KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Op3r4t0r

#101 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Op3r4t0r »

softly wrote:Ovaj se sistem zove "UZVRACIVAC BUKE" :dance:
Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kockica_kockica

#102 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by kockica_kockica »

M.O.S- wrote:
kockica_kockica wrote: ]evo zamisljam to tvoje upuscano derle

kad ustaje.. tu ne mozes nista.. ili spava ili ne spava.. nema sredine .. sto to prije prihvatis bude ti lakse...

sto se tice dorucka stavis kao autoritet dorucak ispred i stavis derle da jede... nek stisne guzicicu pa ne ustane ako smije prije nego pojede...i da jede se za stolom a ne u dnevnom boravku... i nikad ti ne treba pasti na pamet da das andjelku s pocetka price da sam uzima smoki i da prosipa po kuci, vec mu odredis zdjelicu i mjesto gdje ce sjesti i pojesti a ne hodati po cijelom stanu i mrviti :-)

dalje kupatilo je zabranjena zona osim ako to mama ne kaze da smije.. cuj da se igra sa samponima i kremama :lol: sta ti imas u kuci :?

u medjuvremenu upalis crtani, das da boji neki crtez vec nacrtan dal tvojom ili rukom neke izdavacke kuce za djecu.. stavis ga blizu sebe da mu ne padne na pamet da pise po zidovima.. na svakih 5 do 10 minuta das mu novi zadatak divis se malo njegovom remek djelu.. za ne vjerovati kako to funkcionise.. probaj...

cak i mame koje su cjeli dan u kuci to mogu... i onda stignu zavrsiti rucak i pospremiti stan.. i biti nasmijana...

niko nikog ne tjera da ima djecu.. djeca su mala bica koja zive s nama u kuci i nisu plisane mede i zeke koje cemo staviti na policu da nam skupljaju prasinu.. pola sata 20 minuta igranja sa djetetom znaci za dijete mnogo tebi je to 20 minuta do pola sata..

i nemam recept.. samo savjete da zabavis malog andjelcica s pocetka price i ne dopustis mu slobodu pa da od andjelcica postane mali zijancer...

dijetetu je dozvoljeno da se igra.. ali se zna gdje...
znaci za dorucak autoritet, ako ustane ruzna rjec, batine a ko nece da jede, nek nece :thumbup:
trebam da mu odredim gdje ce sjediti dok jede smoki (bas bi volio da vidim to djete od 3 god) :thumbup:
zabraniti djetetu pristup kupatilu i hodati za njim gdje god krene i stalno mu govoriti ne, ne a ako to ne pali oderes ga od batina :thumbup:
upalit mu TV da gleda crtice a ako nece onda cu da ga ruzim a mozda i prebijem sto nece da gleda crtane.
kupim mu bojanku, ubijem se od objasnjavanja kako sta, fino mu pokazem a on nece da sara po papiru hoce po nogama i rukama ja se naljutim jebm mu sve i jos ga nakautiram :thumbup:

a sad ozbiljno!!
jedino si dobro rekla da djeca nisu igracke al da ti kazem da nisu ni roboti i da nece biti onako kako ti zamisljas i zelis da ti bude djete.

dijete nije robot ali treba znati granice i ko je tu gazda... ako ga molecivo gledas i cvilis pored njega da jede.. siguran budi da nece jesti ni ono sto najvise voli.. imas djece koja jedu i koja ne jedu...

oprosti ja sam vidjela svojim ocima da dijete od 3 godine sjedi na jednom mjestu i iz zdjelice jede smoki ili cips.. kad je pojelo islo se dalje igrati... dakle sve je moguce...

nisam ja rekla da svoje dijete tuces i prebijas na mrtvo ime.. ja cak batine nisam ni spomenula 8-) ja govorim o tome da zabavis svoje dijete tisim igrama kojim ces zaokupiti paznju barem u vrijeme kad je kucni red da budes tiho.. no vidim da ti zapravo nisi ovdje da slusas jer ti znas najbolje za svog andjelcica.. onda slobodno naganjaj dijete po kupatilu, kupaj svako malo jer se umazalo kremama, usisavaj smoki i raspravljaj s komsijama koje se bune sto tvoje vaspitano dijete koje ima samo 3 godine ( a djeca narastu jako brzo) proizvodi tako veliku buku 23 sata od mogucih 24 u danu... :oops:
M.O.S-

