Koji shop fali u Sarajevu????

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply

Koji shop fali u Sarajevu????

Poll ended at 20/01/2010 01:25

1. Jack&Jones, Veromoda
5
2%
2. Hervis
1
0%
3. G-star
3
1%
4. NewYorker
19
8%
5. H&M
85
37%
6. Zara, Bershka
22
10%
7. Replay
7
3%
8. Tommy Hilfiger
17
7%
9. C&A
28
12%
10. Neki drugi/ ni jedan
40
18%

Total votes: 227

bubavi1

#101 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by bubavi1 »

neprilagodjena wrote:Eto vidis bubavi :lol: :lol:

Ja sam navela dvije prodavnice koje se meni svidjaju :-D :-D

A njoj to cudno :lol: :lol:

podrzavam te, imas dobar okus, interesantno :)
Cober

#102 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Cober »

Pijaca.
paral0c0

#103 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

neprilagodjena wrote:Meni licno je Kruidvat bolji od DM,ali naravno to je moje misljenje.
Koja je razlika?????
rado_vidjen

#104 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by rado_vidjen »

manite se shopova....fali mijadza :oops:
newone

#105 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by newone »

VIRGIN STORE, Pa ima li iko ovdje ko bi rado kupio original muzicki cd ili dvd!!!!!
neprilagodjena

#106 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by neprilagodjena »

paral0c0 wrote:
neprilagodjena wrote:Meni licno je Kruidvat bolji od DM,ali naravno to je moje misljenje.
Koja je razlika?????
Razlika je u tome sto je DM vise drogisterij a u Kruidvatu se moze kupiti svasta.

Jos nisam vidjela da se u DM moze kupiti jeftino set serpi ili tava,da se jeftino (puno jeftinije nego u AH ili Boniju) tablete od Calgonita za masinu za sudje
mogu kupiti ili neka druga sredstva za ciscenje ili trenerke itd itd.

Znam da taj set serpi ili tava ili komplet set tanjira ili trenerka ili carape i gace nije veliki kvalitet ali nema svako para da ode i kupi tanjire od 50 ili 100 eura i trenerku od 100 eura.
Ima ljudi koji odu u prodavnicu i imaju 20 eura na raspolaganju i to im je, sa tim moraju da kupe sve sto im je potrebno.

A sta mislis kako je u Bih.

Meni netreba Espirit,netreba mi SOlivers ili Mexx.

I nerazumijem sto ti smeta sto meni odgovara Kruidvat i jos ti se moram pravdati i objasnjavati.
d2

#107 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by d2 »

meni fali PHOTOshop CS4 :lol:
medda

#108 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by medda »

coffee shop :D
cHupjahalic@

#109 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by cHupjahalic@ »

.............................
Last edited by cHupjahalic@ on 12/06/2009 10:43, edited 1 time in total.
bubavi1

#110 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by bubavi1 »

cHupjahalic@ wrote:izvinite sto cu ovdje pitati, ali mi glupo otvarati temu u vezi ovoga :D :

bas me interesuje zasto su tablete za masinu za pranje posudja uzasno skupe u BiH?
nisam se mogla nacuditi kad sam ljetos vidjela cijenu.

U Svici...

Calgonit kad je na snizenju 9.90CHF ( 2x28komada), znaci oko 12 KM, pa sada izvolite.
Inace cijena je duplo visa, znaci 24KM ( 56 komada)
cHupjahalic@

#111 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by cHupjahalic@ »

.............................
Last edited by cHupjahalic@ on 12/06/2009 10:42, edited 1 time in total.
Better Man

#112 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Better Man »

newone wrote:VIRGIN STORE, Pa ima li iko ovdje ko bi rado kupio original muzicki cd ili dvd!!!!!
Upravo to, samo što se ne zove više Virigin već Zawi! A mgao bi se otvoriti i HMV koja bi to gotiva bila čim neko izbaci novi album ti ga odmah možeš nabaviti, a ne da smo ograničeni na Magazu koja jednom godišnje dobije strane muzike. Koja ljepota kad sam Bio u Londonu, uđeš u HMV ili ZAWI i izgubiš se u silnim cd-eima ili dvd-eima. šta god želiš od muzike, koncerata, filmova itd možeš nači.
roba_s_greskom

#113 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by roba_s_greskom »

