. Unutra nemas osjecaj da je dizel, ne hrce nista, hauba izolaciju neku ima.

Mislim ono, nije neka tehnika, ali cobra u klasi meni ekstra on. Ja sretan, evo vec 5000 km.
Lijepo je na ulici biti drugaciji u toj rijeci svaba.
madner

#109 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by madner »

Neka ti je sa srecom. Moje misljenje o svabskim autima jeste da nismo imali u familiji isto koje je preslo manje od
250 000 km, ma kolko im falilo djija midja.

Stilo je izvuko Fiata iz krize i ne bi trebao biti smece kao ostali modeli, ali to ces znati kad predjes puno puno vise km :D
johntra

#110 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by johntra »

upravo suprotno, Stilo je pokopao FIAT dublje, jer je previše ličio na švapsku konkurenciju, što se tradicionalnim FIAT kupcima nikako nije svidjelo, a i teško je bilo steći nove kupce, pa čak i švapske, zbog loših iskustava u prošlosti...nažalost, to je auto toliko podcijenjeno u odnosu na kvalitet kojim raspolaže...ali nema veze, zato ga mi kupujemo po dobrim cijenema :D
i imaju retrovizori mrtvi ugao, nemoj se zanositi... 8-)
Alfons Kauders

#111 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Alfons Kauders »

jedno vrijeme sam koristio stilo... presao oko 180k cini mi se...

jedan od najgorih auta u koje sam imao nesrecu sjesti... nisam ljubitelj svapskih kola, ali taj stilo mi je bio takvo razocarenje da je to nevjerovatno...

pravo lijep auto, praktican, prostran itd, ali milion nekih sitnica je otkazivalo poslusnost, a osjecaj u voznji je bio zalostan...

druze, nek ti je sa srecom - nadam se da je taj tvoj u puno boljem stanju od ovog koji sam ja vozao... mislim da si trebao uzeti nesto manje egzoticno i sa manjom kilometrazom, cisto radi ponovne prodaje... neces se usreciti za par godina kad pokusas prodati stilo koji je presao 250k...
johntra

#112 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by johntra »

svako auto koje se ne održava onako kako je propisao proizvođač, neće izdržati ni 100.000 km...u tvom slučaju, izuzetak ne potvrđuje pravilo, tako da se ista situacija ne može preslikati na sve modele tog auta na cesti...isto vrijedi i za ostale proizvođače...jednom sam napisao na ovom forumu, kupujem auto da bi ga vozio i da bi ga održavao, kako bi me odvelo gdje želim...u tom trenutku ne razmišljam za koliko ću ga prodati kroz nekoliko godina, nego samo kako je lijepo što sam kupio ono što se meni sviđa...za držanje cijene postoje Golfovi, a to je skroz druga filozofija kupovine...
Drule_sa

#113 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Drule_sa »

Ja sam kupio Stila prije 2 godine.Izasao me je cca 15 hiljada, jer je bila zamjena...
Uvezen iz italije, neka ga baba vozala, ja ga dobio sa 68 000...
2003 god, 4 vrata, 1.9 JTD 115 KS...
Pored zamjene ulja i permanta, jedina stvar koju sam promjenio na njemu su bili stabilizatori, i prednji diskovi, a sad poslije zime i zadnje cu morati...Cuti ko zaliven a vozim ga 2 godine... Sada je na 94 000, a nista nisam nijenjao jos uvijek...

Probleme koje ja imam su mislim isti kao i kod svih drugih, indikator od airbega, i to se ponekad ugasi kad naletim na rupu :lol: , i sto mi uvijek javlja kad ga upalim "Prehat fault"... Treba zamijenit grijace, ali posto auto pali bez problema i na debelom minusu, a i znam covjeka koji je sjebo motor jer mu je grijac (koji su inace keramicki) upao u motor i razbio se, to mi trenutno i ne pada na pamet.

Sve u svemu, ja sam prezadovoljan, poslje onog smeca od Citroena Xantie, ovaj ce dosta dugo da ostane....
shlauf

#114 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by shlauf »

Drule_sa wrote:Ja sam kupio Stila prije 2 godine.Izasao me je cca 15 hiljada, jer je bila zamjena...
Pored zamjene ulja i permanta, jedina stvar koju sam promjenio na njemu su bili stabilizatori, i prednji diskovi, a sad poslije zime i zadnje cu morati...Cuti ko zaliven a vozim ga 2 godine... Sada je na 94 000, a nista nisam nijenjao jos uvijek...

Probleme koje ja imam su mislim isti kao i kod svih drugih, indikator od airbega, i to se ponekad ugasi kad naletim na rupu :lol: , i sto mi uvijek javlja kad ga upalim "Prehat fault"... Treba zamijenit grijace, ali posto auto pali bez problema i na debelom minusu, a i znam covjeka koji je sjebo motor jer mu je grijac (koji su inace keramicki) upao u motor i razbio se, to mi trenutno i ne pada na pamet.

Sve u svemu, ja sam prezadovoljan, poslje onog smeca od Citroena Xantie, ovaj ce dosta dugo da ostane....
SAVJET ZA AIRBAG: kad javlja grešku traži da ti majstor skine džek ispod sjedišta i zalemi žice pa onda da resetuje na računaru grešku. Ona se više neće pojavljivati ili izvadi sijalicu iz instrument table ...

