kad seljak parkira svog pezoa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

testdriver

#101 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by testdriver »

JaguarXKR wrote:jarrrrrrane, mercedes je to, mercedesa vozi gospoda. pffffffffffffffffffff :zzzz:
ali gospoda vozi NOVI MERCEDES :D :-D
chuchumbamayumbe

#102 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by chuchumbamayumbe »

E'o konkretno pitanje!
Kada se lole/seljachine/papani "poparkiravaju" po trotoaru pored moje zgrade, ukljucujuci i zelene povrsine i djecje igraliste, kome mogu da se zalim i koga da pozovem da bi se to sankcionisalo?!
Da li da pozovem policiju ili eko redare, ili koga vec ne?!
Strah me da ce me odjebati samo tako i reci da nisam normalan!
Moj konkretan prijedlog je da se na teritoriji Alipasina permanentno uposle dva vozila pauk sluzbe i dva setajuca policajca koji bi samo obilazili A, B i C fazu i pisali kazne zbog nepropisnog parkiranja.
Jebote, pa pored zgrade poluprazni parkinzi, a njemu dusa da se natovari na trotoar, ili da ga uparkira odmah pored djecjeg tobogana!
:x
Cholina_Lokica

#103 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by Cholina_Lokica »

chuchumbamayumbe wrote:E'o konkretno pitanje!
Kada se lole/seljachine/papani "poparkiravaju" po trotoaru pored moje zgrade, ukljucujuci i zelene povrsine i djecje igraliste, kome mogu da se zalim i koga da pozovem da bi se to sankcionisalo?!
Da li da pozovem policiju ili eko redare, ili koga vec ne?!
Strah me da ce me odjebati samo tako i reci da nisam normalan!
Moj konkretan prijedlog je da se na teritoriji Alipasina permanentno uposle dva vozila pauk sluzbe i dva setajuca policajca koji bi samo obilazili A, B i C fazu i pisali kazne zbog nepropisnog parkiranja.
Jebote, pa pored zgrade poluprazni parkinzi, a njemu dusa da se natovari na trotoar, ili da ga uparkira odmah pored djecjeg tobogana!
:x
racunaj me u akciji, i mene isti ti izludise, upravo gledam kroz prozor, vise od 50% parkinga je prazno a preko 20 auta stoji na cesti i trotoaru... :x :x :x
i isto oni idito sto se vozaju po trgu i izmedju igralista pa kad setam sa cukom samo cekam kad ce kamikaza ubiti ili cuku mi ili mene...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#104 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by Bobi »

Policija ne radi svoj posao!To se elegantno polijepe kazne(A4 format u celofanu :D) na sofersajbu pa bujrum, ne moraju oni odmah platiti, kad treba produziti saobracajnu ili izvaditi neki drugi dokument"hodi didi da prvo provjerimo imash li neplacenih kazni :D"...jednostavno...:D.
VR6

#105 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by VR6 »

Policija ne smije svima ljepiti kazne i to je problem. Kaze policajac, sto bi se ja zamjerao nekom, za malu platu se ne isplati i uz potplacene i kakve sve ne sudce :) Et prije par dana, naletimo na neke jarane vozaju se gradom i hajmo negdje na kafu. Idite za nama kazu, znamo gdje cemo. Ajd ok, kad oni uletise u sred pjesacke zone (necu napisati gdje) i parkirase aute ravno ispred kafica. I mi se uvalimo isto do, zauzeli pola pjesacke zone. Rek'o zezat ce nas policija, kaze nista ti ne brini. I hajd udjemo mi unutra, eto policije nakon 20-ak minuta pocese se vrtit oko auta, kad izlazi jaran i vice drotu nesto u stilu "gdje si ** *ebem li te". Kad on nesto s njim "procumura", kaze nece nas pisati. No jos dvojica se parkirali do nas, kaze jedino ga sad malo ebemo jer ne moze pisati kaznu ni ovoj dvojici do, ako nece nama. I ode drot u kafic preko puta, pricekat ce dok mi odemo, pa onda onima staviti kazne :mrgreen:
testdriver

#106 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by testdriver »

