1991 - 1992 - 1993 - ... lazi i istine

Post Reply
margareta

Post by margareta »

Potpuno si u pravu manijace. Jedni su branili a drugi napadali.Samo nekako se slucajno zaboravi i ona treca, cetvrta itd. kategorija izmedju agresora i branitelja.
Zene . djeca, starci, bebe su MORALI biti evakuirani kroz tunel kao sto su cio rat uspijevali evakuirati razne vrste svih mogucih roba u i iz Sa.
Tunelom se vrsio transport svega od igle do likomotive.
Sve na racun opkoljenih i zatocenih staraca, djece i nejakih civila.Ali da
su se djeca sa majkama i starci evakuirali za koga i od koga i na racun koga bi se PROSILE po svijetu sve te robe, kome bi se prodavala sva humanitarna pomoc i i ko bi utemeljio sverc drogama i brasnom kao osnovnim jednako zastupljenim sirovinama i proizvodima. Poslije droga i brasna sverc se utemeljio kao osnovna ekkonomsko profitabilna drzavna grana na svim drugim robama od osnovnih elementarnih sirovina do luxuz gotovih proizvoda - najskupljih automobila .....tako da kada je moja drugarica iz Njemacke prvi puta dosla ovdje poslije rata bila je u soku - polavom automobila od bijesnih do trulja a svaki drugi je predstavljao ubicu na tockovima. Za i PREKO cijih LEDJA su se obavljale TRANSAKCIJE izmedju BRANITELJA i CETNIKA ? Ko je suradjivao sa CETNICIMA tokom i poslije rata ? Oni koji danas SVOJE zrtve nazivaju VLAHINDURAMA isticuci PONOVO svoj patriotizam PREKO
ledja ISTIH zrtava rata i EVO ovoga tzv. "MIRA" koji ISTE patriote koriste za SVOJE MAFIJASKE transakcije . OTKUDA nam STATUS za samo jos 2% procenta manje da budemo U VRHU EUROPE PO KORUPCIJI I KRIMINALU ? Da li nas je obican covjek doveo na taj CRNI VRH ? Ko je DANAS zrtva TOG mafijakog RATA u kome stradaju neduzni ljudi ? KAKO imate moralno pravo NEUMORNO se busati u svoja PATRIOTSKA prsa i NAPADATI religijskim oruzjem ?
Ako nije DOKAZAN kao MUSLIMAN svako je NEPRIJATELJ DRZAVE ?
MUSLIMAN je vas JEDINI prijatelj ? Da li su Dragan vikic, Siber , Divjak i mnogi dr provjereni i PRAVI ljudi - prijatelji SAMO dobra i NEPRIJATELJI samo zla ?
Dokada cete se VADITI na RAT ? Do kada cete se sluziti postenim narodom da bi ostvarili SVOJE nepostene ciljeve utemeljene pocetkom rata ? Do kada cete NAPADATI sve NEMUSLIMANE kao NARODNE neprijatelje dok im BAS VI RADITE O GLAVAMA ?

Do kada cete se BUSATI u svoja CISTA PRSA i pricati NARODU BAJKE kako bi BOSNA bez vas PROPALA ? O KAKVOJ vi to BiH neumorno supljirate ? Da li o OVOJ SA TRI predsjednika i tri rasTROJENA naroda ?
PARAVAC je VAS izbor a NE narodni ! NIKADA bosna i Hercegovina nije bila JADNO CUDOVISTE od svoga nastanka do danas ! Cime se to vi onda tako ponosite i raspravljate o nekakvim fikcijama poput - ko ima pravo biti "DRZAVLJANIN" BiH ? Kome drugome nego idiotu je dobro i ugodno biti drzavljaninom OVE moralno - materijalne troglave NAKAZE ?
Znate li da su NAKAZE osudjene na smrt i prije rodjenja ? Znate li da svaki tesko oboljeli bez lijecenja umire ? Ko to lijeci tesko oboljelu BiH ?
Nema vise cetnika OSIM u VASIM ustima i po izboru VASIH politickih
lobija ? Vi ste ti koji velicaju CETNIKE a nasa borba nam je DALA - podarila - iznjedrila RS da bi VI sa CETNICIMA surovali a ne narod !

Davno sam rekla to znaju oni koji me citaju a kojima sam govorila da se priprema GENOCID nad mladima.Govorila sam da je u politickom projektu ZACRTANO i explicitno odredjen prioritet GENOCIDA NAD MLADIM I STARIM od strane onih koji cine VLAST i onih koji RADE za vlast. Unistiti zdravu i mladu populaciju na sve moguce nacine.

Istjerati mlade iz zemlje, iz pameti il' pod zemlju.
Postoje svjedoci mojih navoda koji su ucesnici ovoga portala pod temom :"Zene zenama".

Stari ce pomrijeti a onda ce se pase i bimbase lako dogovoriti sa svojim neprijateljima. Treba da ostanu djeca pasa, bimbasa i bosanskih aga i begova jer u trecinu Bh. tora ne mogu stati svi.

Podijeljena u torove Bh. (sama od sebe?) moze ostaviti samo babine sinove i kceri !?
Masala rodila ih maaaaaaaajka u sred granata !
Kako li kad je babo bio na liniji ?
Kako li je mogla dizati noge u sred krvi i leseva i Srebrenice i Zepe kako li se u ratu istrtise ko zecevi i namnozise ..........Tako sto su hanume znale da ce im njihove age, pase, bimbase, hadjije, efendije i ine patriote obezbijediti ZLATO u ratu 'obecato'! Znale su da odradjuju svoju patriotsku duznost , dok je Sarajevo , SREBRENICA , Zepa, Gorazde i cijela BiH krvarila ? Sve zrtve rata danas U RATU i sada u "MIRU" su INSTRUMENTI za BOGACENJE ratnih profitera koji su iscrpili svijet sa SREBRENICOM i dr. paradigmama stradanja neduznog Bh. naroda.
Sada 'tuguju za Srebrenicom a dok je ista bila u krvi majka logistika je dizala moral svom suprugu u toploj postelji...................................
Danas znam momke od 25 -30 godina koji jos nikada nisu zagazili nogom u rijeku ni vidjeli more...................
moje sestre sin je jedan 28.godisnjak koji ne zna plivati i nikada nije vidjeo more .....nista mu ova zemlja nije dala osim laznih snova utopljenih u opojnim narkoticima ........ Kako da taj mladi covjek uzvrati dobrim djelima svojoj zemlji koja ga je UBILA ? Uhvacen je kao i sva sludjena - istraumatizirana djeca na prevaru od dilera koji za pocetak djaba dilaju bombonice da bi stvorili ovisnike i kasnije na njima zaradjivali nesaglediva bogatstva !? ............Utrpano mu (i svim dr.) je prevarom .....bio je dijete i nije se znao oduprijeti tom zlu ........otac demobilizirani borac, majka sama radila a dijete narko dileri u pocetku djaba davali bombone da bi kasnije i ono malo jada sto su imali sve otislo na drogu.........Neka mi niko ne kaze da se to nije moglo sprijeciti i neka mi niko ne kaze da to nije CILJANI genocid NAD MLADIMA ove zemlje i neka mi niko ne kaze da se danas profesori - efendije ne izivljavaju nad omladinom i to je genocid mnogo gori od onih Markala , jer tada je bio rat. Srebrenicke majke koje zive u inostranstvu krive SAMO ratno rukovodstvo koje ih je prepustilo cetnicima da ih kolju ko zeceve.Srebrenicke majke i zene to govore i evo ostat ce "OVDJE" zapisano da ce se ONE same oglasiti jer dosta im je vise lazi i prosjacenja na njihov racun.

