Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

Dammme

#101 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Dammme »

LSD wrote:
Dammme wrote:Ja bih stvarno više volio odgovor. Argumentovan. A ovo sam već vidio. Namjerno u čitavom svom postanju oko ove teme ne spominjem greške Hasagića u njegovoj karijeri, zato što mi je drag i po meni kad je zdrav i u formi 1. golman reprezentacije. Tebe kao očiglednog navijača Želje, a što je simptomatično i za još neke koji nearguementovano raspravljaju potsjeti ću na Hasagićevu "intervenciju" u finalu kupa kad je Osmanhodžić dao gol u 90-oj minuti. Ovo se naravno ne odnosi na sve navijače Želje na ovom forumu, nego na 3-4 pojedinca koji neargumentovano raspravljaju.
Kakve veze sad ima Željo (ili navijaci Želje) sa ovom temom?? treba li te podsjetiti da Hasagić više ne brani u Želji ima vec 6 godina??
Ne svi navijači Želje, nego pojedinici koji neargumentovano raspravljaju su svi odreda navijači Želje. Iskreno prvo sam se začudio da neko pljuje bez previše razloga na čovjeka koji nam je kako god okreneš valjao. Pa onda kad pokušaš sa argumentima ili statistikom jedni te isti ljudi to odbacuju bez argumenata ili sa ponavljanjem jednog te istog argumenta. Evo ti mi dokaži da griješim i reci šta misliš šta je bitnije u sportskom smislu (nebitno za koga navijaš):
Greške Supića koje je napravio protiv novinara i Španije ili
Kenina greška u finalu kupa?
A može i odgovor na moje prethodno pitanje, ali argumentovan, a ne "vidi ovo".
Eto višestruki izbor.
LSD

#102 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by LSD »

Dammme wrote:
LSD wrote:
Dammme wrote:Ja bih stvarno više volio odgovor. Argumentovan. A ovo sam već vidio. Namjerno u čitavom svom postanju oko ove teme ne spominjem greške Hasagića u njegovoj karijeri, zato što mi je drag i po meni kad je zdrav i u formi 1. golman reprezentacije. Tebe kao očiglednog navijača Želje, a što je simptomatično i za još neke koji nearguementovano raspravljaju potsjeti ću na Hasagićevu "intervenciju" u finalu kupa kad je Osmanhodžić dao gol u 90-oj minuti. Ovo se naravno ne odnosi na sve navijače Želje na ovom forumu, nego na 3-4 pojedinca koji neargumentovano raspravljaju.
Kakve veze sad ima Željo (ili navijaci Želje) sa ovom temom?? treba li te podsjetiti da Hasagić više ne brani u Želji ima vec 6 godina??
Ne svi navijači Želje, nego pojedinici koji neargumentovano raspravljaju su svi odreda navijači Želje. Iskreno prvo sam se začudio da neko pljuje bez previše razloga na čovjeka koji nam je kako god okreneš valjao. Pa onda kad pokušaš sa argumentima ili statistikom jedni te isti ljudi to odbacuju bez argumenata ili sa ponavljanjem jednog te istog argumenta. Evo ti mi dokaži da griješim i reci šta misliš šta je bitnije u sportskom smislu (nebitno za koga navijaš):
Greške Supića koje napravio protiv novinara i Španije ili
Kenina greška u finalu kupa?
Zašto naglašavaš Željine navijce?? i odakle ti znaš ko je od forumaša ovdje željovac?? jel to željovci ne smiju komentarisati golmane naše selekcije na ovoj temi?? mislim,zašto se uopšte naglašava klupska pripadnost kada komentarišemo golmane naše nacionalne selekcije?' zašto to naglašavaš uopšte? koliko vidim i ostali navijaci (pored željovaca) su se složili da je Supić rupa bez dna.
P.S.kad vec pominješ Hasagića i njegove intervencije iz perioda dok je branio u PLBiH...onda treba da znaš da nije bilo finale kupa,vec prvenstvena derbi utakmica i nije bio Osmanhodžic vec je to bio Škoro u 94 minutu,aut bio za pitare,nakon nenormalno glupog i nerezonskog istrcavanja Hasagića na sami ivicu 16-erca lopta se nekako odbila do Škore i ovaj ni kriv ni dužan nam zabi gol u zadnjim sekundama za 1-1 (i titula ode Zrinjskom u Mostar).
A to za finale kupa i Omanhodžića se veže za slicnu intervenciju Kružika,koji je isto tako katastrofalno pogriješio pri istrcavanju i poklonio pitarima kup u zadnjim momentima utakmice(dakle Hasagić nije branio tu utakmicu).
Dammme

