FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
ado-šampion

#101 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by ado-šampion »

corsa wrote::D :D :D Cuj Fabia 1.4 puvuce k'o zivina!!?? Pa kako ti onda ide taj Punto? :D :D :D
Vuče k'o lud :D :D :D

Moram se javiti i na žalbe na tvrdoću Fabije, sad ispade Fabia Golf dvica, što uopšte nije tako, dapače, s obzirom da je iz VW grupacije Fabia ima prilično mek ovjes. Puntov ovjes nije ništa mekši, možda neko stiče utisak da jeste zbog dosta mekših sjedala. Ja sam na polaganju vozio Fabiju, znači skoro dva mjeseca svaki dan u njoj, tako da znam o čemu pričam. A ja vozim auto čija je udobnost ovjesa na razini Renaulta i Citroena, tako da priče tipa ja se navikao na tvrde Njemce padaju u vodu. Sad je druga stvar što neko sjedne u Fabiju koja koja je po našim "cestama" prešla 100 hiljada, onda naravno da opruge i amortizeri neće biti isti kao na autu koje je prešlo 50 hiljada u Njemčakoj. Fabijin ovjes je na razini ovjesa Golfa četvorke, koji je isto prilično mekan, kad se u njega uđe kao u svako drugo auto bez "Golf" sindroma. Kad malo obratim pažnju, Golf IV na istoj relaciji puno bolje savladava rupe i neravnine nego usporedivi Focus, posebno je to uočljivo ako se sjedi nazad (iako je dotični Focus uvezen i Njemačke a Golf je svih 130 hiljada prešao ovdje), a Focus na ovom forumu slovi kao udobno auto. Ne bih se baš složio, al hajde :-D
tranx_

#102 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by tranx_ »

bide_1986 wrote:Vozdra Raja,

Ja hocu za jedno 2-3 mijeseca da kupim Auto, pa od svih, ova dva su mi ostala u Finalu.Molim vas da mi malo pomognete i olaksate izbor sa vasim misljenjima.Znaci da mi kazete njihove prednosti, mane i naravno ako imate iskustva sa njihovim dijelovima ako nesta ode koliko kostaju dijelovi za ova dva modela.Cito sam po forumu i o Puntu i o Skodi ali bih vas zamolio da mi vi u direktnom duelu iznesete vase misljenje.Sto se mene tice, mene nekako vise privlaci Punto zbog cijene malo je jeftiniji, ali na duge staze bih radije Skodu, pa vas molim da mi vi date vase prijedloge.

pozz....

ovako odmah da ti kazem..FABIJA definitivno...
imao sam punta kad sam polozio i nisam bas bio najsretniji s obzirom a ocekivanja.
Sada vozim Fabiju TDI i ne da sam zadovoljan...prezovoljan sam.
Vozim je vec godinu i stvarno nemam problema mislio sam da cu mjenjati mortizere kugle sve te stavke jer cesto budem na offroad voznji ali auto je tenk sto se tice ovjesa.
A sad cijena...vazda je bilo kolko para toliko muzike.

Al kad je fiat bilo auto i talijan vojnik :run:
bide_1986

#103 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by bide_1986 »

A reci mi tranx koji ti je motor, juce sam gledo na Autopijaci neku Fabiu 1.4 MPI Benzin, pravo dobro prva ruka jes da je bez klime ali nema veze i netreba mi, presla malo vise od 103.000, a cijena joj 9.400 km.To znaci da se malo cijena spusti kosta oko 9.000 mozda cak i manje, ali ja mislim da ce cijene auta jos padati tako da necu da se zalijetam.Koliko te dode Registracija na tvoju Fabiu.
tranx_

#104 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by tranx_ »

bide_1986 wrote:A reci mi tranx koji ti je motor, juce sam gledo na Autopijaci neku Fabiu 1.4 MPI Benzin, pravo dobro prva ruka jes da je bez klime ali nema veze i netreba mi, presla malo vise od 103.000, a cijena joj 9.400 km.To znaci da se malo cijena spusti kosta oko 9.000 mozda cak i manje, ali ja mislim da ce cijene auta jos padati tako da necu da se zalijetam.Koliko te dode Registracija na tvoju Fabiu.

to je dobra cijena samo pazi jednu stvar...104 000km to je zrelo za generalku tj nekih 500KM plus reg nekih 350KM i eto ga 10 000KM ukupno.
No i to nije puno ako uzmes u obzir da je golf 3 negdje oko 10 000KM.
Ne znam zaista ne mozes biti pametan sta god uzmes pogrijesio si al moras izabrati manju gresku.
Nemam iskustva sa MPI motroim jer je kod mene TDI 74kW 2005god.(registracija me izadje cca 400KM)
Pazi malo i na godiste nemoj ispod 2002 dosta promjena je dozivila fabija kroz godine.