Toliko VRSTA genocida se desilo za ovih 15 godina ? Svi sutimo i brojimo Busove glasove kao sto su iracani prije pojave busha brojali mrvice sadamovoga otpada pod terorom i onda je svako kriv Samo vlastiti egzekutor je mitoloska svetinja "IRACANIMA" i dobrim bosnjanima, dok djeca umiru i mladi odlaze i bjeze iz zemlje u kojoj vise nije rat.....Zasto bjeze. da li bjeze od 'ljepote' zivota koja je NJIHOVA "SUDBINA" od ranoga djetinjstva do momackog/djevojackoga doba koje im oduzima i pravo na goli zivot ? Mozete gledati na hajatu sta sve mladi rade da dodju do stana da bi ga sutra prodali jer ne pomisljaju da si formiraju porodice u ovome paklu u kome umire strana djevojka poklon paket od bosanskog prijatelja i sutra ce vasa djeca tako da zavrsavaju svoje mladosti a da ni tren nisu vidjeli sta je to pravi zivot sta su feste sa drustvom bez droge uz gitare do zore i ne smijem se ni sjecati svoga djetinjstva.........
U Sa je bilo maloljetnicke prostitucije odmah poslije rata sa cim su se suocavali prosvjetni radnici po O.S.
STA CE NAM VLAST koja vlada KAO SADAMI ILI arafati ali i sadamovi sinovi koji se zakopase 2m pod zemlju bez napljackanoga novca i ciganskog zlata ....zasto ih tihic zove......nsu mladost
na iracko ratiste.............da ih se rijesi. Za mnoge mlade put samo u smrt je jedini izlaz iz OVE vjecne ZEMLJE "NADE" sa kojom i za koju se jedino moze ZIVOT dati i nista DRUGO jer OVA zemlja NECE i ne zna UZETI nista STO IMA MIRIS ZIVOTA I LJUBAVI I PROSPERITETA .......zna samo UZIMATI ogoljene i opustosene zivote. Citala sam da mladi sami ZELE da idu u smrt..a tihici im SAMO pruzaju mogucnost koju jedino znaju put u smrt kao POSLJEDNJU ZELJU u zemlji koje su PUNA USTA ovih i inih PATRIOTA i "ljubavi" prema - nicijoj i svacijoj krvavoj zemlji bosni. sa ponosom ono 'ja sin sam tvoj'.....jeste TI koji pjevas tu svoju
......drugi njeni rodjeni sinovi umiru ko' PASTORCAD ZLE MACEHE jer NIJE MAJKA KOJA "samo" RODI , NEGO KOJA "SAMO" prihvati- podigne i odgoji .

Svi koje poznajem dubokoga su ubjedjenja da je RATNO rukovodstvo krivo za nacin odbrane ili iz nesposobnosti i neznanja ili svjesno sa nekim ciljem . svojim VISOKIM ciljem....svi iz civilnog ratnoga rukovodstva dozivjeli su da ostare a ova mladost to nece imati vremena.ni priliku...jer ce pocrkati od korupcije, u obrazovanju u sudstvu, policiji i svim drzavnim institucijama...i......jos je mnogo gore nego sam nabacala ovdje iz razloga sto su i moji zrtve te NASE zlocinacke politike
i nikada se tema NECE ugasiti dok se do kraja ne RASCISTI POSTAVLJENA TEMA sa ISTINOM o Srebrenici, Sarajevu......i cijeloj Bh. ZNAM da ce se ODMAH roditi patriota na baterije i reci CIJELI SVIJET ZNA ZA CETNIKE I DA JE NAD NEVINIM narodom ucinjen genocid i agresija a SADA gdje SU NAM CETNICI PA omladina IPAK SVAKODNEVNO GINE a starci se ubijaju u beznadju ...
U sred bijela dana u sred grada u sred tramvaja desi se svakodnevni 'incident' u kome je vatrenim oruzjem ubijen - ugasen jedan mladi zivot ... Cak dva policajca bivaju nagradjeni sa cak 500KM za dobar ulov pa i nije cudo sto se i sami svrstavaju u kriminalce ..instalirali i podmitili lazne na paru patriotu koji samo ko pokvarena ploca ponavlja da JE BILA AGRESIJA kao da mi ne znamo i kao da SE OBRACA STRANCIMA a ne bosancima ZRTVAMA bas TIH i TAKVIH supljoretorickih PATRIOTA. Obracati se zrtvi agresije kao strancu je vise od zlocina. DANASNJE agresore - ubice i mafiju vlast nagradjuje i motivira za zlocine nad djecom i mladima.............i nad svim vrijednostima ostavljajuci narodu samo SABUR
Ostatak price docekat cete od drugih svjedoka istorije a ove pobijte iako niste cetnici jeste agresori i genocidne nakaze vi koji branite interese
STRANAKA za vlast .....rade vam na faxovima mame, baaabe , tate , stare deeeeede, stare neeeeene i naaaaaaane , svugdje a nema odakle ih nisu navukli i foteljama i prljavim parama im zacepili zvalje kao sto su pokusali i meni.
KOLIKO djece je OVA VLADAJUCA POSTAVA UBILA jer SUTNJA je saucesnistvo. KO ubija i koju djecu i omladinu ? Onu koje zivot ni majka domovina nikada nije pomazila .......nego IZ RATNIH strahota U NOVE i GORE strahote.Sada je mnogo gore nego u ratu. RADI VAS koji ste prodane duse i .razumijem vasu potrebu za pokajanjem i strahom od Vise sile.Razumijem zasto si umisljate kako cete svoje grijehe isklanjati i ispostiti cineci TOKOM RAMAZANA dobra djela. Godina je duga i preduga i svaki dan u noj je nocna mora a noci su dani u kojima brizne majke sanjaju svoju djecu zdravu i uspjesnu u PRAVOJ i zdravoj zemlji koje njena djeca nikada nisu imala. Narod pati , strahuje igladuje i nista vise ne znaci ni vile da izgradite za rusevine od mladosti i starosti............
majka

Post by majka »

jedini izlaz za sve bivse jugoslovenske republike, i sve nase narode jeste da se skoluju, zavse nesto i pocnu da rade.
Radni covjek nema vremena da sjedi ko baba i prica bajke kakav je ovaj kakav je onaj, ko sto sada rade mnogi.
Za radnog covjeka nepostoji cetnik, ustasa, balija, mudjahedin, siptar itd..., nego postoji vjera u svoj rad.
Kad si dobar radnik tebi je u interesu da imas i dobre odnose u svome kraju, svojoj kuci, i tamo dalje... vrlo jednostavno