#103 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by M.O.S- »

kockica_kockica wrote:dijete nije robot ali treba znati granice i ko je tu gazda... ako ga molecivo gledas i cvilis pored njega da jede.. siguran budi da nece jesti ni ono sto najvise voli.. imas djece koja jedu i koja ne jedu...

oprosti ja sam vidjela svojim ocima da dijete od 3 godine sjedi na jednom mjestu i iz zdjelice jede smoki ili cips.. kad je pojelo islo se dalje igrati... dakle sve je moguce...

nisam ja rekla da svoje dijete tuces i prebijas na mrtvo ime.. ja cak batine nisam ni spomenula 8-) ja govorim o tome da zabavis svoje dijete tisim igrama kojim ces zaokupiti paznju barem u vrijeme kad je kucni red da budes tiho.. no vidim da ti zapravo nisi ovdje da slusas jer ti znas najbolje za svog andjelcica.. onda slobodno naganjaj dijete po kupatilu, kupaj svako malo jer se umazalo kremama, usisavaj smoki i raspravljaj s komsijama koje se bune sto tvoje vaspitano dijete koje ima samo 3 godine ( a djeca narastu jako brzo) proizvodi tako veliku buku 23 sata od mogucih 24 u danu... :oops:
ja sam vec rekao da nemam djecu al eto posto si ti vrstan pedagog zamolio sam te samo da vidim u imaginarnoj situaciji kako bi se postavila a ne da mi teoriju predajes.
Alhemicarkaa

#104 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Alhemicarkaa »

M.O.S- wrote:postavio sam dva/tri pitanja i zamolio za odgovor a dobio sam teoriju???
ja nemam djecu, jos al znam dosta ljudi koji imaju i znam da im nije nimalo lagano.
mnogi od vas govore za primjer rodzaka sto sam naveo, kako je djete zapusteno ne kontrolisano i bog zna sta jos.
pa me zanima kako vi kao roditelji se postavljate prema vasem djetetu kad je imalo 2/3god i kad pocne da place ili da skace po kuci???
jeste li roditelj koji provodi sate govoreci djetetu: NE to sine,nevalja to, igraj se fino,ne skaci po kuci....??
ili galamite na djete i batinama to rjesavate???
S djecom treba razgovarati i uvazavati ih kao i odrasle. Nema onoga ne mozes to zato sto sam ja rekla, i sl. Kad sam ja bila mala mama me je vodila u robnu kucu Sarajku. Ostavi me na odjelu sa igrackama dok ona obavi soping (svi su to radili), prije nego krene mi kaze - danas necemo nista kupovati, mozes gledati, ali kad dodjem po tebe odmah idemo. Nikad nije imala problema sa mnom, a ni sa bratom, dok su se druga djeca otimala, vristala, udarala po podu, tukla roditelje. To je islo dotle da je mami jedna zena rekla lako je tebi kad su ti djeca vaspitana :lol: Kao da je nas mama vaspitane rodila. Djeci treba posvetiti paznju, shvatati ih ozbiljno i onda ce i ona vas shvatati ozbiljno.
Da li ces ti ako ti vlastito dijete koje ima 4 godine opsuje mater (vidjala sam i takve slucajeve) reci, kako malom djetetu objasniti da ne place? Ili te pocne udarati u cjevanicu zato sto neces (ne mozes) da mu kupis igracku od dvjesto maraka, reci sta on zna, mali je? Ili kad beba place a onda ti pocnu tetke sa ladnim trajnama nemoj ga nosati, naucices ga :roll: Pa majka mu stara necu ga godinama nosati, ako mi je malu bespomocnu bebu, koja place i toliko vapi za mojim zagrljajem mrsko nosati onda ga nisam ni trebala radjati. Ionako cim prohoda ne da se u ruke uzeti. Uzivajte u djeci. pricajte sa njima, zagrlite ih, nagradite ih kad vas poslusaju. Nema efikasnije vaspitne metode - dobices to ako budes dobar.
jedna tamo

