Dobra supruga je temelj drustva

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
patrius

#101 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by patrius »

test01 wrote:zasto su danas brakovi i zajednice nestabilne, a prije su bile stabilnije?
Sistem.Zna se da ovaj,kap.sve kupuje i prodaje.Da bi exploatacija bila potpunija,zene,a nerijetko i djeca,cesto rade muske poslove,zapravo potiskuju odrasle muskarce s poslova.Tehnoloski napredak i automatizacija trebaju sve manje vjestih radnika,potrebne su tek manipulativni "roboti".Svojevremeno,u pocetnoj akumulaciji kapitala u Engleskoj,muskarci i zene su doslovno zamijenili uloge u domacinstvu.Zene su radile u fabrikama,povazdan,a muskarci su bili doma i kuhali i cuvali djecu.(Vidi:"Polozaj radnicke klase u Engleskoj","Historija prostitucije" i sl.)
Da ne spominjemo,ovom prilikom,kakve je to strasne psihicke posljedice ostavljalo...
Pridošlica

#102 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Pridošlica »

test01 wrote:zasto su danas brakovi i zajednice nestabilne, a prije su bile stabilnije?
Pa zato... muškarci se počeli prilagođavati ženama, a to boli! Neke boli!
zemo_online

#103 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

kako su vase nane, nene ,bake imale stabilne brakove, a vi danas nemate?

nemoj mi opet knjigu, majke ti, ne pise u njoj nista o ovome?
*mima*

#104 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by *mima* »

test01 wrote:kako su vase nane, nene ,bake imale stabilne brakove, a vi danas nemate?

Ko vi? Sta si navalio na zene zadnjih dana? Odkud ti znas kakve brakove imaju udate zene npr. sa foruma....odkud ti znas da zene mogu dugo bez sexa.....ako poznajes par zena u zivotu ne mozes ih stavljat u isti kos.....popusti malo sa pljuvanjem po zenama.
ladyada

#105 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by ladyada »

test01 wrote:kako su vase nane, nene ,bake imale stabilne brakove, a vi danas nemate?

evo komentara moje kone , 7 djece rodila i uzgojila ............

moj sinko ko mlada, djeca, kuca se pravila muz vazda na terenu .................ja djeci bila i mater i otac , njega nigdje nije bilo , jednom u 2 hefte je dolazio kuci .
danas je stari namcor dijabetes slabo srce , ti hanko trpi i skripi zubima . sto puta sam se mislila rastat ,ali kuda sa 5-6 toro djece mati umrla braca se podjelila nisam nikakve skole imala , ucite cure nek imate svoj komad pogace ........
daleko

#106 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by daleko »

Ja sam mislila da ti imas malo argumenata u dzepu za jednu ovaku temu ali sto vise citam, manje ih nalazim, sada dolazi frustracija.........u sve vecem elementu......sa tvoje strane.

A imam za tebe iznenadenje:

U buducnosti cete vi, muskraci, posjecivati salone za uljepsavanje, trenirati se u nosenju beba, posjecivati kuhinje i traziti inspiracije da bi nas docekali novom vecerom a mi cemo i pored svega toga pitati se sta cemo sa vama :)
zemo_online

#107 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

patrius wrote:
Sistem.Zna se da ovaj,kap.sve kupuje i prodaje.Da bi exploatacija bila potpunija,zene,a nerijetko i djeca,cesto rade muske poslove,zapravo potiskuju odrasle muskarce s poslova.Tehnoloski napredak i automatizacija trebaju sve manje vjestih radnika,potrebne su tek manipulativni "roboti".Svojevremeno,u pocetnoj akumulaciji kapitala u Engleskoj,muskarci i zene su doslovno zamijenili uloge u domacinstvu.Zene su radile u fabrikama,povazdan,a muskarci su bili doma i kuhali i cuvali djecu.(Vidi:"Polozaj radnicke klase u Engleskoj","Historija prostitucije" i sl.)
Da ne spominjemo,ovom prilikom,kakve je to strasne psihicke posljedice ostavljalo...

pa eto, znaci da je prirodno obratno,zensko u kuhinji, a musko u fabrici.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#108 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by pici »

Ja bih samo da nadovežem jednu latinsku pa bjeeeeežim

Bonus penis, pax in domu - Dobar ku*ac, mir u kuci :thumbup:
zemo_online

#109 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

daleko wrote:

Ja sam mislila da ti imas malo argumenata u dzepu za jednu ovaku temu ali sto vise citam, manje ih nalazim, sada dolazi frustracija.........u sve vecem elementu......sa tvoje strane.

