neprilagodjena wrote:Eto vidis bubavi![]()
![]()
Ja sam navela dvije prodavnice koje se meni svidjaju![]()
![]()
A njoj to cudno![]()
podrzavam te, imas dobar okus, interesantno
Moderator: anex
neprilagodjena wrote:Eto vidis bubavi![]()
![]()
Ja sam navela dvije prodavnice koje se meni svidjaju![]()
![]()
A njoj to cudno![]()
Koja je razlika?????neprilagodjena wrote:Meni licno je Kruidvat bolji od DM,ali naravno to je moje misljenje.
Razlika je u tome sto je DM vise drogisterij a u Kruidvatu se moze kupiti svasta.paral0c0 wrote:Koja je razlika?????neprilagodjena wrote:Meni licno je Kruidvat bolji od DM,ali naravno to je moje misljenje.
cHupjahalic@ wrote:izvinite sto cu ovdje pitati, ali mi glupo otvarati temu u vezi ovoga:
bas me interesuje zasto su tablete za masinu za pranje posudja uzasno skupe u BiH?
nisam se mogla nacuditi kad sam ljetos vidjela cijenu.
Upravo to, samo što se ne zove više Virigin već Zawi! A mgao bi se otvoriti i HMV koja bi to gotiva bila čim neko izbaci novi album ti ga odmah možeš nabaviti, a ne da smo ograničeni na Magazu koja jednom godišnje dobije strane muzike. Koja ljepota kad sam Bio u Londonu, uđeš u HMV ili ZAWI i izgubiš se u silnim cd-eima ili dvd-eima. šta god želiš od muzike, koncerata, filmova itd možeš nači.newone wrote:VIRGIN STORE, Pa ima li iko ovdje ko bi rado kupio original muzicki cd ili dvd!!!!!
Fino je to sve, ali zar vi stvarno mislite da neko u BiH ima para da daje za oridzi CD-ove itd...? Narocito kada je sva muzika svijeta udaljena samo jedan klik od nas.Better Man wrote:Upravo to, samo što se ne zove više Virigin već Zawi! A mgao bi se otvoriti i HMV koja bi to gotiva bila čim neko izbaci novi album ti ga odmah možeš nabaviti, a ne da smo ograničeni na Magazu koja jednom godišnje dobije strane muzike. Koja ljepota kad sam Bio u Londonu, uđeš u HMV ili ZAWI i izgubiš se u silnim cd-eima ili dvd-eima. šta god želiš od muzike, koncerata, filmova itd možeš nači.newone wrote:VIRGIN STORE, Pa ima li iko ovdje ko bi rado kupio original muzicki cd ili dvd!!!!!
Ima takvih ljudi i nebi propalo. Evo ja prvi bi tu kupovao i nebi više morao iz vana da nabavljam. Internet downloud me ne interesuje, jer volim da imam lijepo cd sa omotom i debelom knjižicom u kojoj su tekstovi pjesama, slike i drugi podaci.ladyblue18 wrote:Fino je to sve, ali zar vi stvarno mislite da neko u BiH ima para da daje za oridzi CD-ove itd...? Narocito kada je sva muzika svijeta udaljena samo jedan klik od nas.Better Man wrote:Upravo to, samo što se ne zove više Virigin već Zawi! A mgao bi se otvoriti i HMV koja bi to gotiva bila čim neko izbaci novi album ti ga odmah možeš nabaviti, a ne da smo ograničeni na Magazu koja jednom godišnje dobije strane muzike. Koja ljepota kad sam Bio u Londonu, uđeš u HMV ili ZAWI i izgubiš se u silnim cd-eima ili dvd-eima. šta god želiš od muzike, koncerata, filmova itd možeš nači.newone wrote:VIRGIN STORE, Pa ima li iko ovdje ko bi rado kupio original muzicki cd ili dvd!!!!!
