Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
test01 wrote:zasto su danas brakovi i zajednice nestabilne, a prije su bile stabilnije?
Sistem.Zna se da ovaj,kap.sve kupuje i prodaje.Da bi exploatacija bila potpunija,zene,a nerijetko i djeca,cesto rade muske poslove,zapravo potiskuju odrasle muskarce s poslova.Tehnoloski napredak i automatizacija trebaju sve manje vjestih radnika,potrebne su tek manipulativni "roboti".Svojevremeno,u pocetnoj akumulaciji kapitala u Engleskoj,muskarci i zene su doslovno zamijenili uloge u domacinstvu.Zene su radile u fabrikama,povazdan,a muskarci su bili doma i kuhali i cuvali djecu.(Vidi:"Polozaj radnicke klase u Engleskoj","Historija prostitucije" i sl.)
Da ne spominjemo,ovom prilikom,kakve je to strasne psihicke posljedice ostavljalo...
test01 wrote:kako su vase nane, nene ,bake imale stabilne brakove, a vi danas nemate?
nemoj mi opet knjigu, majke ti, ne pise u njoj nista o ovome?
Ko vi? Sta si navalio na zene zadnjih dana? Odkud ti znas kakve brakove imaju udate zene npr. sa foruma....odkud ti znas da zene mogu dugo bez sexa.....ako poznajes par zena u zivotu ne mozes ih stavljat u isti kos.....popusti malo sa pljuvanjem po zenama.
test01 wrote:kako su vase nane, nene ,bake imale stabilne brakove, a vi danas nemate?
evo komentara moje kone , 7 djece rodila i uzgojila ............
moj sinko ko mlada, djeca, kuca se pravila muz vazda na terenu .................ja djeci bila i mater i otac , njega nigdje nije bilo , jednom u 2 hefte je dolazio kuci .
danas je stari namcor dijabetes slabo srce , ti hanko trpi i skripi zubima . sto puta sam se mislila rastat ,ali kuda sa 5-6 toro djece mati umrla braca se podjelila nisam nikakve skole imala , ucite cure nek imate svoj komad pogace ........
Ja sam mislila da ti imas malo argumenata u dzepu za jednu ovaku temu ali sto vise citam, manje ih nalazim, sada dolazi frustracija.........u sve vecem elementu......sa tvoje strane.
A imam za tebe iznenadenje:
U buducnosti cete vi, muskraci, posjecivati salone za uljepsavanje, trenirati se u nosenju beba, posjecivati kuhinje i traziti inspiracije da bi nas docekali novom vecerom a mi cemo i pored svega toga pitati se sta cemo sa vama
test01 wrote:zasto su danas brakovi i zajednice nestabilne, a prije su bile stabilnije?
Sistem.Zna se da ovaj,kap.sve kupuje i prodaje.Da bi exploatacija bila potpunija,zene,a nerijetko i djeca,cesto rade muske poslove,zapravo potiskuju odrasle muskarce s poslova.Tehnoloski napredak i automatizacija trebaju sve manje vjestih radnika,potrebne su tek manipulativni "roboti".Svojevremeno,u pocetnoj akumulaciji kapitala u Engleskoj,muskarci i zene su doslovno zamijenili uloge u domacinstvu.Zene su radile u fabrikama,povazdan,a muskarci su bili doma i kuhali i cuvali djecu.(Vidi:"Polozaj radnicke klase u Engleskoj","Historija prostitucije" i sl.)
Da ne spominjemo,ovom prilikom,kakve je to strasne psihicke posljedice ostavljalo...
pa eto, znaci da je prirodno obratno,zensko u kuhinji, a musko u fabrici.
Ja sam mislila da ti imas malo argumenata u dzepu za jednu ovaku temu ali sto vise citam, manje ih nalazim, sada dolazi frustracija.........u sve vecem elementu......sa tvoje strane.
U buducnosti cete vi, muskraci, posjecivati salone za uljepsavanje, trenirati se u nosenju beba, posjecivati kuhinje i traziti inspiracije da bi nas docekali novom vecerom a mi cemo i pored svega toga pitati se sta cemo sa vama
Ko vi? Sta si navalio na zene zadnjih dana? Odkud ti znas kakve brakove imaju udate zene npr. sa foruma....odkud ti znas da zene mogu dugo bez sexa.....ako poznajes par zena u zivotu ne mozes ih stavljat u isti kos.....popusti malo sa pljuvanjem po zenama.
ima` li neko da sve to ne zna. kada kazem vi , to je onda vecina, a ne manjina.
a zene su medjusobno jako razlicite, rekao bi vrlo razlicite.
pa eto, znaci da je prirodno obratno,zensko u kuhinji, a musko u fabrici.
ima` li neko da sve to ne zna. kada kazem vi , to je onda vecina, a ne manjina.
a zene su medjusobno jako razlicite, rekao bi vrlo razlicite.
i da li je to prirodno?
Vjeruje da kroz istoriju mnogo toga nije bilo prirodno, zena nije pitana vec je morala odraditi svoje, kako u kuhinji, tako u postelji, bez saglasnosti, bez volje, bez ljubavi. Zar je to bilo prirodno?
Danas kada se pocinju pitati, kada pocinje postavljati svoje granice podize se prasina. Ja vjerujem da pravi muskarci nemaju problema sa zenama koje znaju sta hoce kao ni da ih zadovolje na sve nacine. A kada to kazem, ne mislim da je sex najdominantnija tema kod zena. Vjerujem da na tu temu ipak imamo razlicite potrebe, i da danas pored te potrebe zena hoce mnogo vise i mnogo sire. A to musracu naravno ne odgovara.
test01 wrote:ma ne treba vam niko i nista, a onda vam u 35-oj udari u glavu muz i djeca pod svaku cijenu.
prije je zena u bosni( 50 godina prije) ako se nije udala do 20-e vec je bila stara za udaju, a danas nije stara ni sa 38.
ja shvatam da se sve mijenja, samo je pitanje na gore ili na bolje????????
Nagore.Ili na gore
Nema to ba,ali stvarno nema,veze,kad se ko udaje ili zeni.Sad,ne valja ni kad se balavurdija udaje ili zeni,a ne valja ni kad se "omatori".Ali,ono sto je bitno,i sto je odlucujuce,jesu materijalna osnova i drustveni uslovi.To je definitivno.LJudi su danas u stanju sveopste nesigurnosti po mnogo aspekata,osobito glede stalnog i stabilnog posla,i to je ono sto najvise utice.Pod ovakvim okolnostima,naime u ovoj strasnoj turbulenciji i kolebanjima kapitalistickog drustva,covjek nista pouzdano ne moze znati niti planirati.To je glavni razlog ne samo za bezbracnost,vec i za ucestale razvode i za pad nataliteta.
mima wrote:TEST01.................sta ti u stvari hoces?
Pa da vas (mislim na žene) isprovocira u što većem broju. Što vas se više zakači njemu osmijeh sve veći. Mislim da je @test01 sasvim normalan i emancipovan lik koji će i da gura kolica, da usisa, da pomogne ženi oko bebe, da opere posuđe, ako zna kuhati i da skuha, da prostre veš i još što šta kada ga njegova draga zamoli. @test01 će sve to raditi ako to njegova žena bude htjela.