Ako smo djeparosi, kriminalci, nacionalno nastranjeni poput nekih pojedinaca na ovom forumu, ja sve te svrstavam u istu jednu kategoriju.

ovo je forum, politika a koliko vidim niko neprica politiku u zdravom smislu.
margareta

Post by margareta »

majka wrote:jedini izlaz za sve bivse jugoslovenske republike, i sve nase narode jeste da se skoluju, zavse nesto i pocnu da rade.
Radni covjek nema vremena da sjedi ko baba i prica bajke kakav je ovaj kakav je onaj, ko sto sada rade mnogi.
Za radnog covjeka nepostoji cetnik, ustasa, balija, mudjahedin, siptar itd..., nego postoji vjera u svoj rad.
Kad si dobar radnik tebi je u interesu da imas i dobre odnose u svome kraju, svojoj kuci, i tamo dalje... vrlo jednostavno

Ako smo djeparosi, kriminalci, nacionalno nastranjeni poput nekih pojedinaca na ovom forumu, ja sve te svrstavam u istu jednu kategoriju.

ovo je forum, politika a koliko vidim niko neprica politiku u zdravom smislu.
Dabome da si u pravu.Samo Majko daj recept za rad, i sve sto prethodi radu i zdravome zivotu pa ce biti kako to ti zamisljas.
Prva ja sam izrod jer pokusavam se oduprijeti ustroju tj. rasTROju drzave dijeleci ljude na dobre i lose a na TRI dijela su ucinili oni koji RADE
SAMO ne omladina .
Majko i ja sam bioloska majka.Ipak se mozemo u zivotima djece ponijeti ko' macehe.Kao sto je rodna zemlja maceha umjesto majka. Imala je zdravu djecu koje se odrekla. Ona djeca ove zemlje koja se nisu mogla odvojiti od svoje majke, trpe njen macehinski teror nad njima.
BECHO

Post by BECHO »

E jebem te zivote, Sta sam dozivio, da mi neka tamo Sarajka koja bi vjerovatno radije da vidi one sto su je gadjali sa brda nego one 'lojave' i 'zatupljene' izbjeglice iz istocne bosne u svom lijepom Sarajevu (jedna mi je Sarajka ovo javno priznala, da ne bude zabune) nabija na nos Tihica, fundamentalizam i babine sinove! Zar sam se ja borio da bi mi neka margi vjecno kljucala kako sam ja protiv NEMUSLIMANA, kako su Bosnjaci najgori, kako Bosnjakinje dizu noge (glupost koja je izgleda produkt nekog kompleksa), da mi natura na nos i Ramazan i sve ostale praznike! Evo sad ce vam Becho reci sta je vasa prava istina: Istina je vasa da vam je drazi neki Vojo koji se borio u VRS-a, nego ta ista izbjeglica iz Srebrenice koju ovdje toliko branite, istina je da vam je drazi cetnik Kusturica (rezimista) nego neko dijete iz Foce, nastanjeno u Sarejevu ciji roditelje svakodnevno otkopavaju u masovnim grobnicama (samo zato sto to jadno dijeti ne koristi vas kulturni sarajevski zargon), istina je vasa da zivite u 'talibanskom' Sarajevu gdje se ne moze pojesti pica sa sunkom (Neven Andjelic), istina je vasa da vam se gade sve te silne dzamije, turbeti, svi ti silni Ezani, dzume i muslimani ali izgleda nesmijete da se javno izjasnite nego se provaljujete po forumima, istina je vasa da vam smetaju suneti, Bajrami, iftari, namazi i sve sto ima veze sa Islamom u Sarajevu, istina je vasa da bi danas sutra vise volili viditi Neleta, Kustu i mnoge druge cetalje u BiH (konkretno u Sarajevu) nego sve ove 'zamotane' i 'smrdljive' bule, istina je da vam je trn u oku mjesec i zvijezda na prsima razgolicene djevojke ili momka, vise nego krst ili krizic oko vrata neke casne sestre, istina je da mrzite kad se neko pozdravlja sa Selam i Merhaba jer koji ce nam kurac 'primitivni' Islam u Evropi, istina je vasa da su se Bosnjaci selili dobrovoljno iz Banja Luke, Mostara, Capljine, istocne Bosne, Posavine, srednje Bosne i Semberije! Istina je vasa da moj burazer nije poginuo od cetnicke granate nego sam ga ubio JA jer Bosnjaci su ubijali svoje, istina je vasa da moj rodjak Suljo nije lezao u logoru Omarska gdje su ga srpski vojnici tjerali da pije tudju mokracu umjesto vode i tukli ga metalnim mecolama samo zato sto se zove tako kako se zove a ne Jovo ili Savo, istina je vasa da moj rahmetli (pardon pokojni, rahmetli je strana rijec) prijatelj Nedzad nije poginuo od cetnicke granate nego su ga ubili njegovi samo zato sto su Bosnjaci takva klica ljudi da ubijaju svoje, istina je vasa da djevojcicu, kcerkicu od moje prijateljice nisu silovali cetnicki vojnici i gasili joj opuske po nagom djevojackom tijelu, nego su to bili Bosnjaci preruseni u srpske uniforme, istina je vasa da mog radnog kolegu Senada i brata mu Seada (jedince kod roditelja) nisu odveli Arkanovci u nepoznato da bi ih kasnije nasli sa izbusenim lobanjama u nekoj od masovnih grobnica...ne, to su bili domaci bosnjacki izdajnici! Jesul ovi iz SDA krivi sto Senada, Seada, Nedzada vise nema i sto ce ta mala djevojcica i moj jaran Suljo snositi zivotne posljedice i traume zbog svega sto su prozivili! DA, SDA je kriva za sve, za sve su Bosnjaci krivi, mi smo glavni inicijatori rata, mi smo prodali svoje ljude, mi smo banda i lopovi, kriminalci i mesetari, mi smo bagra od naroda koja nije dozivila sta je trebala dozivit! Bosnjaci su krivi sto su zivi i jedina prava Istina je izgleda da ce mo MI izgleda opet morati masovno bjezati u Tursku i na zapad kao poslije 2 svj. rata a ostaviti Bosnu 'pravovjernim' u amanet! Ja sam se vec davno odlucio na taj korak! :sad:
margareta

Post by margareta »

BECO to je tvoja istina.

Ipak istina je samo jedna.

Interpretacije tvojih istina su visestruke , na sto imas pravo.