#103 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Dammme »

Zašto naglašavaš Željine navijce?? i odakle ti znaš ko je od forumaša ovdje željovac?? jel to željovci ne smiju komentarisati golmane naše selekcije na ovoj temi?? mislim,zašto se uopšte naglašava klupska pripadnost kada komentarišemo golmane naše nacionalne selekcije?' zašto to naglašavaš uopšte? koliko vidim i ostali navijaci (pored željovaca) su se složili da je Supić rupa bez dna.
P.S.kad vec pominješ Hasagića i njegove intervencije iz perioda dok je branio u PLBiH...onda treba da znaš da nije bilo finale kupa,vec prvenstvena derbi utakmica i nije bio Osmanhodžic vec je to bio Škoro u 94 minutu,aut bio za pitare,nakon nenormalno glupog i nerezonskog istrcavanja Hasagića na sami ivicu 16-erca lopta se nekako odbila do Škore i ovaj ni kriv ni dužan nam zabi gol u zadnjim sekundama za 1-1 (i titula ode Zrinjskom u Mostar).
A to za finale kupa i Omanhodžića se veže za slicnu intervenciju Kružika,koji je isto tako katastrofalno pogriješio pri istrcavanju i poklonio pitarima kup u zadnjim momentima utakmice(dakle Hasagić nije branio tu utakmicu).
Moguće da sam pogriješio utakmicu. evo tražio sam sam po netu sastave iz tih utakmica, ali sam našao samo samo ovaj gol Osmanhodžića u kupu. Snimak je loš, pa se ne vidi ko je golman. Moguće je da si u pravu, da je to bila prvenstvena utakmica, ali uglavnom znaš o kojem Keninom potezu govorim.
A što se tiče ostalog: Internet je najdemokratskiji forum na svijetu dok se sve odvija u koliko toliko pristojnim okvirima. To znači da može komentarisati ko hoće i šta hoće. Nađi mi jedan post u kojem sam rekao da bilo ko nešto ne smije, a pogotovo navijači Želje, koji su velikom većinom(ako ne i svi) navijači naše reprezentacije. Pitaš me odakle znam ko je od forumaša Željin navijač? Pa postoje i druge teme na podforumu sport. I ja ne naglašavam navijače Želje, nego naglašavam da su pojedinci koji neargumentovano raspravljaju, a njih je svega 3-4, svi odreda navijači Želje. Možda to ima veze sa tim što je Keno bio golman Željine šampionske generacije, a možda i nema. I kao što se dešavalo i dosad ti si meni odgovorio sa upitnicima i uskličnicima na moje date argumente. Evo daj mi kontraargumente na moja prethodna 2 pitanja. Najlakše je odgovoriti pitanjem koje nema veze sa datim argumentima
Last edited by Dammme on 16/10/2009 02:56, edited 1 time in total.
dzenan_tr

#104 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by dzenan_tr »

Uz svo poštovanje koje imam za Ćiru, mislim da tražeći valjda idealnih 11 on zapravo "uništava" pojedine igrače.
Ne mogu se oteti dojmu da Nurković protiv Irana i Supić protiv Španije nisu doživljeli nešto slično.
S obzirom na to da je Ćiro pravi maher i majstor "pozitivne podvale", vjerujem da je time samo htio staviti do znanja
ovim igračima i njihovim menadžerima koji su mu ih sigurno (u)gurali u Repku, da su oni daleko od nje...

S druge strane, kad govorimo o igračima, protiv Španije se vidjelo da Pjanić i Bajramović nisu bez veze na klupi...

Ćiro je Ćiro!!!
J.P.Montoya

#105 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by J.P.Montoya »

a goran brašnić :sax:
cyprus

#106 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by cyprus »

Nisam čito cijelu temu (nemam toliko vremena da čitam sve stavove koji se uglavnom samo recikliraju), ali ću samo da izrazim nevjericu kako neko može pljuvat po čovjeku koji je direktno zaslužan za naš prolazak u baraž. Govorim naravno o Supiću. Čovjek je apsolutno najzaslužniji za bod protiv Turske bez kog se 99% ne bi našli u baražu. I onda pored loše igre skoro svakog igrača jučer, neki se stručnjaci nađu okomit baš na Nemanju.