Bilo bi u Sa svakakvih shopova kada bi postojali odgovarajuci lokali za iste!
Ja sam mislio startati nesto sto zaista fali u Sa ali nema sanse da nadem odgovarajuci lokal pa eto i ovim putem oglasavam :) ,trazim lokal od ca 200 kvm (prodajni)
neprilagodjena

#114 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by neprilagodjena »

Freerecord shop
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#115 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by ladyblue18 »

Better Man wrote:
newone wrote:VIRGIN STORE, Pa ima li iko ovdje ko bi rado kupio original muzicki cd ili dvd!!!!!
Upravo to, samo što se ne zove više Virigin već Zawi! A mgao bi se otvoriti i HMV koja bi to gotiva bila čim neko izbaci novi album ti ga odmah možeš nabaviti, a ne da smo ograničeni na Magazu koja jednom godišnje dobije strane muzike. Koja ljepota kad sam Bio u Londonu, uđeš u HMV ili ZAWI i izgubiš se u silnim cd-eima ili dvd-eima. šta god želiš od muzike, koncerata, filmova itd možeš nači.
Fino je to sve, ali zar vi stvarno mislite da neko u BiH ima para da daje za oridzi CD-ove itd...? Narocito kada je sva muzika svijeta udaljena samo jedan klik od nas.
Muzicka industrija je i ovako zadnjih godina na velikim gubicima upravo zbog navedenog internet downloada, ali na zapadu jos uvijek opstaje koliko toliko, dok bi kod nas to za cas propalo.
Better Man

#116 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Better Man »

ladyblue18 wrote:
Better Man wrote:
Fino je to sve, ali zar vi stvarno mislite da neko u BiH ima para da daje za oridzi CD-ove itd...? Narocito kada je sva muzika svijeta udaljena samo jedan klik od nas.
Muzicka industrija je i ovako zadnjih godina na velikim gubicima upravo zbog navedenog internet downloada, ali na zapadu jos uvijek opstaje koliko toliko, dok bi kod nas to za cas propalo.
Ima takvih ljudi i nebi propalo. Evo ja prvi bi tu kupovao i nebi više morao iz vana da nabavljam. Internet downloud me ne interesuje, jer volim da imam lijepo cd sa omotom i debelom knjižicom u kojoj su tekstovi pjesama, slike i drugi podaci.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#117 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by anjusha »

Express :skoljka:
ladyblue18

#118 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by ladyblue18 »

Better Man wrote:
Ima takvih ljudi i nebi propalo. Evo ja prvi bi tu kupovao i nebi više morao iz vana da nabavljam. Internet downloud me ne interesuje, jer volim da imam lijepo cd sa omotom i debelom knjižicom u kojoj su tekstovi pjesama, slike i drugi podaci.
ma vjerujem ja tebi, ali to je mali procenat ljudi koji bi kupovao. Ovo nije plodno tlo za MCD a kamoli za Virgin ili sta drugo, nazalost :(
Better Man

#119 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Better Man »

ladyblue18 wrote:
Better Man wrote:
ma vjerujem ja tebi, ali to je mali procenat ljudi koji bi kupovao. Ovo nije plodno tlo za MCD a kamoli za Virgin ili sta drugo, nazalost :(

U HMV u Londonu diskovi su jeftiniji nego kod nas ili u Hrvatskoj i uvijek imaš neka sniženja i prigodne ponude. Kada bi se u SA otvorio jedan HMV shop sa načinom rada kao u Britaniji, vjeruj da bi to moglo uspjeti, jer bi diskovi bili jeftiniji nego u Magazi. Ja sam imao priliku da prošle godine budem u Londonu i da se zadesim u vrijeme 1 mjesečne praznične akcije kada su davali razna sniženja i akcije. recimo akcija 2 cd-a za 10 funti. Uzmeš novi album od Nine Inch Nails i zadnjeg Boba Dylana za 10 funti, novi Radiohead platiš 9 funti i slično. Dok u magazi ispod 35-37 KM ne možeš naći strani cd, u Londonu (osim ako nije riječ o duplom cd-u ili kakvom box setu) nijedan cd nečeš platiti više od 30 KM (uzeo sam tada dosta muzike i svaki disk sam platio ispod 30 KM, pa i dupli uživo album od R.E.M sa koncerta u Dablinu sa dodatkom dvd-a na kojem se nalazi čitav koncert iz Dablina).
ladyblue18

