Ne znam više ni dokle smo došli ni šta si me pitao
Znam da pominješ da nemam neke argumente za neke svoje tvrdnje
Nisam ja ništa posebno tvrdio,vec sam samo konstatovao (kao i ostale kolege forumaši) da je Supić baš kritican.
U prilog tome sam postavio onaj zaista presmiješni gol koji je primio protiv novinarske selekcije...složit ces se i sam da je gol koji je primio za smiješnih videa (lagan šut sa 30 metara,lopta skakuta,Supić može da bira kako da odbrani,on se nešto baca,lopta mu prolazi i kroz ruke i kroz noge i još na kraju ispade Bekrić neki majstor slobodnjaka )...tim golom se Supić trajno obrukao...da ne pominjem kakve je greške pravio protiv Španije...i prvi i cetvrti golovi su direktna njegova krivica tj.katastrofalne reakcije kod intervencije (ako je potrebno,mogu postaviti klip pa da se svi uvjerimo jesam li u pravu)...jeste kompletna odbrana bila loša i katastrofalna kroz citavu utakmicu ali su ti golovi Supićevi
Hasagića ne smatram neki extra golmanom,ali trenutno nemamo boljeg...na žalost,tako je -kako je...ja bi prvi volio da imamo jer je i mene licno znao živcirati svojim intervencijama (i u dresu Želje zbog kojeg smo gubili titule i dresu reprezentacije zbog kojeg smo gubili utakmice)...sve to na jednu stranu,opet je Hasagić klasa golman u poređenju sa Supićem...isto kao što su za njega klase Buffon ili Casillas.
Evo na ovoj stranici jedna razmjena argumenata, o kojoj stalno pričam.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=775
Dakle, čovjek je dao svoje mišljenje, ja svoje, bez pljuvanja ikoga.
Kao što možeš vidjeti po ovoj analizi, pogledao sam (i više puta) sve golove.
Gol protiv novinara. Pa naravno da je za najsmješnija videa.
Evo pitanja koja sam ti ranije postavio u smislu diskusije da je Supić taraba i da se ne može porediti s Kenom:
Jesu li isto prijateljska sa novinarima i 2 utakmice protiv Belgije?
Jesu li isto totalno nebitna utakmica sa Španijom uz propuh odbranu i odlučujuča utakmica sa Turskom i situacijom "svi za jednog, jedan za sve"?
i drugo je bilo:
Šta je bitnije u sportskom smislu:
Kenina odbrana na već naznačenoj utakmici ili
Supićeve odbrane na totalno nebitnim utakmicama protiv novinara i Španije uz propuh u odbrani.
Ono što ću reći o kvaliteti sve trojice golmana:
Broj 1. Keno Zašto? Zato što je najduže u reprezentaciji i ima najbolju komunikaciju sa ostalim igračima. Kad bi mu Ćiro zabranio driblanje protivnika, za mene bi dobio bar još 20% na svojoj vrijednosti, a to bar nije teško uraditi.
Broj 12. Nemanja Zašto? Zato što ima kraći staž od Kene, samim tim manje poznaje igrače nego Keno, trenutno je na klupi u svom klubu. No međutim u slučaju, ne daj bože, Kenine ponovne povrede do baraža ili ako se ne uspije oporaviti od ove, Supić je prva zamjena
Broj 16. Asmir Zašto? Zato što je mlad i talentovan i treba da dobije priliku u reprezentaciji. Zašto prethodna dvojica imaju prednost nad njim? Zbog 2 vrlo jednostavna razloga koji nemaju veze sa golmanskim kvalitetima bilo kojeg od njih. Jedan je staž u timu i poznavanje igrača(momak je bio samo na jednim pripremama i jednoj utakmici). Drugo ne znam koliko vas je primjetilo, ali pravo slabo priča naš jezik, a kao što neko od prethodnika reče, jako je bitna komunikacija s odbranom. Momku treba dati vremena da se adaptira na repku i baraž nije vrijeme za eksperimente.