Sretno!
bide_1986

#105 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by bide_1986 »

Ma sto se tice VW Golf 3 da je oko 10.000, nije bas toliko ali haman oko 8.000-9.000 mozes dobar uzeti.Ali pazi ovo juce ja to hodam kad Golf 2 ,1990 god. neces vjerovati 5.700 km, pa ovo nije normalno kako su samo ta auta precijenjena.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#106 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by corolla02 »

bide_1986 wrote:Ma sto se tice VW Golf 3 da je oko 10.000, nije bas toliko ali haman oko 8.000-9.000 mozes dobar uzeti.Ali pazi ovo juce ja to hodam kad Golf 2 ,1990 god. neces vjerovati 5.700 km, pa ovo nije normalno kako su samo ta auta precijenjena.
Pljacka ziva :-D

ja nedavno na nekom oglasu preko internet naletih Passat 2001 150000km preso, trazi tip KM15000!??
:D
tranx_

#107 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by tranx_ »

bide_1986 wrote:Ma sto se tice VW Golf 3 da je oko 10.000, nije bas toliko ali haman oko 8.000-9.000 mozes dobar uzeti.Ali pazi ovo juce ja to hodam kad Golf 2 ,1990 god. neces vjerovati 5.700 km, pa ovo nije normalno kako su samo ta auta precijenjena.

polako i golfa 2 su izvikali nema njemu jos puno zivota...to je vec zavrseno poglavlje vjeruj pogotovo sad u ovoj krizi :)
ti dobro pogledaj sto se tice auta sve uzmi u obzir..kilometrazu (zbog servisa)...godiste,stanje limarije,spisak djelova koji su mjenjani na njemu(najgore je auto kad ti kaze ma nikad nista na njemu nisam mjenjo ko nov je),enterijer dobro razgledaj poslusaj dobro kako radi pogotov MPI motor(ako imalo podrhtava u radu nesto ne stima) ;-)
johntra

#108 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by johntra »

sve Škode su tvrde i neudobne do bola, izuzimajući novu Octaviu i novi Superb, većinu sam vozio, pa znam...
čak je i Roomster panj na točkovima, al bukvalno...
ado-šampion

#109 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by ado-šampion »

bide_1986 wrote:A reci mi tranx koji ti je motor, juce sam gledo na Autopijaci neku Fabiu 1.4 MPI Benzin, pravo dobro prva ruka jes da je bez klime ali nema veze i netreba mi, presla malo vise od 103.000, a cijena joj 9.400 km.To znaci da se malo cijena spusti kosta oko 9.000 mozda cak i manje, ali ja mislim da ce cijene auta jos padati tako da necu da se zalijetam.Koliko te dode Registracija na tvoju Fabiu.
1.4 MPI benzin ima u 4 varijante, 60, 68, 75 i 101 KS. Prva dva su smeće, druga dva su ok, kao što već rekoh, 75 KS najbolji izbor, ali je teško kod nas naći. Znam da ne možeš gledat na sve "sitnice" kad uzimaš polovno auto, ali gledaj da zaobidjes te sa 60 i 68 KS, troše užasno, bolji izbor od njih je i SDi.