šta bi napravili da vam se netko stalno parkira pred vašim ulazom? ja imam 5 automobila i kipim već od tih ljudi kako znaju bit nemarni

dakle imam sljedeću situaciju, moja kuča se nalazi na samom ulazu u naselje, druga po redu, naša kuća je maltene spojena sa susjedovom, nema niti 5 cm razmaka između nas, problem je to jer taj susjed doma ima pedijatrijsku ordinaciju i u ovo zimsko vrijeme ispred kuće mi se svaki dan nalazi bar 20 automobila, isti taj problem imaju i svi susjedi preko puta

probali smo već sto puta preko medija, razgovorima itd...ali ne jebu niti 5 posto, tad smo malo bušili gume, zvali policiju, paukove itd..ali opet ništa

danas mi se dogodila situacija gdje sam stvarno popizdio, neki lik mi se parkirao ispred garaže, došao u moje dvorište i tako pijan mi pišao po dvorištu!!! ok mislim si, jebi se kretenu pijani šta sad...kažem mu, molim vas maknite auto jer mi uskoro dolaze brat i stara da se imaju gdje parkirati, a tip je na to puko i još me počeo vređati i galamiti na mom jebenom dvorištu :? :shock: , još mi je rekao da se vratim u tu BIH odakle dolazim,hehehehe

posle tog sam lijepo uzeo lopatu i to gdje je pišao pobacao po automobilu na šta je on zvao policiju, tip je dunuo oko 2.5 promila, dobil je prijave za ometanje privatnog posjeda i za vrijeđanje, a meni su dali prijavi jer sam mu to svo kamenje i zemlju pobacao po autu

e sad ja pitam vas...šta bi vi napravili da vam tako neki "cuger" uleti i piša vam po dvorištu..i još gore, vrijeđa te na tvojem privatnom posjedu?!?!? sa ovom policijom kakvom mi imamo bolje da sam mu sve kosti polomio nego ovo
Image
evo kako sam ja pišao po njegovom autu!
TheGodfather001

#107 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by TheGodfather001 »

testdriver wrote:šta bi napravili da vam se netko stalno parkira pred vašim ulazom? ja imam 5 automobila i kipim već od tih ljudi kako znaju bit nemarni

dakle imam sljedeću situaciju, moja kuča se nalazi na samom ulazu u naselje, druga po redu, naša kuća je maltene spojena sa susjedovom, nema niti 5 cm razmaka između nas, problem je to jer taj susjed doma ima pedijatrijsku ordinaciju i u ovo zimsko vrijeme ispred kuće mi se svaki dan nalazi bar 20 automobila, isti taj problem imaju i svi susjedi preko puta

probali smo već sto puta preko medija, razgovorima itd...ali ne jebu niti 5 posto, tad smo malo bušili gume, zvali policiju, paukove itd..ali opet ništa

danas mi se dogodila situacija gdje sam stvarno popizdio, neki lik mi se parkirao ispred garaže, došao u moje dvorište i tako pijan mi pišao po dvorištu!!! ok mislim si, jebi se kretenu pijani šta sad...kažem mu, molim vas maknite auto jer mi uskoro dolaze brat i stara da se imaju gdje parkirati, a tip je na to puko i još me počeo vređati i galamiti na mom jebenom dvorištu :? :shock: , još mi je rekao da se vratim u tu BIH odakle dolazim,hehehehe

posle tog sam lijepo uzeo lopatu i to gdje je pišao pobacao po automobilu na šta je on zvao policiju, tip je dunuo oko 2.5 promila, dobil je prijave za ometanje privatnog posjeda i za vrijeđanje, a meni su dali prijavi jer sam mu to svo kamenje i zemlju pobacao po autu

e sad ja pitam vas...šta bi vi napravili da vam tako neki "cuger" uleti i piša vam po dvorištu..i još gore, vrijeđa te na tvojem privatnom posjedu?!?!? sa ovom policijom kakvom mi imamo bolje da sam mu sve kosti polomio nego ovo
Image
Ovakve probleme smo u komsiluku rjesavali malom dozom UK2 ulja, meni se cini da to proizvodi Modrica. Uglavnom, jeftino i efikasno. Samo malo spricnes po haubi, ili krovu. Ovaj savjet se prenosi sa koljena na koljeno u komsiluku :)
VR6

#108 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by VR6 »

Mozes li one "stubice" sa katancem ugraditi pred garazu i posjed? Stavis ih tako da ti niko ne moze blokirati prolaz autom, iako se postavi tu, da mozes proci kad izvadis stubice. I rijesio bi bar dio te frke, jedino ne znam bil te policija zajebavala. Ovo sa uljem sumnjam da bi puno pomoglo, ako svaki dan dolaze tu razliciti ljudi...
testdriver

