STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Luce

#101 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Luce »

Ma slazem se i ja apsolutno vezano za to, ja samo konstatujem da ne zelim da mi budemo otpad tramvaja, lijekova, oruzja, auta i svega onoga sto ne valja u Zapadnoj Evropi. A to jesmo definitivno, to je bila moja poenta...a sto to bakir1 ne razumije, zao mi jr...
Adriatic

#102 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Adriatic »

Upravo je suština u trošenju budžetskog (našeg) novca.
Jer, kad dođe neka donacija, kao ova sad, pored zahvalnosti prema onima koji doniraju, u svakom normalnom, savjesnom čovjeku, javi se muka i vječno pitanje "A GDJE ODOŠE NAŠE PAREEEEEEE?"
paja_patak

#103 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by paja_patak »

nama sav otpad iz evrope uvoze a meni na nekoj temi onaj neki tvrtko prica u uredjenosti i infrastrukturi sarajeva cccc
101power

#104 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by 101power »

Adriatic wrote:
Šta je, misliš da se čovjek mjeri po tome čime se vozi. Možda ćeš nekada porasti. Ali ....teško.
Vozi se ti mercedesom, ja ću tramvajem ali šta ćemo o načinu finansiranja JP i ostalom?
E za to treba ići u školu.
A tu si tanak izgleda.
gdje pise da ja vozim mercedesa,izgleda si nepismen,ja se vozim u trulom stojadinu iz 1978,evo da ti opet napisem ,vidim ti ides stalno u skolu jel iz skole tipkas na forumu ??? zavaljen si u neku fotelju u firmi nekoj i placaju ti internet i ti seres na forumima umjesto da radis svoj posao...zbog takvih nam je ovakva drzava ....
Adriatic wrote: Ma nisi ti vidio ni osnovne. Hajde mali nadji sebi partnera. Komplikovano je ovo za tebe.
ma djesi veliki i skolovani nisam te prepoznao,gledam ja u osnovnu s prozora stalno ,a imam i partnera...a po cemu zakljucujes da je komplikovano ??za tebe je komplikovano da shvatis neke stvari ,zato otidji u gras i daj im donaciju,digni kredit ,pa ces se lijepo onda vozit u novom tramvaju :D
neprilagodjena

#105 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by neprilagodjena »

101power wrote:
Adriatic wrote:
Šta je, misliš da se čovjek mjeri po tome čime se vozi. Možda ćeš nekada porasti. Ali ....teško.
Vozi se ti mercedesom, ja ću tramvajem ali šta ćemo o načinu finansiranja JP i ostalom?
A tu si tanak izgleda.
gdje pise da ja vozim mercedesa,izgleda si nepismen,ja se vozim u trulom stojadinu iz 1978,evo da ti opet napisem ,vidim ti ides stalno u skolu jel iz skole tipkas na forumu ??? zavaljen si u neku fotelju u firmi nekoj i placaju ti internet i ti seres na forumima umjesto da radis svoj posao...zbog takvih nam je ovakva drzava ....
Adriatic wrote: Ma nisi ti vidio ni osnovne. Hajde mali nadji sebi partnera. Komplikovano je ovo za tebe.
ma djesi veliki i skolovani nisam te prepoznao,gledam ja u osnovnu s prozora stalno ,a imam i partnera...a po cemu zakljucujes da je komplikovano ??za tebe je komplikovano da shvatis neke stvari ,zato otidji u gras i daj im donaciju,digni kredit ,pa ces se lijepo onda vozit u novom tramvaju :D

hahahahahahahahahahaha
Durres

#106 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Durres »

Stvarno su mi smiješni likovi koji govore da je ovo otpad, smeće itd... Ovi tramvaji su i dalje većina u Amsterdamu i ljudi se najnormalnije voze njima. Naravno, sve funkcioniše kako treba, niko ne šara po njima, ne razvaljuje ih i sl., pa nije ni čudo što se voze već godinama tamo.

Ovi novi, sa prvih slika i iz Avaza nisu došli u Sarajevo, ali i oni u Amsterdamu voze samo na daleke rute, koje prelaze po 3-4 zone. U gradskim relacijama voze isključivo ovi koji su i nama došli i niko se ne žali.