Kao što već tranx reče, 100 hiljada je kritična kilometraža, pazi da je urađen servis, da te auto na kraju na dođe hiljadu više. Al je tranx uzeo motor :) Često se vozim u červoci sa tim isti mororom, pumpa-dizna, 105 konja, kako čupa u četvroci, mogu mislit kako je u Fabiji. Što se tiče poriva sa niskih i srednjih obrtaja, pumpa-dizna je tito, kakav common-rail :)
Ublehas

#110 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Ublehas »

Pet stranica ispisaste za dva hajfiša od auta :D
tranx_

#111 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by tranx_ »

johntra wrote:sve Škode su tvrde i neudobne do bola, izuzimajući novu Octaviu i novi Superb, većinu sam vozio, pa znam...

eh sad kako kome...iskreno ne volim nesto i preudobna auta...nekako volim da je sve utegnuto i na mjestu :-D
al sad za 10 000 sta hoces bolje...u opciji je punto i fabija...
Ja mislim da je Fabija bolje rjesenje(kvalitetnije ako nista) :-D
tranx_

#112 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by tranx_ »

ado-šampion wrote:
1.4 MPI benzin ima u 4 varijante, 60, 68, 75 i 101 KS. Prva dva su smeće, druga dva su ok, kao što već rekoh, 75 KS najbolji izbor, ali je teško kod nas naći. Znam da ne možeš gledat na sve "sitnice" kad uzimaš polovno auto, ali gledaj da zaobidjes te sa 60 i 68 KS, troše užasno, bolji izbor od njih je i SDi.

Kao što već tranx reče, 100 hiljada je kritična kilometraža, pazi da je urađen servis, da te auto na kraju na dođe hiljadu više. Al je tranx uzeo motor :) Često se vozim u červoci sa tim isti mororom, pumpa-dizna, 105 konja, kako čupa u četvroci, mogu mislit kako je u Fabiji. Što se tiče poriva sa niskih i srednjih obrtaja, pumpa-dizna je tito, kakav common-rail :)

Mogu ti rec u Fabiji je osjecaj strasan...16"felge su na njoj bile ovo ljeto sa novim gumama i fabrickim chipm 35ks sa RS-a tako da sam uzivao preskakajuci mnogo jace 8-) 8-) :-D
sajosarajlija

#113 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by sajosarajlija »

Ja ću ti majstore odgovoriti onako laički bez puno stručnog znanja, a sa probana oba automobila.

Punto ima prednost jer možeš kupiti mlađeg, sa boljim motorom i opremom za manje para od fabie. S druge strane Punta ćeš teško naći kupljenog u BiH, sa stvarnom kilometražom i servisnom knjigom, dok je Fabiu puno lakše naći kod prvog vlasnika, sa pređenih do 100.000 km i servisnom urednom knjigom. Nije to ništa garant kavlitete auta pojedinačno, ali daje dodatnu dozu sigurnosti pri kupovini.

Vidim neko spominje motore od 75 ks u Fabiji, a taj se nije uopšte ugrađivao. Naime, imaš 1.4 MPi sa 60 i 68 KS, te 1.4 16v sa 101 KS. Ne bi vjerovao ali meni je ljepši bio za voziti ovaj od 68 KS nego taj od 101. Prvo manje troši, tiši je, a nije nešto puno lijen u odnosu na ovog jačeg. Moj savjet ipak je da ganjaš TDI sa 100 KS jer je prava mala jurilica, ali je zbog te njene snage upravo teško naći očuvan primjerak.

Ne znam šta ti je bitno kod auta, ali ja kad pogledam ona tanka sjedišta u puntu, prekidače koji su klasa ispod VW (Škodinih), kada vidim plastike u vratima, zvučnike, izolaciju, meni je iskreno punot pravi promašaj u odonsu na fabiu. Što reče neko, Fiat ti da u serijskoj opremi podizače električne džaba, a VW ti naplati masno, ali zato Fiatov moraš mjenjati svakih godinu, a VW traje deset :)

U svakom slučaju, moj savjet Fabia!

a imaš i ove škoda i fiat stranice bosanskih vozača pa se i tamo raspitaj
johntra