#109 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by testdriver »

dobar ovaj štos sa uljem....vidjet ćemo kako djeluje INA :D :-D :-)

ali mislim zaista, pa jel red da ti netko piša u dvorištu??? ajde čovjek je popio, što je za ovaj kraj gdje ja živim već i normalno, kod nas se kaže da ima 0,5 u zraku :) ,ali kad nekog lijepo zamoliš da se skloni sa tvog posjeda a on te još izvrijeđa...e zaista drugačije nemožeš prema njima,u zadnjih nekoliko godina koliko je ta ordinacija tu svi smo imali hrpu problema sa tim ljudima, bace ti pred ulaz pelene, opuške, maramice...sramota, policija kad je došla više sumnjala u nas nego u ovoga koji se parkirao kod nas da bi onda ti pandurski debili napisali kazne svima koji su u tom trenutku bili tamo nepropisno parkirani,a pogledajte koliko ih je :D :-D
Image
pogledajte ovo, prvo sivi renault clio ispred susjedovog ulaza, meni iza mog hovera neki lik sa alfom, onda ispred moje garaže passat, onda kod samog skretanja na zavoju parkirani opel, preko puta honda i golf isto pred ulazom, još je tako bilo bar 10 automobila pitaj boga gde raspoređeno i tako svaki dan, samo da vidite da i kod nas u HR vlada haos
Gray

#110 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by Gray »

Ugradi na Hovera kakav jak bull bar pa dokaži snagu kineskih auta i odguraj ih iza sebe i oslobodi sebi prostor :D

Tako je jedan moj poznanik sa Hyundai Galloperom (onim četvrtastim, prvim modelom po licenci straog Pajera) uključio redukciju i odgurao nekog Pežoa dva-tri metra, iako je ovaj bio i u brzini i podignuta mu ručna :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#111 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by Romeo 80 »

TheGodfather001 wrote:
testdriver wrote:šta bi napravili da vam se netko stalno parkira pred vašim ulazom? ja imam 5 automobila i kipim već od tih ljudi kako znaju bit nemarni

Image
Ovakve probleme smo u komsiluku rjesavali malom dozom UK2 ulja, meni se cini da to proizvodi Modrica. Uglavnom, jeftino i efikasno. Samo malo spricnes po haubi, ili krovu. Ovaj savjet se prenosi sa koljena na koljeno u komsiluku :)
Hebena situacija! :-?

Jesi li razmišljao da nabaviš psa?! Samo nemoj neku činčilu živ bio, probaj s kakvim tornjakom... 8-)
testdriver

#112 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by testdriver »

Gray wrote:Ugradi na Hovera kakav jak bull bar pa dokaži snagu kineskih auta i odguraj ih iza sebe i oslobodi sebi prostor :D

Tako je jedan moj poznanik sa Hyundai Galloperom (onim četvrtastim, prvim modelom po licenci straog Pajera) uključio redukciju i odgurao nekog Pežoa dva-tri metra, iako je ovaj bio i u brzini i podignuta mu ručna :D
da mi je stari hover tu majke mi ako ga nebi odšlepao ali danas do podneva sam bio u servisu sa njime, ovaj bijeli je još nov pa pazim na njega ko oko u glavi :-D jednog sam odšlepao sa pick up-om, vidiš ovaj crveni na slici pored hovera, zakačio sam ga fino i odgurao da mi se makne sa ulaza u garažu :D, pick up ima malo jaču redukciju od hovera, najbolje rješenje ima jedan moj kolega iz rusije:
Image
vjerujem da bi bilo vrlo efikasno :D :D :D
testdriver

#113 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by testdriver »

Romeo 80 wrote:
TheGodfather001 wrote:
testdriver wrote: Ovakve probleme smo u komsiluku rjesavali malom dozom UK2 ulja, meni se cini da to proizvodi Modrica. Uglavnom, jeftino i efikasno. Samo malo spricnes po haubi, ili krovu. Ovaj savjet se prenosi sa koljena na koljeno u komsiluku :)
Hebena situacija! :-?

Jesi li razmišljao da nabaviš psa?! Samo nemoj neku činčilu živ bio, probaj s kakvim tornjakom... 8-)
probali smo već razne barikade, moj đedo je lud za takve stvari, prvo je postavljao ljestve na kojima je bio znak zabranjeno parkiranje,naravno to je svatko uklonio, poslje toga dosta učinkovito je bilo betonski blok, ali onako otpadak, npr kao cigla 5/1, ljudi to često nisu vidjeli i kada su prošli preko toga otkidalo je auspuhe :-D , bilo je i bušenja guma, zvali se paukovi, policije, potpisivale peticije...ali jednostavno nema učinka, e kad vidiš da nemože lijepo onda i ti moraš bit "sirovina" :-)
Bullet Tooth Tony