Ako ćemo vašom logikom, što i za Vedu ne konstatirate da nije reprezentativni kalibar. Koliko je to on utakmica igro a koliko golova dao za reprezentaciju? Dalje, Pjanić? Šta je on napravio u BH dresu? Da ga otpišemo? Muratović? Penzioner, šta će nam on. Spahić? Igra protiv Omana nula. Definitivno nije reprezentativni kalibar. Sjeća li se ko Hasagićevih bravura protiv Makedonije? Ulijeva sigurnost? Haha. Hrgović? Otkud on u reprezentaciji, pa zar nije noso kockaste dresove i prodo prijateljsku protiv Hrvatske? Salihović, osim gola protiv Turske igra ispod očekivanja, ja ga ne bih zvao. Rahimić, ma šta će on, malo naprednija varijanta Muratovića. Nadarević, ma bjaaaaži, klub mu se zove kako ono? Eskišehir? Hahahaha, otkud on u reprezentaciji? Jahić? Nakon jučerašnje partije (haman ko Supić), apsolutno je pokazo da nije reprezentativni kalibar. Begović, ima jednu profesionalnu utakmicu u cijeloj karijeru, trebo je igrat za Kanadu, šta će nam... Damjanović - letva, nakon utakmice sa Iranom treba mu zabranit igrat fudbal, a kamoli ga zvat u reprezentaciju. Muslimović, da šta valja ne bi završio u prosječnoj grčkoj ligi, a znamo kako kako su ga šutnuli iz Serije A. Mravac, ma daaaaaaj. Pandža, njemu se smiju i navijači Hajduka, sramota da igra za bude pozivan za repku, da šta valja igro bi za Hrvatsku. Ibričić, posebna priča. Najgori igrač reprezentacije ikad. Igra samo zato što je Ćiri dao guze. Bajramović, ma njegova karijare ja praktično gotova, nek još jednom bude povrijeđen nema ga nigdje. Krhak previše, i još bi da igra zadnjeg veznog. Nema smisla. Štilić igra ko balerina i oslanja se samo na jednu nogu, eto mu Poljske nek tamo ganja loptu ako može. Mirvić...who? Mogli bi onda zovnut i Kerkeza i Mulinu. Jedini koji malo odskaču su Misimović i Džeko. Doduše Miske se previše zajebava i igra nonšalantno, a Džeko ne zabija više u svakoj utakmici. E pa ne može tako, ako ne ode psihijatru i ako mu isti ne pomogne, noga mu je iz reprenzentacije. Miske ako se ne skulira također.

Ali zato ako bi istrčo ovaj sastav:

1. cyprus (bolji sam golman od svih ponuda u anketi zajedno :D )
2. Mahalac
3. rado_vidjen
4. Šibicar
5. alphonse kauders
6. LSD
7. BarbaDue
8. Gerard
9. A1fa
10. elSaik
11. Admir_1984

Selektor: komeba

...pokorili bi svijet :bih: :bih: :bih:

on topic:

1. Hasagić
2. Supić
3. Begović :idea:
drmadzija

#107 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by drmadzija »

Nas prvi i najbolji golman, zna se, Tomi Piplica. 8-)
Glasam kad njega stavite na listu.
LSD

#108 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by LSD »