#114 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by johntra »

ma nema dalje...u Fabiji su toliko kvalitetniji prekidači da možeš zavući prst između prekidača na instrument tabli...kakav ba kvalitet, Škoda nema ni 20 posto kvaliteta VW-a, bar u prvim modelima iz Mlade Boleslave, sad je nešto drugačija priča...Fabia nije ništa kvalitetnije auto od Punta i to je činjenica, jedina prednost je što su Fabije skoro sve sa bh. cesta, pa kao imaju bolju servisnu historiju, mada i to važi samo za garantni period, jer su rijetki oni koji su nastavili održavanje u ASA autu ili sličnim ovlaštenim servisima i nakon isteka garancije..
s druge strane, svaki uvezen Punto je sigurno prošao kuru podmlađivanja :D , znači, na skoro svakom dizelu je vraćana kilometraža i većinom se uvoze iz Italije, a svi znamo kakvi su oni, pa se zato i ne može steći realna slika o kvalitetu Punta kao polovnjaka...ali, ukoliko pronađete kvalitetan i očuvan primjerak, po mogućnosti benzinac, kao što je Neelix uradio, ne treba bježati od kupovine ovog automobila, naprotiv...
tranx_

#115 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by tranx_ »

sajosarajlija wrote: Moj savjet ipak je da ganjaš TDI sa 100 KS jer je prava mala jurilica, ali je zbog te njene snage upravo teško naći očuvan primjerak.

Uzeo ovaj primjerak prije godinu presla 20 000...sad je negdje na 60 000 masina :-D
Image

Ista...samo druge felge(bolje naravno)
2005god.
1,9TDI 101kS +35chip
Xenon (fabricki)
alu felge 16"(5kom)
AC,ASR,ABS
kozni paket opreme(mjenjac i volan u kozi)
Enterijer kombinacija boja crna bez :-)

Auto je stvarno za 10 ne razmisljam o kupovni drugog jos barem 2-3god :thumbup:
ado-šampion

#116 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by ado-šampion »

sajosarajlija wrote:Ja ću ti majstore odgovoriti onako laički bez puno stručnog znanja, a sa probana oba automobila.

Punto ima prednost jer možeš kupiti mlađeg, sa boljim motorom i opremom za manje para od fabie. S druge strane Punta ćeš teško naći kupljenog u BiH, sa stvarnom kilometražom i servisnom knjigom, dok je Fabiu puno lakše naći kod prvog vlasnika, sa pređenih do 100.000 km i servisnom urednom knjigom. Nije to ništa garant kavlitete auta pojedinačno, ali daje dodatnu dozu sigurnosti pri kupovini.

Vidim neko spominje motore od 75 ks u Fabiji, a taj se nije uopšte ugrađivao. Naime, imaš 1.4 MPi sa 60 i 68 KS, te 1.4 16v sa 101 KS. Ne bi vjerovao ali meni je ljepši bio za voziti ovaj od 68 KS nego taj od 101. Prvo manje troši, tiši je, a nije nešto puno lijen u odnosu na ovog jačeg. Moj savjet ipak je da ganjaš TDI sa 100 KS jer je prava mala jurilica, ali je zbog te njene snage upravo teško naći očuvan primjerak.

Ne znam šta ti je bitno kod auta, ali ja kad pogledam ona tanka sjedišta u puntu, prekidače koji su klasa ispod VW (Škodinih), kada vidim plastike u vratima, zvučnike, izolaciju, meni je iskreno punot pravi promašaj u odonsu na fabiu. Što reče neko, Fiat ti da u serijskoj opremi podizače električne džaba, a VW ti naplati masno, ali zato Fiatov moraš mjenjati svakih godinu, a VW traje deset :)

Ugrađivao se kralju itekako, pogledaj malo, ali u nekim zemljama je nuđen u čudnim kombinacijama opreme, npr. u Hrvatskoj samo s automatskim mjenjačem (!) ako me pamćenje dobro služi. Fazon je što je ovdje dosta rijedak, jer se kod nas najviše prodavala osnovna verzija sa 60 ili 68 KS, čisto zato što je bila najjeftinija, 16500 KM na cesti ako se dobro sjećam. Onaj kome se Fabia svidjela kao auto i ko je nije uzimao samo zato što je solidno novo auto za malo para, uzeo je TDi, a neki (većinom Combi verzije) taj motor sa 100 konja ili SDi, ko je auto htio dugoročno pa mu se isplatila razlika u cijeni u odnosu na osnovni benzinac (većinom auto-škole).