#120 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by ladyblue18 »

Better Man wrote: U HMV u Londonu diskovi su jeftiniji nego kod nas ili u Hrvatskoj i uvijek imaš neka sniženja i prigodne ponude. Kada bi se u SA otvorio jedan HMV shop sa načinom rada kao u Britaniji, vjeruj da bi to moglo uspjeti, jer bi diskovi bili jeftiniji nego u Magazi. Ja sam imao priliku da prošle godine budem u Londonu i da se zadesim u vrijeme 1 mjesečne praznične akcije kada su davali razna sniženja i akcije. recimo akcija 2 cd-a za 10 funti. Uzmeš novi album od Nine Inch Nails i zadnjeg Boba Dylana za 10 funti, novi Radiohead platiš 9 funti i slično. Dok u magazi ispod 35-37 KM ne možeš naći strani cd, u Londonu (osim ako nije riječ o duplom cd-u ili kakvom box setu) nijedan cd nečeš platiti više od 30 KM (uzeo sam tada dosta muzike i svaki disk sam platio ispod 30 KM, pa i dupli uživo album od R.E.M sa koncerta u Dablinu sa dodatkom dvd-a na kojem se nalazi čitav koncert iz Dablina).
pa naravno da su jeftiniji, sve je jeftinije nego ovdje kod nas :roll:
Ali budimo iskreni, u drzavi gdje prosjecna plata se krece oko 700km, izvaliti 30KM bar mjesecno za jedan CD, nije lusuz, vec naucna fantastika.
Dok narod poplaca sve rezije, podmiri kucne potreprstine, ostane mu nesto da sklapa kraj s krajem od 1.do 1.
Ne kazem da ne bi niko kupovao, naslo bi se raje, ali u ovakvim uslovima ne bas puno raje.
Bice valjda jednog dana
paral0c0

#121 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

Mexx Sarajevo:

Image
Better Man

#122 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Better Man »

ladyblue18 wrote:
Better Man wrote: U HMV u Londonu diskovi su jeftiniji nego kod nas ili u Hrvatskoj i uvijek imaš neka sniženja i prigodne ponude. Kada bi se u SA otvorio jedan HMV shop sa načinom rada kao u Britaniji, vjeruj da bi to moglo uspjeti, jer bi diskovi bili jeftiniji nego u Magazi. Ja sam imao priliku da prošle godine budem u Londonu i da se zadesim u vrijeme 1 mjesečne praznične akcije kada su davali razna sniženja i akcije. recimo akcija 2 cd-a za 10 funti. Uzmeš novi album od Nine Inch Nails i zadnjeg Boba Dylana za 10 funti, novi Radiohead platiš 9 funti i slično. Dok u magazi ispod 35-37 KM ne možeš naći strani cd, u Londonu (osim ako nije riječ o duplom cd-u ili kakvom box setu) nijedan cd nečeš platiti više od 30 KM (uzeo sam tada dosta muzike i svaki disk sam platio ispod 30 KM, pa i dupli uživo album od R.E.M sa koncerta u Dablinu sa dodatkom dvd-a na kojem se nalazi čitav koncert iz Dablina).
pa naravno da su jeftiniji, sve je jeftinije nego ovdje kod nas :roll:
Ali budimo iskreni, u drzavi gdje prosjecna plata se krece oko 700km, izvaliti 30KM bar mjesecno za jedan CD, nije lusuz, vec naucna fantastika.
Dok narod poplaca sve rezije, podmiri kucne potreprstine, ostane mu nesto da sklapa kraj s krajem od 1.do 1.
Ne kazem da ne bi niko kupovao, naslo bi se raje, ali u ovakvim uslovima ne bas puno raje.
Bice valjda jednog dana
#0 Km nije standardna cijena već neki maksimum za obični cd, odnosno cd koji nije dupli ili box set, jer možeš neki nov album da kupiš i za 20 KM, a da ne spominjem opet razne akcije i sniženja kojih ima tokom čitave godine.
neprilagodjena

#123 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by neprilagodjena »

Evo vam jedan coffee shop iz amsterdama :lol: :lol:

Image
drug_komesar

#124 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by drug_komesar »

army surplus shop
paral0c0

#125 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

Kad se otvara BBI centar, hoceli biti Zara u BBI????
Post Reply