[/quote]rey wrote:whow wrote:Cijena je 50% manja nego što se najjeftinije petice GTI kreću po Njemačkoj. Ako je ovo GTI, onda ovo konkretno auto ima neki problem i to veliki!
A sudeći po navedenoj snazi ovo je 2.0 FSI sa koji ima GTI-look. Može bit i da valja, al nije auto za tebe. Tebi je to prvo auto, mlad si, 150 konja, GTI optika, skupo za održavanje, počni samo od guma, da ne nabrajam dalje. Ako Golf, onda 1.6 FSI.
koliko ja vidim ovo je uvoz iz USA , zato mu i jest ova cijena
Petica GTI iz USA ne bih imala 150 ks nego 200 KS. VW GTI u USA su skupi ko' dragi kamen , nista jeftiniji nego u Europi , onda na to dodaj, prevoz porez carina , nema sanse da ti se isplati da ga uvezes u BiH. Ja sam kontao uvoziti Astru H 1.8 iz Canade ali kada sam sve dodao i oduzeo skontao sam da je to neisplativo , jedino ako to neko radi radi sopstvenog cejfa. Takoder treba znati da cijene koje se listaju za auta iz Amerike nisu stavrne cijene i da je to samo marketing. Primjer je Novi Chevrolet Camaro ( transformer's car) sa 305 KS 6 brzina manuelna transmisija i LS paket u magazinima je izlistan za $22.995 . Kada se vozilo pojavilo u salonima cijen su bile preko 50 K , Nema logike kako se auto od 22995 prodaje za 50+. Glede ovoga GTI , ni ja ne mogu vjerovati da je ovo cijena za 2007 godiste GTI . Vidim da ima GTI felge ali ni se cini da ovajprednji grill nije honey comb kao kod pravoga GTI , tesko je reci iz ovoga ugla . Mozda je Amedricki Rabbit sa 5 cilindara 2.5 masinom taj ima masinu od 150 KS koju se za 2008 nafrizirali na 170 KS. U svakom slucaju ako auto nije imalo havariju i ako su papiri cisti cijena je extra.[/quote]
ma jasta, ovo trosi bruku, od cega sipati
i koliko vidim, ovo jest model za americko trziste.. samo sam zapazio da ima na autopijaca.ba jos jedan ovakav gti, znaci slika identicna, isto auto, cak je i pozadina ista, ali je ga prodaju 2 razlicita lika, kilometraza nija ista, a cijene su za nijansu drugacije..
sad jedino ako je ovaj lik sto sam prodaje nedavno kupio od ove auto kuce, pa se zajebao, pa ga sad prodaje... haj znaj..
ugl ukucaj golf gti i pogledaj malo slike, vidjet ces da je jedna slika potpuno identicna, a isto tako sam primjetio da je na jednoj od slika mercedosova unutrasnjost, a ne od gti-a
Ta prica da je Americki GTI je jeftiniji je totalna glupost obzirom da je Americki GTI 2.0T potpuno isti kao i Europski 2.0T, dakle nema americkog ili europskog GTI to je isto auto z
Ovaj GTI isto mora da je neka prevara jer za te pare ne mozes kupiti GTI ni u Americi a kamoli jos da ga uvezes u BiH. Ovo i nije GTI jer nema prave GTI felge a GTI takoder nema onau srebrnu lajsnu na prednjoj karambolci . To je neko napravio domaceg GTI . BTW Americki GTI je potpuno isti kao i europski GTI 2.0T , Napravljen u u Wolfsburgu tako da su te price Americki- Europski cista glupost . Ovo je valjda Bosanski GTI