Nemoj mene trpati u isti kos sa bosankom a posebno ne sa sarajkom. Davno prije rata nisam bila lokal patriota.
Sada to posebno ne mogu biti. Znas li ti kakav je zivotu Sa ? Ne znas. Iste tragedije sam imala i ja od mnogih mnogo vise poznatih, bliskih i dragih mi djece, ljudi i staraca. Ona koja me odgojila
od 'merhameta' je oslijepila. Zasto se sluzis religijom kao adutom za svako zlo ? Odgovor ti se sam namece. Nemam namjeru koristiti tj. zloupotrebljavati bilo koji medij za promocije mrznje kao sto to rade religijski nastrojeni isfrustrirani ljudi. Objasni mi fenomen kako to da se ovi ovdje Bosanci vise brinu za jednu veliku Ameriku nego za svoju malu BiH ? Objasni mi kako to da se sada gine i strada u "miru" kao u ratu ?
Bolji je svako ko je posteno otisao, nego ostao i ubijao nam mladost ovdje narkomanijom, utokama, vatrenim oruzjem i BECO ja nikada nisam nikoga osudila sto je otisao jer niko ne bjezi od dobra POSLIJE rata !?
Ne napadam ja niciju religiju nego neljudskost i fasizam makar da mi je od rodjenoga djeteta. Necu ti zamjeriti za ono sto ne znas ali te mogu zamoliti samo da ne cijenis i ne sudis ono sto ne znas. Ne znas cak jesam li ja sarajka, sto je u tvojim ili bilo cijim argumentima nebitno.
Toboznju brigu za Srebrenicanke mozes prisiti svakome ali meni NE.
BECHO

Post by BECHO »

margareta wrote:BECO to je tvoja istina.

Nemoj mene trpati u isti kos sa bosankom a posebno ne sa sarajkom. Davno prije rata nisam bila lokal patriota.
Sada to posebno ne mogu biti. Znas li ti kakav je zivotu Sa ? Ne znas. Iste tragedije sam imala i ja od mnogih mnogo vise poznatih, bliskih i dragih mi djece, ljudi i staraca. Ona koja me odgojila
od 'merhameta' je oslijepila. Zasto se sluzis religijom kao adutom za svako zlo ? Odgovor ti se sam namece. Nemam namjeru koristiti tj. zloupotrebljavati bilo koji medij za promocije mrznje kao sto to rade religijski nastrojeni isfrustrirani ljudi. Objasni mi fenomen kako to da se ovi ovdje Bosanci vise brinu za jednu veliku Ameriku nego za svoju malu BiH ? Objasni mi kako to da se sada gine i strada u "miru" kao u ratu ?
Bolji je svako ko je posteno otisao, nego ostao i ubijao nam mladost ovdje narkomanijom, utokama, vatrenim oruzjem i BECO ja nikada nisam nikoga osudila sto je otisao jer niko ne bjezi od dobra POSLIJE rata !?
Ne napadam ja niciju religiju nego neljudskost i fasizam makar da mi je od rodjenoga djeteta. Necu ti zamjeriti za ono sto ne znas ali te mogu zamoliti samo da ne cijenis i ne sudis ono sto ne znas. Ne znas cak jesam li ja sarajka, sto je u tvojim ili bilo cijim argumentima nebitno.
Zasto se sluzim religijom kao adutom za svako zlo? Ne, nije ovdje bilo zla zbog religije, ovdje su dobri cetnici svojim vjecnim prijateljima dijelili cokolade, po uzoru na naseg velikog prijatelja Mladica u Srebrenici! Ne, nije Suad i Murat poginuo zbog toga sto je osunecen nego zato sto je bio bagra od covjeka, jedan manje kao sto bi rekla braca sa Istoka! Ne, nisu oni iz masovnih grobnica ubijeni zato sto su im je babo isao na dzumu petkom nego zato sto su bili neljudi, primitivci, lojavci, smrdljivci! Ne, nisu one jadne djevojcice silovane zato sto im babo i mati drze postekiju u ormaru nego zato sto sila zakon mijenja! DA, izfrustriran sam, religijski sam nastrojen, zovu me Mudzahedic BECHO, Bosnjak sam i zovem se BECIR i to stanje nikad ne bi promijenio bas u znak paznje prema ovim prijateljima gore sto dijele djeci cokolade! Uzdravlje
margareta

Post by margareta »

Tvoj licni izbor je da budes pop il' mudjahedicic.

Uvijek se sjetim moje rahmetli komsinice koja je govorila : "Hajd' sto strada suvo, al sto uz suvo strada sirovo" ?
Molim te prozivaj druge a mene ostavi sa provokacijama.Ne provociram ni ja tebe niti bilo koga.Samo ne podnosim laz.

PS. Da se ipak ponovi, tek da se ne zaboravi ?

Ne odgovaraj na moje postove. Uvazavala sam te i neka ostane tako.
U'zdravlje i tebi.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

BECHO wrote:

Zasto se sluzim religijom kao adutom za svako zlo? Ne, nije ovdje bilo zla zbog religije, ovdje su dobri cetnici svojim vjecnim prijateljima dijelili cokolade, po uzoru na naseg velikog prijatelja Mladica u Srebrenici! Ne, nije Suad i Murat poginuo zbog toga sto je osunecen nego zato sto je bio bagra od covjeka, jedan manje kao sto bi rekla braca sa Istoka! Ne, nisu oni iz masovnih grobnica ubijeni zato sto su im je babo isao na dzumu petkom nego zato sto su bili neljudi, primitivci, lojavci, smrdljivci! Ne, nisu one jadne djevojcice silovane zato sto im babo i mati drze postekiju u ormaru nego zato sto sila zakon mijenja! DA, izfrustriran sam, religijski sam nastrojen, zovu me Mudzahedic BECHO, Bosnjak sam i zovem se BECIR i to stanje nikad ne bi promijenio bas u znak paznje prema ovim prijateljima gore sto dijele djeci cokolade! Uzdravlje
Becho, ja potpuno razumijem tvoje frustracije ali shvati i ti da oni koji su pobijeni nisu pobijeni NI zato sto ti navodis!

Pobijeni su jer su bili moneta za potkusurivanje! Pobijeni su da bi kod tebe izazvali mrznju, a kod Srba svijest da su uradili takva zlodjela (kao sto i JESU!!!) da im nikad ne padne na pamet da pruze ruku izvinjenja svojim zrtvama! Jer zrtve to nece htjeti!

I zasto su onda, kreatori toga svega, tako uradili? Zato da bi danas ogromna vecina ljudi i to na SVE TRI STRANE bila saglasna da je zivot u zemlji u kojoj smo svi ravnopravni nemoguc!

Ne puntaj se na ovo gore - to JESTE BAS TAKO! Na SVE TRI STRANE preovladava danas takav stav!

Cak i kod tebe! Inace ti ne bi smetalo sto ja i dan danas osjecam vise prema mom vec 25 godina najboljem prijatelju Dusku koji mi je valjao i u miru i u ratu i poslije rata (kao i ja njemu uostalom), nego prema nekom Bosnjaku koga u svom zivotu nikad ni vidio ni cuo.. A prema tebi bih ja trebao da osjecam vise jer... Boze moj, "nasi smo"...

Ne pije to "nasi" kod mene vode Becho!

