Vuče k'o ludcorsa wrote:![]()
![]()
Cuj Fabia 1.4 puvuce k'o zivina!!?? Pa kako ti onda ide taj Punto?
![]()
![]()
Moram se javiti i na žalbe na tvrdoću Fabije, sad ispade Fabia Golf dvica, što uopšte nije tako, dapače, s obzirom da je iz VW grupacije Fabia ima prilično mek ovjes. Puntov ovjes nije ništa mekši, možda neko stiče utisak da jeste zbog dosta mekših sjedala. Ja sam na polaganju vozio Fabiju, znači skoro dva mjeseca svaki dan u njoj, tako da znam o čemu pričam. A ja vozim auto čija je udobnost ovjesa na razini Renaulta i Citroena, tako da priče tipa ja se navikao na tvrde Njemce padaju u vodu. Sad je druga stvar što neko sjedne u Fabiju koja koja je po našim "cestama" prešla 100 hiljada, onda naravno da opruge i amortizeri neće biti isti kao na autu koje je prešlo 50 hiljada u Njemčakoj. Fabijin ovjes je na razini ovjesa Golfa četvorke, koji je isto prilično mekan, kad se u njega uđe kao u svako drugo auto bez "Golf" sindroma. Kad malo obratim pažnju, Golf IV na istoj relaciji puno bolje savladava rupe i neravnine nego usporedivi Focus, posebno je to uočljivo ako se sjedi nazad (iako je dotični Focus uvezen i Njemačke a Golf je svih 130 hiljada prešao ovdje), a Focus na ovom forumu slovi kao udobno auto. Ne bih se baš složio, al hajde