Dammme wrote:
Moguće da sam pogriješio utakmicu. evo tražio sam sam po netu sastave iz tih utakmica, ali sam našao samo samo ovaj gol Osmanhodžića u kupu. Snimak je loš, pa se ne vidi ko je golman. Moguće je da si u pravu, da je to bila prvenstvena utakmica, ali uglavnom znaš o kojem Keninom potezu govorim.
A što se tiče ostalog: Internet je najdemokratskiji forum na svijetu dok se sve odvija u koliko toliko pristojnim okvirima. To znači da može komentarisati ko hoće i šta hoće. Nađi mi jedan post u kojem sam rekao da bilo ko nešto ne smije, a pogotovo navijači Želje, koji su velikom većinom(ako ne i svi) navijači naše reprezentacije. Pitaš me odakle znam ko je od forumaša Željin navijač? Pa postoje i druge teme na podforumu sport. I ja ne naglašavam navijače Želje, nego naglašavam da su pojedinci koji neargumentovano raspravljaju, a njih je svega 3-4, svi odreda navijači Želje. Možda to ima veze sa tim što je Keno bio golman Željine šampionske generacije, a možda i nema. I kao što se dešavalo i dosad ti si meni odgovorio sa upitnicima i uskličnicima na moje date argumente. Evo daj mi kontraargumente na moja prethodna 2 pitanja. Najlakše je odgovoriti pitanjem koje nema veze sa datim argumentima
Ne znam više ni dokle smo došli ni šta si me pitao :-)
Znam da pominješ da nemam neke argumente za neke svoje tvrdnje :?: :cry: :-? :roll:
Nisam ja ništa posebno tvrdio,vec sam samo konstatovao (kao i ostale kolege forumaši) da je Supić baš kritican.
U prilog tome sam postavio onaj zaista presmiješni gol koji je primio protiv novinarske selekcije...složit ces se i sam da je gol koji je primio za smiješnih videa (lagan šut sa 30 metara,lopta skakuta,Supić može da bira kako da odbrani,on se nešto baca,lopta mu prolazi i kroz ruke i kroz noge i još na kraju ispade Bekrić neki majstor slobodnjaka :-) )...tim golom se Supić trajno obrukao...da ne pominjem kakve je greške pravio protiv Španije...i prvi i cetvrti golovi su direktna njegova krivica tj.katastrofalne reakcije kod intervencije (ako je potrebno,mogu postaviti klip pa da se svi uvjerimo jesam li u pravu)...jeste kompletna odbrana bila loša i katastrofalna kroz citavu utakmicu ali su ti golovi Supićevi :!:
Hasagića ne smatram neki extra golmanom,ali trenutno nemamo boljeg...na žalost,tako je -kako je...ja bi prvi volio da imamo jer je i mene licno znao živcirati svojim intervencijama (i u dresu Želje zbog kojeg smo gubili titule i dresu reprezentacije zbog kojeg smo gubili utakmice)...sve to na jednu stranu,opet je Hasagić klasa golman u poređenju sa Supićem...isto kao što su za njega klase Buffon ili Casillas.
vuk1975

#109 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by vuk1975 »

cuj rasprava o golmanima,pa jeste i vi gledali utakmicu,onoj nasoj odbrani da na golu stoji simovic(ko zna ko je simovic)i maric zajedno primili bi peticu a ne supa,dobro je on i proso sa petakom moglo je bit puno gore punu punoooooooo gore
mostarac

#110 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by mostarac »

vuk1975 wrote:cuj rasprava o golmanima,pa jeste i vi gledali utakmicu,onoj nasoj odbrani da na golu stoji simovic(ko zna ko je simovic)i maric zajedno primili bi peticu a ne supa,dobro je on i proso sa petakom moglo je bit puno gore punu punoooooooo gore
joj simovic je bio slican supicu :D
pogledaj onaj klip sa mladenom delicem u duzoj varijanti. umalo nas covjek u vise navrata nije kostao glave uz Mladenove rijeci "Pa kud sad Simovicu" :D
jazzer

#111 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by jazzer »

vuk1975 wrote:cuj rasprava o golmanima,pa jeste i vi gledali utakmicu,onoj nasoj odbrani da na golu stoji simovic(ko zna ko je simovic)i maric zajedno primili bi peticu a ne supa,dobro je on i proso sa petakom moglo je bit puno gore punu punoooooooo gore
Odakle izvuce Simovica?? :lol: :lol:

Koliko se ja sjecam imao je nevjerovatne odbrane ali ga je i znao primiti... :-D

Ja mislim da je Supic tacno tamo gdje treba biti a to je jedan prosjecan rumunski klub,
ni vise ni manje. To je liga za golmana njegovih ''kvaliteta'' i kraj price. Keno je godinama bio pouzdan,
medjutim, u zadnje vrijeme stalno je povrijedjen pa ne znam ni koliko brani u Turskoj.
Vrijeme je da se Begovic lagano uvodi u igru i mislim da cemo s njim dobiti pouzdanog golmana
za narednih 10ak godina.
Eweleen

#112 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Eweleen »

Asmir Begović zaslužuje šansu
The 51st State

#113 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by The 51st State »