Negdje sam napisao da u zivotu zelim samo da SAM SEBI biram prijatelje. To sam i radio i radim, ali se u zadnjih petnaestak godina uvijek nadje neko ko mi "za moje dobro" savjetuje sta bih trebao i kako bih trebao i sta NE bih trebao... I kako ne bih trebao... :x

Meni su, da me odgoje, bili dovoljni moji roditelji. A danas se svaka shuga, od hodzice do predsjednika, od fukare do mafijasa, javljaju sa "dobronamjernim" savjetima sta mi je u zivotu raditi! Ako se njihovi savjeti ne prime, zna se sta treba s takvima kao ja!

Stub srama je najmanje sto bi mi odredili!

Ima toga jos, zanimljiva su ti ona gore razmisljanja o tome sta bi ko vise ili manje htio, ali ne moze se o tome ovdje... U svemu tome ima dubokih, jako dubokih razloga... Mnoge od njih nije "popularno" ovdje iznositi jer se odmah jave zastitnici naroda i vjere iako niko nikad ni jednom rijecju ne NAPADA ni narod ni vjeru.

Ali ako je "napad" da se obje te kategorije stave na svoje mjesto u jednoj civilizovanoj zemlji i drzavi, onda bujrum, dozvoljavam da se shvati kao napad!

Ali za ovaj put je dovoljno...

Pozdravljam te!
BECHO

Post by BECHO »

Becho, ja potpuno razumijem tvoje frustracije ali shvati i ti da oni koji su pobijeni nisu pobijeni NI zato sto ti navodis!

Pobijeni su jer su bili moneta za potkusurivanje! Pobijeni su da bi kod tebe izazvali mrznju, a kod Srba svijest da su uradili takva zlodjela (kao sto i JESU!!!) da im nikad ne padne na pamet da pruze ruku izvinjenja svojim zrtvama! Jer zrtve to nece htjeti!
Slazem se s tobom u mnogim stvarima dok u ovom kvotiranom tekstu ima par stvari koji licno ne odgovaraju mojim razmisljanjima iako cijenim tvoje kao i svacije misljenje ovdje na ovom forumu! Ovim drugim odlomkom, zapravo potvrdjujes ono o cemu sam pisao u svom prvom postu...a razmisli zbog cega? Razmisli, da sam docekao rat u Derventi u kojoj su na dan prije prvih sukoba prolazili veliki konvoji JNA kretajuci se prema okolnim brdima (vec su odabrali polozaje za bombardovanje i kontrolu grada), razmisli malo da je citav rat u BiH, bez obzira sto ti se jaran zove Dusko (imam i ja jarana Milana koji je jeo i pio sa mnom zajedno pa mi njegovi ubise brata a on postade glavni u SDS-u) bio jedan velikodrzavni projekat koji je poslije Hrvatske i Slovenije nasao maha i u BiH a uzroci mrznje prema Islamu i Muslimanima vuku korijenje vec vijekovima unazad (da me pogresno ne shvatis, to nije nikakav shugavi savjet nego cinjenica)! Slicno tebi, i ja sam volio SFRJ, volio sam i ja okrenuti jagnje sa prijateljima za 29. Novembar i otici na more u Makarsku, vijesio sam i ja Titove slike po zidovima ali razmisli malo o onom po meni lapsusu 'da je narod ubijen da bi izazvao mrznju kod 'doticnih'??? To znaci, glavni incijatori rata su 'moji' koji su izazvali ubijanje i zlocin kako bi ja mrzio one koje su to pocinili?! Po meni velika greska jer moji nisu bili ni blizu kad je stradalo 71 neduzne djece na Tuzlanskoj Kapiji, kad su nevinog Ferida Omerovica ubili niski specijalci samo zato sto nije stajao mirno u postrojenoj koloni jer je pokusao da maloljetnoj sestri digne jabuku koja joj je ispala iz ruke! To su traume moj vodenjak i nemoze mi niko dokazati da se nije ubijalo zbog imena i religijske pripadnosti, nemoze mi niko palamundriti da staru nenu Zibiju Meskovic nisu prerezali grkljan samo zato sto joj je visila slika Mekke i Medine u dnevnom boravku i sto je po tradicionalnom obicaju nosila dimije, nemoze mi niko osporiti da su mladi muslimanski intelektualci i elita nestajali preko noci da bi se par godina ti isti nasli u nekoj od grobnica kod Prnjavora! I zar to sve samo zato sto su bili moneta 'mojima'? A to da ima u svakom narodu dobrih ljudi, to ne osporavam iako se u mom slucaju radi samo o saki ljudi koji su ostali lojalni svojim bivsim komsijama i prijateljima i koji su uspjeli odoliti avanturi zvanoj 'Velika Srbija'! Eto, toliko, slobodno mi postiraj sve ono sto si mislio da napises, uvijek sam cijenio osobe koje su bez dlake na jeziku! Veliki pozdrav ;)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

BECHO wrote:

Slazem se s tobom u mnogim stvarima dok u ovom kvotiranom tekstu ima par stvari koji licno ne odgovaraju mojim razmisljanjima iako cijenim tvoje kao i svacije misljenje ovdje na ovom forumu! Ovim drugim odlomkom, zapravo potvrdjujes ono o cemu sam pisao u svom prvom postu...a razmisli zbog cega? Razmisli, da sam docekao rat u Derventi u kojoj su na dan prije prvih sukoba prolazili veliki konvoji JNA kretajuci se prema okolnim brdima (vec su odabrali polozaje za bombardovanje i kontrolu grada), razmisli malo da je citav rat u BiH, bez obzira sto ti se jaran zove Dusko (imam i ja jarana Milana koji je jeo i pio sa mnom zajedno pa mi njegovi ubise brata a on postade glavni u SDS-u) bio jedan velikodrzavni projekat koji je poslije Hrvatske i Slovenije nasao maha i u BiH a uzroci mrznje prema Islamu i Muslimanima vuku korijenje vec vijekovima unazad (da me pogresno ne shvatis, to nije nikakav shugavi savjet nego cinjenica)! Slicno tebi, i ja sam volio SFRJ, volio sam i ja okrenuti jagnje sa prijateljima za 29. Novembar i otici na more u Makarsku, vijesio sam i ja Titove slike po zidovima ali razmisli malo o onom po meni lapsusu 'da je narod ubijen da bi izazvao mrznju kod 'doticnih'??? To znaci, glavni incijatori rata su 'moji' koji su izazvali ubijanje i zlocin kako bi ja mrzio one koje su to pocinili?! Po meni velika greska jer moji nisu bili ni blizu kad je stradalo 71 neduzne djece na Tuzlanskoj Kapiji, kad su nevinog Ferida Omerovica ubili niski specijalci samo zato sto nije stajao mirno u postrojenoj koloni jer je pokusao da maloljetnoj sestri digne jabuku koja joj je ispala iz ruke! To su traume moj vodenjak i nemoze mi niko dokazati da se nije ubijalo zbog imena i religijske pripadnosti, nemoze mi niko palamundriti da staru nenu Zibiju Meskovic nisu prerezali grkljan samo zato sto joj je visila slika Mekke i Medine u dnevnom boravku i sto je po tradicionalnom obicaju nosila dimije, nemoze mi niko osporiti da su mladi muslimanski intelektualci i elita nestajali preko noci da bi se par godina ti isti nasli u nekoj od grobnica kod Prnjavora! I zar to sve samo zato sto su bili moneta 'mojima'? A to da ima u svakom narodu dobrih ljudi, to ne osporavam iako se u mom slucaju radi samo o saki ljudi koji su ostali lojalni svojim bivsim komsijama i prijateljima i koji su uspjeli odoliti avanturi zvanoj 'Velika Srbija'! Eto, toliko, slobodno mi postiraj sve ono sto si mislio da napises, uvijek sam cijenio osobe koje su bez dlake na jeziku! Veliki pozdrav ;)
Bojim se da si me pogresno razumio sa onim "moneta za potkusurivanje"! Ovaj put ZAISTA nisam ni pomislio na bosnjacku stranu vec sam htio da kazem da su Karadzic & co uradili tako da s tim ubijanjem krenu u stvaranje svoje nacionalne parohije.