#114 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by Bullet Tooth Tony »

pasa.... jednostavno

Image

+

Image
testdriver

#115 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by testdriver »

problem mi je malo za ogradu..jer pogledaj malo sliku gore tamo di je parkirana crna alfa, još nije gotovo u naselju ali to je od hrvatskih cesta i tamo će ići ona biciklistička staza, tako da mi ostaje da stavim ogradu skoro 3 metra od ulice, čime opet gubim ova 3 mjesta naprijed gdje inače parkiram auta jer su mi svi duži od 4,5 metra, točno isped kučnog praga kako se kaže, naselje ima 4 ulice i prve dvije kuče na početku su maltene naslonjene jedna na drugu i tamo nitko u naselju nema ogradu, imaš ovo bočno i pozadi iza kuče, ovo ispred kuče prazno... :-), ova đukela na slici isto izgleda ko pravi čuvar :twisted: ali nemam gdje sa njime

ovih dana planiramo pozvati građevinsku inspekciju i ove bilmeze koji izdaju uporabne dozvole, kada sam ja htio pravit kafić naprijed tražili su mi 10 parking mjesta :shock: a nisam mislio pravit baš caffe bar, nego zdravljak, dakle kafić bez alkohola,...a ova ima pedijatriju, više od 2500 pacijenata i samo 2 parking mjesta :roll: , to su vam zakoni u HR
Bullet Tooth Tony

#116 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by Bullet Tooth Tony »

Kaze prodavao covjek u mahali kucu i dosla musterija kaze on 150 hiljada,kaze musterija kako ba 150 hiljada,kaze on 100 hiljada kuca i 50 hiljada komsije :D
-danTe-

#117 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by -danTe- »

ma ti finu napisi "busim gume" i ko god parkira...jednostavno...
testdriver

#118 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by testdriver »

Beg_Babic wrote:Kaze prodavao covjek u mahali kucu i dosla musterija kaze on 150 hiljada,kaze musterija kako ba 150 hiljada,kaze on 100 hiljada kuca i 50 hiljada komsije :D
:D :D :D hehehehe, hvala bogu tamo gdje gradim salon nemam nikakvih susjeda, da samo znate kako je lijepo u sarajevu, ovi naši "zagorci" stvarno imaju mentalitet da ih nitko ne želi ni u blizini, a kamoli za komšije :-D , baš taj kraj sjeverno od zagreba...sve se svodi na jedno, VINO, VINO, VINO, pa onda možda koja piva pa opet VINO itd itd i ti sada živi sa takvim ljudima, pa taj se probudi ujutro i već ima 0,5 promila u krvi :-D
testdriver

#119 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by testdriver »

and1medjed wrote:ma ti finu napisi "busim gume" i ko god parkira...jednostavno...
ko na filmu...buši neće da plate, buši :D :D :D , probali smo ali ne pomaže, pogotovo sada u zimu, kroz proljeće/ljeto još nekako se izdrži, ali sada kada dolazi zima, bolesti itd, ulica duga 500 metara...i svakih par metara samo automobili parkirani tko kako stigne :roll: , sve radi te ordinacije
vnm

#120 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by vnm »

jednom mojem poznaniku redovno pred garazu parkiraju pa mora pjeske na posao, a kako on ima kratak fitilj samo im otkine retrovizor. tvrdi da mu se niko nije parkirao dva puta.

tako mu nedavno parkira lola nekog starog land rovera ili nesto slicno, uglavnom nije bio SUV nego pravi pravcati terenac za offroada. ovaj lagano krene na retrovizor, kad nema sanse. nema sta nije pokusao. na kraju se popeo na krov, sjeo, i naslonio se punom tezinom nogama i haman skakao. kaze nema teorije da otkines. kad smo ga pitali jel mislio o tome kako bi se razvalio da je retrovizor ipak puko, kaze da je u tom trenutku bio toliko bijesan da mu je svasta proslo kroz glavu samo ne to. :D
amrica

#121 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by amrica »

A što se ne parkiraš do kraja pločnika, tačnije do ceste? :D
Cholina_Lokica

#122 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by Cholina_Lokica »

mene nekidan kreten zagradi ispred dm-a u a fazi. normala se parkirala, izlazim iza mene perutnina ptuj kombi :x :x fino se parkirao paralelno iza mene 5 cm iza auta mi, od huje sam zaboravila da slikam i dolazi lik nakon nekih 15 min. i mrtav hladan fol izvini, sta ba izvini...
madner

#123 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by madner »

Za takve slucaje, ja se vodim Rambovom devizom:

Sakom u glavu. :D
Cholina_Lokica

#124 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by Cholina_Lokica »

bi ja.. ali mislim da bas ne bih u toj situaciji bas najbolje prosla :D :D :D
Mahalac

#125 Re: kad seljak parkira svog pezoa

Post by Mahalac »

Kad bi ti promjenila svoj avatar nemas pojma koliko nas bi ucinila sretnim :roll:

sorry off t.
Post Reply