Muzicka industrija je i ovako zadnjih godina na velikim gubicima upravo zbog navedenog internet downloada, ali na zapadu jos uvijek opstaje koliko toliko, dok bi kod nas to za cas propalo.
ma vjerujem ja tebi, ali to je mali procenat ljudi koji bi kupovao. Ovo nije plodno tlo za MCD a kamoli za Virgin ili sta drugo, nazalostBetter Man wrote:
Ima takvih ljudi i nebi propalo. Evo ja prvi bi tu kupovao i nebi više morao iz vana da nabavljam. Internet downloud me ne interesuje, jer volim da imam lijepo cd sa omotom i debelom knjižicom u kojoj su tekstovi pjesama, slike i drugi podaci.
ladyblue18 wrote:ma vjerujem ja tebi, ali to je mali procenat ljudi koji bi kupovao. Ovo nije plodno tlo za MCD a kamoli za Virgin ili sta drugo, nazalostBetter Man wrote:
Ima takvih ljudi i nebi propalo. Evo ja prvi bi tu kupovao i nebi više morao iz vana da nabavljam. Internet downloud me ne interesuje, jer volim da imam lijepo cd sa omotom i debelom knjižicom u kojoj su tekstovi pjesama, slike i drugi podaci.
pa naravno da su jeftiniji, sve je jeftinije nego ovdje kod nasBetter Man wrote: U HMV u Londonu diskovi su jeftiniji nego kod nas ili u Hrvatskoj i uvijek imaš neka sniženja i prigodne ponude. Kada bi se u SA otvorio jedan HMV shop sa načinom rada kao u Britaniji, vjeruj da bi to moglo uspjeti, jer bi diskovi bili jeftiniji nego u Magazi. Ja sam imao priliku da prošle godine budem u Londonu i da se zadesim u vrijeme 1 mjesečne praznične akcije kada su davali razna sniženja i akcije. recimo akcija 2 cd-a za 10 funti. Uzmeš novi album od Nine Inch Nails i zadnjeg Boba Dylana za 10 funti, novi Radiohead platiš 9 funti i slično. Dok u magazi ispod 35-37 KM ne možeš naći strani cd, u Londonu (osim ako nije riječ o duplom cd-u ili kakvom box setu) nijedan cd nečeš platiti više od 30 KM (uzeo sam tada dosta muzike i svaki disk sam platio ispod 30 KM, pa i dupli uživo album od R.E.M sa koncerta u Dablinu sa dodatkom dvd-a na kojem se nalazi čitav koncert iz Dablina).

#0 Km nije standardna cijena već neki maksimum za obični cd, odnosno cd koji nije dupli ili box set, jer možeš neki nov album da kupiš i za 20 KM, a da ne spominjem opet razne akcije i sniženja kojih ima tokom čitave godine.ladyblue18 wrote:pa naravno da su jeftiniji, sve je jeftinije nego ovdje kod nasBetter Man wrote: U HMV u Londonu diskovi su jeftiniji nego kod nas ili u Hrvatskoj i uvijek imaš neka sniženja i prigodne ponude. Kada bi se u SA otvorio jedan HMV shop sa načinom rada kao u Britaniji, vjeruj da bi to moglo uspjeti, jer bi diskovi bili jeftiniji nego u Magazi. Ja sam imao priliku da prošle godine budem u Londonu i da se zadesim u vrijeme 1 mjesečne praznične akcije kada su davali razna sniženja i akcije. recimo akcija 2 cd-a za 10 funti. Uzmeš novi album od Nine Inch Nails i zadnjeg Boba Dylana za 10 funti, novi Radiohead platiš 9 funti i slično. Dok u magazi ispod 35-37 KM ne možeš naći strani cd, u Londonu (osim ako nije riječ o duplom cd-u ili kakvom box setu) nijedan cd nečeš platiti više od 30 KM (uzeo sam tada dosta muzike i svaki disk sam platio ispod 30 KM, pa i dupli uživo album od R.E.M sa koncerta u Dablinu sa dodatkom dvd-a na kojem se nalazi čitav koncert iz Dablina).![]()
Ali budimo iskreni, u drzavi gdje prosjecna plata se krece oko 700km, izvaliti 30KM bar mjesecno za jedan CD, nije lusuz, vec naucna fantastika.
Dok narod poplaca sve rezije, podmiri kucne potreprstine, ostane mu nesto da sklapa kraj s krajem od 1.do 1.
Ne kazem da ne bi niko kupovao, naslo bi se raje, ali u ovakvim uslovima ne bas puno raje.
Bice valjda jednog dana