Cilj im je bio, gledao sam svojim ocima, da SVI oni Srbi koji mogu samo prstom da mrdnu, MORAJU da uzmu oruzje u ruke i da krenu u taj njihov sveti rat. I onda dolazi ono sto sam na pocetku prethodnog posta napisao. Niko nece moci reci "Nisam ja..." a toliko zla se ucinilo da ce svaki pokusaj izvinjenja djelovati kao novo podjebavanje! Ili biti docekano na noz kao sto se vec i radi danas!
Nadam se da je barem malo jasnije... :-)

Cijenim tvoje postove Becho, zaista cijenim! Zato sam i smatrao da si vrijedan da ti napisem i svoje misljene o svemu ovome.

I da ti kazem, potpuno si u pravu da ih nema bas mnogo koji se mogu pohvaliti sa nekim predratnim prijateljem koji mu je to ostao i danas. Ja sam mozda samo imao srecu! I ne moze mi niko zamjeriti sto mi je drago zbog MOJIH prijatelja...
Samo moram ti reci i ovo! Jeza me hvata, zraka ponestaje, mrznja me obuzima prema predstavnicima sve ove tri nacionalne bagre, dok ih cekam da se izdogovaraju, ko fol u interesu svojih naroda, kad cu JA kao obican gradjanin te nase zemlje moci da stupim u kontakt sa "onima drugima"! I na koji nacin to mogu uraditi, naravno!

Moj je zivot prekratak da bih ja samo mirno sjedio i cekao da se tipovi poput njih izdogovaraju kako NJIMA pashe! :x

U svakom slucaju, hvala ti na odgovoru. Bice valjda prilike da se jos cujemo! :)

Ziv mi bio!
margareta

Post by margareta »

BECHO wrote:

Uvazavajuci tvoj nick odnosno vecinu tvojih postova, nisam se zeljela 'sukobiti' sa tobom.
Koliko slucajno ili ne , duboko si povrijedio mene kao covjeka, svjedoka i zrtvu Bh. tragedije.
Iz tvoga jednoga posta sam si poistovjetio mene sa sarajkom koja je povrijedila tvoj lokalpatriotizam.Time si dokazao da si ti taj koji u svojoj glavi cijepa Bosnjacki 'korpus'.Prenaglasio si rijec sarajka .
Dugujem ti odgovor na 'one vojvode i sl.' za koje si u
moje ime rekao moju istinu , kako bih ja voljela vidjeti radije sve te cetnike u Sarajevu nego Bosnjacke stradalnike ! Makar i od tebe, to je vise nego drsko imputirati meni
svoje i te sarajke
'misli i rijeci'. Nikada tako ni slicno nisam ni pomislila.
Znam zasto mi prisivas sarajkine rijeci.
Zato sto sam na podforumu 'film' izjavila da cijenim lik i djelo
Kuste. Tu sam pala na tvom moralnom 'ispitu'.
Sada ti dodajem da iako nisam ta sarajka , ipak veoma cijenim
Safeta Zeca, Mersada Berbera, M. Delibasica, I.Sarajlica, A.Kenovica, P.Zalicu, E.Kusturicu, S.Basica, Bregu, Colu, J.Pejakovica, Z.Lagumdjiju, generale Sibera i Divjaka , Sa. legendu D.Popovica,
Vikica, sve Kulenovice, i mnoge dr. Sa. legende. Izdvojila bih posebno cistaca cipela cika Misu i boema Mileta hasisara. Svakako jednu
ogromnu ulogu je tokom rata zasluzio taxsista (Srbin) Plakalovic.
Svi oni i jos mnogi drugi su prvo dobri ljudi a onda i profesionalci koji su ucinili za BiH mnogo, samo je upitno koliko je BiH uzvratila velikanima Bh. predratne, ratne i postratne scene !?

Tvoja i moja kao i svih drugih Bh. gradjana, istina je samo JEDNA.
Njeni interpretatori su razliciti (slucajno ?).
Mladiceve cokoladice danas se istoj toj vec zrtvovanoj tada najmladjoj populaciji, dijele za pocetak besplatno : cokoladice, bombonice, zvakice, praskici, pogacice, cajevi itd. samo sto to isto ovaj puta umjesto zdravoga puta u novi zivot vodi u sigurnu smrt iste zrtve samo drugi prevaranti im daju ALI posto su NASI
BOSNJACI a ne MLADIC i bratija
, onda im PRASTAS !!!!

Kako se osjeca jedna ugledna profesorica Bosnjakinja cijega sina je ubila droga ????? Ko
ima to pravo oprostiti Bosnjaku/cima koji je ubio njeno dijete a da nije ratno stanje ?????

VI ste oni koji cijepaju Bosnjacki 'korpus', VI Bosnjaci i niko drugi.

Ko nam uvozi i izvozi bijelo roblje ????? Kusta ili dr. 'vlasi' ????

Ko uvozi virus HIV-a ???? Znas li ti da je BiH poligon najcrnjih transakcija ???? Ko su glavni krivci ????

Za SVE su krivi sarajlije i sarajke kao i cijelo SARAJEVO !

