Jok...........nije ključna riječ SAVEZ,ključna riječ je DRŽAVA. I to je ono što zapravo u ovoj priči mene najviše nervira, jebo Ćiru, možda bi i bilo bolje da ode (al da mu se kaže hvala). Ne postoji država niti savez u svijetu u kojem od tri čelna čovjeka dva ne navijaju za tu istu reprezentaciju, niti postoji država čiji predjsednik vlade ne navija za tu istu reprezentaciju.I opet ću reći, sve što smo uspjeli sa ovom reprezentacijom smo uspjeli uprkos svemu.............i ako uporediš reprezentaciju u fudbalu, sa našom košarkom, sa biločim što u ovoj zemlji postoji, ti ćeš skinuti kapu i reprezentativcima i Ćiri. Porediti Sloveniju sa ovom zemljom je suludo.rado_vidjen wrote:[Sta ti mislis jesu li igracki bolje reprezentacije: Slovenije, Slovacke, Latvije, Svicarske, Skotske, Austrije, Polsjke, Norveske, Belgije...od BiH? E pa, sve ove nabrojane repke su u zadnjih 13 g. makar jednom ucestvovale na nekom velikom takmicenju.![]()
Ja bih cak dodao i Dansku, Svedsku i Grcku, kao ekipe za 2-3 malo bolja igraca a ostalo cisti prosjek.
Jel ima i nekih drugih faktora osim njihovi igraci igraju u boljim klubovima ?
Rijec koju trazis je: SAVEZ. Nasu selekciju, sa jednim Osimom ili Susicem, siguran sam da bi FIFA gledala drugacijim ocima.A gdje je tek uvodjenje reda i profesionalizma u svemu.
Nije slucajno da Slovenija vec treci put igra na velikom takmicenju, a nema nijednog klasnog igraca. To ne moze biti slucajanost niti sreca i povoljan zrijeb.
Kodro i Bola su bili garancije za zdrave temelje. Rezultat je nevazan krarkorocno. Ali sam zato siguran da bi dugorocno bilo efekta. Evo samo gledano sa jednog aspekta: desetine extra talenata siguran sam ne bi igrale za tudje zemlje; ili sam siguran da bi sve pokusali da ih dovedu pod nas barjak.
Jebi ga momci,mi smo još u fazi borbe za državu Bosnu i Hercegovinu, i paradokslano je da je čovjek koji je pljuvao po ovoj zemlji(Ćiro) učinio toliko toga za nju.