#105 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by jedna tamo »

ode tema ulijevo...odgoj...a dobro povezano je sa temom..
jao sad me podsjeti na sarajku...najviše sam volila se voziti onim pokretnim stepenicama i mama je stalno išla na odjel sa koncima jer je uvijek nešto šila....
žao mi sarajke :(
i najela sam se bajadera iz sarajke puno puno mama bonove pa u sarajku po bajadere :D
SnezanaM

#106 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by SnezanaM »

felichi wrote:mene uzasavaju /izmedju ostalog/:

1. veci broj cipela pred vratima.
2. djecija kolica ostavljena u haustoru.
3. nepozdravljanje u liftu ili haustoru.
4. uzasan smrad u liftu.
5. ovo je kuriozitet - jednom su ostavili motor u haustoru.
danima je smrdio benzin.
Zasto ljudi u Bosni misle da je ovo nekulturno :?
Ja kad sam u Bosni, zivim u haustoru koji ima jedan lift i oko 70-tak stanova :-)
I ne pozdravljam ljude koje sretnem u liftu, samo odgovorim maloj djecici koji udju i pozdrave :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#107 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by PipiDugaDevetka »

SnezanaM wrote: Zasto ljudi u Bosni misle da je ovo nekulturno :?
Ja kad sam u Bosni, zivim u haustoru koji ima jedan lift i oko 70-tak stanova :-)
I ne pozdravljam ljude koje sretnem u liftu, samo odgovorim maloj djecici koji udju i pozdrave :)
Ovo je pitanje za posebne teme.

Pa, eto, kada tako puno ljudi živi u komšiluku, nije zgodno da se ne zdraviš sa njima. Sutra ti mogu zatrebati, da posudiš šolju ulja, kafe malo, da te spašavaju u slučaju, nedajbože, nekog požara, nesreće,...A i fino je da dobiješ potvrdu da si tu, da te neko uvažava iako si mu nepoznat/a, da nisi stvar,...
SnezanaM

#108 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by SnezanaM »

PipiDugaDevetka wrote:

Pa, eto, kada tako puno ljudi živi u komšiluku, nije zgodno da se ne zdraviš sa njima. Sutra ti mogu zatrebati, da posudiš šolju ulja, kafe malo, da te spašavaju u slučaju, nedajbože, nekog požara, nesreće,...A i fino je da dobiješ potvrdu da si tu, da te neko uvažava iako si mu nepoznat/a, da nisi stvar,...
Ma ja ne vidim svrhu toga, da pozdravljam ljude koje ne poznajem dovoljno dobro 8-)
A sto se tice spasavanja i tih situacija, pa molim lijepo, pomogla bi (ako mogu) i osobi koju ne poznajem ;-) A ne ono sad, aj on/ona mene ne pozdravlja, necu mu pomoci :D
Od tog pozdravljanja iz lifta, dodzes do situacija kao ona reklama za tomato :D
Bok susjed, eto mene na jedan sokic --- zutiiii :-) a susjed se crveni li crveni :D
Emir :x kako mu samo leze one reklame :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#109 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Ogledalo je nesavršeno, sve što je lijevo u stvarnosti na ogledalu je desno,...itd. Drugi ljudi su moje najbolje ogledalo. U njima sebe prepoznajem. Ja nemam potrebe da kao pacijent u ''ludari'' glavom o zid lupam, samoranjavam se udarajući u radijator rukom samo da bih dobio potvrdu da imam tijelo, da postojim. Tu su drugi ljudi da mi daju potvrdu da postojim. Kada mene neko nepooznat pozdravi u prodavnici, na ulici (Često se susrećemo u prolazu), liftu, haustoru,...Kao da mi je rekao: Da, Vi ste ljudsko biće, mogu li Vas pomilovati malo po kičmenoj moždini?
budala_mahnita

#110 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by budala_mahnita »