Za kraj posljednji moj izvjestaj bio bi predug kada bih ja nabrajala
sarajevska imena iz moje familije sa granatama ili gelerima preklanom djecom preduga bi ta crna lista bila a sto je najgore kao promocija obavezne mrznje mogla bi PRIKRITI ZLA koja su sada na Bh. politickoj i svakoj dr. sceni..
Nisam ZA te paravane. U'zdravlje.
margareta

Post by margareta »

Obzirom da se poslije moga posta niko ziv ne javlja, time sam dokazala da ne pripadam nikome od ucesnika foruma.
Stoga vas molim da ignorisete moje javljnje na svaku diskusiju i nastavite sa normalnim tokom razmjene misljenja. Bez sarkazma ili ironije, molim sve ucesnike da nadju sebi adekvatnog sugovornika jer nisam ja FORUM nego razliciti ljudi, sa svim svojim razlicitostima, kroz rasprave i 'debate' samo razmjenjujete licne/osobne stavove i nista vise.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

margareta wrote:Obzirom da se poslije moga posta niko ziv ne javlja, time sam dokazala da ne pripadam nikome od ucesnika foruma.
Stoga vas molim da ignorisete moje javljnje na svaku diskusiju i nastavite sa normalnim tokom razmjene misljenja. Bez sarkazma ili ironije, molim sve ucesnike da nadju sebi adekvatnog sugovornika jer nisam ja FORUM nego razliciti ljudi, sa svim svojim razlicitostima, kroz rasprave i 'debate' samo razmjenjujete licne/osobne stavove i nista vise.
Ne budi na kraj srca!

Ti vrlo dobro znas ko se s tobom slaze i nema potrebe da od nas takvih ocekujes da podrzimo to. Vece je zlo sto sam ja jos davno primjetio da se bratije koja stiti sve sto je bosnjacko i muslimansko, pa makar van pameti bilo, gotovo NIKAD ne javlja da komentarise argumentovano iznesene stavove. Ne mogu kad to nisu ni navikli. Oni samo znaju reagovati na postove (poput ovog sto ja sad pishem) kad ih se isprovocira i onda pokazu samo svoje "demokratsko" lice pa pitaju "gdje si da dodjem da te izlupam!?"

A mi ti se onda, je li, isprepadamo, pa ko mishevi povucemo u svoje rupe zbog tih razmetljivih gmizavaca...

Vec vidjeno i vidja se od 1990. do danas!

Bruka i sramota!!!

Vozdrica tebi moja Sarajko! :)
Neka oni pricaju sta hoce, a na Bechu se ipak nemoj puno ljutiti! Mislim da taj covjek ima i te kako dobrih stavova! Svakome od nas pukne ponekad pa se onda istipkamo ovdje valjda da nam lakshe bude :-)
margareta

Post by margareta »

Ne budi na kraj srca!

Ti vrlo dobro znas ko se s tobom slaze i nema potrebe da od nas takvih ocekujes da podrzimo to. Vece je zlo sto sam ja jos davno primjetio da se bratije koja stiti sve sto je bosnjacko i muslimansko, pa makar van pameti bilo, gotovo NIKAD ne javlja da komentarise argumentovano iznesene stavove. Ne mogu kad to nisu ni navikli. Oni samo znaju reagovati na postove (poput ovog sto ja sad pishem) kad ih se isprovocira i onda pokazu samo svoje "demokratsko" lice pa pitaju "gdje si da dodjem da te izlupam!?"

A mi ti se onda, je li, isprepadamo, pa ko mishevi povucemo u svoje rupe zbog tih razmetljivih gmizavaca...

Bruka i sramota!!!

Vozdrica tebi moja Sarajko!
Neka oni pricaju sta hoce, a na Bechu se ipak nemoj puno ljutiti! Mislim da taj covjek ima i te kako dobrih stavova! Svakome od nas pukne ponekad pa se onda istipkamo ovdje valjda da nam lakshe bude

Vodenjace

1.Vrlo dobro NE ZNAM ko se samnom slaze.

2.Otkud ti to da ocekujem VASU podrsku ?

4.Niti JEDNU religiju nisam zeljela minimizirati-omalovaziti.

5."ONI" su isto sto i "MI" samo ljudi koji imaju SVOJE stavove i nista vise.

6.Termin "MI" koristi SAMO ako me licno/osobno upoznas.

7.Ne znam za "vas" ali za sebe znam da se NE povlacim u misiju rupu, nego ne smatram da sam ja NEKO ko ima to pravo uzurpirati prostor i misljenje drugima.

8."Vec vidjeno" za mene nije '90.god.

9.Svi mi imamo SVOJE bruke i sramote.Svako bolje vidi tudju bruku od svoje.

10.Nisam ni svoja ni nicija 'sarajka'.

11.BECO i ja smo nas a ne tvoj 'problem'.Bez uvrede ali kolicinu moje ljutnje nisi kompetentan odredjivati.

Iskreno ti hvala na dobrim namjerama.

vozdrica
nebi

Post by nebi »

E jebat ga ako sam vidio nekoga ko se brze naljuti.
nineac

Post by nineac »

Magnifico, grbavica i ostale divlje životinje, danas je doba globalizacije, u civilizovanim državama po 130 nacija živi u jednoj jedinoj ulici a kamoli državi, ljudi privređuju, postoji internet (objasnite šta je to 999% stanovništa RS9 isto tako Kosovska bitka je prošla prije nekih tamo 600 i kusur godina!
I ja stvarno ne kontam kako vama "čovjek" kao R.Mladić može biti uzor? Dolazim do zaključka da onaj zid što izraelci grade bi bolji bio na drini da nas više odvoji od te srbije, pa idite tamo i naoružavajte se, koljite se međusobno kada vam je dosadno, a nas civilizovane ljude kojima bogomolje drugog naroda nije pitanje od životnog značaja, pustite normalno da živimo!
Što ti magnifico fino ne raspališ u svoju majku srbiju i seri tamo do mile volje!
Altsa

Post by Altsa »

grbavica70 wrote:Civilne zrtve se nisu mogle izbjeci jer je Alija naredo da svi moraju dolaziti na posao a ko ne bude dosao, da ce biti otpusten i da ce mu radni staz biti izbrisan... Tako se desilo da su mnogi pod granatama ( svacijim) trcali na posao iako nijedna firma nije radila niti se sta proizvodilo...oni koji su stizali zivi na svoje radno mjesto, sjedili su, gledali TV i ispijali kafe...Koja je svrha bila te naredbe ako nije bilo svjesno izazivanje civilnih zrtava ?
Drugo, mnogi vojnici ABiH su sahranjeni kao civili ili su prikazani kao civili, dovoljno je bilo skloniti oruzje i fiseklije i onda snimiti les, jer dosta vojnika, za razliku od oruzja, nisu imali uniforme.
Trece, postavljanje minobaca i topova na civilne objekte ( bolnice, porodilista, obdanista, stambene zgrade) su uzrokovali dodatne civilne zrtve, cije su slike odamh isle u svijet, po receptu : "sto krvavije, sto strasnije, sto civilnije"...Niko se nijepitao zasto i kako basnato mjesto dolijetjla granata VRS, jer su minobacaci i topovi vec bili sklonjeni, kao i caure i tragovi artiljerisjkih dejstava.
U ovim odgovorimo mozemo sagledati najveci dio civilnih zrtava na Bosnjackoj strani.
OPET LAŽEŠŠ grbavice, OPET LAŽEŠ GENETSKO PATOLOŠKI LAŽOVE.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ŠUPČINO NITI SMO PILI KAFE (koje nije bilo) NITI SMO GLEDALI TV JER NIJE BILO STRUJE. :lol: :lol:
OBDENIŠTA NISU RADILA, PORODILIŠTA SU TVOJI ĐIKANI POPALILI PREMA TOME OPET LAŽEŠ
Vodenjak

Post by Vodenjak »

margareta wrote:
Ne budi na kraj srca!