Alee aleeeeeeeeeee :dance:
adisk

#115 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

johntra wrote:i imaju retrovizori mrtvi ugao, nemoj se zanositi... 8-)
ma jasno, nego ustimam ih krajnje prema vani i s ovim srednjim onda dobijam nekako panoramu pravu ;)
ono kao ne naginjem se i to:-D
adisk

#116 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

shlauf wrote:SAVJET ZA AIRBAG: kad javlja grešku traži da ti majstor skine džek ispod sjedišta i zalemi žice pa onda da resetuje na računaru grešku. Ona se više neće pojavljivati ili izvadi sijalicu iz instrument table ...

ja sam to sa wd40 rijesio. spric spric po konektoru i nema ga vise.
adisk

#117 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

johntra wrote:u tom trenutku ne razmišljam za koliko ću ga prodati kroz nekoliko godina, nego samo kako je lijepo što sam kupio ono što se meni sviđa...za držanje cijene postoje Golfovi, a to je skroz druga filozofija kupovine...
Upravo tako...dodje tu do emocija :) a ne do trikova zarade.
adisk

#118 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

Alfons Kauders wrote:jedno vrijeme sam koristio stilo... presao oko 180k cini mi se...

jedan od najgorih auta u koje sam imao nesrecu sjesti... nisam ljubitelj svapskih kola, ali taj stilo mi je bio takvo razocarenje da je to nevjerovatno...

pravo lijep auto, praktican, prostran itd, ali milion nekih sitnica je otkazivalo poslusnost, a osjecaj u voznji je bio zalostan...

druze, nek ti je sa srecom - nadam se da je taj tvoj u puno boljem stanju od ovog koji sam ja vozao... mislim da si trebao uzeti nesto manje egzoticno i sa manjom kilometrazom, cisto radi ponovne prodaje... neces se usreciti za par godina kad pokusas prodati stilo koji je presao 250k...
steta, gorko je to sigurno.
ali ybo ti njega s 250k i slicno. dje cu ja bit kad dodje na red prodaja, uzopste ne razmisljam. nisam zadnju mrvu odvojio za njega.uzivam sad.
ali vjerujem da ljudi imaju problema, i ne bih se zaklinjao u njega, ali ako vec postoji nacin da se malo prokucka, ispita auto, koliko je vrijedan kupovine, nikada u tom smislu ne bih odvratio nekoga.
ako valja, 100% ce vrijediti. ako ne valja, idemo dalje.
adisk

#119 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

Drule_sa wrote: Sve u svemu, ja sam prezadovoljan, poslje onog smeca od Citroena Xantie, ovaj ce dosta dugo da ostane....
vjeruj, meni poslije fabije sdi, ko touareg dodje.
whow

#120 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by whow »

Drule_sa wrote:Ja sam kupio Stila prije 2 godine.Izasao me je cca 15 hiljada, jer je bila zamjena...

Neka si se rjesio tog smeca od CITROENA ta auta su katastrofa.
Drule_sa

#121 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Drule_sa »

shlauf wrote:
SAVJET ZA AIRBAG: kad javlja grešku traži da ti majstor skine džek ispod sjedišta i zalemi žice pa onda da resetuje na računaru grešku. Ona se više neće pojavljivati ili izvadi sijalicu iz instrument table ...

Hehehe, sad sam iso po zicama da cackam, al posto moram da idem sada, a napolju jos mrak, da mu beze ne napravim belaj pa da bude "Faral Error" kakav :D :D :D

Tnx na savjetu uglavnom....
Drule_sa

#122 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Drule_sa »

whow wrote:
Neka si se rjesio tog smeca od CITROENA ta auta su katastrofa.

Citroen Xantia 2.1 TDi , 2000 godiste...
Jednu noc beze po ogalisima cacko, i vjerujem ko i svi ostali koji vozaju citroene napravim gresku.Niska cijena, a opreme ko govana...

Telefon, 6 CD Changer, grijanje sjedista, kilma ,senzori za kisu i parking, milion karafeka...
Iso je on fino, motor bio 88KW, ali poslije mjesec dana, odu lezajevi.I u godinu i po koliko sam ga vozio, 3 puta ih moro mjenjat.Ostale sitne potrosne me mrsko i nabrajat, sve dok jednom nisam poso da se parkiram pred vrata, malo je postrmo, i cujem ja puce nesto.Ujutro nece da upali.Zovi tamo zovi vamo, Bosch pumpa krepala.A posto je bila elektronska, tada nije ni bilo servisa moglo se samo u srbiji radit..Ja nazovem, lola kaze nije problem, popravka 1500 eura.Dobro reko nazvacu vas jedno pola sata,samo dok zapalim auto ispred kuce.Nadjem polovnu za 600 km, obicnu na sajlu.Jedno 3 dana je majstori ugradjivali, al auto nije bio vise nikad ko prije.Odziv na gasu 400 puta gori.
I par dana poslije, nadjem ovog Stila, i odvezem Xantiu i uspijem oko 6-7 hiljada izvuc za nju....
madner

#123 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by madner »

Drule kralju, mogao si bar motor pogodit kad ga kudis. :D
2.1 TDi :lol:
fantom*

#124 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by fantom* »

tušite puno s tom Fiatovom kantom
evo, ovdje specijalizovana stranica za te kante

http://fiatisti.hr/forum/index.php?board=26.0
johntra

#125 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by johntra »

gdje si poznavalac auta, nismo te prepoznali...hahahahaha...
Post Reply