PipiDugaDevetka wrote:Ogledalo je nesavršeno, sve što je lijevo u stvarnosti na ogledalu je desno,...itd. Drugi ljudi su moje najbolje ogledalo. U njima sebe prepoznajem. Ja nemam potrebe da kao pacijent u ''ludari'' glavom o zid lupam, samoranjavam se udarajući u radijator rukom samo da bih dobio potvrdu da imam tijelo, da postojim. Tu su drugi ljudi da mi daju potvrdu da postojim. Kada mene neko nepooznat pozdravi u prodavnici, na ulici (Često se susrećemo u prolazu), liftu, haustoru,...Kao da mi je rekao: Da, Vi ste ljudsko biće, mogu li Vas pomilovati malo po kičmenoj moždini?
Divno receno i u potpunosti tacno!
Znas ja zivim u Australiji i kad sam tek dosla ovdje bio mi je jako cudan taj njihov obicaj - pozdravljanja. Ali bukvalno svak svakog sa iskrenim osmjehom pozdravlja: mimoilazis se u parku - pozdrav i osmjeh, ulazis/izlazis iz bilo cega - pozdrav i osmjeh... Tek sad vidim kako je to u sustini olicje upravo ovoga sto si rekao - priznavanja drugog ljudskog bica kao postojeceg i to je tako divno.
U BiH mozes sto godina na istoj autobuskoj stanici sa istim ljudima cekati isti autobus u isto vrijeme i nikad niko nece ni glavom klimnuti da te je primjetio, da postojis. A to je tuzno. :sad:
SnezanaM

#111 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by SnezanaM »

PipiDugaDevetka wrote:Ogledalo je nesavršeno, sve što je lijevo u stvarnosti na ogledalu je desno,...itd. Drugi ljudi su moje najbolje ogledalo. U njima sebe prepoznajem. Ja nemam potrebe da kao pacijent u ''ludari'' glavom o zid lupam, samoranjavam se udarajući u radijator rukom samo da bih dobio potvrdu da imam tijelo, da postojim. Tu su drugi ljudi da mi daju potvrdu da postojim. Kada mene neko nepooznat pozdravi u prodavnici, na ulici (Često se susrećemo u prolazu), liftu, haustoru,...Kao da mi je rekao: Da, Vi ste ljudsko biće, mogu li Vas pomilovati malo po kičmenoj moždini?
Pa cuj, svako misli ili radi ono sto ga cini sretnim :)
Ali svi smo razliciti, meni ne trebaju pozdravi od nepoznatih ljudi da bi se uvjerila da postojim i da sam tu :wink:
PipiDugaDevetka

#112 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Hvala @budalo-mahnita na pohvalama. Imaš milovanje po kičmenoj moždini od mene. :D

Kada me je, meni nepoznat, odrasliji dječak pozdravio sa: ''Dobar dan dedo'', uh kako su mi bila pomiješana osjećanja i ljutine (Kako, pa zar sam toliko star da sam dedo?) i prijatnosti...!
Kasije sam razmislio, sebe gledam svakodnevno u ogledalu, a nisam primjetio da sam dedo, a ovo dijete što me pozdravi je mnogo bolje ogledalo.

Ljuska je potreba svakodnevna za potvrdom sebe u drugima. Čovjek se definiše kao društvno biće. Posmatrajte životinje i one se miluju=pozdravljaju.
PipiDugaDevetka

#113 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

SnezanaM wrote: Pa cuj, svako misli ili radi ono sto ga cini sretnim :)
Ali svi smo razliciti, meni ne trebaju pozdravi od nepoznatih ljudi da bi se uvjerila da postojim i da sam tu :wink:
Uvažavam tvoj stav i poštujem.
Ali, dva smo svijeta različita:
http://www.youtube.com/watch?v=VrkXHPLz_vs
Irm@

#114 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Irm@ »

i helem..sta bi s Mesudom i komsijama?
Skyfox

#115 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Skyfox »