Supic je krampa i samo fanaticna igra zadnjeg reda u prethodnim utakmicama mu je davala sansu da se razbrani. Hasagic i Begovic su dosta kvalitetniji golmani od njega.
palermo

#114 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by palermo »

Još traje rasprava :D . Keno je bolji, i ja se uz sve njegove mane osjećam sigurniji kad je on na golu.Al mislim da se ovdje ne radi o tome, ovi koji brane Supića, a i ja sam jedan od tih, zapravo brane pravo čovjeka na grešku, brane princip u kojem ne možemo odmah zaboravljati ono što je juče bilo (a bilo je da nas je spasio protiv Turske),brane princip poštovanja ljudi koji su dali značajan udio u uspjehu ove reprezentacije. Svatko ko ljude odbacuje kao krpe (a ovdje se na određen način to sugerira) jednostavno ne misli dobro ovoj reprezentaciji, ako ćemo danas Supića na takav način odbaciti, sutra onda niko nije siguran, čak ni Miske.A ljudi (fudbaleri) to znaju. Sumasumarum, Keno na gol, al Supić u reprezentaciju.
veljaca

#115 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by veljaca »

Ovim redom u naslovu:
Supic - izvadio nas protiv Turske :thumbup: Meni ne ulijeva neku sigurnost ....
Hasagic - najvise od ove trojice branio dobro. Meni ulijeva sigurnost ( a bogami i Ciri ) ...
Begovic - najmanje ga poznajem, malo brani i u Porstmundu i presao je u Ispvich ....

Zato:

Hasagic no 1.
klixober

#116 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by klixober »

cyprus wrote:Nisam čito cijelu temu (nemam toliko vremena da čitam sve stavove koji se uglavnom samo recikliraju), ali ću samo da izrazim nevjericu kako neko može pljuvat po čovjeku koji je direktno zaslužan za naš prolazak u baraž. Govorim naravno o Supiću. Čovjek je apsolutno najzaslužniji za bod protiv Turske bez kog se 99% ne bi našli u baražu. I onda pored loše igre skoro svakog igrača jučer, neki se stručnjaci nađu okomit baš na Nemanju.

Ako ćemo vašom logikom, što i za Vedu ne konstatirate da nije reprezentativni kalibar. Koliko je to on utakmica igro a koliko golova dao za reprezentaciju? Dalje, Pjanić? Šta je on napravio u BH dresu? Da ga otpišemo? Muratović? Penzioner, šta će nam on. Spahić? Igra protiv Omana nula. Definitivno nije reprezentativni kalibar. Sjeća li se ko Hasagićevih bravura protiv Makedonije? Ulijeva sigurnost? Haha. Hrgović? Otkud on u reprezentaciji, pa zar nije noso kockaste dresove i prodo prijateljsku protiv Hrvatske? Salihović, osim gola protiv Turske igra ispod očekivanja, ja ga ne bih zvao. Rahimić, ma šta će on, malo naprednija varijanta Muratovića. Nadarević, ma bjaaaaži, klub mu se zove kako ono? Eskišehir? Hahahaha, otkud on u reprezentaciji? Jahić? Nakon jučerašnje partije (haman ko Supić), apsolutno je pokazo da nije reprezentativni kalibar. Begović, ima jednu profesionalnu utakmicu u cijeloj karijeru, trebo je igrat za Kanadu, šta će nam... Damjanović - letva, nakon utakmice sa Iranom treba mu zabranit igrat fudbal, a kamoli ga zvat u reprezentaciju. Muslimović, da šta valja ne bi završio u prosječnoj grčkoj ligi, a znamo kako kako su ga šutnuli iz Serije A. Mravac, ma daaaaaaj. Pandža, njemu se smiju i navijači Hajduka, sramota da igra za bude pozivan za repku, da šta valja igro bi za Hrvatsku. Ibričić, posebna priča. Najgori igrač reprezentacije ikad. Igra samo zato što je Ćiri dao guze. Bajramović, ma njegova karijare ja praktično gotova, nek još jednom bude povrijeđen nema ga nigdje. Krhak previše, i još bi da igra zadnjeg veznog. Nema smisla. Štilić igra ko balerina i oslanja se samo na jednu nogu, eto mu Poljske nek tamo ganja loptu ako može. Mirvić...who? Mogli bi onda zovnut i Kerkeza i Mulinu. Jedini koji malo odskaču su Misimović i Džeko. Doduše Miske se previše zajebava i igra nonšalantno, a Džeko ne zabija više u svakoj utakmici. E pa ne može tako, ako ne ode psihijatru i ako mu isti ne pomogne, noga mu je iz reprenzentacije. Miske ako se ne skulira također.