Tranx, Fabia je pravo fina, samo zašto rizikovat s chipom, kad već ovaj motor pravo dobro čupa i u autima težim od Fabije?! :)

Što se tiče Punta i njegove izrade, mogu samo reći da je daleko od razine na kojoj su bili njemački konkurenti u to vrijeme (pa i Fabia). Po meni, to mu je jedina mana u odnosu na konkurenciju (da sad ne ulazim dalje, u standardnu priču o talijanskim autima). Prije nekoliko mjeseci ja sam se jedno veče vozao u Puntu, zatim u konkurentoj Corsi i ponovo u Puntu. Ne treba dva kilometra vožnje da se vidi koliko je Corsa solidnija. Jenostavno se vidi da je Punto previše nježan u odnosu na nju, to se najbolje vidi pri prelasku grubljih neravnina. Corsa jeste tvrda, ali neravnine se na autu ne osjete, tj. putnici ih osjete, auto ne, ne znam kako da se drukčije izrazim, mislim da kontate. Dok, s druge strane, kad Punto pređe preko grubljih neravnina nekad čovjek konta raspade se auto, mada te rupe putnici i ne osjete toliko kao u Corsi. Ta mana nije toliko primjetna inače, ali kad se usporedi s njmečakim autima, primjetna je itekako, i to ne samo kdo Talijana, nego i kod Francuza, a i kod nekih (starijih) Japanaca. Ipak, kad ha Švabo sastavi, nema da ga iko rastavi :D
Last edited by ado-šampion on 23/02/2009 16:33, edited 2 times in total.
Lesli Eldridž

#117 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Lesli Eldridž »

corsa wrote::D :D :D Cuj Fabia 1.4 puvuce k'o zivina!!?? Pa kako ti onda ide taj Punto? :D :D :D
Je li to 100 KS na Ffabiji malo? Ide ona super, alio je pretvrda i neudobna i zato je osjećaj za brzinu povelik u njoj.
Lesli Eldridž

#118 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Lesli Eldridž »

Neelix wrote:kod mene je combi elegance, i cisto sumnjam da si je vozio vise od mene :) na autoputu mi 140 sa fabiom ne izgleda uopste puno, za razliku od vecerasnjeg iskustva sa puntom. moguce je da je to zbog viseg, a kraceg auta? pojma nemam :)
Meni je na istom autu super osjećaj. Ne pati se nimalo. Ranije sam Nadovezi napisao koji su to obrtaji...
Lesli Eldridž

#119 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Lesli Eldridž »

tranx_ wrote:

to je dobra cijena samo pazi jednu stvar...104 000km to je zrelo za generalku tj nekih 500KM plus reg nekih 350KM i eto ga 10 000KM ukupno.
No i to nije puno ako uzmes u obzir da je golf 3 negdje oko 10 000KM.
Ne znam zaista ne mozes biti pametan sta god uzmes pogrijesio si al moras izabrati manju gresku.
Nemam iskustva sa MPI motroim jer je kod mene TDI 74kW 2005god.(registracija me izadje cca 400KM)
Pazi malo i na godiste nemoj ispod 2002 dosta promjena je dozivila fabija kroz godine.

Sretno!
Ma ja, kvalitet je to, sa 104.000 km škoda i jeste za generalku... :lol: Kvalitet nema šta... :D
Lesli Eldridž

#120 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Lesli Eldridž »

tranx_ wrote:
johntra wrote:sve Škode su tvrde i neudobne do bola, izuzimajući novu Octaviu i novi Superb, većinu sam vozio, pa znam...

eh sad kako kome...iskreno ne volim nesto i preudobna auta...nekako volim da je sve utegnuto i na mjestu :-D
Jest, jest za godinu dana ti otišao ovjes, i kažeš da je škoda sa 100.000 km zrela za generalku. Ma kvalitet je to... :D
Lesli Eldridž

#121 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Lesli Eldridž »

ado-šampion wrote:
sajosarajlija wrote:Ja ću ti majstore odgovoriti onako laički bez puno stručnog znanja, a sa probana oba automobila.