PipiDugaDevetka wrote:

ovi novi sto su se doselili nakon rata pa na ovamo ne umiju se pozdravit da im zivot ovisi o tome. Tako da i ja sve nepoznate u zgradi ignorisem, sreca pa ima dosta straih kosija koji su o sebi pri sebi.
Ipak postoje i izuzeci, kat nize doselila studentica podstanarka i odmah - zdravo ja sam nova u zgradi :) i od tada noramala...
a ovo ostalo sve BS
Vrata od haustora namjerno ostavljaju otvorena...
Mesud11

#116 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Mesud11 »

Ma.Le.Na wrote:
kockica_kockica wrote:

Imati dijete od 2 do 5 godina nije lako.. :-) zato sam i navela da mama ili tata sjede sa andjelcicem i dive se remek djelu...
Pisanje flomasterom po zidu.. sorry ali tu dijete nije krivo... ma majka mu stara ljudi moji kao da imate monstrume a ne djecu u stanovima... naucis dijete da se flomasterima sluzi samo na papiru ... kako.. tako sto sjedis s tim djetetom.. propustis utakmicu.. ispijanje kafe.. propustis najdrazu seriju... ne pustas dijete da ti ga odgaja vaspitacica, nana, dedo, komsinica, ulica, vec TI

Djetetu do 5 godina nadjes vrijeme kad ce gledati crtane a ne pustas ga da gleda TV po cijeli dan :-) pa nisu djeca ta koja odgajaju roditelje vec su roditelji ti koji odgajaju djecu.. medjutim ja dolazim do zakljucka da roditelji svojoj djeci ne smiju nista uskratiti pa vise djeca odgajaju roditelje nego obratno :lol:

E sad oni klipani koji imaju vise od 8 godina... a igraju lopte... hmmmm.. sta reci kakvi su roditelji takva su djeca... ono sto im roditelji dopustaju djeca to i rade... najlakse je pustiti dijete da urla i skace po kuci a pri tome ti radis nesto drugo tebi mnogo vaznije...

Svi smo mi bili djeca... meni moji roditelji nisu dali da brze hodam po stanu da se ne bi komsinica bunila... o biciklu i lopti smo moj brat i ja mogli sanjati jer se znalo gdje vozi biciklo i igra lopte... i dan danas hodam na prstima po kuci uvece nakon 22.00 i nedjeljom od 2 do 5 ... ne busim rupe nedjeljom u 9.00 po zidovima... ne kucam cekicem i ne pilim drva iza 22.00 sata... kad imam dernek najavim komsiluku da cu biti glasnija... i nikad se niko nije bunio... ne sviram klavir i ne duvam u trubu u 5 ujutro ... ne bacam smece s prozora.. ne kupam se na plocicama... ne urlam u kuci da me komsiluk cuje niti TV pojacavam da i oni cuju koji program gledam... muziku slusam za sebe a ne za komsiluk... ovo je umijece zivljenja sa ljudima oko sebe... sve ima svoje mjesto i vrijeme...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
svaka ti cast!
rijetki su oni koji se znaju ponasati i biti civilizovani
da je bogdom takvih vise..svima bi nam bilo i ljepse i ugodnije..
svak cast i od mene :zjev: :zjev: :zjev: :zoka: :zoka: :zoka:
Mesud11

#117 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Mesud11 »

Irm@ wrote:i helem..sta bi s Mesudom i komsijama?
nakon sto su jucer napravili malonogometni Bajramski turnir,a nakon tog i vjerovatno pristupili igri zvanoj "igre bez granica" odem na vrata i kulturno mamu zamolim da se malo smanji buka,bla,bla,bla. Jutros na balkonu mogu nakupiti brat bratu kilu brasna, neznam samo sta je toliko tresla sa balkona.!!!!
u svakom slucaju svidja mi se ono sa zvucnicima orginalan bh proizvod. Ima nas svakakvih, neko voli ovo, neko ono itd. nisam ni ja idealan, ali brate....nemam nista protiv djece zaista, imam dvoje, ali roditelji su tu da odgajaju djecu, a ne obratno, kako neko rece!
SenSen

#118 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by SenSen »

