PLAĆANJE UČAČA RADI UČENJA KUR'ANA MRTVIMA

Rasprave o vjerskim temama.
Hrvatinich

#101 Re: PLAĆANJE UČAČA RADI UČENJA KUR'ANA MRTVIMA

Post by Hrvatinich »

Latina wrote:
p.s. Odgovor na temu: Ljudi to rade jer su lijeni da sami nauce odgovarajuce molitve. Ne kazem da je to u redu, ali tesko da ce neko izmijeniti tu i slicnu praksu koja je uobicajena u svim religijama.
Nije zato što su lijeni nego zato što rijetko ko zna Kur'an na arapskom i sve te molitve i neće jel sad kad umre bliska osoba početi učiti sve to i plus računa se da su osobe koje to "profesionalno" rade bliže Bogu jer su se Bogu posvetile i da će takve osobe Bog odnosno Allah prije poslušati i uslišiti.

Naravno moj je stav da je sve to glupost.
HomeArt

#102 Re: PLAĆANJE UČAČA RADI UČENJA KUR'ANA MRTVIMA

Post by HomeArt »

zagazaga wrote:zar učenje KUR'ANA nije sevap i zar se može učiti mrtvima, njima samo namijeniš sevap ako hoćeš?

mene su učili da je veći sevap kad ti proučiš ono što znaš, pa namijeniš pred dušu nekom, nego da plaćaš?
Dobro su te naucili ;-)
abdulazizsarajevo

#103 Re: PLAĆANJE UČAČA RADI UČENJA KUR'ANA MRTVIMA

Post by abdulazizsarajevo »

placenje nekome da uci za nekoga je meni apsurdno..
nikad ne bi to platio..proucim sto znam sam i sto mogu..makar znam da je to iz dubine duse i sa halalom..

zato nam hodze dobro zive..auta se vozaju kuce se imaju...kako?? biti hodza je izgleda iz prilozenom trazeno zanimanje..
po meni ja to ne bi ni smio nazvati zanimanje jer prilikom odabira te sluzbe Bogu ne bi trebalo da budu vodjeni profitom i materijalnim dobrom vec duhovnim ubjedjenjem sluzbe Bogu i sirenja dobra u zajednici i medju ljudima.

Selam
nijavic

#104 Re: PLAĆANJE UČAČA RADI UČENJA KUR'ANA MRTVIMA

Post by nijavic »

mozete slobodno reci mi smo u jednoj dolini a ti u drugoj ali neznam gdje da postavim ovo pitanje a to je: koliko kosta u bosni ukopavanje mejjita sa svim pratecim obredima i stvarima i konkretno koliko kosta gasuljenje mejjita?
law2

#105 Re: PLAĆANJE UČAČA RADI UČENJA KUR'ANA MRTVIMA

Post by law2 »

Image
Post Reply