Ali zato ako bi istrčo ovaj sastav:

1. cyprus (bolji sam golman od svih ponuda u anketi zajedno :D )
2. Mahalac
3. rado_vidjen
4. Šibicar
5. alphonse kauders
6. LSD
7. BarbaDue
8. Gerard
9. A1fa
10. elSaik
11. Admir_1984

Selektor: komeba

...pokorili bi svijet :bih: :bih: :bih:

on topic:

1. Hasagić
2. Supić
3. Begović :idea:
:thumbup: :D

Salu na stranu...svi igraci u reprezentaciji trebaju biti na osnovu igre/reputacije u klubu,te reputacije samog kluba.Ne kazem uopste da se Supic treba otjerati iz reprezentacije,ali da bi bio golman reprezentacije,treba se dokazati u svom klubu.
slucajan

#117 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by slucajan »

U ovom momentu Ćiri je jako teško, imamo tri relativno dobra golmana, ali je činjenica da niti jedan ne brani konstantno. To je najveći problem.

Na račun "stare slave" po meni broj 1 je Hasagić, mnogo puta nas je spašavao, nekada je znao kiksati, ali ništa strašno. Begovića sam gledao u dvije utakmice i djeluje mi jako sigurno, mlad je, ali bez obzira na to, za golmane je najvažnije da brane konstantno, nadam se da će posudbom u Ipswich početi i braniti i pokazati da je on broj 1. Od samog početka sam govorio da Supić nije neka extra klasa, daleko od toga da je loš, ali mislim da su ova prva dvojica daleko ispred njega. Protiv Turske nas je spašavao, ali ovo protiv Španije što je radio liči mi na Muhameda Alaima ili Adnana Gušu, nekad briljiraju, a onda rade početničke greške. Možda je to samo jedna utakmica, ali dovoljno da se vidi da nema rutinu i iskustvo da bi konstantno odgovorio utakmicama na najvišem nivou.

Dakle, u ovom trenutku:
1. Hasagić
2. Begović
3. Supić

A na SP aBd:
1. Begović
2. Hasagić
3. neko drugi
sajosarajlija

#118 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by sajosarajlija »

Image

:thumbup:
ulpinian

#119 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by ulpinian »

dzenan_tr wrote:Uz svo poštovanje koje imam za Ćiru, mislim da tražeći valjda idealnih 11 on zapravo "uništava" pojedine igrače.
Ne mogu se oteti dojmu da Nurković protiv Irana i Supić protiv Španije nisu doživljeli nešto slično.
S obzirom na to da je Ćiro pravi maher i majstor "pozitivne podvale", vjerujem da je time samo htio staviti do znanja
ovim igračima i njihovim menadžerima koji su mu ih sigurno (u)gurali u Repku, da su oni daleko od nje...

S druge strane, kad govorimo o igračima, protiv Španije se vidjelo da Pjanić i Bajramović nisu bez veze na klupi...

Ćiro je Ćiro!!!
ja ne znam koju si ti tekmu gledao ako ti Pjanic nije slučajno na klupi... on je bio jedini konkretan u ekipi, siguran bez puno srljanja kao recimo Muratovic i Jahic...
jazzer

#120 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by jazzer »

Sjeca li se neko gola koji je Supic primio protiv selekcije novinara?? Sa 30m iako je lopta isla brzinom od
4,5 km/h :-D . Da primis onakav go stvarno moras biti letva. Na nekoj drugoj temi sam postavio i video ali ne znam sada gdje je.
Izmedju ostalog i zbog toga trenutna prednost Keni ali u blizoj buducnosti Begovicu.
mavcs

#121 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by mavcs »

Ovako,
Supić- blage veze on nema.

Hasagić- Solidan golman, pouzdan, siguran u istrčavanju. Trenutno u padu forme.