Ugrađivao se kralju itekako, pogledaj malo, ali u nekim zemljama je nuđen u čudnim kombinacijama opreme, npr. u Hrvatskoj samo s automatskim mjenjačem (!) ako me pamćenje dobro služi. Fazon je što je ovdje dosta rijedak, jer se kod nas najviše prodavala osnovna verzija sa 60 ili 68 KS, čisto zato što je bila najjeftinija, 16500 KM na cesti ako se dobro sjećam. Onaj kome se Fabia svidjela kao auto i ko je nije uzimao samo zato što je solidno novo auto za malo para, uzeo je TDi, a neki (većinom Combi verzije) taj motor sa 100 konja ili SDi, ko je auto htio dugoročno pa mu se isplatila razlika u cijeni u odnosu na osnovni benzinac (većinom auto-škole).

Tranx, Fabia je pravo fina, samo zašto rizikovat s chipom, kad već ovaj motor pravo dobro čupa i u autima težim od Fabije?! :)

Što se tiče Punta i njegove izrade, mogu samo reći da je daleko od razine na kojoj su bili njemački konkurenti u to vrijeme (pa i Fabia). Po meni, to mu je jedina mana u odnosu na konkurenciju (da sad ne ulazim dalje, u standardnu priču o talijanskim autima). Prije nekoliko mjeseci ja sam se jedno veče vozao u Puntu, zatim u konkurentoj Corsi i ponovo u Puntu. Ne treba dva kilometra vožnje da se vidi koliko je Corsa solidnija. Jenostavno se vidi da je Punto previše nježan u odnosu na nju, to se najbolje vidi pri prelasku grubljih neravnina. Corsa jeste tvrda, ali neravnine se na autu ne osjete, tj. putnici ih osjete, auto ne, ne znam kako da se drukčije izrazim, mislim da kontate. Dok, s druge strane, kad Punto pređe preko grubljih neravnina nekad čovjek konta raspade se auto, mada te rupe putnici i ne osjete toliko kao u Corsi. Ta mana nije toliko primjetna inače, ali kad se usporedi s njmečakim autima, primjetna je itekako, i to ne samo kdo Talijana, nego i kod Francuza, a i kod nekih (starijih) Japanaca. Ipak, kad ha Švabo sastavi, nema da ga iko rastavi :D
Šta ima nadoveza? Pročitaj malo postove na 2,3,4 stranici i obratajima. Preskačeš mi, preskačeš... Inače samo njemački auti valjaju, a koreanci, japanski auti, francuski auti i gluho bilo italijanski se sami raspadaju... :lol:
tranx_

#122 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by tranx_ »

Lesli Eldridž wrote:
tranx_ wrote:

Jest, jest za godinu dana ti otišao ovjes, i kažeš da je škoda sa 100.000 km zrela za generalku. Ma kvalitet je to... :D
Prvo....Ja nigdje nisam napisao da mi je ovjes otisao(auto je nedavno bilo na redovnom servisu sve je utegnuto i sve je ok)
Drugo...na nekih 80-100 000 preporucuje se genralka(poznavajuci Bosnje znaci gurajh do kraja pa i preko u ovom slucaju 104 000)

Ne znam i ne vidim sta je tu smijesno.
Fiatu je svaki servis generalni :-)
tranx_

#123 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by tranx_ »

[/quote]Tranx, Fabia je pravo fina, samo zašto rizikovat s chipom, kad već ovaj motor pravo dobro čupa i u autima težim od Fabije?! :)[/quote]

Chip je dosao sa autom kad sam ga uzeo navodno od RS-a ima cak i znak na njemu sve je fino upakovano i spojeno :-D
Lijepo izgleda a tek kako ide :-D
Lesli Eldridž

#124 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Lesli Eldridž »

Ahaaa, voziš Škodu u drugo nise nikad ni sjeo, a kudiš ostale. Da si samo malo provozao Punta ili druge Fiate ne bi takve nebuloze prosipao. Fiat je bolji od Škode i tačka. A čini mi se da je stari fol vazda bio da škoda znači šteta :lol:
Lesli Eldridž

#125 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Lesli Eldridž »

tranx_ wrote:
Tranx, Fabia je pravo fina, samo zašto rizikovat s chipom, kad već ovaj motor pravo dobro čupa i u autima težim od Fabije?! :)[/quote]

Chip je dosao sa autom kad sam ga uzeo navodno od RS-a ima cak i znak na njemu sve je fino upakovano i spojeno :-D
Lijepo izgleda a tek kako ide :-D[/quote]Do kada će pitam se samo, već je ovjes fino sređen...
Locked