PipiDugaDevetka wrote:Kada me je, meni nepoznat, odrasliji dječak pozdravio sa: ''Dobar dan dedo'', uh kako su mi bila pomiješana osjećanja i ljutine (Kako, pa zar sam toliko star da sam dedo?) i prijatnosti...!
Kasije sam razmislio, sebe gledam svakodnevno u ogledalu, a nisam primjetio da sam dedo, a ovo dijete što me pozdravi je mnogo bolje ogledalo.
Chuti dobro je :D Sjecam se kakav mi je bio shok kada sam odjednom postala "teta" :shock: u ranim dvadesetima. A jos ja onako mladjahna :D
anastasija

#119 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by anastasija »

Joj ja imam nove komsije, to je uzas zivi, imaju dva klinca, odvrcu muziku nedeljom, po ceo dan, onda kad klinci ostanu sami prave dar mar po sobi, u nedelju malo je falilo da zovem policiju.
Uf nista gore od tih stvari nema, ucim sa cepovima u usima.... :-? I dalje ih cujem ... UZAS! :x
puremoods

#120 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by puremoods »

Kao i kockicu, i mene je moja majka, kada sam bila dete, odgajala da postujem komsiju vise nego samu sebe. Igranja i buke nije smelo da bude uopste posebno u onim odredjenim satima kucnog reda. Uvek me je ucila da postujem odrasle ljude koji zive sa nama u zgradi, jer oni rade, trebaju odmor kada dodju kuci, sta ce misliti o nama i td itd. E zato, kada sam se ja odvojila od kuce i pocela da zivim sama, menjala stanove, imala sam takve probleme sa komsijama kakve vi ne bi mogli ni zamisliti... ne biste mi ni verovali da vam pisem ovde. Bas zato sto sam odgajana da postujem ljude pored sebe, ja, budala, ocekivala od ljudi to isto, da postuju mene kao komsiju. E cvrc. Medvedju uslugu mi je majka napravila i nista vise. Dete u 6 ujutru vristi i trci po kuci i bacaka neke lonce po podu (??!!!), mislis da treba da im dodjes na vrata i ljubazno i lepo ih zamolis da ne prave buku? Mislis, da su oni trebali tebe na vratima da im kazes da je to buka i izivljavanje i da jos neko pored njih zivi u zgradi? kako da ne. To su ljudi bez respekta, bez kulture suzivota i takvi ljudi zivot u zgradi pretvaraju u pakao. Mislim, ovaj slucaj sa decom je banalan, mada ja nikad ne smatram decu odgovornom za ovakvo ponasanje. U 99% posto slucajeva kada sam otisla na vrata (ocajna, umorna i neispavana) komsiji, maltene sto mu cipele nisam ljubila (jer to je ipak komsija), na svoju molbu da budu malkice tisi dobijala bih pogled tipa "vidi budale", i , naravno, nikakvo razumevanje. Zasto? Zasto i kako je moja mati mogla pored posla, brige oko dvoje dece i muza da nas vaspita i kontrolise u tome, a danas majke to nece ni da probaju, jer su, kao deca svetinja koju treba pustiti da rade sta im se hoce, hebo komsije i sve oko tebe ??!!?
Dioda

#121 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Dioda »

M.O.S- wrote:znaci za dorucak autoritet, ako ustane ruzna rjec, batine a ko nece da jede, nek nece :thumbup:
trebam da mu odredim gdje ce sjediti dok jede smoki (bas bi volio da vidim to djete od 3 god) :thumbup:
zabraniti djetetu pristup kupatilu i hodati za njim gdje god krene i stalno mu govoriti ne, ne a ako to ne pali oderes ga od batina :thumbup:
upalit mu TV da gleda crtice a ako nece onda cu da ga ruzim a mozda i prebijem sto nece da gleda crtane.
kupim mu bojanku, ubijem se od objasnjavanja kako sta, fino mu pokazem a on nece da sara po papiru hoce po nogama i rukama ja se naljutim jebm mu sve i jos ga nakautiram :thumbup:

a sad ozbiljno!!
jedino si dobro rekla da djeca nisu igracke al da ti kazem da nisu ni roboti i da nece biti onako kako ti zamisljas i zelis da ti bude djete.
Sto se tice kupatila, djetetu bi trebalo zabraniti da dira neke stvari, kao sto je npr. sampon, jer nisam jednom cula da dijete, ne znajuci, nagne i pokusa piti isti. Jer je dijete, i ne zna dok ne proba. Ista stvar je sa kuhinjom (bezbroj puta sam cula kako dijete povuce serpu sa necim vrelim, i ne daj boze uvijek postoji mogucnost da prevrne na sebe).
Znaci roditelji bi trebali postaviti neke granice i paziti na svoju djecu, mada ja u zadnje vrijeme primjecujem da su neki pravo nemarni po tom pitanju.
Dijete kako usmjeris, tako ce se i ponasati. Logicno je da malom djetetu ne mozes neke stvari objasniti, ali konstantno moras paziti sta radi.

Meni moji nikad nisu dozvoljavali da skacem po kuci, da se igram s loptom i da maltretiram komsije. Dijete se lijepo izvede vani da se igra i iskace, a u kuci nema takvog "dernecenja". To je stvar vaspitanja, meni je dovoljno bilo samo da me mama pogleda i da shvatim da sam pretjerala. A dijete ko dijete, uvijek zna gdje su granice i koliko mu se moze, pa ako primjeti da prolazi nekaznjeno, onda samo fura po svom.

U komsiluku imam jednog djecaka koji toliko skace, da bukvalno svaki put kad skoci (jer je povelik), tresu mi se kuhinjski elementi. Ne pretjerujem. I sto je najbolje, pocinje sa skakanjem oko jedan ujutro :mrgreen:
Ni ostatak komsiluka mi nije bas sjajan, ali moja mama ih je navikla smirivati kasikom. Kasikom po radijatoru u dva ujutro. Pa da vidimo ko ce duze. I efikasno je prilicno :lol: A to ne bi bilo tako da nam bukvalno nisu "sjeli" na glavu.

Sto se tice pozdravljanja komsija, meni je neshvatljivo da prodjem pored nekog koga sretnem u haustoru i da ne pozdravim. Nevaspitano do bola :x Pa da ima sto stanova, dje ces proci pored nekog ko zivi u istom ulazu :-)

Kad ovako citam ove postove, vidim sta sve ima, pa se zahvalim bogu sto su moji ovakvi. Imam samo preko puta zenu koja je sizofrenicarka i po cijelu noc otkljucava vrata i ne da nam spavati, bracni par koji se svadja tako da ljudi i na ulici cuju, ovog malog preko puta zbog kojeg cemo propasti sprat ispod :D Al eto, vazda ima gore :D
Kasika je iz raja izasla :D
Amazonka27

#122 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Amazonka27 »

haustorce sam...
do 7 god imala komsije iznad nas koji su se gadjali vjencanim darovima :D
poslije smo preselili u drugu zgradu i bili smo na zadnjem spratu...rahatluk...dosla mi je jednom komsinica na vrata jer sam ja igrala gume u hodnjiku :D Sta cu...nisam smjela izaci na polje dok moji nedodju s posla..a hodnik ko stvoren za rastegnut gumu vrata wc ----------------------------> vrata kuhinje... elem molila sam komsinicu da me ne kaze mami :D
Opominjali su me ako hodam na peti "ne tupci...ako nam ko pokuca na vrata oho ti se" sve u svemu bio super komsiluk...e onda '96 se promjenio komsiluk...ja kazem "dobar dan" oni meni "dobro kako si"...
a zao mi sto gusku koja se doselila ispod mene ne slomih na vrijeme...kasno sam dobila info sta je radila...
Mama je balkon ukrasavala cvijecem i posto se balkon vidi sa glavne ceste...cesto su me poznanici zaustavljali i hvalili mamin balkon kako je lijep i da joj to prenesem... da bi guska mojoj mami dosla na vrata i izderala se nja nju jer joj padaju suhi cvjetici na ogradu balkona....guskina mama je to cula i izvinula se mojoj mami...razlog sto meni nije nista receno jer bi napravila pizdariju. ta ista guska je na svom nekom radio prijemniku nasla frekvenciju mog bezicnog telefona i prisluskivala razgovore...vec se bila odselila kad sam to saznala...auuuuuuu jos sam ljuta....