Begović- Kad za manje od godinu dana počne igrati od početka, postaće nezamjenjiv NO 1.
do_tokija

#122 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by do_tokija »

maxell_sarajevo wrote:MUHAMED ALAIM :thumbup: :bih: :bih:
budi ozbiljan bosna ide u baraz a ne na bajramski turnir...
Dammme

#123 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Dammme »

Ne znam više ni dokle smo došli ni šta si me pitao
Znam da pominješ da nemam neke argumente za neke svoje tvrdnje
Nisam ja ništa posebno tvrdio,vec sam samo konstatovao (kao i ostale kolege forumaši) da je Supić baš kritican.
U prilog tome sam postavio onaj zaista presmiješni gol koji je primio protiv novinarske selekcije...složit ces se i sam da je gol koji je primio za smiješnih videa (lagan šut sa 30 metara,lopta skakuta,Supić može da bira kako da odbrani,on se nešto baca,lopta mu prolazi i kroz ruke i kroz noge i još na kraju ispade Bekrić neki majstor slobodnjaka )...tim golom se Supić trajno obrukao...da ne pominjem kakve je greške pravio protiv Španije...i prvi i cetvrti golovi su direktna njegova krivica tj.katastrofalne reakcije kod intervencije (ako je potrebno,mogu postaviti klip pa da se svi uvjerimo jesam li u pravu)...jeste kompletna odbrana bila loša i katastrofalna kroz citavu utakmicu ali su ti golovi Supićevi
Hasagića ne smatram neki extra golmanom,ali trenutno nemamo boljeg...na žalost,tako je -kako je...ja bi prvi volio da imamo jer je i mene licno znao živcirati svojim intervencijama (i u dresu Želje zbog kojeg smo gubili titule i dresu reprezentacije zbog kojeg smo gubili utakmice)...sve to na jednu stranu,opet je Hasagić klasa golman u poređenju sa Supićem...isto kao što su za njega klase Buffon ili Casillas.
Evo na ovoj stranici jedna razmjena argumenata, o kojoj stalno pričam.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=775
Dakle, čovjek je dao svoje mišljenje, ja svoje, bez pljuvanja ikoga.
Kao što možeš vidjeti po ovoj analizi, pogledao sam (i više puta) sve golove.
Gol protiv novinara. Pa naravno da je za najsmješnija videa.
Evo pitanja koja sam ti ranije postavio u smislu diskusije da je Supić taraba i da se ne može porediti s Kenom:
Jesu li isto prijateljska sa novinarima i 2 utakmice protiv Belgije?
Jesu li isto totalno nebitna utakmica sa Španijom uz propuh odbranu i odlučujuča utakmica sa Turskom i situacijom "svi za jednog, jedan za sve"?

i drugo je bilo:
Šta je bitnije u sportskom smislu:
Kenina odbrana na već naznačenoj utakmici ili
Supićeve odbrane na totalno nebitnim utakmicama protiv novinara i Španije uz propuh u odbrani.

Ono što ću reći o kvaliteti sve trojice golmana:
Broj 1. Keno Zašto? Zato što je najduže u reprezentaciji i ima najbolju komunikaciju sa ostalim igračima. Kad bi mu Ćiro zabranio driblanje protivnika, za mene bi dobio bar još 20% na svojoj vrijednosti, a to bar nije teško uraditi.
Broj 12. Nemanja Zašto? Zato što ima kraći staž od Kene, samim tim manje poznaje igrače nego Keno, trenutno je na klupi u svom klubu. No međutim u slučaju, ne daj bože, Kenine ponovne povrede do baraža ili ako se ne uspije oporaviti od ove, Supić je prva zamjena
Broj 16. Asmir Zašto? Zato što je mlad i talentovan i treba da dobije priliku u reprezentaciji. Zašto prethodna dvojica imaju prednost nad njim? Zbog 2 vrlo jednostavna razloga koji nemaju veze sa golmanskim kvalitetima bilo kojeg od njih. Jedan je staž u timu i poznavanje igrača(momak je bio samo na jednim pripremama i jednoj utakmici). Drugo ne znam koliko vas je primjetilo, ali pravo slabo priča naš jezik, a kao što neko od prethodnika reče, jako je bitna komunikacija s odbranom. Momku treba dati vremena da se adaptira na repku i baraž nije vrijeme za eksperimente.
Last edited by Dammme on 16/10/2009 12:46, edited 1 time in total.
do_tokija

#124 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by do_tokija »

supic je najgori golman u evropi!
DOBOJLIJA

#125 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by DOBOJLIJA »

do_tokija wrote:supic je najgori golman u evropi!

Supic je BIH Heroj
Locked