Vidio, osjetio, vozio se svaki dan jedno vrijeme... Trebamo biti zahvalni i sretni :)
Adriatic

#107 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Adriatic »

101power wrote:
Adriatic wrote:
A tu si tanak izgleda.
Ne nego država nam je takva zbog takvih kao ti. Koji bi sve guzovače, preko tuđih leđa, da ne plaćaju porez, ne završavaju škole, a sve preko leđa onih koji ga plaćaju.
Mercedes je upotrijebljen kao metafora dobrih kola u odnosu na tramvaj a ne ono što ti konkretno voziš. Ali kako to tebi objasniti?
Radim dobro, stignem i da napišem koji post, iz moje plate izdvajaju se razni porezi, za razliku od tebe.
Ne boj se, da ne vrijedim, davno bi me šutirali odavde, jer ova firma ne plaća ništa guzovače.
Očito si osnovnu školu gledao samo s prozora.
A kada sam spomenuo partnera, mislio sam na partnera kojem si dorastao u ovoj diskusiji a ne bukvalno. Ooooooooooooooooj nepismenosti. De popusti me boga ti, još da ti i crtam.
Nauči malo o GRAS-u (koliko ima radnika, prosjek plata .....), o njihovom finansiranju, parama koje su legle u tu firmu zadnjih decenija pa onda možemo pričati.
Inače, razguli.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#108 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by mIRCerka »

Nauči malo o GRAS-u (koliko ima radnika, prosjek plata .....), o njihovom finansiranju, parama koje su legle u tu firmu zadnjih decenija pa onda možemo pričati.
ja pokusavala uci na sajt, al mi pada konekcija, a treba mi flash player, htjedoh vidjeti budzet za 07 08 i 09 i "izdvajanja za nabavku NOVIH vozila"...cisto da znam sta da ocekujem, novi sprat kuce ili vikendicu u Kleku u vlasnistvu GRASa
uvjek dobar gost

#109 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by uvjek dobar gost »

Mirci zato otvori sajt fakulteta koji je optvorio Jusufranić u Travniku..... !?!?!?
101power

#110 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by 101power »

Adriatic wrote: Ne nego država nam je takva zbog takvih kao ti. Koji bi sve guzovače, preko tuđih leđa, da ne plaćaju porez, ne završavaju škole, a sve preko leđa onih koji ga plaćaju.
Mercedes je upotrijebljen kao metafora dobrih kola u odnosu na tramvaj a ne ono što ti konkretno voziš. Ali kako to tebi objasniti?
Radim dobro, stignem i da napišem koji post, iz moje plate izdvajaju se razni porezi, za razliku od tebe.
Ne boj se, da ne vrijedim, davno bi me šutirali odavde, jer ova firma ne plaća ništa guzovače.
Očito si osnovnu školu gledao samo s prozora.
A kada sam spomenuo partnera, mislio sam na partnera kojem si dorastao u ovoj diskusiji a ne bukvalno. Ooooooooooooooooj nepismenosti. De popusti me boga ti, još da ti i crtam.
Inače, razguli.
ma sta ti bolan znas o meni ,ja nista u zivotu nisam dobio guzovace,sve sam zaradio za razliku od tebe koji peglas dupe u fotelji i grijes se u kancelariji,vidim da si naucio dobro da pljujes i seres,jel to dugogodisnje iskustvo na forumima??? ili u firmi???,ajde daj broj tvoje firme da ti nazovemo direktora pa nek ti obustavi malo internet i odbije od plate ..treba ti cijelu platu preusmjeriti u gras pa da se svi vozimo u novim tramvajima.znas kolko mene interesuje gras ,ko lanjski snjeg,ne vozim se sa stokom u javnom prevozu ,nit cu se vozit,a tebe da interesuje ne bi srao toliko vec bi sutio i vozio se kad nemas auto,da ti je plata kako treba kupio bi sebi auto pa se vozio ,preporucujem ti skodu fabiju 1.2 htp ,svi debili je imaju :).stvarno si glup i ne vidis dalje od nosa,ne kontas da te zajebavam.jesi ti neki crtac??? ,ti ne mozes bit nekome partner ni u stonom tenisu ,a ne u prepucavanju na forumima....
karanana

#111 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by karanana »

zakuhalo se.
moze li mi neko donijeti kokice i kolu, mrsko mi sada ustajati po to.
101power

#112 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by 101power »

naruci online dostavu :)
neprilagodjena

#113 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by neprilagodjena »

Image
karanana

#114 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by karanana »

neprilagodjena wrote:Image
:kiss:
zajedno ih grickamo i pijemo kolu i ocekujemo adriaticov odgovor.
101power

#115 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by 101power »

Image
neprilagodjena

#116 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by neprilagodjena »

karanana wrote:
neprilagodjena wrote:Image
:kiss:
zajedno ih grickamo i pijemo kolu i ocekujemo adriaticov odgovor.
Moze karanana.

A evo im i ovaj :lol: :lol:

Image
101power

#117 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by 101power »

nemojte tako ,mozda covjeku usao sef u kacelariju ,ne moze sada...crtac hahahahahhahaa
Locked