Bruka i sramota!!!

Vozdrica tebi moja Sarajko!
Neka oni pricaju sta hoce, a na Bechu se ipak nemoj puno ljutiti! Mislim da taj covjek ima i te kako dobrih stavova! Svakome od nas pukne ponekad pa se onda istipkamo ovdje valjda da nam lakshe bude

Vodenjace

1.Vrlo dobro NE ZNAM ko se samnom slaze.

2.Otkud ti to da ocekujem VASU podrsku ?

4.Niti JEDNU religiju nisam zeljela minimizirati-omalovaziti.

5."ONI" su isto sto i "MI" samo ljudi koji imaju SVOJE stavove i nista vise.

6.Termin "MI" koristi SAMO ako me licno/osobno upoznas.

7.Ne znam za "vas" ali za sebe znam da se NE povlacim u misiju rupu, nego ne smatram da sam ja NEKO ko ima to pravo uzurpirati prostor i misljenje drugima.

8."Vec vidjeno" za mene nije '90.god.

9.Svi mi imamo SVOJE bruke i sramote.Svako bolje vidi tudju bruku od svoje.

10.Nisam ni svoja ni nicija 'sarajka'.

11.BECO i ja smo nas a ne tvoj 'problem'.Bez uvrede ali kolicinu moje ljutnje nisi kompetentan odredjivati.

Iskreno ti hvala na dobrim namjerama.

vozdrica

Ok, nema frke! Hvala i tebi na odgovoru...
Altsa

#119 Re: ehh

Post by Altsa »

neutral-vojerasa wrote:
Srbi su optuzeni za gadjanje snajperom sa Holiday Inn-a.
Netacno, postoji snimak koji pokazuje kako taj isti JUKA kojeg dizete do neba puca po masi. JARO
EEE, evo pojavio se jos jedan lazov. zalosno ali tako je. svoja misljenja iznosi koliko hoces ali ono sto su tebi cinjenice, a inace su cista nacionalisticka laz ostavi za srbianske forume.
onaj ko je bio te 92' u sarajevu je jasno vidio ljude na TV koji su izvedeni iz holideja (uhapseni) i koji su pucali po raji ispred skupstine. ako mislis da lazem reci cu ti i prezime covjeka koji je pucao iz holideja (jedan od vise njih) i gdje je stanovao u sarajevu, tacno ulicu i broj, ime sestre, gdje mu je mater radila, itd. pa ti provjeri ali nemoj da lazes raju.
i de matereti promijeni taj svoj nick jer je odurno i supacki da se nalazis sa tim nickom na forumu. cuj neutral :lol: :lol: :lol:
Last edited by Altsa on 08/11/2004 14:34, edited 1 time in total.
imigrant

Post by imigrant »

Joj teme majko mila!
LOL!
Image
Ajmo malo mir i fazoni.

Nedo bog da nam neko sada da oruzje ovdje pobismo se!
Predlazem da umijesto nekih tema da se bacimo na recimo QUAKE 3 arena, i da rijesmo nesuglasice. Last man standing wins the argument
:x :x :x :x

Od toliko MI i ONI rijecnika mi ovo lici na ratni dnevnik.

Srbi su los narod a Muslimani su krpe! LOL! Mada sve sto je napisao doticni nije 100% smece. LOL
samo tako, pisitte i dalje, ne preikdajte.Dosadno mi na poslu

volim vam sve podjednako. ma super je biti bosanac, pogotovo kada nisi u bosni, tada je fakat najlakse
ajd :D :D
nebi

Post by nebi »

Neutralni(vjerovatno neutralan po pitanju RS ili Srbija),idi,bolan,
to tebi vokri sto si zakasnio na pljacku bijele tehnike.
Cuj rek'o nam Rasho,mi ga nismo poslusali,on nas istrijebio-tacka.
Ako si ti neutralan,kakvi su vam eksremisti?
margareta

Post by margareta »

nebi wrote:Neutralni(vjerovatno neutralan po pitanju RS ili Srbija),idi,bolan,
to tebi vokri sto si zakasnio na pljacku bijele tehnike.
Cuj rek'o nam Rasho,mi ga nismo poslusali,on nas istrijebio-tacka.
Ako si ti neutralan,kakvi su vam eksremisti?
"nebi"
Reci jeli na lijepo jasno i glasno rekao da jednom narodu prijeti nestanak sa ovih prostora. RASO reko, NASHO jedva doceko............. :-)
Neka nama nasih :-) vama vasih :-) njima njihovih :-) :x

Danas gledam/slusam M.Filipovica..."mi"...i Europa...bla...bla...i koja Europa i mi kada nas i nema, kako rece kako se mogu voditi diskusije na temu ulazka drzave u Europu kada drzava i ne postoji..i sl. budalestine.

BiH je 'zalozena' sa tri strane.Svaki coban je 'spasio' svoje stado il' od svoje zemlje il' od zivota :x
nebi

Post by nebi »

Neutralni,gledao sam svojim ocima kako srpski vojnici vade dijete iz majke.

Sta je pogresno na gornjoj recenici?
Izmisljena je,i to onako stante pede,bez trenutka razmisljanja.
Nije mi trebalo ni 10 sekundi.
Zamisli koliko to bolje i efikasnije radi SRNA sa 12 godina iskustva u
laganju i dezinformacijama.
Hvala za argumente,ali ovdje nisu pozeljni.Mozemo pricati o mnogo cemu,
zlocinu u Kazanima,diskriminaciji poslije rata,Naseru Oricu,ali ima par stvari koje ne smijes dirnuti.Ni mi ne dovodimo u sumnju Jasenovac.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

nebi wrote:Neutralni,gledao sam svojim ocima kako srpski vojnici vade dijete iz majke.

Sta je pogresno na gornjoj recenici?
Izmisljena je,i to onako stante pede,bez trenutka razmisljanja.
Nije mi trebalo ni 10 sekundi.
Zamisli koliko to bolje i efikasnije radi SRNA sa 12 godina iskustva u
laganju i dezinformacijama.
Hvala za argumente,ali ovdje nisu pozeljni.Mozemo pricati o mnogo cemu,
zlocinu u Kazanima,diskriminaciji poslije rata,Naseru Oricu,ali ima par stvari koje ne smijes dirnuti.Ni mi ne dovodimo u sumnju Jasenovac.
Bravo, nebi! Dobro receno!
margareta

Post by margareta »

Ok, nema frke! Hvala i tebi na odgovoru...
Vodenjak

Zao mi je ako sam zvucala drsko. Jednostavno nekada ne mogu da otrpim i bubnem - pa kud pulo !? :)

Oprosti.Nije bilo sa namjerom da tebe povrijedim.Stvarno si jedan od rijetkih koga cijenim. :)

vozdrica
Post Reply