U buducnosti cete vi, muskraci, posjecivati salone za uljepsavanje, trenirati se u nosenju beba, posjecivati kuhinje i traziti inspiracije da bi nas docekali novom vecerom a mi cemo i pored svega toga pitati se sta cemo sa vama :)
i da li je to prirodno?
*mima*

#110 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by *mima* »

pici wrote:Ja bih samo da nadovežem jednu latinsku pa bjeeeeežim

Istina....ali uz to ide i da je vjeran.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#111 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by pici »

mima wrote:

Istina....ali uz to ide i da je vjeran.

e pa mimice nemere i pare i jare :mrgreen:
zemo_online

#112 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

mima wrote:

Ko vi? Sta si navalio na zene zadnjih dana? Odkud ti znas kakve brakove imaju udate zene npr. sa foruma....odkud ti znas da zene mogu dugo bez sexa.....ako poznajes par zena u zivotu ne mozes ih stavljat u isti kos.....popusti malo sa pljuvanjem po zenama.
ima` li neko da sve to ne zna. kada kazem vi , to je onda vecina, a ne manjina.

a zene su medjusobno jako razlicite, rekao bi vrlo razlicite.
patrius

#113 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by patrius »

test01 wrote:
patrius wrote:

pa eto, znaci da je prirodno obratno,zensko u kuhinji, a musko u fabrici.
Zar je neko u to sumnjao :? :run:
*mima*

#114 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by *mima* »

test01 wrote:
mima wrote:

ima` li neko da sve to ne zna. kada kazem vi , to je onda vecina, a ne manjina.

a zene su medjusobno jako razlicite, rekao bi vrlo razlicite.

Jah......a muskarci svi isti.
patrius

#115 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by patrius »

besana wrote:Ha? :shock: dobra šta je temelj čega? :shock:
Dobra osnova je temelj baze :D
daleko

#116 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by daleko »

test01 wrote:
daleko wrote:

i da li je to prirodno?
Vjeruje da kroz istoriju mnogo toga nije bilo prirodno, zena nije pitana vec je morala odraditi svoje, kako u kuhinji, tako u postelji, bez saglasnosti, bez volje, bez ljubavi. Zar je to bilo prirodno?

Danas kada se pocinju pitati, kada pocinje postavljati svoje granice podize se prasina. Ja vjerujem da pravi muskarci nemaju problema sa zenama koje znaju sta hoce kao ni da ih zadovolje na sve nacine. A kada to kazem, ne mislim da je sex najdominantnija tema kod zena. Vjerujem da na tu temu ipak imamo razlicite potrebe, i da danas pored te potrebe zena hoce mnogo vise i mnogo sire. A to musracu naravno ne odgovara.
patrius

#117 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by patrius »

besana wrote:
patrius wrote:
besana wrote:Ha? :shock: dobra šta je temelj čega? :shock:
Dobra osnova je temelj baze :D

Vazda bilo. Ako sam dobro, što bi madner rek'o, svatila, žene su krive i za propast društva? Pa da, logično :roll: :P
Fifty-fifty.Jesmo l* jednaki il* nismo :wink:
zemo_online

#118 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

ma ne treba vam niko i nista, a onda vam u 35-oj udari u glavu muz i djeca pod svaku cijenu.

prije je zena u bosni( 50 godina prije) ako se nije udala do 20-e vec je bila stara za udaju, a danas nije stara ni sa 38.

ja shvatam da se sve mijenja, samo je pitanje na gore ili na bolje????????
*mima*

#119 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by *mima* »

TEST01.................sta ti u stvari hoces?
burek_in_space

#120 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by burek_in_space »

Nadam se da uvazheni kolega pici :thumbup: neve zamjeriti na maloj korekciji :

Penis bonus,pax in domus :dance: :mrgreen:
zemo_online

#121 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

mima wrote:TEST01.................sta ti u stvari hoces?

da promjenim ovaj svijet na bolje.
*mima*

#122 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by *mima* »

test01 wrote:

da promjenim ovaj svijet na bolje.

Kako?
zemo_online

#123 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

svi smo mi ovde da kroz komentare sucelimo argumente i izvucemo zakljucke.
patrius

#124 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by patrius »

test01 wrote:ma ne treba vam niko i nista, a onda vam u 35-oj udari u glavu muz i djeca pod svaku cijenu.

prije je zena u bosni( 50 godina prije) ako se nije udala do 20-e vec je bila stara za udaju, a danas nije stara ni sa 38.

ja shvatam da se sve mijenja, samo je pitanje na gore ili na bolje????????
Nagore.Ili na gore :? :-D
Nema to ba,ali stvarno nema,veze,kad se ko udaje ili zeni.Sad,ne valja ni kad se balavurdija udaje ili zeni,a ne valja ni kad se "omatori".Ali,ono sto je bitno,i sto je odlucujuce,jesu materijalna osnova i drustveni uslovi.To je definitivno.LJudi su danas u stanju sveopste nesigurnosti po mnogo aspekata,osobito glede stalnog i stabilnog posla,i to je ono sto najvise utice.Pod ovakvim okolnostima,naime u ovoj strasnoj turbulenciji i kolebanjima kapitalistickog drustva,covjek nista pouzdano ne moze znati niti planirati.To je glavni razlog ne samo za bezbracnost,vec i za ucestale razvode i za pad nataliteta.
fini dečko

#125 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by fini dečko »

Pa da vas (mislim na žene) isprovocira u što većem broju. Što vas se više zakači njemu osmijeh sve veći. Mislim da je @test01 sasvim normalan i emancipovan lik koji će i da gura kolica, da usisa, da pomogne ženi oko bebe, da opere posuđe, ako zna kuhati i da skuha, da prostre veš i još što šta kada ga njegova draga zamoli. @test01 će sve to raditi ako to njegova žena bude htjela. :-)
Post Reply