e onda sam se preselila na kosevsko - prizemlje :sad: bila je tema ovdje...uh...
ujutro nane u setnji i sve nekako ispod mog prozora URANILAAAAAAAAAAAAA ZUHROOOOOOOO - DOBRO JESIL TE BLA BLA
poslijepodne djeca se igraju, navece momcici i cure iz srednje...vriska skika...
onda je komsija iznad nabavio cuku a njegov jaran iz druge zgrade dodje sabahile i doziva cuku pod prozorom ĐE MOJA MACA- MAC ...

e ondaje taj komsija iznad napravio sa druge strane zgrade sto i stolice za akshamluchenje - odma ispod mog prozora kuhinje i wc - krasno... ja sam se budila u suzama ... uzas...
onda mi je jednom kona do nas pokucala i rekla da smanjim muziku a ja gledala dnevnik..na stadionu koncert dine merlina

e sad imam problem ... imam traume od tog komsiluka i nikako da se opustim u vlastitoj kuci...sve kontam neko ce mi pokucati...neko ce se pozaliti...navece uvijek tranquila opominjem da smanji tv...sto nekad stvarno nema potrebe...al sve mi to stvara pritisak iako je ovdje super tiho i ljudi koji se uvijek pozdravljaju u liftu...i nekad imam osjecaj da sam crna ovca koja jedina pravi buku jer ostali kao da nisu u zgradi :)

a oni sa kosveskog :) imaju novu komsinicu u stanu gdje sam zivjela koja svira klavir :D hehehehe :)
keep it real

#123 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by keep it real »

budala_mahnita wrote: Divno receno i u potpunosti tacno!
Znas ja zivim u Australiji i kad sam tek dosla ovdje bio mi je jako cudan taj njihov obicaj - pozdravljanja. Ali bukvalno svak svakog sa iskrenim osmjehom pozdravlja: mimoilazis se u parku - pozdrav i osmjeh, ulazis/izlazis iz bilo cega - pozdrav i osmjeh... Tek sad vidim kako je to u sustini olicje upravo ovoga sto si rekao - priznavanja drugog ljudskog bica kao postojeceg i to je tako divno.
U BiH mozes sto godina na istoj autobuskoj stanici sa istim ljudima cekati isti autobus u isto vrijeme i nikad niko nece ni glavom klimnuti da te je primjetio, da postojis. A to je tuzno. :sad:

ma kad ih vidis kako se poredaju na autobuskoj stanici sve ti je jasno . po sidnejskim naseljima gdje su anglo saksonci vecina (uz obalu) ljudi staju u red kako stizu , nema preko reda nikome . ujutru vozis na posao i gledas ih u odijelima poredali se kao pioniri .
ali zato po stanovima subotom vece nema spavanja pogotovo ljeti kad pocnu piti na balkonima . iz mog iskustva radnim danima poslije 22 00 mozes samo cuti one posume i poneko auto na ulici ali zato subotom sve nadoknade .
obmar

#124 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by obmar »

Mesud11 wrote:
Irm@ wrote:i helem..sta bi s Mesudom i komsijama?
nakon sto su jucer napravili malonogometni Bajramski turnir,a nakon tog i vjerovatno pristupili igri zvanoj "igre bez granica" odem na vrata i kulturno mamu zamolim da se malo smanji buka,bla,bla,bla. Jutros na balkonu mogu nakupiti brat bratu kilu brasna, neznam samo sta je toliko tresla sa balkona.!!!!
u svakom slucaju svidja mi se ono sa zvucnicima orginalan bh proizvod. Ima nas svakakvih, neko voli ovo, neko ono itd. nisam ni ja idealan, ali brate....nemam nista protiv djece zaista, imam dvoje, ali roditelji su tu da odgajaju djecu, a ne obratno, kako neko rece!
Eto bio si na vratima.
To su ti odmah neki savjetovali.
Sad ustakli balkon i mirna Bosna. :bih:
HAVANA

#125 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by HAVANA »

Ovo i do daske :D

Ako im se svidi :( :? onda ovo do daske :D

Post Reply